FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 september 2003

Uitslagen HCE (13-09-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanavond.

PSV - FC Utrecht 2-1
16' Kezman 1-0
72' Van Bommel 2-0
90'+2 Fujita 2-1

Geel: Bosschaart (Utr), Zuidam (Utr)
Ponk (Utr) stopt penalty Kezman (PSV)

SC Heerenveen - FC Groningen 1-0
39' Hansson 1-0

Geel: Knopper (Hee), Matthijs (Gro)

FC Zwolle - Roda JC 0-0

Geel: Hristov (Zwo), Brouwers, Berglund, Vandenbroeck (allen Roda)

RBC Roosendaal - Vitesse 1-1
30' Amoah 0-1
56' Hesp 1-1

Geel: Hesp, Lammens, Fleur (allen RBC), Martel (Vit)
Rood: Claessens (Vit) na 2 keer geel
Jevric (Vit) stopt strafschop Hesp (RBC)

Ajax - RKC Waalwijk 4-1
21' Maxwell 1-0
27' Ibrahimovic 2-0
47' Galasek 3-0
62' Sonck 4-0
64' Boulahrouz 4-1

Geel: Cornelisse (RKC)
Rood: Texeira (RKC) na 2 keer geel

HP/De Tijd zorgt voor ophef bij KLM

Stefo en Sanderox hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De KLM heeft alle exemplaren van het weekblad HP/De Tijd uit de verkoop gehaald. Reden is dat op de meest recente uitgave een KLM toestel staat afgebeeld die regelrecht op het hoofdgebouw van de Nationale Nederlanden invliegt.

HP/De Tijd

De coverfoto is bedoeld ter illustratie voor een groot artikel onder de kop: Doelwit Nederland. Moslimterreur komt dichterbij.

De KLM noemt de trucagefoto schokkend, zeker gezien het feit dat deze in de week van de herdenkingen rond 11 september is uitgekomen. Ook personeel van de luchtvaartmaatschappij zou met afschuw gereageerd hebben.

Het tijdschrift zal ook niet meer in de vertrekhal liggen. Tot de hoofdredactie van HP/De Tijd officieel heeft gereageerd op een brief van KLM, is het contract met de uitgever van het blad opgeschort. Ook eigenaar Nationale Nederlanden van de kantoortoren op de afbeelding, heeft met een brief aan de hoofdredactie zijn ongenoegen kenbaar gemaakt.

Hoofdredacteur Henk Steenhuis van HP/De Tijd zegt na het weekend op de brieven te zullen reageren.

Donner poogt om jong duo uit cel in TsjechiŽ te krijgen

Minister Donner van Justitie wil dat twee in TsjechiŽ vastzittende Nederlandse scholieren, naar Nederland worden uitgewezen, zodat ze hier de rest van hun straf kunnen uitzitten. Het duo (16 en 17 jaar) uit Zoetermeer pleegden in mei tijdens een schoolreis naar TsjechiŽ een gewelddadige overval op een bejaarde vrouw.

De jongens, die deel uitmaakten van een groep scholieren uit 4 havo en 5 vwo van het Erasmus College in Zoetermeer, werden gepakt door de Tsjechische politie en veroordeeld tot ťťn jaar cel. De knapen zeiden dat ze gehandeld hadden in een opwelling. Drank zou aan de overval ten grondslag hebben gelegen. De rechter vond dat echter geen verzachtende omstandigheid.

Op grond van internationale afspraken bestaat de mogelijkheid dat een in TsjechiŽ opgelegde straf onder Nederlandse voorwaarden ook in eigen land wordt uitgezeten. Het is echter onduidelijk of de twee snel zullen worden uitgeleverd. Het is onder meer afhankelijk van juridische procedures in TsjechiŽ. Zo moet ůůk de plaatselijke gevangenisdirecteur zich nog uitspreken over de uitwijzing naar Nederland.

Dierenactivisten bedreigen VVD-Kamerlid

De politie en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheids Dienst (AIVD) beveiligen momenteel VVD Tweede-Kamerlid Gertjan Oplaat. De parlementariŽr wordt bedreigd door dierenactivisten. Volgens Oplaat zijn ook de resultaten van het onderzoek naar de activisten, die afgelopen weekeinde een nertsenfokkerij aanvielen in Putten, aanleiding voor de beveiliging.

Op de website van de Militante Veganisten en het Dierenbevrijdingsfront werd een e-mail geplaatst die Oplaat gestuurd zou hebben. Oplaat ontkent naar de dierenactivisten ge-emaild te hebben. De e-mail die van Oplaat afkomstig zou zijn, is overigens ook van een kinderlijk niveau en zit boordevol spelfouten: Beste mensen, ik ben kamerlid namenns de vvd en wat jullie doen kunne we echt niet tolereren. dus aub stop met deze onzinnig geweld en ga de discussie aan. ik ben bereid om met jullie te praten. met een vr gr gj gj oplaat .

