Gemengde gevoelens bij Toyota

Toyota houd gemengde gevoelens over de race in China. Jarno Trulli viel uit nadat hij van achter was aangereden door Robert Kubica. Voor Timo Glock verliep de race beter hij eindigde onder de natte omstandigheden in Sjanghai als zevende.

"Dit was geen goede dag voor mij. De condities waren erg zwaar, en er waren veel plassen. Nadat de safety car naar binnen ging, maakte ik een goede start en in de eerste ronden van de race was mijn snelheid in orde. Daarna had ik steeds minder grip en snelheid, en ik verloor veel terrein. In de zeventiende ronde voelde ik een harde klap van achteren en ik verloor mijn achtervleugel. Ik wist de pitstraat nog te bereiken, maar de schade was te groot om door te gaan. Mijn snelheid van zaterdag toont echter aan dat we dich bij de top zitten, dus we moeten maar hopen dat het in Bahrein beter gaat," besluit Trulli.

Timo Glock was erg blij dat hij opnieuw in de punten reed. "Het was wel een zware race, vooral in het begin. Achterin het veld kon ik echt helemaal niets zien. Ik wist wat plaatsen goed te maken, maar beschadigde mijn voorvleugel toen ik Nick Heidfeld raakte. Hierom besloten we de pitstop een paar ronden vroeger te maken", zei Glock. "Ik wist hierna wel een paar snelle ronden te rijden, tot ik vast kwam te zitten achter Kimi Räikkönen. Het zicht was heel slecht, dus ik moest hem iets laten gaan. Uiteindelijk kwam ik er toch voorbij en wist ik zevende te worden."

Submitter:  Bron: FOK!sport