'Boeren' en baltsgedrag

Gister was ik uitgenodigd bij een feestje, ergens in een schuur in het Westland. Een vriend van mij is goed bevriend met de eigenaar van dit Hok en verzorgt er ook de muziek. Mijn vriend was uitgenodigd om eens te draaien want het feest was toevallig de verjaardag van het broertje van die vriend (Snap je het nog??). Dus Marko en ik met z'n tweetjes daarheen. Aangezien wij midden in de stad wonen en dit ongeveer richting Hoek van Holland was, moesten we een behoorlijk stuk fietsen, dus gelukkig maar dat het niet regende gisteren. In totaal moesten we 50 minuten fietsen, en tsja, als je rookt (Marko) valt dat niet mee !

Toen we daar aankwamen bleek het echt een hok te zijn. Een bovenverdiepinkje op een garage. De garage was van pappie en zoonlief had de verdieping omgebouwd in een discotheek. Een barretje, wat tafels en een loungebank. Heel leuk gedaan, dat wel. Het hok stond vol met mensen waarvan ik helemaal niemand kende, maar dat maakte niet uit. Ik 'bekijk' graag mensen en observeer ze. Dat deed ik dus ook hier. Ik was zo stom om m'n galaschoenen te willen inlopen (open schoenen met een extreem hoge en vooral dunne hak!), dus dansen kon ik niet. Nadat ik na een uur staan eindelijk een stoel had geconfisceerd, ben ik gaan zitten en eens goed gaan kijken.

De meiden waren over het algemeen goed aangeschoten, en dronken erop los. De drank was dan hier ook erg goedkoop (kostprijs+ klein beetje), dus wat let je? Het viel me op dat meisjes soms met meerdere knullen na elkaar aan de bar kwamen staan. De jongen bestelde dan wat, het meisje lachte eens lief, stak haar tong in de mond van de jongen, draaide zich om, zodat de knul nog eens goed naar haar kont in een veel te strakke broek kon kijken. En weg was ze, met drankje. Op zoek naar de volgende?

Ik ken Marko vanaf dat ik 14 was, en zo'n wilde was ik helemaal niet. Als je het woord discotheek liet vallen dan vond ik dat superinteressant, ik was er tenslotte pas een keer geweest, en tjonge zeg, dat was me een avontuur ! Ik heb het hele stadium van jongens zoenen als ze je een drankje aanbieden overgeslagen en zoals ik gister zag heb ik helemaal niks gemist. Ik vond het maar een beetje hoerengedrag, maar ik ben dan ook (te) snel met m'n oordeel.

Wat ik ook vreemd vond was dat iedereen lekker met iedereen stond te zoenen. Kijk vrienden zoen ik ook gewoon, maar dan wel netjes op de wang. Het leek alsof de hele kliek die daar was elkaar allemaal intiem kende en daarom met elkaar speeksel uitwisselde, voor mij ook geheel nieuw.

Maar het feestje zelf was hartstikke leuk, waarschijnlijk des te meer omdat ik niemand kende. Ik zat gelukkig ook achter de bar, buiten bereik van alle op elkaar geilende dames en heren die zich alvast aan het voorbereiden waren op de paring. Ook het gekots op de plee vond ik niet erg, het was niet mijn plee, ik hoefde het dus ook niet schoon te maken en waarschijnlijk maar het beste ook, ik heb het gelukkig ook niet gezien of geroken. En zelfs het bezoek van de politie, dus lichten uit en muziek zacht, vond ik amuserend. De uitgeslagen stoppen waren opzich ook wel grappig.

Op de weg naar huis, die nu nog langer duurde dan 50 minuten vanwege tegenwind en een kleine alcoholnuttiging, kwamen we een andere vriend tegen; 'Gaan jullie nog ff mee naar de kroeg?' Tuurlijk! Dus uiteindelijk hebben we twee uur gefietst, twee uur op een feest gehangen en een uurtje in de stamkroeg gezeten. In die tent stond een knul met twee oorbellen, eentje met zo'n kruishangertje, voor mij het signaal Homo. Hij stond naar me te kijken en begon een praatje tegen een vriend, hij beweerde dat hij hem kende. Daarna kwam het gebruikelijke ik ben een beetje dronken gelul, een beetje patsen over hoe hij in uitgaansgelegheden dan wel niet binnen zou kunnen komen. Wij gingen op dat moment weg en dus kuste ik mijn vrienden allemaak gedag. Toen ik langs die knul liep, vroeg hij aan mij : 'Gaan wij ook nog zoenen?' Alsjeblieft zeg, ik zei dus nee. Marko had dat niet eens gehoord, maar achteraf moesten we wel lachen. Vreemde mensen tegenwoordig in 'onze' kroeg.

Maar toch was het best een geslaagd avondje!

Marjolein