FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 december 2001

Voorbereiding p.e bouwfraude begonnen

Nog deze week wordt een voorbereidingscommissie gevormd die de onderzoeksopdracht naar de bouwfraude moet formuleren. Waarschijnlijk begint de parlementaire enquête naar de fraude al eind volgende maand.

De voorzitter van de voorbereidingscommissie, GroenLinks-Kamerlid Vos, denkt eind januari klaar te zijn met de voorbereiding. Donderdag wordt bekend wie in de tijdelijke commissie zitting nemen.

Wie in de uiteindelijke enquêtecommissie zullen zitten, is nog niet bekend. De komende Tweede Kamer verkiezingen (mei 2002) spelen daarin een rol, omdat de commissieleden er zeker van moeten zijn dat zij in de nieuwe Tweede Kamer komen. Er wordt wel van uit gegaan dat de voorzitter een VVD-er zal zijn.

Meer aandacht nodig v. integratie Antillianen

Dat Antillianen verantwoordelijk zijn voor een hoop criminaliteit in Nederland is zolangzamerhand bij iedereen wel bekend. Er liggen zelfs stapels onderzoeken naar de sociale problemen van Antillianen in Nederland en de hoge criminaliteitcijfers onder deze groep.

Helaas heeft de overheid tot nu toe niets gedaan met al die rapporten, het enige wat men doet is proberen Antillianen te ontmoedigen om af te reizen naar Nederland.

Daarom pleit de Adviescommissie Antilliaans Medeburgerschap in een advies aan het kabinet dat de overheid veel meer moet doen om Antillianen een plaats te geven in de Nederlandse samenleving. Het advies staat in een rapport dat Minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) vandaag in ontvangst namen.

Baggeraars vinden lijk in koffer

Slarioux en Rop2000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Spijkenisse is maandagochtend het stoffelijk overschot van een man in een koffer aangetroffen. Personeel van een baggerbedrijf vond de koffer met de sinistere inhoud in het water langs de Westdijk. Dat maakte de politie van Rotterdam bekend. De politie gaat ervan uit dat de man is omgebracht.

Er is nog niets bekend over de identiteit van de man en de omstandigheden waaronder hij is overleden.

Webwinkel Wehkamp meldt recordverkopen

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel het ene na het andere e-commercebedrijf over de kop gaat, meldt Wehkamp dat het kopen via internet aan populariteit toeneemt. In de laatste week van november haalde Wehkamp's webwinkel een recordomzet van ruim 4 miljoen gulden. 1 op de 5 pakjes die Wehkamp afgelopen week verkocht werd via de webwinkel besteld.

Wehkamp denkt dat de populariteit van de webwinkel te danken is aan het actuele aanbod in combinatie met de speciale acties. Ook zegt het bedrijf baat te hebben bij de betalingsmethode die zij hanteert. De betalingen lopen via acceptgiro's, waar de consument klaarblijkelijk meer vertrouwen in heeft dan in creditcards.

Vooralsnog heeft Wehkamp nog geen plannen om te stoppen met de bekende papieren catalogus.

VVD heeft begrip voor acties Israël

gr8w8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD-fractie in de Tweede Kamer heeft 'alle begrip' voor de vergeldingsacties van Israël in de Palestijnse gebieden. Binnen de eigen partij kan de oproep van VVD-minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken), om de onderhandelingstafel op te zoeken, op weinig steun rekenen. Dat zei VVD-Kamerlid Weisglas gisteravond.

Weisglas reageerde tevens op uitlatingen van de Israëlische premier Sharon, die voor de televisie de oorlog verklaarde. "Stel je eens voor dat dat soort extremistische aanslagen in de Verenigde Staten was gebeurd en dat Somalië de verantwoordelijkheid had opgeëist. Wat denk je dat de Verenigde Staten dan voor plannen hadden beraamd? En wat hadden wij daar vervolgens van gevonden?", aldus Weisglas.

