Geven Wilders' tegenstanders het op? Wildersjournaal (5)

Ken je die mop van die politicus die naar Turkije ging? ..... Hij ging niet! De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft waarschijnlijk geen idee hoe dankbaar Geert Wilders hem is. Dat hij Wilders niet wil ontvangen als die in januari naar Turkije zou reizen past perfect in de Calimerostrategie van de PVV. In het PVV hoofdkwartier zullen Geert, Hero en Fleur elkaar wel op de schouders geslagen hebben. Maar de kurken knalden in de PVV-achterkamertjes pas echt van de champagneflessen toen de reactie van de Nederlandse parlementaire delegatie waarmee Geert naar Turkije zou reizen bekend werd. “Als Geert niet welkom is, dan gaan wij ook niet” zeiden zijn reisgenoten in koor. Zo benauwd zijn ze dat Wilders nog harder gaat piepen en ook lelijk tegen hen gaat doen. Het is een mijlpaal. Als zelfs parlementariërs van andere partijen zich vrijwillig voor je karretje laten spannen heb je als politicus het uiterste bereikt.

 

Toen hij zijn collega-parlementariërs niets kon verwijten had Wilders een andere Kop van Jut nodig. Nu had onze eigen minister van Buitenlandse zaken Maxime Verhagen het gedaan. Maxime is een nietsnut vindt Wilders, hij had de Turken de les moeten lezen. In plaats daarvan zei Verhagen dat de Turkse minister alle recht heeft zelf te beslissen wie hij wil ontvangen. Daar is geen woord Turks bij. Er is ook geen woord Turks bij de uitspraak over Wilders van de woordvoerder van de Turkse minister. 'Wilders is een fascist en een racist'. Gebruik maken van je vrijheid van meningsuiting heet dat in PVV kringen. Zeggen waar het op staat, daar zijn ze in Turkije dus ook niet vies van. Misschien hebben ze de kunst van de meester zelf (G.W.) afgekeken. Die Turken zijn helemaal klaar voor Europa zou je bijna zeggen.

 

Juist door niet op reis te gaan haalt Wilders een vette buit binnen. Veel heeft hij dus niet te winnen als hij dankzij een of andere slappe diplomatieke oplossing alsnog met zijn parlementaire kameraden naar een van onze favoriete vakantielanden af kan reizen. Wat had Wilders eigenlijk voor belangwekkends tegen de minister van Buitenlandse zaken van Turkije willen zeggen? Veel kan hij niet aan te merken hebben. In Turkije zijn godsdienst en staat gescheiden en hoofddoekjes zijn op veel plaatsen verboden. Ik kan eigenlijk maar 1 ding bedenken dat Wilders aan Turkije niet bevalt. Dat er nogal wat islamieten wonen.

 

Er is een oplossing voor Wilders om alle ministers van buitenlandse zaken van de hele wereld te kunnen dwingen zijn litanieën aan te horen. Zelf minister van Buitenlandse Zaken worden. Zelfs Maxime Verhagen zag geen kans om de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman buiten de deur te houden toen die Nederland bezocht. Hoewel diens opvattingen over de Israëlisch-Palestijnse kwestie bepaald niet stroken met het officiële Nederlandse standpunt. Ten tijde van de Israëlische aanval op Gaza zei Lieberman dat Israël moest doorgaan ‘op de manier waarop de Amerikanen doorgingen tegen Japan’. Een atoombom op Gaza dus. Palestijnen zijn meestal islamiet, geen wonder dat Lieberman door Wilders wel met open armen ontvangen is. Misschien is hij door Lieberman zelfs op een idee gebracht. In dat geval heeft Wilders toch iets te winnen als het reisje naar Turkije alsnog doorgaat. In diplomatieke bagage past vast wel een klein atoombommetje.