Het Dierenbevrijdingsfront reageert op hun site fel op de veronderstelde e-mail van Oplaat, waarbij het Kamerlid er niet alleen op wordt gewezen dat hij nog nooit iets voor dieren heeft betekend, maar dat hij als voormalig pluimveehouder ook banden heeft met de door activisten verfoeide bio-industrie.

Oplaat: ,,Ik praat uit principe nooit, maar dan ook nooit met dit soort terroristen. Dit is een typisch voorbeeld van hoe deze lieden de samenleving misleiden, provoceren en hoe ze stoken.''. De politie onderzoekt nu de herkomst van de e-mail.

Oplaat sprak gisteren op een feestelijk congres van pelsdierhouders in Nijkerk. Daar zei het Kamerlid onder meer dat het, met de VVD in de regering, nooit zal komen tot een verbod op de nertsenhouderij. Bovendien propageerde hij een vastberaden aanpak van het dierenactivisme.

Nijntje moet kinderen naar New York halen

Als je aan New York denkt, dan denk je aan...Nijntje! Althans, dat is de bedoeling. Het beroemde konijn uit de stripverhalen van Dick Bruna wordt vanaf zondag het nieuwe gezicht van de Amerikaanse stad. Nijntje moet uitstralen dat New York een kindvriendelijke vakantiebestemming is.

In speelgoedwinkel FAO Schwartz op 5th Avenue zal Nijntje officieel beŽidigd worden als 'gezinsambassadeur'. Nijntje moet de Europese en Aziatische toeristen die sinds de aanslagen op het World Trade Center twee jaar geleden wegblijven, weer naar New York lokken.

De plaatselijke VVV zal Nijntje in november in een speciale reisgids gaan zetten die kinderen langs de toeristische plekken in New York leidt.

Chaos door tyfoon in Zuid-Korea

De tyfoon Maemi die over het zuidoosten van Zuid-Korea raast, heeft zeker al 58 mensen het leven gekost. Andere bronnen spreken zelfs over meer dan honderd doden. Zeker 24 mensen worden vermist. Uit angst voor overstromingen zijn duizenden inwoners op de vlucht geslagen.

maemi2 Maemi, wat Zuidkoreaans voor krekel is, bereikte snelheden van 216 kilometer per uur. Op sommige plekken viel door de slagregens een halve meter regen per vierkante meter. Om het overtollige water af te voeren, zijn de noodluiken geopend, waardoor de rivier 'Nakdong' nu dreigt te overstromen. Veel huizen dreigen te worden meegesleurd.

meami1 De provincie Kyeongsang is het zwaarst getroffen. Vijftien mensen kwamen hier door verdrinking om het leven. Door de aardverschuivingen is de infrastructuur ernstig beschadigd. Een olietanker en een bulkschip zijn in de storm vergaan. Ook in andere havens vergingen 18 schepen en waaiden 13 grote kranen om. Vier elektriciteitscentrales kunnen door de tyfoon geen elektriciteit meer leveren, waardoor 1,4 miljoen huishoudens nu zonder stroom zitten.

Inmiddels is de tyfoon in kracht afgenomen en spreekt men nu alleen nog maar over een tropische storm. De schade bedraagt tot nu toe zes miljoen dollar. Premier Goh Kun zal het gebied vandaag tot rampgebied uitroepen. Hierdoor zal het gebied extra geld voor hulpgoederen en herstelwerkzaamheden ontvangen. Zuid-Korea wordt in de zomermaanden en in het begin van de herfst vaker slachtoffer van tyfoons. Vorig jaar kwamen ruim honderd mensen om bij tyfoon Rusa.

Uitslag zaterdagkwalificatie

De startopstelling voor de Grand Prix van ItaliŽ is bekend en zoals het er nu uitziet wordt het een spannende race. Michael schumacher mag van pole vertrekken, met vlak achter hem Juan Pablo Montoya en Rubens Barrichello.

Kimi RšikkŲnen viel net buiten de top drie, op een halve seconde van de pole. Marc Gene, de vervanger van Ralf Schumacher, stond lang op de eerste positie, maar sloot de training uiteindelijk af op een mooie vijfde plaats.

Meest opvallend was de spin van Fernando Alonso in eerste chicane. De reactie van de Spanjaard was zeer goed, maar zijn ronde kon in de prullenbak. Hierdoor start hij morgen achteraan.

Jos Verstappen had, naar eigen zeggen, een zeer goede ronde. Hij was er zelfs trots op. Hij zal de race vanaf een 17e plaats aanvangen.