Zusje "meisje van Nulde" ook vermist

XiNiX2002 en Yook hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook het zusje van 'het meisje van Nulde' blijkt al enige maanden vermist te zijn. Het gaat om de 3-jarige Rochelle Rikkers.

Zij verhuisde in april met haar zusje Rowena en hun 25-jarige moeder Wanda van Dordrecht naar de woning van de nieuwe 32-jarige vriend van de moeder in Rotterdam-Ommoord. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat Rochelle nog in leven is en bij haar moeder is.

De politie heeft naar aanleiding van de nieuwe feiten 25 tips binnengekregen over de eventuele verblijfplaats van de ouders. Vijf daarvan is de politie momenteel serieus aan het onderzoeken.

GSM-bommen worden landelijk ingevoerd

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De proef om gestolen GSM's te bestoken met SMS-jes wordt landelijk ingevoerd. Minister De Vries van Binnenlandse Zaken schrijft dat in antwoorden op vragen van het CDA.

Tot nu toe was het experiment alleen in Amsterdam actief. De GSM-bommen hebben er in de onze hoofdstad voor gezorgd dat de straatroven met 50% zijn gedaald. De zeer succesvolle test werd eerder al genomineerd voor de European Crime Prevention Award.

Het kost de Amsterdamse politie maandelijks 4000 gulden aan tekstberichten plus een eenmalige investering van 5000 gulden aan software.

Bill Gates niet vermoord

ScuL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor velen zal het geen verrasing zijn, maar Bill Gates is niet dood en leeft nog. Gisteren en vandaag deden wilde geruchten de ronde over zijn overlijden. Gates zou vermoord zijn in Los Angeles bij een liefdadigheidsbijeenkomst.

Maar, net zoals enkele maanden geleden bij 'de dood' van Britney Spears, blijkt het om een hoax te gaan. Het incident zou overigens in december 1999 hebben plaatsgevonden.

Klik hier voor de nepsite.

'Nationaal drugsonderzoek hard nodig'

Volgens wetenschapper dr. Peter Cohen moet er een nationaal onderzoek komen naar de drugshandel in Nederland. Dat is noodzakelijk om een passend antwoord te hebben op de groeiende handel in drugs.

Cohen vindt dat de moeizame strijd die sommigen nu voeren, om harddrugs gereguleerd te krijgen, te wijten is aan onwil van politici om te debatteren over regulering van de handel. ,,We hebben in Nederland alle mogelijke oplossingen gevonden voor de vraagkant. Neem de zorg aan verslaafden. Maar als het om aanbod van drugs gaat, staan we al tijden stil. We weten niet eens hoe de cannabismarkt precies in elkaar zit, laat staan hoe het zit bij andere stoffen.''

Volgens de wetenschapper bestaat het overgrote deel van drugsgebruikers in Nederland uit mensen die een normale maatschappelijke carrière hebben. ,,Zij willen graag goede spullen kopen en zouden daar best wat extra voor willen betalen. Maar de politiek beroept zich telkens op volstrekt achterhaalde internationale verdragen en bovendien gebruikt het een kleine groep problematische drugsgebruikers als schrikbeeld, waardoor er wat betreft de regulering van de handel al jaren een radiostilte heerst.''

De vraag naar drugs zal blijven groeien, verwacht Cohen. In Amsterdam is de laatste 15 jaar het gebruik van cannabis verdubbeld. Cocaïnegebruik stijgt met een half procent per jaar.

Cohen is werkzaam bij het Centrum voor drugsonderzoek van de Universiteit van Amsterdam.

Hare Krishna 75 miljoen rijker door Harrison

Firestone en Qlo0n hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afgelopen week in Los Angeles overleden ex-beatle George Harrison heeft zo'n slordige 75 miljoen gulden nagelaten aan zijn geloofsgenoten van de Hare Krishna-beweging. Dat is 10 procent van zijn totale vermogen.

De as van de aan kanker gestorven muzikant zal op enkele heilige plaatsen in India worden verstrooid. Het gaat om de laatste wens van Harrison. Tijdens zijn leven was Harrison overgegaan naar het hindoeïsme en was al lang een aanhanger van de Hare Krishna-beweging.

