FOK!-Weekoverzicht week 26

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, meest schokkende, humoristische of de opmerkelijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

In het Brabantse Veldhoven werd een 20-jarige man met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij 30 xtc-pillen had ingenomen. Voor zover bekend heeft de man het wel overleefd. In België heeft een Belg een nieuw wereldrecord gevestigd: met een toiletpot op een kart bevestigd reed hij 100 kilometer per uur. De Nederlandse Moslimpartij houdt op te bestaan: de twee bestuursvoorzitters hebben hun functie neergelegd omdat er geen bestaansrecht is voor een partij die gebaseerd is op de islam. In Rotterdam maakte een man het wel heel makkelijk voor de politie. Bij het tankstation dat hij overviel, was hij namelijk een vaste klant. 

maandagDe schildpad 'Lonesome George', het boegbeeld van de Galapagos Eilanden, is overleden op ongeveer honderdjarige leeftijd. De uit suiker en gelatine bestaande gummibeertjes vierden hun negentigste verjaardag. In het Amerikaanse Connecticut heeft een kinderarts bekend honderdduizenden foto's van kinderporno in zijn bezit te hebben. Op de beelden stonden geen patiëntjes van de arts. Minderjarigen in de Verenigde Staten mogen voortaan niet langer tot levenslang veroordeeld worden. 

dinsdag

Tijdens een storing van het noodnummer 112 is een man overleden omdat men de alarmcentrale niet op tijd kon bereiken. Bij een poging hebben hackers geprobeerd om bij een aanval op Nederlandse banken 35 miljoen euro buit te maken. Een van de grootste attracties van Londen, de Big Ben, zal voortaan door het leven gaan als de Elizabeth Tower. Een langlopende ruzie mondde in Breda uit in een hondengevecht. Tijdens het uitlaten van hun dieren kwamen de rivalen elkaar tegen en stuurden de honden op elkaar af. 

woensdag

Het aantal aanstekers dat niet aan de veiligheidseisen voldoet is toegenomen tot twee derde van het toaal. Dit komt voornamelijk door de import uit het Verre Oosten. Pedoclub Martijn werd door de rechter verboden en direct ontbonden. Een eventueel hoger beroep heeft geen uitstellende werking; het vonnis is per direct van kracht. De douane ontdekte dat een pakketje lippenstiften uit China geen make-up was, maar vernuftig verpakte pepperspray. Anders Breivik zal, wanneer hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard, in de gevangenis blijven waar hij nu zit. Speciaal voor hem wordt er dan een psychiatrische kliniek binnen de gevangenis gebouwd. 

donderdagMalle Pietje, de acteur Piet Ekel, is thuis op negentigjarige leeftijd overleden. Hij was uitbehandeld voor maag- en longkanker en wilde thuis sterven. Een Amerikaanse vrouw die 'even' naar de wc wilde bij de supermarkt, kreeg het behoorlijk benauwd toen ze een uur lang moest blijven zitten omdat er lijm op de wc-pot was gesmeerd. Voor de tweede keer trapte de wereld in de BTTF-hoax: de dag dat Marty McFly naar de toekomst zal reizen, ligt helaas nog drie jaar in de toekomst. De agente die opdook in een filmpje waarop te zien was hoe zij een dronken man schopte, werd beloond door de Rotterdamse raad met een bloemetje

vrijdagVier mannen uit North Carolina die zich bij hun dealer wilden beklagen dat ze te weinig drugs hadden gerkregen, hadden flinke pech. In plaats van hun dealer belden ze een hulpsheriff wakker die hen na een afspraak meteen in de kraag greep. Een wielrenner uit het Friese Wijnjewoude had pech toen hij tijdens het fietsen tegen een vuilniscontainer botste. In India werd bij een man, die pijn in zijn oog had, een worm van maar liefst 13 centimeter uit zijn oog verwijderd. Dankzij een agent die een tractor vorderde, konden na een achtervolging door een weiland drie fietsendieven worden aangehouden. 

zaterdag

Dj Paul Elstak en Menthal Theo zijn samen de studio ingedoken om een gezamenlijk nummer op te nemen. De twee kwamen elkaar regelmatig tegen tijdens optredens en hebben nu hun krachten gebundeld. Bij de Duitse grens werd een Litouwer aangehouden: hij bleek in een gestolen politieauto te rijden. Binnenkort is het waarschijnlijk onmogelijk voor jongeren om nog alcohol te kopen. Een totaalverbod tot achttien jaar hangt in de lucht. De zeventigjarige cabaretzangeres Pam Shaw heeft door haar drukke carrière nooit tijd gehad voor seks. Nu is ze volgens haarzelf eindelijk klaar om ontmaagd te worden.