Pos.CoureurTeam††Tijd
1Michael SchumacherScuderia Ferrari††1.20.963
2Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1††1.21.014
3Rubens BarrichelloScuderia Ferrari††1.21.242
4Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes††1.21.466
5Marc GeneBMW Williams F1††1.21.834
6Jarno TrulliRenault F1††1.21.944
7Jenson ButtonBAR Honda††1.22.301
8David CoulthardMcLaren Mercedes††1.22.471
9Olivier PanisToyota Racing††1.22.488
10Jacques VilleneuveBAR Honda††1.22.717
11Mark WebberJaguar Racing††1.22.754
12Cristiano da MattaToyota Racing††1.22.914
13Giancarlo FisichellaJordan Ford††1.22.992
14Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas††1.23.216
15Justin WilsonJaguar Racing††1.23.484
16Nick HeidfeldSauber Petronas††1.23.803
17Jos VerstappenMinardi F1††1.25.078
18Zsolt BaumgartnerJordan Ford††1.25.881
19Nicolas KiesaMinardi F1††1.26.778
20Fernando AlonsoRenault F1††1.40.405

Brit duwt pinda met zijn neus elf kilometer door Londen

Schaartje, Syntax_XL, Melvin en InsideGamer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Brit heeft met zijn neus een pinda elf kilometer over de grond voortgeduwd. De man rolde de pinda door de Londense straten tot aan het regeringscentrum Downing Street. De 37-jarige Mark McGowan wilde zo zijn pleidooi voor lagere collegegelden kracht bij zetten.

McGowan legde de tocht af in etappes. Gedurende twee weken kroop hij elke dag met zijn pinda acht uur over de grond. "Ik heb onuitsprekelijke dingen gezien. De straten waren ontzettend smerig: haren, fluimen en vogelpoep." Aangekomen op de plaats van bestemming bood hij zijn pinda aan aan een regeringsfunctionaris, waarna hij een kopje thee kreeg. Het was overigens niet de eerste pinda, maar reeds de dertiende, omdat de vorige twaalf hun einde vonden in putten of onder auto's.

Een paar keer stond de pindaduwer op het punt op te geven. "Het was een eenzaam werk. Ik voelde me een beetje als een hond." Bovendien werd hij door voorbijgangers vaak belachelijk gemaakt.

Het is niet de eerste uitzonderlijke actie van kunstenaar en student McGowan. Eerder rolde hij door de straten van Londen, voor een vriendelijkere behandeling van de reinigingsdienst.

Hockey: Uitslag Nederland - Spanje

Het Nederlands damesteam heeft in Barcelona de Europese hockeytitel veroverd door in de finale Spanje met 5-0 te verslaan. Oranje prolongeerde hiermee haar Europese titel en voldeed aan alle verwachtingen.

Mijntje DonnersMijntje Donners (foto) stak net als tegen Duitsland al snel haar tong uit naar Spanje. Ditmaal bracht ze Nederland al binnen het kwartier in veilige haven met twee treffers. Nadat Kim Lammers even voor rust ook raak schoot, was er geen twijfel meer over wie de wedstrijd winnen zou. De ruststand was 3-0.

In de tweede helft hockeyde Nederland andermaal naar voren, wat via de vierde strafcorner de 4-0 van Minke Booij op het scorebord bracht. Tenslotte werd het nog 5-0 door een fraaie solo van Miek van Geenhuizen. Na het eindsignaal kregen de hockeysters naast de beker ook de felicitaties van Johan Cruijff, die de wedstrijd meebeleefde.

De Nederlandse damesploeg is dankzij de Europese titel nu tevens geplaatst voor de Olympische Spelen in Athene van komend jaar. De Nederlandse heren kunnen later vanmiddag nog een bronzen medaille veroveren in de wedstrijd tegen Engeland.

Man bewaarde lijk overleden vrouw jarenlang in vriezer

De 75-jarige Edwin Rowlette uit de Amerikaanse staat Arizona heeft bijna zes jaar lang het lichaam van zijn overleden vrouw in zijn diepvries bewaard. Hij wilde niet dat het lichaam zou worden begraven of gecremeerd omdat hij hoopte dat hij haar ooit nog eens tot leven kon wekken.

De dochter van de man gooide roet in het eten door de politie te tippen. Ze gingen naar de man en ontdekten het lijk in de vrieskist in de achtertuin. De man had het lijk ingevroren in een diepvries, die evenals het huis bezaaid was met troep en uitwerpselen van de tientallen katten die er rondliepen. Naast het lijk lagen er ook nog tien dode katten in de vrieskast.

De man vertelde aan de politie dat hij de katten gebruikte voor wetenschappelijk onderzoek. Hij is aangehouden op verdenking het lichaam van zijn echtgenote uit het mortuarium te hebben gehaald.

Duits meisje gestikt onder lichaam vader

Een 50-jarige Duitser is samen met zijn dochtertje op zeer tragische wijze om het leven gekomen. De man, met hartproblemen, heeft toen hij overleed zijn 1-jarige dochter met zijn lichaam verstikt. Hij had zijn dochtertje op zijn arm toen hij een hartstilstand kreeg. Hij viel voorover en zo kwam het kind onder haar vader te liggen.

Een buurman vond de man op de grond en alarmeerde de politie. Toen agenten de man omdraaiden, ontdekten ze zijn dochtertje onder hem. Pogingen om het kind te reanimeren mochten niet baten. De echtgenote van de man had de buren gealarmeerd nadat haar echtgenoot haar niet op haar werk was komen ophalen.