RealNetworks begint eigen muziekservice

Deze week begint één van de twee grote muziekdownloaddiensten met haar werkzaamheden. RealNetworks gaat muziek van de grote platenmaatschappijen via het internet verkopen.

De service, MusicNet geheten, maakt onderdeel uit van een breder initiatief om abonneeservices via het internet aan te bieden aan gebruikers van snelle internetverbindingen. MusicNet is een joint venture van RealNetworks en drie van de vijf grote platenlabels, EMI, Bertelsmann en Warner Music. De plannen voor deze legale dienst kwamen na het succes van Napster.

Het grotere pakket abonneeservices zal gaan lopen onder de naam RealOne. Via deze online dienst wordt eveneens nieuws, sport en amusement aangeboden. Volgens ingewijden kost RealOne muziek 9,95 dollar per maand voor honderd audio-downloads en honderd videostreams.

Er zitten echter nog wel nadelen aan verbonden: De 'downloads' mogen dertig dagen worden opgeslagen op de pc van de gebruiker, daarna vervalt de 'huurperiode'. Ook zal het niet mogelijk zijn de muziek op CD te branden. Tenminste, dat is technisch de bedoeling.

Volgens analisten maken de beperkingen van MusisNet de dienst tot een nog niet al te sterke Napster-conucrrent.

Onterecht ontslag Marokkaanse uitzendkracht

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als gevolg van een onterecht ontslag moet een Marokkaanse vrouw terug in dienst genomen worden door de Politie Haaglanden. De vreemdelingendienst, waar de vrouw werkzaam was, ontsloeg de vrouw nadat ze openlijk steun had betuigd aan de daders van de aanslagen op 11 september.

Drie externe deskundigen bogen zich over deze zaak en kwamen tot de conclusie dat Politie Haaglanden onzorgvuldig is geweest met het ontslagprocedure en dat de reden volledig ongegrond was.

Geen schaaktoernooi op internet

Het Online World Chess Event 2002 gaat niet door. De organisatie heeft besloten het online schaakevenement af te blazen. De opzet was om te komen tot een wereldwijd toernooi met honderdduizend internetschakers met een prijzengeld van 3,5 miljoen gulden.

De afgelasting van het toernooi heeft te maken met te teruggang in de internet-economie. De situatie in de economie is niet best en er wordt steeds minder besteed op internet.
De 32 beste schakers van de internetcompetitie zouden zich plaatsen voor het hoofdtoernooi met 32 topgrootmeesters als Garry Kasparov, Vladimir Kramnik en Loek van Wely. De organisatie is nog aan het onderzoeken of van 20 april tot en met 5 mei in Nederland wel het evenement voor de grootmeesters gespeeld kan worden.

"Half januari nemen we daarover een beslissing", zo zei Floris Italianer namens de organisatie. "We hebben wel duizenden reacties gekregen, maar niet de 100.000 die we hadden moeten hebben om het evenement rond te krijgen. Helaas heeft het toernooi door de aanslagen in Amerika niet de aandacht gekregen waarop we hadden gehoopt."

Meerderheid van de jongens leest nooit

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan de helft van de jongens van 15 en 16 jaar leest nooit een boek, tijdschrift, internetpagina of krant in zijn vrije tijd. Maar liefst 57%!

Bij meisjes ligt dit percentage stukken lager (onder de 30 procent).

Ook zouden jongens op school in het algemeen slechter presteren bij begrijpend lezen. Meisjes zijn hier veel beter in. Dat blijkt uit onderzoek van het Cito, bekend van toetsen en examens.

En daar blijft het niet bij...
Uit internationale vergelijking blijkt niet alleen dat jongens nergens zo weinig zin hebben in lezen als in Nederland, maar ook dat jongens zelfs op het gebied van wiskunde en natuurwetenschappen bijna door de meiden zijn ingehaald.

Het Cito-rapport maakt deel uit van een internationaal onderzoek naar de prestaties van leerlingen geboren in 1984 op het gebied van begrijpend lezen, wiskunde en de natuurwetenschappelijke vakken in het jaar 2000.

