FOK!-weekoverzicht week 25

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, het meest schokkende, humoristische of de opmerkelijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

In Eindhoven is een nieuwe kever te bewonderen. De voor Nederland nieuwe soort is vermiljoenkever genoemd. Ook in Zweden dook na 28 jaar iets op en wel een gezochte deserteur uit de VS. In Amerika dook een geval van de builenpest op toen een man een muis wilde redden uit de bek van een zwerfkat. In Nederland dook het humeur onder nul toen Nederland verloor van Portugal en daarmee uitgeschakeld werd voor het EK. 

maandagDe Nederlandse douane wil met vakantiegangers gaan twitteren om reizigers sneller duidelijkheid te kunnen geven over de regels omtrent bagage. De scouting gaat voortaan met een gedragscode werken waarin staat beschreven wat wel en geen ongewenst gedrag is. In India was een vader zo woedend over de levensstijl van zijn dochter dat hij haar onthoofde. Thomas Berge is zijn eerder gestolen vrachtwagen voorgoed kwijt: het voertuig werd brandend aangetroffen in Duitsland. 

dinsdag

In Rotterdam ontstond veel commotie toen een agente een weerloze arrestant in zijn kruis trapte. Twee Zeeuwen, die naar België verhuisd waren, hadden hun huisdieren achtergelaten; ze moeten nu de kosten voor het opruimen van de stoffelijke resten betalen. Mubarak werd getroffen door een hartstilstand en werd aan de beademing gelegd nadat hij was gereanimeerd. In Rotterdam vond een hond de dood toen hij in aanraking kwam met een taser

woensdag

Een tegenslag voor de Nationale Postcode Loterij: de rechter oordeelde dat ze een 'gegarandeerde prjis' tóch moeten uitkeren aan zes gedupeerden. In Hillegom is een 6-jarige aangehouden omdat hij medeleerlingen aanrandde. Een klein wonder gebeurde in Groot Brittannië. Dankzij een nummer van Adele ontwaakte een 7-jarig meisje uit haar coma, terwijl de artsen de hoop al hadden opgegeven. Een inwoner van Lelystad mag een jaar lang een psychiatrisch ziekenhuis van binnen bewonderen omdat hij zijn brievenbus en deurknop onder stroom zette. 

donderdagOndanks de uitspraak van de rechter, weigert de Postcode Loterij te betalen. Ze gaat in cassatie tegen de uitspraak. In Amerika is een politiechef in de zaak van een burgerwacht ontslagen. Hij was verantwoordelijk voor het optreden waarbij Trayvon Martin om het leven kwam. De ANWB liet vandaag de zoveelste waarschuwing voor noodweer uitgaan. De agenten die betrokken waren bij het 'schopincident'  zitten ziek thuis. maar ze zijn niet geschorst. 

vrijdagPatricia Perquin is een financiële schadevergoeding toegekend, omdat haar naar naam in een roman over een hoer is gebruikt. John Travolta werd aangeklaagd door de auteur van een seksboek. Om een tweedehands auto op je naam te kunnen schrijven, hoef je voortaan niet meer naar het postkantoor. In Duitsland schrok een losgebroken koe van haar eigen spiegelbeeld en sprong pardoes door een keukenraam. 

zaterdag

De makkelijk te onthouden rekeningnummers zoals Giro 555, voor goede doelen, gaan verdwijnen. Ook de goede doelen moeten namelijk aan de IBAN. In Oss vroeg een donken man om hulp aan voorbijgangers toen hij jongens, die zijn fiets gestolen zouden hebben, te pakken wilde nemen met een mes. Helaas voor hem waren de voorbijgangers agenten. Een stel uit Australië, dat in Vlissingen aan een wereldreis begon, kon na twee mijl hun reis al opgeven door motorpech. En ook al ligt Nederland uit het EK, ze zijn wel wereldkampioen robotvoetballen