De nachtmerrie van elke scholier


Jaja, vele studenten met mij hebben hun resultaten voorgeschoteld gekregen, voor sommige een desillusie en voor andere weer hoop op een toekomst met het felbegeerde papiertje.

Voor mij was het gelukkig het laatste. Hoewel ik gerekend had op een zware domper vielen de resultaten en de effecten die zij hadden gelukkig nog mee. Maar toch. Hoe moet het allemaal als je dat papiertje binnen hebt?

Ga je op kamers, blijf je thuis, wat ga je studeren, waar ga je dat doen en waarom of weet je dat wel zeker? Ik heb op geen enkel van deze vragen een antwoord klaar. Vandaag kwam onze schooldecaan weer in de klas om je even fijn te herinneren aan het feit dat die toekomst er snel aan zit te komen en dat je dus nel je keuze moet gaan maken. Ga je naar een open dag, waar de universiteiten en hbo's zich helemaal opgedirkt hebben en je toch niet helemaal het juiste plaatje voorschetsen? Ik heb nog totaal geen idee. Verschrikkelijk. Het lijkt wel alsof er zo'n duiveltje op m'n schouder zit, zo een die je influistert dat je het lekker niet weet, voorlopig nog niet zal weten en het misschien altijd wel een groot raadsel zal blijven. Misschien moet ik toch maar een rijke vent vinden, en gewoon helemaal niks doen.

In ieder geval ben ik overspoeld door studiekeuze/schoolkeuze/intresse-cdroms die mij vast wel een stap dichterbij zullen helpen, en zo niet, dan heb ik er weer een paar onderzetters bij..