HP mag halflege inktcartridges blijven meeleveren

Een proces tegen Hewlett-Packard tegen het feit dat ze bij nieuwe printers standaard een halflege inktcartridge leveren, heeft niks opgeleverd.

De jury zegt dat consumenten al verwachten dat ze bij het kopen van een nieuwe printer een andere cartridge meegeleverd krijgen, dan wanneer ze een losse in de winkel kopen. Daarom mag Hewlett-Packard gewoon halfvolle cartridges blijven meeleveren, aldus de jury bij een rechtszaak in Hillsborough in North Carolina.

Sinds 1998 levert HP halflege cartridges mee bij zijn printers. Het bedrijf heeft dit nog nooit bekend gemaakt, totdat het in 2001 werd aangeklaagd. De rechtszaak is de eerste van meer dan dertig soortgelijke zaken, die overal in de VS zijn aangespannen door consumenten die zich gedupeerd voelden.

Franse wijnoogst kleinste sinds 1991

De Franse wijnoogst van dit jaar valt erg tegen. Volgens voorspellingen van het Franse ministerie van Landbouw zal het de kleinste oogst worden sinds 1991. De oogst zou uitkomen op 48 miljoen hectoliter. Dat is 8 procent lager dan de oogst van vorig jaar en 15 procent lager dan de gemiddelde oogst over de jaren 1998 tot 2002. Oorzaken voor de slechte wijnoogst zijn de vrieskou van de lente en de uitzonderlijk droge zomer.

De kwaliteit van de wijn zal dit jaar daarentegen wel goed zijn, gekenmerkt door een hoge alcoholgraad. De zuurgraad zou daarentegen laag liggen, wat voor problemen kan zorgen bij de wijngisting. Voor de champagnewijn zou de kwaliteit, ondanks de kleinere hoeveelheid, goed zijn. Het tekort zal worden aangevuld met vorige oogsten. Ook de Bourgogne en de Beaujolais lijden onder de slechte oogst. De zon was funest voor de oogst met als gevolg sporen van verschroeiing en verwelkte trossen.

Geruchtenmachine onder Haagse Turken na arrestatie

De arrestatie van een verdachte in de oude moordzaak (1995) op het 7-jarige Turske meisje Kumral Begci, houdt de gemoederen onder Turkse Nederlanders in Den Haag danig bezig. Onder de Turken gonst het gerucht dat ůůk de dader, een 20-jarige Hagenaar die ten tijde van de moord 12 jaar was, van Turkse komaf is. ,,Slechtere reclame kunnen de Turken niet krijgen'', aldus een Haagse Turk.

Twee Turkse meisjes zeggen dat sinds Pim Fortuyn vaker allochtonen worden uitgescholden. ''Als de dader ook een buitenlander is, denken Nederlanders helemaal dat alle Turken dit soort dingen doen''.

In Turkse theehuizen doen de wildste verhalen (geruchten) de ronde. Uiteraard staat de traditionele familievete centraal in deze gesprekken. De aangehouden verdachte - die destijds 12 was - zou door zijn vader op het meisje zijn afgestuurd omdat de straffen voor jonge daders veel lager liggen. Er wordt gezegd dat de jongen het meisje heeft ontvoerd, waarna de vader en de oudere broers haar hebben vermoord en in stukken hebben gesneden.

De verhalen sluiten aan bij de eerdere verhalen die in de buurt de ronde deden. Enkele maanden voordat het meisje werd vermoord, vond een oom van haar op precies dezelfde wijze de dood. Iedereen is het erover eens: dit doet een jongen van 12 jaar niet in zijn eentje.

Hoe de vork precies in de steel steekt weet echter niemand: de politie houdt de kaken stijf op elkaar en de familie van het vermoorde meisje wil niets zeggen, nadat eerder een familielid aan de Haagsche Courant had verteld dat er waarschijnlijk meer mensen zullen worden gearresteerd. De verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld voor de duur van 10 dagen.

Acties tegen beloning Ahold-topman

Als protest tegen de benoeming van de Zweed Anders Moberg als Ahold-topman wordt er op internet momenteel uitgebreid actie gevoerd tegen zijn aanstelling en exorbitante salaris. Moberg krijgt per jaar een salaris dat, in combinatie met optieregelingen en bonussen, op kan lopen tot tien miljoen euro. Mocht het hem niet lukken om Ahold weer op de rails te krijgen, dan krijgt hij als dank voor zijn bewezen diensten toch twee jaarsalarissen mee. Dit heeft hij voor zijn benoeming bedongen.

Op de aandeelhoudersvergadering van afgelopen week presenteerde het bestuur de benoeming van Moberg als een voldongen feit, waar de aandeelhouders alleen nog ja of nee op konden zeggen. Een andere kandidaat was niet beschikbaar. Dit leidde tot grote consternatie onder de aandeelhouders, mede omdat kort daarvoor het gedwongen ontslag van 440 andere personeelsleden van Albert Heijn was aangezegd, in verband met de al eerder bekend gemaakte zeer slechte bedrijfsresultaten.

