FOK!s Krant van Morgen (letterlijk!)

Muzikanten besmet met mysterieuze luchtweginfectie

Teletoeters slachtoffer terrorisme
Feyenoord stadion De Kuip beleefde gisteravond een merkwaardig stille aftrap van de vriendschappelijke interland Nederland - Frankrijk als gevolg van wat later een terroristische aanslag bleek te zijn. Het legioen bleef gedurende de hele wedstrijd verstoken van de gebruikelijke sfeerbepalende hoempapa van de hondstrouwe Teletoeters, die nog voor de aftrap zonder uitzondering voor behandeling in het Dijkzigt Ziekenhuis moesten worden opgenomen. Deze laffe aanslag werd vanmorgen opgeŽist door een groepering die zich 'De Leeuwebrul' noemt en zegt te strijden tegen de 'hoempaterreur' van het beroemde ensemble.


Toen het stadion gisteravond tijdens de warming up van de beide elftallen gestaag volstroomde, waren de Teletoeters volgens diverse fans gedurende ongeveer een half uur nog te horen geweest. Omstanders vertelden dat vlak voor aanvang van de wedstrijd de ene Teletoeter na de andere ernstig begon te hoesten, enkelen moesten zelfs overgeven. Toen de situatie nog verslechterde, begeleidden hulpvaardige Oranjefans de arme drommels onverwijld naar de uitgang, alwaar de inmiddels gealarmeerde EHBO de verzorging overnam en transport naar het Dijkzigt Ziekenhuis arrangeerde.

De Rotterdamse politie vermoedt dat de mondstukken van de instrumenten van de Teletoeters waren bewerkt met besmet materiaal dat de muzikanten snel en doeltreffend moet hebben geÔnfecteerd. De luchtwegen van de slachtoffers hadden het zwaar te verduren waardoor het ademen werd bemoeilijkt, om van blazen niet te spreken.

Lamgeslagen
De supporters leken vooral de eerste tien minuten uit het veld geslagen door het gemis aan succesnummers als 'Potje met vet', 'Kun je nog zingen, zing dan mee' en 'Ik ben met Catootje naar de botermarkt gegaan'. Ook de spelers van het Nederlands Elftal waren lamgeslagen, zo leek het, want de Fransen scoorden in die fase maar liefst twee keer.
Maar naarmate de wedstrijd vorderde, keerden de kansen voor Oranje. Via Van Nistelrooy, Makaay en Sneijder greep Nederland nog voor de rust de voorsprong, hartstochtelijk aangemoedigd door een legioen dat bevrijd leek van een loden last.

Communiquť
Na de rust lieten supporters en spelers van het Nederlands elftal zich van hun beste kant zien door creativiteit, passie en vooral plezier. De uiteindelijke 5-2 uitslag was daarvan het resultaat. Suggesties dat deze uitstekende prestatie wellicht verband hield met de absentie van de Teletoeters werden door bondscoach Advocaat naar het rijk der fabelen verwezen.
In een communiquť dat vanmorgen nota bene bij De Telegraaf werd bezorgd, legde de schimmige terroristenbende De Leeuwebrul dat verband echter wel: 'Het tijdperk der Teletoeters is voorbij. Het is menens. Oranje moet kampioen worde en dat wordt je nie met die trutholaas', zo luidde een passage in het bericht.

Ontslagen
De Rotterdamse politie neemt de zaak zeer hoog op en heeft een team van veertig rechercheurs op de zaak gezet. Men verwacht binnenkort de eerste arrestaties te verrichten. De Teletoeters zijn aan de beterende hand en zullen naar verwachting morgen uit het ziekenhuis worden ontslagen.

(c)Eb2004