Kovalainen vrijwel ongedeerd

Heikki Kovalainen heeft aan zijn crash van gisteren weinig verwondingen overgehouden. De McLaren-coureur reed met 250 km/u de bandenstapels in en raakte eronder bekneld. Na onderzoek in het ziekenhuis verwacht teambaas Ron Dennis dat de Fin volgende race alweer in actie kan komen.

"Lewis behaalde een prima derde plek, maar om logische redenen is de situatie omtrent Heikki een stuk belangrijker", liet de teambaas weten. "Heikki is met een helikopter naar het Hospital General de Catalunya in Sant Cugat del Valles gevlogen, waar hij onderzocht is. Hij zal hier vannacht ook blijven. Hij heeft gelukkig geen botten gebroken en de CT-scans hebben aangetoond dat hij geen schade aan zijn hoofd heeft opgelopen. Het medische team verwacht dan ook dat hij binnen een paar dagen volledig zal herstellen. We hopen dat hij in de Turkse Grand Prix weer mee kan doen, maar dat hangt af van de medische keuring van de FIA."

Dennis vervolgde: "De impact was relatief zwaar, maar de veiligheidsmaatregelen, die voldoen aan de veiligheidsreglementen van de FIA, hebben de coureur beschermd. Ik wil verder zeggen dat het medische team van de FIA snel en efficiënt heeft gewerkt, evenals de lokale Spaanse marshals."