Rosberg: "Training heel belangrijk"

De sleutel tot succes in Valencia ligt volgens Nico Rosberg in de vrije trainingen. Hoe meer er gereden kan worden op het stratencircuit van Valencia, des te beter leert men de baan kennen waar met de vruchten weer van kan plukken.

"Op een stratencircuit is het grootste probleem het gebrek aan grip op de vrijdag", vertelde de Duitser. "Op een normaal circuit ken je de bochten na tien ronden, maar het zal moeilijker worden om de baan in Valencia te leren kennen, waarschijnlijk zo'n twintig ronden."

De Williams-coureur denkt dat je een crash niet kan gebruiken: "We kunnen slechts raden naar de set-up en we zullen onze kennis van andere stratencircuits gebruiken, om vervolgens stap voor stap door het weekend te gaan. Het is erg belangrijk om de auto heel te houden, want als je crasht verlies je heel veel tijd die de rest op de baan door zal brengen."

Hij ziet wel uitdagingen: "Alle teams beginnen weer op nul en het zal een grote uitdaging worden om het meeste uit de beperkte tijd te halen." Rosberg staat momenteel slechts dertiende, samen met zijn teamgenoot Kazuki Nakajima heeft hij nu acht punten. Williams hangt onderhand onderaan met zestien punten op plaats zeven. Alleen Honda Racing F1 (14) en Scuderia Toro Rosso (8 punten) hebben minder punten. Op de teams met nul punten na, dan. Dat zijn Force India en Super Aguri (de laatste rijdt niet meer mee na een faillissement).