Dierenactivisten bedreigen VVD-Kamerlid

De politie en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheids Dienst (AIVD) beveiligen momenteel VVD Tweede-Kamerlid Gertjan Oplaat. De parlementariŰr wordt bedreigd door dierenactivisten. Volgens Oplaat zijn ook de resultaten van het onderzoek naar de activisten, die afgelopen weekeinde een nertsenfokkerij aanvielen in Putten, aanleiding voor de beveiliging.

Op de website van de Militante Veganisten en het Dierenbevrijdingsfront werd een e-mail geplaatst die Oplaat gestuurd zou hebben. Oplaat ontkent naar de dierenactivisten ge-emaild te hebben. De e-mail die van Oplaat afkomstig zou zijn, is overigens ook van een kinderlijk niveau en zit boordevol spelfouten: Beste mensen, ik ben kamerlid namenns de vvd en wat jullie doen kunne we echt niet tolereren. dus aub stop met deze onzinnig geweld en ga de discussie aan. ik ben bereid om met jullie te praten. met een vr gr gj gj oplaat .

Het Dierenbevrijdingsfront reageert op hun site fel op de veronderstelde e-mail van Oplaat, waarbij het Kamerlid er niet alleen op wordt gewezen dat hij nog nooit iets voor dieren heeft betekend, maar dat hij als voormalig pluimveehouder ook banden heeft met de door activisten verfoeide bio-industrie.

Oplaat: ,,Ik praat uit principe nooit, maar dan ook nooit met dit soort terroristen. Dit is een typisch voorbeeld van hoe deze lieden de samenleving misleiden, provoceren en hoe ze stoken.''. De politie onderzoekt nu de herkomst van de e-mail.

Oplaat sprak gisteren op een feestelijk congres van pelsdierhouders in Nijkerk. Daar zei het Kamerlid onder meer dat het, met de VVD in de regering, nooit zal komen tot een verbod op de nertsenhouderij. Bovendien propageerde hij een vastberaden aanpak van het dierenactivisme.