(Noot van Dino: waarom post ik dit dan eigenlijk? Ow ja, voor de meisjes natuurlijk!)

Antrax verspreid door Amerikaan?

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verspreider van de allereerste miltvuurbrief is volgens milieuorganisatie Greenpeace waarschijnlijk een hooggeplaatste Amerikaanse microbioloog.

De nog onbekende dader was al langer van plan brieven met de Antrax-bacterie te versturen met als doel Washington meer geld uit te laten trekken voor het biologische wapenprogramma. De dader vond de aanslagen op 11 september een aanleiding om er vaart achter te zetten. Tevens vond hij of zij het handig omdat de schuld waarschijnlijk op het buitenland zou worden afgeschoven.

Greenpeace meldde deze beschuldigingen in hun magazine nadat zij dit van bronnen vernomen die aanwezig waren op een VN-conferentie in Genève.

In totaal zijn er in Amerika 5 personen gestorven als gevolg van de poederbrieven.

Biologische DNA-computer

Machiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Israel zijn wetenschappers er in geslaagd een biologische computer te bouwen van DNA en enzymen. In een druppel water passen wel een miljard van deze wel heel compacte computers die momenteel al in staat zijn om wiskundige berekeningen uit te voeren.

In de toekomst wil men biologische computers als deze in het menselijk lichaam inbrengen om ziektes op te sporen en te genezen.

DAF wil toch geen AZC, maar golfbaan.

gr8w8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Asielzoekers zijn meer dan welkom op de Bronzenwei aan de Eindhovenseweg in Geldrop. Dat staat in een brief van de personeelsvereniging van DAF Trucks aan de Geldropse raadsleden. Die brief blijkt echter vals te zijn.

Gisteren heeft het echte bestuur van de personeelsvereniging laten weten dat de brief niet van haar afkomstig is, dat zij tegen de komst van het AZC is en het zeer betreurenswaardig te vinden dat haar naam op zo'n laakbare manier is gebruikt. Twee brieven van de personeelsvereniging hebben bij de Geldropse raadsleden de afgelopen week tot de nodige verwarring geleid. In de derde week van november kregen de raadsleden een eerste brief van de personeelsvereniging, waarin zij schrijft tegen de komst van een AZC op de Bronzenwei te zijn. Daar wil de golfclub een golfterrein realiseren. Een paar dagen later viel bij de raadsleden opnieuw een brief van de personeelsvereniging in de bus met precies het tegenovergestelde.

De asielzoekers waren van harte welkom en Philips Vastgoed, de eigenaar van het terrein, was zeker bereid de grond voor vijf jaar aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te verhuren. Wethouder W. Maasakkers kon de verwarde raadsleden tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Ordening gisteravond definitief van hun onzekerheid verlossen. Want eerder die dag had de wethouder een brief van de enige echte personeelsvereniging gekregen, die ook de eerste brief had geschreven. De vereniging wil dus geen AZC, maar een golfterrein. Het bestuurslid dat de (tweede) brief heeft ondertekend, is geen bestuurslid meer. Wie de brief wel heeft geschreven, is onduidelijk.

Quake 4 Virus

The Don had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor een aantal Quake fans was het even schrikken. Er schijnt een demo te zijn van Quake 4, maar dit is niets minder dan een virus. Wanneer je tijdens de installatie het toch niet vertrouwd en de installatie afbreekt dan wordt je toch besmet. Er worden diverse mailtjes verstuurd zodat het virus zich kan verspreiden. Het virus "W32.Eira.57344@mm" laat ook nog een fijne boodschap achter:
You've didn't protected your files well enough. Let this be a lesson! Never trust someone else

eiram 1999-2001

Volgens Symantec lijkt het aantal besmettingen mee te vallen.

CDA wil alle vingerafdrukken vastleggen

Norush had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CDA is er niet op tegen dat op den duur de vingerafdrukken van alle Nederlanders worden vastgelegd in een databank ten behoeve van de politie.

