NFL: Super Bowl-kampioenen ontsnappen op bizarre wijze aan uitschakeling

In de NFL zijn er nog acht teams over die jagen op een plek in de Super Bowl. Ook de regerend kampioenen doen nog mee, maar de Philadelphia Eagles hadden een wonder nodig om de Chicago Bears van zich af te schudden in de NFC wildcard playoffs op zondagavond.

Een field goal van Jake Elliott (Eagles) en twee van Cody Parkey (Bears) zorgden voor een 6-3 ruststand, waarna Eagles-quarterback Nick Foles een 10-yard touchdown pass bij Dallas Goedert bezorgde: 6-10. Parkey bracht de Bears met een 34-yard field goal tot op één punt, quarterback Mitchell Trubisky leverde een 22-yard touchdown pass af op Allen Robinson. De 2-point conversion ging mis, maar de Bears stonden met 15-10 voor.

Met een kleine minuut te spelen knalde Foles een snaarstrakke pass in de handen van Golden Tate, die de Eagles met een touchdown de 15-16 voorsprong bezorgde. Toch kregen de Bears nog een kans op de winst: Parkey mocht vanaf 43 yards aanleggen voor een field goal, wat zo goed als zeker de winnende zou zijn.

De field goal was ook raak, maar de Eagles waren nét iets eerder met het aanvragen van de timeout en dus moest de kicker opnieuw aanleggen. Tot grote verbijstering van het volgepakte Soldier Field trapte Parkey de bal dit keer op de staande paal, waarna het ding via de lat terug het veld op ketste...geen field goal en winst voor de Eagles, die het hierna opnemen tegen de New Orleans Saints.

Bears - Eagles (Bron: YouTube)

In de AFC wildcard playoffs viel het doek voor de Baltimore Ravens, die thuis werden uitgeschakeld door de Los Angeles Chargers. De bezoekers stonden dankzij vier field goals van Mike Badgley halverwege met 0-12 voor en vroeg in het vierde kwart maakte Melvin Gordon een touchdown, wat na de 2-point conversion van quarterback Philip Rivers op Mike Williams voor 3-20 zorgde.

In de laatste zeven minuten kwamen de Ravens nog even op dreef, maar de twee touchdown passes van quarterback Lamar Jackson op Michael Crabtree waren net niet meer genoeg: 17-23 en dus mogen de Chargers in de divisieplayoffs aantreden tegen de New England Patriots.

Ravens - Chargers (Bron: YouTube)

Programma divisional playoffs NFL (NL tijden)
12 januari, 22.35 uur; Kansas City Chiefs - Indianapolis Colts, AFC divisional playoffs
12 januari, 02.15 uur; Los Angeles Rams - Dallas Cowboys, NFC divisional playoffs
13 januari, 19.05 uur; New England Patriots - Los Angeles Chargers, AFC divisional playoffs
13 januari, 22.40 uur; New Orleans Saints - Philadelphia Eagles, NFC divisional playoffs