Falend Nederland falend recht

Hebben de PVV en FvD een punt wanneer zij stellen dat de pleger van de aanslag in Utrecht achter de tralies had moeten zitten? Ja, ze hebben een punt, Overdenk deze eens: in driekwart van de strafzaken in Nederland oordeelt de rechter veel lager dan de straf die het OM eist. Dus in de meeste strafzaken, al dan niet drugsgerelateerd, wordt gemiddeld 4,5 jaar cel geëist door het OM. De rechter maakt er gemiddeld 3,2 tot 3,3 jaar van. Met aftrek van goed gedrag - en dat hebben ze natuurlijk allemaal - blijft er gemiddeld twee jaar van over. Ze zitten steeds langer te wachten op hun rechtszaak, dus met aftrek van voorarrest zit de crimineel effectief 12 maanden. En in wat gecompliceerdere zaken gaan ze na de veroordeling direct weer door met hun criminele activiteiten. –Dus drie mensen dood--

De geschiedenis met de rechtstaat versus Gökmen T., de hoofdverdachte van bovengenoemde aanslag, is er één om aan te tonen hoe ernstig het is gesteld met de voornamelijk linkse rechters in Nederland. Gökmen T. beloofde het gerechtshof in Arnhem nadrukkelijk dat hij nu wel akkoord zou gaan met een persoonlijkheidsonderzoek. Dat had hij eerst geweigerd, daarom zat hij nog steeds vast. De rechter geloofde hem, een man van 37 met een strafblad zo lang als de Kalverstraat in Amsterdam. Hij werd met deze belofte op vrije voeten gesteld. –Dus drie mensen dood—

Drie personen die in de bloei van hun leven stonden. Een vader van drie kinderen, een jonge vrouw van 19 die de vrolijkheid zelve was. De PPV’er Geert Wilders heeft gelijk dat deze man niet vrij had mogen rondlopen en dat de rechter in kwestie verwijtbaar naïef is geweest. Minister Grapperhaus kijkt ernaar als een verontwaardigde zure grote kale lolly en stamelt een beetje over het rechtssysteem niet in de weg lopen. –Dus drie mensen dood--. Dat is het hem juist, niemand loopt niemand in de weg en ondertussen? Drie mensen dood, voorgoed uit het leven gerukt door een krankzinnige Turk.

In juli 2017 verkrachtte hij een vrouw. 15 juli 2019 is de inhoudelijke zaak en niemand zit twee jaar in voorarrest voor een verkrachting. Daarvoor zat hij enkele weken vast voor kleine vergrijpen zoals winkeldiefstal, inbraak enzovoorts. In die zaken werd wel vonnis geheven maar het was nog niet onherroepelijk, dus hoger beroep mogelijk, dus op vrije voeten omdat hij, nogmaals, plechtig beloofd had mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek. –Dus drie mensen dood--. Er is volgens mij iets ernstig mis met ons rechtssysteem en de rechters daarin.

GroenLinks, D66 en SP spannen wel de kroon als het gaat om het ‘ik-weet-het-syndroom’. Zij zijn de pilaren onder het boterzachte beleid als het gaat om extremen in de Nederlandse samenleving. De ‘oversocialisering’ neemt groteske vormen aan en steeds meer gezond denkende Nederlanders ergeren zich hier groen en geel aan. Wanneer stapt het linkse eens af van zijn eigen gelijk? Bij zes mensen dood? Tien, een grote bom, misschien wel honderd? Moeten we wachten op iets dat vergelijkbaar is met Zaventem?