Alsdus Tweede-kamerlid Wijn van deze partij. Hij heeft dit dinsdag naar voren gebracht in een Kamerdebat over de vraag of de vingerafdrukken van asielzoekers mogen worden opgeslagen voor politieonderzoek.

Volgens de wet mag dit niet, en de PVDA wil daar om die reden daar een einde aan maken. Het CDA ziet er de voordelen van in, omdat volgens haar op die wijze de politie meer delicten kan oplossen

Wijn vindt de opslag van vingerafdrukken nauwelijks een inbreuk op de privacy. "De afdruk zegt immers niets over iemands medische of financiële situatie of iemands gedrag", stelt Wijn.

Ben jij de Bob vanavond??

Esposa en Yeti1924 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie is de Bob vanavond? Dat zal een bekende vraag worden als het aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat, verkeersveiligheidsorganisatie 3VO, Koninklijk Horeca Nederland en de Branchevereniging Alcohol ligt. Bob is de naam van een nieuwe campagne die deze partijen op vrijdag 14 december officieel lanceren. De boodschap is dat het uitgaanspubliek onderling de afspraak maakt wie Bob is en dus tijdens een avondje stappen nuchter blijft om vrienden veilig per auto naar huis te brengen.

Het concept van de Bob-campagne is in België bedacht en ontwikkeld. De campagne 'Het is feest als Bob rijdt' loopt daar vijf jaar en is een groot succes: Bob is in België bekend bij 95 procent van de bevolking. De Bob-campagne gaat binnenkort ook in Luxemburg, Frankrijk en Griekenland van start. Duitsland en Spanje zijn geïnteresseerd. In elk land komt een eigen versie van de campagne die is aangepast aan de situatie en het publiek. De naam Bob blijft wel gehandhaafd.

De kosten van de campagne bedragen 5 miljoen gulden per jaar. Hiervan wordt 3,5 miljoen betaald door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De campagne zal in elk geval de komende drie jaar lopen.

De kerstman bestaat dus mooi niet!

Gollem en Kayuk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een inval-lerares op een lagere school in het Australische plaatsje Corowa hoeft nooit meer terug te komen. Ze heeft het op haar eerste werkdag goed verbruid. Ten overstaan van een klas verbijsterde kinderen van 6 jaar oud, beweerde ze keihard dat de kerstman niet bestaat, en dat het de ouders zijn die al die fijne kadootjes bezorgen.

Kinderen in tranen naar huis, ouders woedend, kerstmis verpest. "De kerstman heeft altijd ons huis bezocht", zei moeder Vanessa Lohse tegen een plaatselijke krant. "Mijn kinderen geloven nu niet meer in de kerstman, wat een domper!" Lohse en een aantal lotgenoten eisten maatregelen.

De school speelde de klachten door aan het onderwijsdepartement van New South Wales. Daar verklaarde een woordvoerder: "Het was een oproepkracht, maar ze zal niet meer op de school in Corowa werken. Ze krijgt geen straf, maar wel bijles over hoe ze antwoord moet geven op vragen van kinderen van een bepaalde leeftijd."

Tom Cruise wint ruzie

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft de rechtzaak tegen BOLD magazine over een homo-seksvideo gewonnen. Cruise was naar de rechter gestapt en had een claim ingediend van 91 miljoen dollar (224 miljoen gulden), omdat het blad had gemeld dat hij in de video had meegespeeld.

Het magazine heeft nu toegezegd het bericht te herroepen als Cruise de claim intrekt.

"Tom is een groot voorstander van de acceptatie van homoseksuelen maar hij is geen homo", aldus een woordvoerder van de acteur.

Irene Moors opnieuw zwanger

RTL 4-presentatrice Irene Moors wordt voor de tweede keer moeder. Volgens RTL Boulevard is ze in verwachting van haar tweede kindje. Het zal begin juli zijn wanneer dochter Rosalie een broertje of een zusje krijgt. In augustus van dit jaar trouwde Moors met haar vriend, cameraman Barry Kroon, op kasteellandgoed Engelenburg, in het Gelderse Brummen.

