Columnrence 2003

Eng eigenlijk hoe weinig een jaar Fok!ken voor jezelf oplevert. Ik ben er zelfs alleen maar bij inschoten. Kijkend naar de uren die ik heb vergooid aan de site: 365 dagen maal gemiddeld 4 volle uren is ontiegelijk veel verloren tijd. Een terugkijkcolumn schrijven. Ver over de deadline en met een fles Jim Beam naast me moet ik er toch aan geloven. Maar waar schrijf je over in zo'n stukje?

Wat herinner ik me van 2003 en Fok!? 2003 Was het jaar van de gimmickkloons. Hoewel Bloodhound From Hell zich al in 2001 registreerde was dit toch echt zijn jaar. Er waren twee kampen: de een vond BHFH geweldig, de ander een geweldige mongool. Feit was dat je niet om zijn topics heen kon. Menig Fokker werd tot wanhoop gedreven door topics over zijn belevenissen over ontmaagding, zijn pleegmoeder, hoeren en de lompen die hij moest dragen wegens het bestellen van een callgirl voor 1200 euro.
Ook een andere gimmickkloon was geslaagd, namelijk Baukel, die met zijn witregels in zijn posts en het knipoogje al snel hoog op de irritatielijst van de Forummers belandde. Zelfs de Forumcrew wist niet wat ze met hem aanmoest. Prachtig hoe iedereen zich liet opnaaien door Baukel, die zelfs nog een hype creëerde met zijn Baukelende haar.
Opnaaien is overigens wel het sleutelwoord voor Fok! Het was goed raak in Politiek, waar links en rechts elkaar aanvielen over de nieuwe kabinetsformatie. De partij van verlosser Pim verloor veel zetels wat voor veel hilariteit zorgde onder de SP- en PvdA-stemmende Fokkers. De rechtse stroming op Fok! stoorde zich weer aan de linkse knufkroelkusmentateit ten opzichte van Kutmarokkanen.
In Relatie en Psychologie was het gros vooral verdrietig over vriendjes die twee dagen op vakantie gingen. Radeloze Fok!kertjes vroegen zich af hoe het nu verder moest. En uiteraard was de Ritalin in dit subforum ook niet aan te slepen dit jaar. Alsof ADHD een virus was leek de ene user de ander aan te steken met een bipolaire of andere stoornis. Die paar normale users die met een nuchtere en genuanceerde opmerking kwamen, konden half labiel Fok! over zich heenverwachten. Je mag immers geen goede raad geven, alleen medeleven. Maar kijk gerust eens rond in R&P, maar blijf er niet te lang, je weet immers nooit zeker of Bordeline besmettelijk is.
De belangrijkste ontwikkeling in 2003 is uiteraard dat ik crew ben geworden. Ik probeerde me al sinds oktober 1999 in te likken, maar dat valt dus nog niet mee. Je kunt namelijk wel solliciteren op elke functie die er vrij komt, maar bij de crew kom je niet om je vaardigheden, zoveel is me wel duidelijk. Je kunt nog zo diplomatiek zijn, nog zo eerlijk in het leven staan, nog zoveel kennis hebben, nog zoveel ambitie hebben, bij de crew kom je alleen als je vriendjes binnen de club hebt. Dus na bijna vier jaar inlikken en slijmen zonder succes toog ik in de zomer van 2003 naar Eindhoven, waar ik op de heetste dag van het jaar Cynix hielp verhuizen. Dat leverde me eindelijk een felbegeerde plek binnen de crew op. Een verdiende plek overigens, want ik heb nog nooit zoveel kitscherige troep door mijn handen laten gaan. Plastic planten, aardewerk poesjes, een bankstel van blauw leer. Dat ze mij niet meteen Admin hebben gemaakt is werkelijk ongelooflijk. Gelukkig heb ik mijn goede voornemen niet te veranderen als crew kunnen waarmaken, dus het opnaaien gaat gewoon door. Ja, ze zijn erg blij met me achter de schermen.
De leukste ontwikkeling dit jaar is trouwens Fok!Radio. Nu hoor ik je denken, dat zegt hij natuurlijk omdat hij er zelf inzit. Ja, dat klopt. Arno en ik hebben samen erg veel plezier in 2,5 uur wekelijks radio maken. Opnaairadio dus, met veel slap geouwehoer en een klein beetje muziek. Gelukkig vinden wij het niet alleen leuk, want het aantal luisteraars stijgt gestaag.
Rest de vraag, wat gaat er veranderen op Fok! in 2004. Ik denk niets. Ook de komende twaalf maanden zullen Yvonne, Cynix en CartWOman met de banknop in hun handen op Fok! rondspoken. Ook zal MikeyMo nog zijn kuttopics blijven openen, zal Calvobbes blijven slijmen om crew te worden, zal Boebiedoe zijn best doen de crewfora te hacken en zal Lord Dreamer proberen de vrede te bewaren op de FP.
En ik? Ik blijf gewoon SunChaser, de enige echte Cliniclown op Fok! Ik heb nog steeds tijd te veel om jullie allemaal te vervelen met stompzinnige topics, nietszeggende replys en grappen die niemand begrijpt. Misschien is dat ook wel het beste voor Fok! Want meelopers hebben we al genoeg.
Misschien dat we ook 2004 maar alvast tot Opnaai Jaar moeten bombarderen. Dat is wel zo overzichtelijk eigenlijk. Fok! is 365 dagen een van de betere manieren om je vrije tijd door te brengen, al het andere is slechts theorie.
Een jaar op Fok! gaat al veel te snel voorbij. Dus mag er in Godsnaam nog een beetje gelachen worden?