Multitasken tussen tv en pc steeds populairder

Uit onderzoek is gebleken dat mensen steeds vaker tv kijken terwijl ze achter de computer bezig zijn. Zo meldt media onderzoeksbureau The Nielsen Company vandaag.

Afgelopen december besteedde men gemiddeld 3 uur en 30 minuten aan deze vorm van multitasken, terwijl het een half jaar eerder nog 2 uur en 29 minuten was. Dit betekent in korte tijd een stijging van 41%. Het percentage mensen dat dit regelmatig doet is niet noemenswaardig gestegen. De stijging bedraagt namelijk maar 2%, van 57% naar 59%. Het percentage tijd dat eraan besteed wordt, zoals uit de resultaten valt op te maken, echter wel.

Mensen lijken steeds vaker hun tv-belevenissen tijdens het kijken te willen delen met vrienden of kennissen via websites als Twitter en Facebook. Een aantal directeuren van Amerikaanse televisiebedrijven denkt dat dit fenomeen ook de stijgende kijkcijfers van grote evenementen zoals de Ocars, Grammys en grote sportwedstrijden verklaart.

Maar niet alleen in Amerika komt deze vorm van multitasken voor. Ook in Nederland lijkt het steeds populairder te worden. Zo zijn er op het FOK!forum geregeld topics te vinden over tv-programma's, waarin tijdens de uitzending over het programma wordt gepraat. Het meest bekende voorbeeld is de zogenaamde 'Wegmisbruikers en Undercover in Nederland' topicreeks die elke zondagavond terugkeert en inmiddels tientallen mensen trekt.