Byron domineert NASCAR-race Homestead-Miami en pakt tweede zege

We keren nog even terug naar het weekeinde, want op de Homestead-Miami Speedway werd alweer de derde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden. Jarenlang was de oval het thuis van de seizoensfinale, inmiddels zit het beduidend vroeger in het seizoen.

Joey Logano vertrok vanaf poleposition, met Christopher Bell naast zich en Kevin Harvick en Kurt Busch op de tweede rij. Na 25 ronden bleek Brad Keselowski vooralsnog de sterkste op het moment dat de competition caution de boel even neutraliseerde.

Ietwat verrassend reed Chris Buescher naar de leiding en hij won zowaar de eerste stage, voor Keselowski en William Byron. Martin Truex Jr nam de touwtjes in handen en leek de stage te winnen, tot Corey LaJoie met schade kwam te staan: caution.

Bij de herstart behield Truex na een rondje pitstops de leiding, maar Byron dook er onderdoor en won de stage, voor Denny Hamlin en Kurt Busch. Byron bleef ook na de herstart overtuigend op kop rijden, tot de volgende caution met zo'n 65 ronden te gaan: Aric Almirola en Ryan Blaney kwamen met elkaar in de clinch.

In de pitstraat verloor Byron vijf plekken, Kyle Larson pakte de leiding en had Truex naast zich. Toch duurde het niet lang voor Byron zich weer naar plek één reed en ook de laatste reguliere ronde pitstops bracht daar geen verschil in. Ook in de slotfase veranderde weinig en dus reed Byron naar zijn tweede Cup Series-overwinning, voor de sterk opkomende Tyler Reddick en Truex.