Afgelopen week werd al gemeld dat een boze consument uit protest een website heeft geopend: http://www.letopdekleintjes.nl. Op de site staat een teller die bijhoudt hoeveel salaris Anders Moberg inmiddels heeft. Dit salaris begon met 3 miljoen euro bij zijn indiensttreding en loopt nu op met iets meer dan een euro per drie seconden.

Ook kunnen boze AH-klanten op de site protest aantekenen tegen de benoeming van Moberg, al dan niet met bonuskaartnummer om zo te laten zien dat ze inderdaad klant van AH zijn. Verder wordt op de site de mogelijkheid geboden om aan de Albert Heijn Klantenservice een boycotbrief te sturen en daarmee de bonuskaart terug te sturen. Zo kunnen de klanten duidelijk maken dat ze helemaal geen klant meer willen zijn van Albert Heijn.

De protestsite legt uit hoe te reageren via antwoordnummers (post) en 0800-nummers (telefoon) om zo op kosten van Ahold te protesteren. Ahold reageert hier inmiddels op door de mensen die via de website gereageerd hebben, terug te bellen. Dit doen ze door aan de hand van de bonuskaartnummers de telefoonnummers van de klanten te achterhalen.

In die reacties leggen medewerkers van AH uit dat zij niks kunnen doen aan de benoeming van Moberg. De SP vindt dit in een reactie "Slappe hap", en zegt dat directie en ondernemingsraad van Albert Heijn, dat deel uitmaakt van Ahold, op zijn minst protest kunnen aantekenen tegen de beloning van Moberg.

De SP heeft ook een eigen protestactie opgezet. Men kan op de site een standaard protestbrief naar Ahold sturen, die eventueel zelf gewijzigd kan worden. Volgens sp.nl worden er momenteel ongeveer dertig mailtjes per uur verstuurd. SP is ook bezig met het organiseren van protestacties bij filialen.

Met dank aan sushi-nori voor het bericht!

Ralf Schumacher niet in GP ItaliŽ

ASPENDOS, spooner2k en Watje5 wisten ons vandaag het volgende te melden:

Ralf Schumacher zal niet meedoen in de zaterdag kwalificatie voor de grote prijs van ItaliŽ en dus ook niet tijdens de race, hij zal vervangen worden door testrijder Marc Gene wiens laatste race in MaleisiŽ in 2000 voor Minardi was.

Afgelopen week liep Ralf Schumacher bij een zwaar ongeval tijdens een testsessie een hersenschudding op maar leek op tijd hersteld te zijn voor de race aangezien hij gisteren wel deelnam aan de kwalificatietraining. Helaas werd hij uit de klassering geschrapt nadat hij zich verremde in de chicane en een stuk bocht afsneed.

Ralf ziet hierdoor zijn kansen op een wereldtitel dit jaar vaar zijn ogen in rook opgaan omdat hij een zware achterstand op zal lopen in het klassement.

Moord in Oldenzaal

oldenzaaltjuh en Ruud hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Oldenzaal is gistermiddag in de wijk Zuid-Berghuizen een lijk gevonden met een schotwond in zijn buik. Een mountainbiker zegt dat hij kort daarvoor een aantal schoten gehoord heeft.

Het lijk werd gistermiddag rond 17.30 uur gevonden aan de Haermansweg in natuurgebied Boerskotten, dat ligt aan de rand van de Oldenzaalse wijk Berghuizen.

Het bos is met roodwitte linten tot verboden gebied verklaard, en wordt bewaakt door de ME. Het lijk is gisteravond tegen elf uur met een lijkwagen weggevoerd. Vandaag wordt er naar sporen gezocht die aanwijzingen kunnen geven over de moord.

Feyenoord misschien zonder AcuŮa

Feyenoord zal het in de competitiewedstrijd tegen AZ misschien moeten doen zonder Jorge AcuŮa.

De chileense speler is te laat terug van een trip naar zijn geboorteland voor een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Peru.

Hij zou eigenlijk donderdag al terug moeten zijn geweest maar is uiteindelijk 2 dagen later dan de originele planning terug. Of de speler inderdaad bestraft word voor het te laat terugkomen is nog niet bekend, vandaag zal trainer Bert van Marwijk horen van de speler wat de reden is van de late terugkeer. Hierna zal de trainer zijn beslissing nemen.

''Les over Jodenvervolging op zwarte scholen taboe''

vrot-vrot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Scholen voor voortgezet onderwijs met overwegend allochtone leerlingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, zijn gestopt met geschiedenislessen over de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Reden is dat veel jongeren dat door agressief gedrag in de klas onmogelijk maken. Het bericht is naar buiten gebracht door VVD-politica Ayaan Hirsi Ali, die zich zegt te baseren op 'meerdere betrouwbare bronnen'.

