Superster Kim (15) naar tweede snowboardgoud

Snowboardster Chloe Kim heeft haar tweede gouden medaille van de Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer in de wacht gesleept. De 15-jarige Amerikaanse superster - al tweevoudig X-Games-kampioen - won na de halfpipe ook het goud op de slopestyle.

Met haar 87,50 punten van de eerste run was het goud al binnen, maar in run twee deed Kim er met 88,25 punten nog een schepje bovenop. De Finse concurrentie kon alleen maar toekijken en vechten om de overgebleven medailles: Elli Pikkujamsa won met 82,25 punten het zilver, voor landgenote Henna Ikola en haar 79,25 punten. 

"Ik had helemaal niet voor de slopestyle getraind", liet Kim ook nog eens weten. "Aan het begin van het seizoen zaten we even zonder halfpipe en heb ik wel op zo'n parcours gereden, maar dat was vooral wat lol in plaats van trainen. Ik had ook echt geen medaille verwacht...ik had wat maagproblemen en mijn knie deed veel pijn, dus gisteren heb ik helemaal niet gereden. Vandaag heb ik de grote sprongen voor het eerst gedaan, geweldig!", klonk het enthousiast.

Kim en Pates, de grote gouddelvers van het snowboarden op de Jeugdspelen in Lillehammer (Foto: YIS/Arnt Folvik)
Kim en Pates, de grote gouddelvers van het snowboarden op de Jeugdspelen in Lillehammer (Foto: YIS/Arnt Folvik)

Kim's equivalent bij de heren is haar landgenoot Jake Pates. Hij veroverde na halfpipegoud ook de titel op de slopestyle met zijn 94,75 punten. Hij bleef de Rus Vlad Khadarin (90,25) en de Fin Rene Rinnekangas (87,75) voor. "Of ik twee medailles verwacht had? Zeker niet! Slopestyle is gaaf, maar ik ben lang niet zo goed als op de halfpipe. Zolang je elke dag wat slopestyle rijdt en feedback krijgt kun je zeggen dat je aan het trainen bent, maar halfpipe is meer mijn onderdeel", aldus Pates na afloop.