Rosberg wacht geduldig op zeges

Mercedes Grand Prix beschikt momenteel in de Formule 1 nog niet over een winnende auto, maar coureur Nico Rosberg is er van overtuigd dat die tijd nog wel zal gaan komen. Het hoogste resultaat dat de Duitser in 105 races tot nu toe heeft bereikt is een tweede plaats.

"Ik ben een geduldig persoon en raak niet gefrustreerd. Aan het eind van de dag is onze sport namelijk toch apart in de zin dat je afhankelijk bent van de auto waar je over beschikt," zei Rosberg in The Telegraph op een vraag hoe het voelt om in zes jaar tijd nog geen zege te hebben kunnen pakken. In zijn beginjaren reed de Duitser voor Williams en verkaste vorig seizoen naar Mercedes. "Je kunt aan alles dat we doen zien dat er keihard gewerkt wordt en Mercedes bereid is te doen wat er nodig is."

"Wat dat betreft zit ik in een geweldige positie. Het is heel bijzonder om als Duitser in een Silberpfeil te rijden en ik kan dit team naar zeges en kampioenschappen leiden of helpen te leiden. Ik weet bovendien dat het team op me inzet en van me verwacht dat ik ga presteren op het moment dat de auto me daartoe in staat stelt. Ook dat geeft me een heel speciaal gevoel, zeker aangezien ik er vertrouwen in heb dat ik dat ook kan doen als de tijd daar is. Ik moet dus geduldig blijven," zei Rosberg die hiermee indirect zegt zijn eind 2012 aflopende contract wel te willen verlengen.