Christenen bidden op duivelse datum 6-6-6

Icoon Opmerkelijk Zeker 2.000 Nederlandse christenen zullen vanaf vanavond een dag lang bidden tegen het kwaad. Morgen is het namelijk 6 juni 2006, oftewel 6-6-6. Op deze dag zou de duivel allerlei kwade plannen willen uitvoeren, omdat 666 zijn getal is.

De wereldwijde 'dag van Krachtige Aanbidding' wordt georganiseerd door de organisatie Ambassadors Ministries. "Onze God is heel precies in het plannen en timen. Door de hele Bijbel heen zijn getallen en data heel belangrijk", aldus de website van de organisatie. "De duivel begrijpt heel goed het belang en de symboliek achter de getallen en data. (...) De duivel heeft 6 juni 2006 hoog op zijn agenda van vernietiging staan."

Ambassadors Ministries verwacht dat christenen op zeker 50 plaatsen in Nederland bij elkaar zullen komen om te bidden. "De duisternis gebruikt deze dag om dingen in de wereld te lanceren, zoals The Omen, een film over het duivelskind, die het kwaad dinsdag uitbrengt. Met onze tegenactie willen we wat zij doen niet tot stand laten komen", aldus een woordvoerder.

De dag begint vanavond om 18.00 uur en zal morgen om dezelfde tijd eindigen. Dit omdat de nieuwe dag volgens de joodse telling vanavond al begint. Omdat er in zeker 21 landen meegedaan wordt met de actie, lost het aanhouden van de joodse telling bovendien het probleem van verschillende tijdszones op.

Wil je weten of er bij jou in de buurt ook een dag van Krachtige Aanbidding wordt georganiseerd? Kijk dan op dit overzicht (PDF).