Kotsmisselijk van Ter Apel

Er is iets goed mis met het moraal kompas van veel Nederlanders. Ook dat van mij slaat steeds meer uit naar rechts. Iedere dag krijgen wij de mensonterende beelden vanuit Ter Apel te zien. Steeds meer gemeentes krijgen het label ‘struisvogel’-gemeentes. Hoe harder de schreeuw van staatssecretaris van den Burg om meer opvangplekken hoe dieper de kop in het zand gaat. Sommige gemeentes gieten die kop in gehard beton. Ik heb het hier eerder geschreven: we willen ze niet meer en we willen ze niet meer! Er worden grote witte tenten in weilanden opgezet met grote kachels om ze te verwarmen wat natuurlijk een utopie is: zulke grote tenten zijn niet te verwarmen wanneer het vriest.

Alle Nederlanders weten inmiddels dat landen zoals Tunesië, Marokko en sommige Afrikaanse landen hun meeste jonge teringlijders, die in deze landen ook al crimineel waren, naar ons laten gaan. Slechts een klein percentage zijn echte vluchtelingen. Maar het overgrote deel zijn vluchtelingen voor pure armoede en het daardoor het gebrek aan perspectief in hun leven en het leven van hun gezin.

Er is door de Nederlander 460 miljard gespaard en dat wordt ieder jaar een beetje meer. Wij zouden met z’n allen het vluchtelingenprobleem zo op kunnen lossen in Nederland. Utopisch? Maar natuurlijk, in dit geval slaat ons moraal kompas van links naar rechts gezien de grote overwinning van PVV. Waarom eigenlijk? Buiten het feit dat de PVV nooit een coalitie zal kunnen vormen met NSC omdat deze partij veel te veel linkse rakkers van het CDA heeft. VVD gaat niet met PVV regeren omdat ze geen zin hebben in samenwerking straks met zeer zwakke en zeer onbekwame bestuurders van de PVV. Na de eerste tien plaatsen op de PVV lijst wordt het snel heel veel slechter met als gevolg een hoop gesodemieter straks. Ik snap hem, u ook?

Nee, met al ons geld en met al onze moraal ook dat van mij, lossen wij niets op m.b.t. het vluchtelingenprobleem. We modderen door totdat het echt klapt. Twintigduizend statushouders die opgesloten zitten in de vele centra zullen op een gegeven moment in opstand komen. De duizenden straks in tenten, hotels, cruiseschepen en centra van het COA zullen in opstand komen. Nederlanders zullen in opstand komen omdat hun nooit iets gevraagd is maar altijd door de strot is geduwd.
Ik voel mij, net als zoveel Nederlanders machteloos, machteloos hoe er met deze mensen omgegaan wordt. Machteloos hoe onze vele kabinetten het maar niet voor elkaar kregen dit grote probleem nu te handelen. Hoe ontzettend veel mensen zoveel roomboter op hun voorhoofd hebben en denken dat het allemaal wel goed komt. Dat we in moeten schikken en deze nieuwe inwoners moeten helpen aan huizen terwijl onze kinderen tot hun dood waarschijnlijk bij hun ouders moeten blijven wonen. Krankzinnigheid is troef!