Het lief en leed dat een SMS dienst heet

De werkloosheid is groot in Nederland, dat zal niemand ontgaan zijn. Dus velen pakken een extra baantje er graag bij aan, of zelfs als hoofdverdienste. Alle sites worden afgesurft naar een nieuwe vaste baan of om er iets bij te kunnen verdienen.
Dan stuit je ineens op een advertentie voor thuiswerk.... je hoeft alleen maar een PC te hebben met een internetverbinding en te kunnen typen...
Je reageert erop, je hoeft daarbij alleen maar te antwoorden op wat iemand anders heeft verzonden. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Er is je eerst beloofd dat je zelf je tijd kan indelen. Maar al snel word je gedwongen je voor meer uren in te zetten, ook voor de nacht en de weekends, anders hebben ze geen behoefte meer aan je diensten. 1.10 Euro p.o.b. waarvan jij 6 centjes krijgt. Of je nu overdag, 's nachts of in de weekends werkt. Ook word je verplicht MSN te gebruiken. En als klap op de vuurpijl: de zogeheten teamleiders zullen je ook nog even vertellen hoe en wanneer jij je op on-line, afwezig, bezet, etc MOET zetten, want anders ontlenen zij het recht je op te roepen als er genoeg sukkels zijn die er toch weer ingetrapt zijn om zo'n datelijn te sms-en.

Voor een bedragje van ongeveer 4 euro per uur word je dan geacht je helemaal de pleuris te typen, ook nog eens aantekeningen van zo'n sukkel bij te houden, want je collega moet natuurlijk niet nog een keer vragen hoe oud die sukkel is, dat komt dan niet geloofwaardig meer over.

En dan moet je daten, want daar zijn ze toch allemaal op uit? Dus je spreekt maar iets af. Je houdt dit netjes bij in de aantekeningen. En 1-2 dagen voor de date maak je er wel een smoes van dat je ziek bent of van de trap af geflikkerd bent, en dat de date niet door kan gaan.
Ondertussen heb je die arme stakker al wel een dikke week of meer aan het lijntje gehouden. En de baas maar lachen, hoe jij je in het zweet hebt gewerkt. Voor je 6 centjes per berichtje die je hebt verstuurd.

OK, nu kan je denken, dat is commercie, dan moeten die sukkels er maar niet in trappen. Voor zover mogelijk, worden minderjarigen niet op die SMS-diensten toegelaten. Maar iedereen zegt gewoon dat ie 18+ is. Dus dan mag je je weer voordoen als Annie 23 jaar blond en blauwe ogen. En je vraagt natuurlijk eerst waar hij vandaan komt, want dan woon jij toevallig helemaal aan de andere kant van Nederland. En je hebt geen internet, want dan is de overstap naar MSN te makkelijk. En bellen doe je al helemaal niet, want je hebt net een ervaring gehad met een stalker, dus je wil graag op die SMS-manier hem beter leren kennen ... KASSA!!!!!

Binnen no-time heb je door dat je beter een apart MSN-account kan aanmaken voor vrienden en familie, want je hoeft maar ff je MSN aan te zetten en dan heb je de tiran al weer te janken dat het zo druk is en of je wel wil helpen. Zeg je 3x nee, dan heb je kans dat je er van de ene op andere seconde uitligt, met de mededeling... voor jou tien anderen....

De volgende dag ga je maar weer aan de slag, want je hebt het geld nodig. Heb je de lijst met namen weer, en die beantwoord je dan maar weer op hun wenken. En die chat is ook zoooooo realistisch, NOT. Want je mag een klant NOOIT tegenspreken. Beetje snugger iemand moet dat toch zien zou je denken. Maar nee, Om 6 uur 's nachts heb je nog met Annie zitten kletsen en om 9 uur 's ochtends is ze er al weer. Tja een computer hoeft natuurlijk ook niet te slapen. Er zijn er bij die laten zich weken/maanden aan het lijntje houden, tot wel 5 dates die met een smoes zijn afgezegd. Rekeningen van over de 1000 euro is bij sommigen niets. Die houden dat een paar maandjes vol en dan zitten ze diep in de shit, en al die tijd dachten ze een leuke meid te hebben gevonden. Helaas pindakaas, het enige wat ze hebben gevonden is een lege bankrekening en een afgesloten telefoon.

Ik ben er maar mee gestopt, want in sommige gevallen vond ik het veel te ver gaan. Wat ik heb begrepen is dat er nu iemand is die er onderzoek naar laat doen. Want het is pure slavernij voor de operators en oplichterij naar de klanten toe. Mijn steun hebben ze. Ik hoop hun met dit artikeltje een beetje geholpen te hebben dat de ogen open gaan bij sommigen. Dat ik dit naar buiten breng is al link genoeg, want ook van dreigementen zijn die lui niet vies, maar dat neem ik op de koop toe. We leven in een vrij land en ik heb nooit iets hoeven tekenen dat ik niets over de bedrijfsvoering mag zeggen.

Dus als je echt zo wanhopig bent, ga een keer naar de wallen, dan krijg je nog waar voor je geld, en sommigen die opgelicht zijn hadden gemakkelijk een weekendje Yap Yum kunnen boeken