Onderzoek naar omkoping door Griekenland

De UEFA stelt een onderzoek in naar aanleiding van de wedstrijd Armenië - Griekenland.

De bewuste wedstrijd in groep 6 werd door Griekenland met 0-1 gewonnen. Vryzas zorgde in de 36e minuut voor de enige treffer in de wedstrijd. er is echter een inspecteur aangesteld die een onderzoek naar de geldigheid van de uitslag zal doen, zo maakte een woordvoerder van de UEFA vandaag bekend.

De voorzitter van de Armeense voetbalbond (FFA), Ruben Hayrapetan, meldde aan de vierde official dat enkele van zijn spelers benaderd waren in een poging tot omkoping. Door de winst van deze wedstrijd is Griekenland nu zo goed als zeker van kwalificatie. Door op 11 oktober op eigen grond tegen Noord-Ierland minimaal een punt te pakken of bij puntverlies van Spanje gaan de Grieken door naar de eindronde. Mocht Griekenland verliezen en behaalt Spanje volledig rendement, dan alleen gaan de Spanjaarden direct verder naar Portugal. Dit op basis van het onderling resultaat. Spanje behaalde een 2-0 zege in Griekenland en Griekenland kwam met een 1-0 overwinning terug uit Spanje.

De inspecteur is gevraagd om voor de laatste kwalificatieronde, die op 11 oktober plaats zal vinden, zijn verslag te presenteren.