[DTM] Uitslag race Norisring

Jamie Green heeft via een ultieme krachtsinspanning de DTM-race op de Norisring op zijn naam geschreven. De Brit passeerde met zijn Mercedes in de laatste bocht de BMW Martin Tomczyk die nog wel tweede werd, voor zijn merkgenoot Bruno Spengler.

De poleposition op de natte Norisring was voor kampioenschapsleider Gary Paffett. De Brit had er weinig plezier van, omdat hij al in de eerste bocht door Green in de rondte werd getikt. Green had een excuus, want hij werd van achteren aangereden door de Audi van Mattias Ekström die in botsing was gekomen met de BMW van Augusto Farfus. Ekström werd hierdoor de eerste uitvaller van de dag.

Ralf Schumacher profiteerde ervan door met de Mercedes de leiding over te nemen. Aan de streep kwam de voormalig Formule 1-coureur niet, want een elektrisch probleem zorgde ervoor dat zijn auto stilviel. Tomczyk greep zo de leiding voor Spengler, terwijl Green alles op alles moest zetten om dit duo bij te benen. Dit lukte met moeite, maar toen de baan opdroogde bleek de Mercedes veel sneller te zijn dan de BMW's. Green passeerde enkele ronden voor het einde eerst Spengler en in de laatste bocht ook nog Tomczyk om zo de zege te grijpen.

Achter het podiumtrio werd Paffett toch nog vierde. Hij leverde een ultieme krachtsinpanning door na een stint van 57 ronden na zijn eerste stop als vijfde weer op de baan te komen. Hij kreeg de vierde stek van Christian Vietoris cadeau en kon zo het puntverlies in het kampioenschap beperken. David Coulthard werd uiteindelijk vijfde en wist zo zijn beste positie in de DTM te scoren. De overige punten gingen naar Mike Rockenfeller, Andy Priaulx, Vietoris, Robert Wickens en Dirk Werner.

In het kampioenschap leidt Paffett nu met 95 punten. Hij heeft een ruime voorsprong op Green die op 69 punten staat en Spengler die met 58 punten beste BMW-rijder is. Regerend kampioen Tomczyk staat met 54 punten vierde, nog voor Mattias Ekström die met 47 punten beste Audi-coureur is.