Reusachtige nieuwe Tyrannosaurussoort ontdekt, groter dan T-Rex

Wetenschappers hebben een spectaculaire ontdekking gedaan: een nieuwe soort Tyrannosaurus, genaamd de Tyrannosaurus Mcraensis. Deze gigantische dinosaurus leefde miljoenen jaren vóór de beroemde Tyrannosaurus rex en was zelfs groter dan zijn beroemde nazaat. De T-Mcraensis, gevonden in de McRae-formatie in New Mexico, wordt gezien als de ultieme jager van zijn tijd.

De ontdekking begon in 1983 met een gedeeltelijke schedel, die aanvankelijk veel leek op die van de T-Rex. Na uitgebreid onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Nature, bleek echter dat de schedel veel ouder was en behoorde tot een nog onbekende soort. Deze T-Mcraensis leefde ongeveer 5 tot 7 miljoen jaar voor de T-Rex. Opvallend zijn de krommere onderkaak en lager geplaatste 'wenkbrauwen' van de T-Mcraensis, wat wijst op een ander dieet en jachtgedrag. Onderzoeker Nick Longrich meent dat, als beide soorten tegelijk geleefd hadden, ze aan elkaar gewaagd zouden zijn.

De grootte van de schedel suggereert dat de T-Mcraensis zelfs groter was dan de T-Rex, die tot 12 meter kon groeien. Hoe groot de T-Mcraensis precies was, blijft een intrigerend mysterie.

ter illustratie (Foto: Dall-E)
ter illustratie (Foto: Dall-E)