Volgens Hirsi Ali ligt het geschiedenisonderwijs onder meer op enkele vestigingen van ROC's in Amsterdam onder vuur. Hirshi Ali: ''Ik maak me grote zorgen over het toenemend antisemitisme onder allochtone jongeren. Die jodenhaat openbaart zich behalve op school ook op straat. Ik denk dat moslimjongeren onder grote druk staan van internationale gebeurtenissen. Zij krijgen gericht informatie via internet en schotelantennes. Van een propagandamachine die uit Arabische landen komt''. Hirshi Ali vreest dat het antisemitisme in Nederland verder zal escaleren; met name op zwarte scholen.

Het Centrum voor Informatie en Documentatie IsraŽl (Cidi) zegt de beweringen 'ook te horen', maar kan ze niet met meldingen staven. Wel krijgt het Cidi veel meldingen binnen van antisemitische incidenten op scholen.

De onderwijsinspectie laat desgevraagd weten geen signalen over problemen met het geschiedenisonderwijs te hebben gekregen. De Amsterdamse wethouder van Onderwijs, de PvdA'er Rob Oudkerk, zegt dat hem niets bekend is over problemen met het onderwijs over de Tweede Wereldoorlog. Wel constateert hij een toenemende intolerantie, waar hard tegen wordt gewerkt.

Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven van Onderwijs reageert geschrokken. "Dat is zeer ernstig en onacceptabel. Als Hirsi Ali mij man en paard noemt, zet ik de onderwijsinspectie er onmiddellijk op''.

Jong katje in Bussum sterft gruwelijke dood

Extremini had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Bussum is een jong katje op gruwelijke wijze mishandeld en dood gegaan. Het kleine beestje werd donderdag dood aangetroffen op de hoek Nieuwstraat-Nieuw Veldheim.

De oogjes van het diertje waren hardhandig met een puntig stokje uitgestoken. Vermoedelijk is het katje daarna dood gegaan aan de bloedende oogjes. Het is nog niet bekend wie de dader is. Een medewerker van de Dierenambulance Hilversum heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling.

Irakese 'martelarts' verdacht van ontucht

Een uit Irak gevluchte arts wordt verdacht dat hij zich, tijdens zijn opleiding in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft, heeft vergrepen aan zes patiŽnten. De arts in kwestie, T.T.H., vluchtte in 1994 naar Nederland en kreeg hier politiek asiel. Hij meldde zich aan bij de opleiding geneeskunde van het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam. De Irakees, die getrouwd is en kinderen heeft, liep zijn stage bij de afdeling gynaecologie van het Delftse ziekenhuis. De Irakees in opleiding wordt verdacht van aanranding, verkrachting en het plegen van ontucht.

Studenten hebben de identiteit van de verdachte onthuld aan de Telegraaf. Zij zijn boos dat justitie in berichten doet als of het om een gewone student gaat: ''Wij worden er op aangekeken'', aldus ťťn van hen.

De arts blijkt in Irak nauw verbonden te zijn geweest aan het regime van Saddam Hussein, en gedwongen te zijn geweest om zonder verdoving oren van soldaten af te snijden die weigerden bevelen van de legertop op te volgen. Merkwaardig genoeg vormde dit trauma blijkens zijn latere medische carriŤre in Nederland, geen beletsel om in ons land toegelaten te worden tot de artsopleiding.

Erasmus MC-woordvoerder Fred Balvert wil de achtergronden van de arts in opleiding bevestigen noch ontkennen. Wel wil hij kwijt dat als iemand door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is gescreend en in orde bevonden, het ziekenhuis er van uit gaat dat iemand geschikt is. Ook al omdat het Nuffic (bureau van het ministerie van Onderwijs) beoordeelt wat een buitenlandse opleiding hier waard is.

Het openbaar ministerie in Den Haag laat desgewenst weten dat het opzienbarende verleden van de arts wordt meegenomen in het onderzoek. De Irakees zit momenteel in therapie in de Robert Fleury Stichting in Gouda en mag de weekeinden naar huis. Op woensdag 26 november dient zijn rechtszaak.

Verdachte moord Waagplein-portier in voorarrest

De politie van Alkmaar heeft afgelopen week een verdachte opgepakt in de zaak van de vermoorde portier Mark Kerssens. Gisteren heeft de rechter-commissaris besloten dat de man, de 30-jarige R.C. uit Heerhugowaard, in ieder geval tot donderdag vast blijft zitten. De recherche probeert meer info te krijgen over de confrontatie die mogelijk eerder op de avond van de moord, op 6 juli, heeft plaatsgehad tussen C. en de Akerslootse portier.

Volgens het OM zijn uit het onderzoek naar het motief tot nu toe geen aanwijzingen naar voren gekomen dat de part-time portier en beroepsmilitair betrokken zou zijn geweest bij criminele activiteiten.

