Bridgestone tevreden over race in Bahrein

Bandenfabrikant Bridgestone is tevreden over de eerste Grand Prix van 2010. Zowel de superzachte als de mediumbanden hielden zich goed in de snikhete woestijn van Bahrein, waardoor er voor de Japanse rubbermaker weinig problemen waren.

"Dit was de eerste race onder de nieuwe bandenregels. We wisten van tevoren niet precies wat we van deze race konden verwachten, maar we zijn erg tevreden over hoe de banden hebben gepresteerd. Sebastian Vettel ging aan het begin van de race erg goed met zijn superzachte banden om waardoor hij van de coureurs die vooraan reden, het langste door kon gaan. Fernando Alonso reed een intelligente race en reed aan het einde nog de snelste raceronde, wat aantoont dat ook hij goed voor zijn banden zorgde," melde Hirohide Hamashima van Bridgestone.

Kritiek op de Japanse bandenmaker was er ook. Onder meer McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verweet Bridgestone dat de banden te lang mee zouden gaan waardoor de spanning in de race in Bahrein ver te zoeken was. Als de banden meer op de grens zouden zitten, dan zou er volgens de Brit meer actie zijn, waaronder meer pitstops.