Mosley positief over nieuwe regels

Max Mosley denkt dat de veranderingen die plaats gaan vinden binnen de Formule 1, de sport zullen helpen. Aërodynamica en banden worden volgend seizoen al aangepast, en de motoren volgen in 2006.

“De reden waarom we de regels aanpassen, is omdat we de performance naar beneden moeten halen.”, zei Mosley. Hij claimde verder dat Jaguar niet uit de Formule 1 zou stappen, als de kleinere motoren eerder zouden zijn geïntroduceerd. Hoewel de kleinere motoren controversieel zijn, denkt Mosley dat het zal helpen om de sport te stabiliseren. “Zeven teams waren voor de kleinere motoren, en drie stemde tegen. Dus er waren vier motorleveranciers die voor het voorstel stemde en drie die tegen stemde.”

Mosley denkt niet dat er nu teams weg zullen gaan vanwege de maatregelen. “Het betekent juist dat het verschil tussen de kosten en de baten kleiner zullen worden. Als deze regels twee jaar terug zouden zijn geïntroduceerd, zouden we Ford nu nog hebben als motorleverancier. Ook zou ik erg verbaasd zijn als we hierdoor teams verliezen; het gaat ze gewoon meer opleveren.”