Showbizzreporter Albert Verlinde meldde twee maanden geleden al in het dagelijkse TV-programma RTL Boulevard dat Irene in verwachting was. Dit heeft ze toen echter boos ontkend. Verlinde had echter wel gelijk: ze was toen al zwanger. "Ik wist het alleen zelf nog niet.

Ik was nog niet over tijd, dus ik kon het zelf ook niet weten", aldus Moors in haar programma 'Life & Cooking' zondagmiddag.

Geen Metro in de kerstweek

De redactieleden van het gratis dagblad Metro hebben dit jaar vanaf 21 december vrij. De krant zal aan het eind van het jaar niet verschijnen wegens kostenbesparing. De directie meent dat er in die periode toch weinig gereisd wordt.

De Nederlandse redactie is er niet gelukkig mee, zo meldt Adformatie. Concurrent Sp!ts (onderdeel van Telegraaf) blijft in de laatste weken van dit jaar wel gewoon verschijnen. Metro komt overigens ook in andere landen waar de krant wordt geëxploiteerd niet uit.

Opvolger Starmaker leidt acteurs op

Het bekende 'Starmaker' krijgt dit jaar zeer zeker een vervolg. Op 17 februari 2002 lanceren de makers van het programma dat de leden van K-Otic bekendheid bracht een nieuw project: 'Star Academy'.

Waar het bij Starmaker draaide om het 'maken' van aankomende popartiesten, is het bij Star Academy de bedoeling aankomende acteurs op te leiden. Momenteel is de screening aan de gang en wordt gezocht naar de twaalf meest veelbelovende talenten.

Vanaf februari worden de talenten elf weken lang door de camera gevolgd. Ze wonen, studeren en trainen onder één dak en hebben als einddoel een rol in een televisieserie. Dat is echter maar voor vijf van hen weggelegd, wat betekent dat net als in alle andere reallife soaps een afvalsysteem wordt gehanteerd.

Niet bekend is of voor dit programma wederom het Big Brother Huis wordt verbouwd.

Ex-Baywatch-ster achter tralies?

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voormalig Baywatch-actrice Yasmine Bleeth krijgt twee jaar voorwaardelijke gevangenissstraf wegens drugsbezit. Bleeth werd op 12 september in haar auto gefouilleerd door de politie. Niet alleen werd er verdacht poeder in haar handtas aangetroffen, de 33-jarige ex-actrice bleek bovendien onder invloed te rijden.

Na onderzoek bleek dat het poeder inderdaad cocaïne was. Naast celstraf zal Yasmine onderworpen worden aan verschillende drugsonderzoeken.

Bleeth is bekend geworden als Caroline Holden in Baywatch. Door het Amerikaanse roddelblad People Magazine werd zij eerder uitgeroepen tot een van de 50 mooiste vrouwen ter wereld. Haar bijrijder, was onder invloed van cocaïne, hij was zelfs al drie keer eerder gearresteerd voor dit feit.

Opnieuw babyverkrachting in Zuid Afrika

Norush, vaag, Lokaaltje en Appie_A hadden ons via de newssubmit het volgende trieste bericht te melden:

De verkrachting van een baby in Johannesburg heeft maandag in Zuid-Afrika wederom voor grote opschudding gezorgd. Het zwaar gewonde meisje van slechts vijf maanden oud (!) was, zeer waarschijnlijk, het laatste slachtoffertje in een reeks van brute verkrachtingsgevallen van kleine kinderen in Zuid-Afrika. De nieuwe verkrachtingsgevallen komen vier weken nadat zes mannen collectief een baby van negen maanden hadden misbruikt.

Van alle kanten werd de regering van president Thabo Mbeki maandag opgeroepen daadwerkelijk iets aan het probleem te doen. "Het is crisis, je kan spreken van een regelrechte oorlog tegen kinderen", aldus de woordvoerder van een kinderhulporganisatie. Het vijf maanden oude meisje werd het afgelopen weekeinde zodanig door onbekenden mishandeld dat ze met spoed moest worden geopereerd. De artsen hebben een kunstmatige endeldarm aangebracht.

