Geen bestaanszekerheid

Alle Nederlandse politieke partijen hebben het erover maar staan machteloos tegen zij die de prijzen voor alles opzwepen. Ik vind het nogal wat ‘bestaanszekerheid’, alsof je zonder ‘zekerheid’, van de overheid, geen bestaan hebt. Hier de opluchting dan: we blijven allemaal bestaan ook zonder die gegarandeerde zekerheid van bestaan door onze overheid! De enige bestaanszekerheid die ieder mens heeft is dat je op een gegeven moment niet meer bestaat.

Wanneer bestaanszekerheid echt serieus genomen zou worden dan zouden we een basisinkomen voor iedereen moeten kunnen garanderen. Jawel iedereen een inkomen waar hij of zij in principe niets voor hoeft te doen. Punt is, wanneer je mensen die vrijheid geeft van een bestaansinkomen, dat mensen creatief worden en werkelijk iets met hun leven gaan doen. Daar komt dit begrip: bestaanszekerheid, nog het dichtst bij verder is het allemaal politiek geouwehoer van alle partijmensen nu over die bestaanszekerheid te spreken. Jullie denken toch niet dat het kapitalistische neusje van de zalm in ons land het een moer interesseert dat er steeds meer armoede is in Nederland? Winst, aandeelhouders, de AEX en beleggen zijn de enige woorden in hun bijbel. En als je arm bent? Het is allemaal luiheid en onverantwoordelijk gedrag.

Het conglomeraat PvdA/GL lijken nu de grootste strijders voor het financiële verval van arm Nederland. Het feit dat ze, met name de PvdA in de afgelopen kabinetten iets hadden kunnen doen maar het niet deden om ze politiek strak gehouden werden door D66 en de VDD. Het is een zielige partij met een pathetisch volgevreten kerstman voorop. Ook zij, zoals alle partijen, houden de inmiddels halflege melktiet, de uitkeringsfabrieken van de overheid in leven. Er zijn al honderden vaak wetenschappelijke onderzoeken geweest om deze fabrieken te sluiten en iedereen een bestaansinkomen te geven. De VVD schreeuwde het hardst dat dit niet kon, de PvdA en alle anderen hadden meningen die stierven al snel in de woestijn. Bestaanszekerheid? Het is alleen gegarandeerd wanneer een basisinkomen vergund wordt door alle politieke partijen. Tot die tijd, alsjeblieft, Timmermans ga weer terug naar Brussel and make your mony, verdwijn!