Columnrence 2003

L.S.

Van harte gefeliciteerd met de verkrijging van dit nieuwe Jaar. Zoals u van ons gewend bent, is ook dit Jaar weer een Jaar vol verrassingen, spectaculaire wendingen, aparte opdrachten, vreemde gebeurtenissen en nog veel en veel meer. Is dit dan niet hetzelfde als de vorige Editie?, hoor ik u al vragen. Met een volmondig nee kan ik hier op antwoorden. Editie 2004 bevat natuurlijk elementen van Editie 2003 maar deze Editie is geheel nagekeken en vernieuwd en daardoor nog beter. Wij wensen u veel plezier met de Revised Edition 2004!

Waarschuwing: Voordat u deze Editie opent, vragen wij u de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:
-Wees voorzichtig met alcohol
-Wees voorzichtig met open vuur, zeker in combinatie met alcohol.

Bedoeling van het Jaar: Natuurlijk is het doel van dit Jaar om het zo mooi mogelijk te maken, zodat u bij de Editie 2005 op een geslaagd jaar kunt terugkijken. Dit leidt tot overduidelijke voordelen bij de beleving van het Jaar. Een goede start is immers van levensbelang. Tijdens de beleving van het Jaar zult u te maken krijgen met diverse tegenslagen en meevallers. Zo is het ook mogelijk dat u op uw werk opslag krijgt, of onverwachts een 9 haalt voor een examen. Maar daar moet u natuurlijk wel wat voor doen: u kunt bijvoorbeeld slijmen of hard werken. Aan u de keus om het beste te kiezen. Het ene middel kan een korte termijneffect teweeg brengen, terwijl het andere voor succes op de lange termijn zal zorgen. Het is aan u om af te wegen wat voor u in uw persoonlijke situatie het beste is. Maar bedenkt: het doel heiligt niet alle middelen. Uw acties van nu gaan immers mee naar de Editie 2005.

Het is vanzelfsprekend mogelijk om in deze handleiding precies uit de doeken te doen hoe Editie 2004 te spelen. Aangezien het in deze Edities, zoals in alle Edities, gaat om onverwachte gebeurtenissen en alert reageren, zou een precieze beschrijving het doel van 2004 teniet doen. Om u echter toch niet geheel onvoorbereid 2004 in te laten gaan, volgen hier enkele algemene tips. Deze tips kunnen uit Editie 2003 geconcludeerd worden, maar voor iedereen die deze Editie niet helemaal heeft meegekregen of voor wie het allemaal alweer een beetje vergeten was, volgt hieronder een opsomming:

-Zeg nooit iets slechts over uw (schoon)ouders en beschuldig ze nergens van. Voor u het weet kunt u zelfs de schroeven in uw huis niet meer vertrouwen.
-Zorg dat u altijd een emmertje (of twee) water in uw huis hebt staan. Zo kunt u niet altijd uw dorst lessen, maar ook beginnende bosbranden blussen.
-Bezit u kuikens? Laat deze met rust en elimineer ze niet. Voor u het weet heeft u een delegatie Fok!kers op de stoep. Mocht u onverhoopt toch dergelijk bezoek krijgen, deel dan Raketjes uit. Daarmee scoort u altijd.
-Verbreek de contacten met criminele familieleden, vrienden en kennissen. Dit is vooral van belang als u koninklijke familieleden, vrienden of kennissen heeft, of deze binnenkort hoopt te krijgen.
-Eet geen Marsen. U wilt toch niet de kans lopen dat Jim of Saddam Hoessein bij u op de stoep staat?
-Gebruik altijd een mandje bij de Edah. Of bij de Albert Heijn. Gebruik echter niet het Albert Heijn-mandje bij de Edah. Oorlog is oorlog en op beschuldigingen van spionage of collaboratie zit niemand te wachten.
-Ga niet op vakantie naar Irak of Algerije. Daar is het gevaarlijk.
-Overval geen vrouwen in het Tsjechische Praag. Eigenlijk is het sowieso beter om niemand te overvallen, maar de keus laten wij aan u.
-Luister op maandag naar Fok!-radio. Dit is goed voor uw algemene Fok!-kennis.

Natuurlijk kunnen wij u niet dwingen u aan deze regels te houden en zijn wij dit ook geenszins van plan. Juist het af en toe doorbreken van de regels zorgt voor de onvoorspelbaarheid waardoor Editie 2004 zich kenmerkt.

Wij wensen u veel plezier toe met dit Jaar en hopen dat u zich zal vermaken. Indien u interesse heeft in Editie 2005, horen wij dat graag. U kunt dan een kostenloze informatiebrochure tegemoet zien.

Met vriendelijke groet,

De Makers van deze Editie