Verkrachting staat overigens in Zuid-Afrika bovenaan op de criminaliteitslijst. Statistisch gezien wordt in het land elke 30 seconden een vrouw verkracht.
----
Denk eraan: iedereen zal ongeveer hetzelfde hierover denken, dus probeer je wel in te houden hoe ziek dit ook is

Politie Freiburg vreest voor voetbalrellen

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Freiburg vreest voor rellen rond de UEFA-bekerwedstrijd van de Duitse club donderdag tegen Feyenoord. De Duitsers gaan ruim honderd agenten uit heel Baden-Württemberg inzetten om onregeldheden te voorkomen. De politiemensen zullen vooral worden geposteerd bij het stadion en in het centrum van de stad, waar een kerstmarkt gaande is. "We willen een botsing tussen de supporters in ieder geval voorkomen", lichtte woordvoerder Helmut Mayer toe.

De aanhangers van Feyenoord worden al bij de grens opgevangen en moeten hun toegangsbewijs laten zien. "Alleen fans die in Rotterdam al een kaart hebben gekocht, komen het stadion binnen." Ruim 860 fans zijn in het bezit van zo'n ticket. De politie heeft geen aanwijzingen dat er plannen zijn voor een confrontatie tussen Nederlandse en Duitse aanhang. "Maar we moeten op het ergste voorbereid zijn", aldus Mayer.

In 1999 braken er ongeregeldheden uit bij de wedstrijd van Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. In het verleden zorgden fans van Feyenoord meermalen voor problemen in Duitsland.

Kerstman is boos

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kerstman zijn is het niet het makkelijkste beroep, vooral niet als hij door een groep kinderen belaagd wordt, die willen zien wat hij onder zijn rode kleding draagt.

Het gebeurde een kerstman in het Duitse Pfungstadt. De spreekwoordelijke joligheid van de goede man was even ver te zoeken. Een negenjarig jochie kreeg een pets en werd volgens eigen zeggen voor straf enige minuten in de bezemkast van het stadhuis opgesloten. De ouders van de jongen hebben een officiële klacht ingediend tegen de 55-jarige man, die ontkende een kind te hebben opgesloten. Onduidelijk is of de man nog verder pakjes mag uitdelen.

Mont Blanc tunnel pas eind januari open

De Mont Blanc-tunnel zal niet zoals eerder het plan was op 22 december dit jaar weer open gaan.
De exploitant zei maandag dat het verkeer pas in de tweede helft van januari door de tunnel kan, omdat de technische voorbereiding op de heropening nog niet is afgerond.

Bovendien staat er nog een veiligheidstest op het programma met tweehonderd mensen die de tunnel niet kennen. Die test kan niet meer voor de kerstdagen gepland worden.

Na een ongeval in maart 1999, dat aan 39 mensen het leven kostte, is de Mont Blanc-tunnel gesloten.
Het herstellen van de tunnel en het verbeteren van de veiligheid kostte ongeveer 660 miljoen gulden.

NBA: Jordan geblesseerd

Michael Jordan heeft voor het eerst in acht jaar last van een blessure.
De 38-jarige wereldster, bezig aan zijn tweede come-back in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie, heeft maandag in Washington een MRI-scan laten maken van de rechterknie.

Mogelijk zal hij enige wedstrijden van de NBA aan de kant moeten blijven. Zijn club Washington Wizards speelt dinsdag tegen San Antonio Spurs.

Jordan heeft de blessure waarschijnlijk opgelopen tijdens een van de oefenwedstrijden voor de competitie. Hij speelde gemiddeld 37,1 minuten in de NBA en was goed voor een gemiddelde van 24,8 punten. De laatste wedstrijd, tegen Orlando, speelde Jordan zeer matig met 13 missers tegen zes rake schoten en slechts 15 punten.

Coach Doug Collins verklaarde maandag de speeltijd van Jordan in de toekomst te zullen minderen om hem wat te ontzien.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.