Kerssens werd 6 juli j.l. op het Waagplein in Alkmaar van achter in het hoofd neergeschoten door een gemaskerde man. Hij overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Tijdens zijn vlucht schoot de dader een paar keer op hem achtervolgende collega portiers van Kerssens. De verdachte is daarom moord en poging tot doodslag ten laste gelegd.

FOK! Kinderspecials

Zoals jullie wellicht weten schrijven we al weer een poosje iedere maand beautynieuws. Deze nieuwsitems geven leuke informatie over nieuwe geurtjes, badspullen en nog veel meer dingen om jezelf lekker te verzorgen.

Verzorgingsspulletjes voor baby's en kinderen kwamen tot nu toe in het beautynieuws helaas niet aan bod, maar geÔnspireerd door het FOK! Ouder(s)-forum gaan we het beautynieuws regelmatig uitbreiden met kinderspecials!

De eerste kinderspecial staat nu al voor de deur en zit tsjok vol met leuk nieuws om kindje (en moeder soms ook ) te vertroetelen van geboorte tot jeugdpuistjes.

Na deze kinderspecial van het beautynieuws zal er hopelijk meer kindernieuws volgen. Zo wordt inmiddels hard gewerkt aan het eerste kinderboekennieuws, maar daarover later meer!

Stichting Brein pakt alleen grootverbruikers aan

RaJitsu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Downloaders van mp3's hoeven voorlopig nog niet bang te zijn dat ze aangepakt gaan worden door Stichting Brein. Dat zegt Tim Kuik van deze Stichting in een gesprek met Planet. Brein zal alleen in uitzonderlijke gevallen aanbieders van grote hoeveelheden muziek eventueel aanklagen. En ook dat zal geen strafblad opleveren. De Stichting wil enkel financiŽle compensatie.

Minister Donner deelde onlangs al mee aan de Tweede Kamer dat mensen die downloaden vrijuit gaan. De dreiging van Brein lijkt dan ook vooral een poging te zijn om gebruikers af te schrikken, totdat er goede mogelijkheden zijn om voordelig legaal muziek te downloaden. Kuik vindt dan ook dat downloadmuziek tegen aantrekkelijke prijzen beschikbaar moet komen. "Dan komt het wel goed met het terugdringen van het illegaal overnemen."

Groot alarm op Brits vliegveld

Op het Britse vliegveld Gatwick is groot alarm geslagen na de vondst van een 'verdacht voertuig'. Een deel van de zuidelijke terminal is ontruimd, waarna bomexperts drie gecontroleerde ontploffingen op het voertuig hebben uitgevoerd. Inmiddels is het alarm weer ingetrokken.

De auto, een zogeheten Saloon Car, werd om 21:50 Nederlandse tijd in de nabijheid van de terminal aangetroffen. Daarop werden het aankomstgedeelte van de zuidelijke terminal en een stuk weg afgesloten. Ook de treinverbinding op Gatwick, het op ťťn na grootste vliegveld van Groot-BrittanniŽ, werd stopgezet. Na veiligheidscontroles is het alarm om 2:50 weer ingetrokken.

Weer videoband Al Qaeda uitgezonden

Op de Arabische televisiezender Al Jazeera is de tweede videoband van het terreurnetwerk Al Qaeda in een week tijd uitgezonden. Op de band staat hoogstwaarschijnlijk een van de negentien vliegtuigkapers die de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten pleegden.

"Amerika is de vijand waartegen elke moslim zou moeten vechten," aldus Saeed Alghamdi, kaper van vlucht 93 van United Airlines, het vliegtuig dat in PennsylvaniŽ neerstortte. "Jullie zullen worden vernietigd vanwege de mujahedeen. En ik zeg jullie dat we iets voor jullie voorbereiden. God zal jullie straffen op een grote manier. En we beloven de United States of America dat we jullie zullen laten stoppen, dat we jullie pijn zullen doen en we zullen zorgen dat jullie geen vrede kennen."

Een medewerker van de inlichtingendiensten heeft de band, die negen maanden voor de aanslagen zou zijn opgenomen, als propaganda bestempeld. Het was de tweede band in een week tijd. Aan de vooravond van de herdenking van de aanslagen dook er al een band op waarop Al Quada-leider Osama bin Laden te zien is.

Op 11 september 2001 kwamen bijna 3000 mensen om het leven bij aanslagen met vier vliegtuigen. Daarvan vlogen er twee het World Trade Center binnen, kwam er ťťn op het Pentagon terecht en stortte een vierde neer in een weiland, nadat passagiers hadden geprobeerd de kapers te overmeesteren. Dit vliegtuig had mogelijk het Witte Huis als doel.

Politie Moskou rijdt in gestolen Nederlandse auto's

brighton had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Russische agenten rijden in gestolen Nederlandse auto's. Dat stelt autoverhuurbedrijf Hertz, dat vier eigen auto's heeft ontdekt. Ook andere verhuurbedrijven en verzekeraars denken dat agenten in gestolen wagens rijden. De bedrijven verdenken de agenten ervan de teruggave van de wagens te vertragen zodat zij erin kunnen blijven rijden.

