Ricciardo niet eens met wedstrijdleiding om Magnussen niet te bestraffen

Volgens Daniel Ricciardo veranderde Kevin Magnussen tijdens de Grand Prix van Hongarije meerdere keren van lijn tijdens het remmen. De Australische Formule 1-coureur is het niet eens met de beslissing van de wedstrijdleiding om de Haas-coureur hiervoor niet te bestraffen.

“De eerste twee keer liet ik het gaan, ik zei er niets van via de radio”, vertelt Ricciardo aan Motorsport.com. “Ik wil niet iemand zijn die zich dan meteen op de radio meldt. Ik wilde hem best een beetje agressief laten zijn. Maar toen waren er een paar momenten waarop hij van lijn veranderde in de remzone. Ik koos de binnenkant, maar vervolgens remde hij en kwam hij ook zoveel mogelijk naar binnen. Toen had ik wel zoiets van: ik moet er iets van zeggen. Voor mij was het zeker 'moving under braking', iets dat we niet echt kunnen waarderen.”

De wedstrijdleiding gaf alleen een waarschuwing aan Magnussen. Op verzoek van zijn team is Ricciardo na afloop geen verhaal gaan halen bij de Deen: “Ik kreeg het advies een paar keer diep adem te halen en het te laten gaan. Het is oké, het is racen. Het is echter wel iets waar we het als rijders over eens zijn en met de stewards bespreken. Hij bewoog meer dan twee keer in de remzone. Ik heb gehoord dat hij een waarschuwing heeft gekregen, maar een waarschuwing is niet genoeg.”

Ricciardo beseft dat Renault en hijzelf de hand in eigen boezem moeten steken: “Ik raakte op sommige momenten een beetje gefrustreerd door Kevin, maar eerlijk gezegd kan je dat verwachten als je achteraan start. In plaats van gefrustreerd te zijn over Kevin moeten we naar onszelf kijken. Als we ons plaatsen voor Q3, zoals ook zou moeten, dan hebben we waarschijnlijk minder last van dit soort problemen.”