FOK! Weekoverzicht week 24

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, het meest schokkende, humoristische of de opmerkelijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

De week begon voor één Brabander uitermate goed. Hij won maar liefst 2,7 miljoen euro in het Holland Casino in Eindhoven. Een andere Brabander had wat minder geluk: hij werd achtervolgt door de ex-man van zijn vriendin. De man uit Breda wilde indruk maken en had een samoeraizwaard bij zich. In Almelo was een man zo in de war dat hij na leveensgevaarlijk bezig te zijn geweest op de snelweg, zijn eigen auto maar in het kanaal duwde. In Bleiswijk werd door de dierenambulance jacht gemaakt op een wallaby. 

maandagIn Rotterdam moest vandaag een bioscoop worden ontruimd dankzij het noodweer. De vrouw die haar zoontje ombracht in een waanstoornis, heeft tbs met dwangverpleing tegen zich horen eisen. In Den Haag loopt een wildplasser rond. Helaas zorgt hij voor meer overlast dan gebruikelijk aangezien hij in verschillende winkels theepotten en thermoskannen vult met mijn urine.  In Zeewolde moeten seksende stelletjes op het naaktstrand afgeschrikt worden door grazende schapen om zich heen. 

dinsdag

In Castricum werd vandaag een 55-jarige hardloper aangevallne door een buizerd. Het dier is broedende en beschermde zijn nest.  In Maasbree (Limburg) werd een jongen van 8 jaar vermist. Het bleek dat hij zich gewoon verstopt had bij zijn opa en oma in een loods. Een vrouw die klaagde over hardrijders in haar wijk, werd tijdens een laseractie die op haar verzoek gehouden werd, zelf gepakt voor te hard rijden.  In Australie is er nu onomstotelijk bewijs dat in 1980 een baby werd meegenomen door een dingo, en niet werd vermoord door de moeder. 

woensdag

Vandaag moest Nederland ook het veld ruimen in de EK-Wedstrijd tegen Duitsland. Vandaag was het ook weer 'buitenspeeldag' in heel Nederland. Vandaag was ook de NS weer eens in opspraak, dit keer omdat het gegevens van onder andere studenten te lang bewaarde. Voorts gaat er bekeken worden of het medicijngebruik bij kinderen met ADHD omlaag kan. Het aantal kinderen dat medicatie krijgt is de laatste jaren verdubbeld. 

donderdagIn Breda heeft een 14-jarige knul zijn 12-jarige zus bezwangerd. Daarnaast liet hij een ander meisje zichzelf bevredigien en plaatste de beelden hiervan op YouTube. Vandaag was er wederom een kangaroe in het nieuws: dit beestje overleefde zijn ontsnapping echter niet. In Rotterdam zaaide een 'gestoorde man' paniek door iets over een bom te roepen en zijn rugzak achter te laten in de metro. De in Duitsland opgedoken 'woudjongen' bleek een vermiste Nederlander te zijn. 

vrijdagNog meer nieuws over de woudjongen: de politie gaat bekijken of hij aangeklaagd kan worden voor fraude. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat afschrikwekkende plaatjes op pakjes sigaretten beter werken dan alleen tekstuele waarschuwingen. In Vietnam brak paniek uit in een passagiersbus toen er 6 giftige slangen wisten te ontsnappen. Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda werd vandaag ernstig ontregeld omdat er een oude granaat langs het spoor werd gevonden. 

zaterdagIn Canada moeten de wetten met betrekking tot recht op zelfdoding worden aangepast omdat ze in strijd zijn met de grondwet. Wat betreft de Duitse politie is de zaak van de 'woudjongen' gesloten. In Eindhoven gingen twee dieven met elkaar op de vuist nadat ze samen een kratje bier gejat hadden. De homobar die in de Warmoesstraat in Amsterdam afgebrand is, bleek achteraf het oudste pand van de stad te zijn. 

Names FOK! iedereen een fijne vaderdag gewenst vandaag!