Het gebruik van de auto's door agenten is niet illegaal. Gestolen auto's worden in Rusland na drie maanden eigendom van de staat. Hoewel het land de ontdekking van gestolen wagens wel meldt is het terughalen van de wagens een lastig en tijdrovend karwei. Door de ingewikkelde Russische wetgeving duurt een procedure tussen de twee en vijf jaar. Bovendien is dan nog niet zeker of een auto terugkomt. Bedrijven laten een dergelijke procedure daarom meestal achterwege.

"De Russen vinden dat prima. Het is een fantastische manier om goedkoop aan auto's voor de politie te komen," aldus directeur Harry Fillon van de Stichting Vermiste Auto Register (VAR). Hoewel er anderhalf jaar geleden met de Russische autoriteiten over het probleem is gesproken heeft er nog geen verandering plaatsgevonden.

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit staan de Russen juridisch gezien in hun recht en gaat het er in Nederland vergelijkbaar aan toe. Hier worden de wagens echter afgestoten naar de Dienst Domeinen van het ministerie van FinanciŽn, waarna ze worden verkocht.

Nederlandse schakelt Melanie C uit

Spoenk, greatgonzo en Rolandtt hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Azra AkinZangeres Melanie C is mogelijk voor enkele maanden uitgeschakeld. De oud-Spice Girl stond ter voorbereiding van de reality show The Game van het Britse kanaal Channel 4 met de Almelose Miss World 2002 Azra Akin op de judomat, maar werd door de Nederlandse te hard onderuit gehaald.

'Sporty Spice' heeft bij het incident haar kruisbanden gescheurd en zal moeten worden geopereerd. De revalidatie van de 29-jarige zangeres zal vervolgens maanden in beslag nemen. Azra Akin is volgens ooggetuigen erg overstuur door het ongeluk.

Beeld kleine Zeemeermin weer vernield

Beetle herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De kleine Zeemeermin, Denemarkens meest bekende symbool, is weer eens van haar steen geslagen. De creatie, geÔnspireerd door het sprookje van Hans Christian Anderssen is donderdagnacht door vandalen hardhandig van de sokkel gestoten en drijvend in de haven teruggevonden. Volgens de politie zijn er explosieven gebruikt om haar los te wrikken. Er wordt met man en macht gezocht naar de daders.

Het is niet de eerste keer dat het 90-jarige beeld slachtoffer werd van vandalisme. Ze is twee keer onthoofd, heeft al eens een arm verloren en is zes keer met verf overgoten.

Het beeld is donderdagnacht kort voor 3 uur in de nacht door de politie gevonden. Een getuige vertelde dat een uur daarvoor een knal was gehoord. "Onze onderzoekers hebben vastgesteld dat er een soort explosief is gebruikt", aldus politiewoordvoerder Henning Schou Kofoed. Er zit een gat in een van de knieŽn en het lijkt erop dat explosieven van binnenuit zijn gebruikt".

De politie probeert vast te stellen in hoeverre het beeld beschadigd is. Naast het gat in de knie zit er een kleiner gat in een van de polsen. Er zijn ook sporen gevonden van een metalen staaf die wellicht gebruikt is om het beeld los te wrikken.

Het beeld van de zeemeermin is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Anderssen uit 1837. De zeemeermin wordt verliefd op een menselijke prins en moet driehonderd jaar wachten voor ze zelf een mens wordt. De Deense beeldhouwer Edward Eriksen kreeg de opdracht een beeld te maken dat op een granieten steen op de Langelinie pier zou moeten komen, verlangend uitkijkend naar haar prins. Het werd onthuld in 1913 en sindsdien trekt het beeld een miljoen bezoekers per jaar.

Schot krijgt vijf jaar voor verkrachting van baby

sessy vertaalde en herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

De Schot James T. heeft vijf jaar cel gekregen voor het verkrachten van een dertien maanden oude baby. Op de computer van de 43-jarige man vond de politie ook nog eens meer dan 2200 kinderporno foto's. Zelf heeft de man overigens ook drie kinderen.

Sommige foto's op zijn pc heeft de man zelf gemaakt, waaronder een van een zes jaar oud meisje naakt in bed. Ook werden foto's gevonden van de man die het dertien maanden oude kindje verkrachtte. Deze misdaden vonden plaats tussen augustus 1998 en december 2002.

Zelf zegt dat hij dit allemaal deed door de stress van nachtdiensten draaien. Instanties die zich met het welzijn van kinderen bezighouden lieten weten erg teleurgesteld te zijn, zij hadden gehoopt dat hij levenslang zou krijgen.
"Kinderpornografie maakt wel degelijk slachtoffers, en als je kinderporno bekijkt ben je medeverantwoordelijk", zegt Margaret McKay van de organisatie 'Children 1st' weten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokťmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.