FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 juli 2009

Possanzini en Mannini vrijgesproken door CAS

Davide Possanzini en Daniele Mannini zijn in hoger beroep vrijgesproken door het sporttribunaal CAS. Het duo was een jaar geschorst wegens het missen van een dopingtest.

Beide voetballers speelden bij Brescia toen ze op 1 december 2007 na afloop van het duel met Empoli niet kwamen opdagen bij de dopingcontrole. Het Italiaans olympisch comité (CONI) schorste het tweetal aanvankelijk voor vijftien dagen.

Eind januari van dit jaar veranderde dat ineens in een schorsing van een jaar, nadat dopingbureau WADA protest had aangetekend bij het CAS. De advocaat van de spelers ging in beroep, en met succes.

Possanzini voetbalt nog steeds voor Brescia, terwijl Mannini inmiddels bij Sampdoria speelt. De dopingcontrole, die het duo later alsnog onderging, was negatief.

[WK] Veldhuis staat voor een raadsel

Het WK zwemmen in Rome begon voor Marleen Veldhuis nog wel met goud op de 4x100 meter vrije slag, maar op de 100 meter vlinderslag werd de Nederlandse in de finale laatste. Zelf weet ze niet waar het aan ligt, omdat ze eerder dit jaar dicht bij het wereldrecord zwom.

Sarah Sjöström kwam tot een tijd van 56,06 seconden, terwijl Veldhuis met 57,79 genoegen moest nemen. "Het ging best goed. Alleen dat zie je niet in de tijd terug. Hoe dat kan? Geen idee. Dat kan ik niet verklaren," zei een teleurgestelde Veldhuis. "Dit is zeker teleurstellend. Zeker als je met zo'n goed persoonlijk record naar de WK komt. Tja, ik weet niet wat ik hiervan moet denken."

De zwemster heeft zich inmiddels teruggetrokken voor de 100 meter vrije slag. Ze zal later deze week wel uit gaan komen op de 50 meter vlinder en de 50 meter vrije slag.

Contador haalt fel uit naar Armstrong

Alberto Contador heeft direct na de tour fel uitgehaald naar Lance Armstrong. Beide renners hebben meerdere malen tegenover de pers gezegd dat er geen enkele sprake was van spanningen. Nu de Tour de France is afgelopen blijkt de vork dus anders in de steel te zitten.

"Ik heb nooit bewondering voor hem gehad en zal dat ook nooit krijgen", aldus Contador tijdens een persconferentie. Verder zei hij nog: "Het was een moeilijke situatie, gespannen. De twee belangrijkste renners in het team stonden op gespannen voet met elkaar en dat bracht de rest van de staf en de renners in een ongemakkelijke positie."

Alberto Contador is vandaag in Pinto, zijn woonplaats, gehuldigd.

Zoontje voor 'supertrotse' Tim Akkerman

Zanger Tim Akkerman is vandaag voor de tweede keer vader geworden. Zijn vrouw Stephanie beviel van een zoontje, Denne Tony Wil. Dat heeft het management van Akkerman vandaag meegedeeld.

De voormalig Di-rect-zanger en zijn vrouw hadden al een dochtertje, Lila. Akkerman laat weten supertrots te zijn op zijn vrouw en zoon. Moeder en Denne maken het goed. Akkerman werkt momenteel aan een solocarrière.

Voorwaarde Nederland aan IJslands EU-lidmaatschap

Alle 27 lidstaten van de Europese Unie hebben de aanvraag van IJsland om lid te worden van de EU verwelkomd. Nederland heeft echter een harde voorwaarde gesteld aan het IJslands lidmaatschap. Den Haag wil eerst het nog door IJsland verschuldigde bedrag van 1.3 miljard euro terug, ‘anders kan er van toetreding geen sprake zijn’.

Dit heeft de Nederlandse permanente vertegenwoordiger bij de EU, Tom de Bruijn, vandaag laten weten na afloop van een bijeenkomst van EU-ministers van Buitenlandse Zaken. De Bruijn verving daar minister Maxime Verhagen.

IJsland is Nederland het geldbedrag nog verschuldigd als compensatie voor de verloren spaartegoeden van de omgevallen bank Icesave. Ons land is niet het enige land waarbij IJsland nog rekeningen open heeft staan. Groot-Brittannië heeft nog 2.7 miljard euro tegoed. De Britten hebben volgens ingewijden dan ook aandrongen bij IJsland om dit geld snel terug te betalen. Dit deden ze echter in ‘meer algemene termen’ dan de Nederlanders.

Naar verwachting kan IJsland vrij snel tot de EU toetreden. Het is al lid van de Europese Economische Ruimte, een economisch akkoord tussen een groot aantal Europese landen. Het voldoet daarmee al aan zo’n twee derde van de voorwaarden die gelden voor toetreding tot de EU. Zelf verwacht IJsland in 2012 EU-lid te kunnen worden. Er wordt momenteel een rapport opgesteld met daarin de onderwerpen die met IJsland besproken moeten worden bij de toetredingsonderhandelingen. Verwacht wordt dat hierin de uitstaande schulden een belangrijk punt vormen.

Andy Schleck winnaar in Boxmeer

Andy Schleck heeft het criterium van Boxmeer op zijn naam geschreven. De Luxemburger bleef na 100 kilometer Koos Moerenhout in de sprint voor. Fränk Schleck werd op enige afstand derde.

Vorig jaar was Moerenhout nog de winnaar in Boxmeer. Morgen hebben de renners in Stiphout weer de kans om een criterium op hun naam te schrijven. Tourwinnaar Alberto Contador zal daar ook aan de start verschijnen.

SPD getergd door 'domme' minister

Binnen de SPD is onvrede ontstaan over de Duitse minister van Volksgezondheid Ulla Schmidt (SPD), die met haar dienstauto met chauffeur met vakantie naar Spanje is gereisd. De affaire trekt dezer dagen veel aandacht in de Duitse media.

En dit terwijl de kandidaat-kanselier van de SPD, Frank-Walter Steinmeier, juist op aandacht voor zichzelf hoopte, nu bondskanselier Angela Merkel met vakantie is.

Dit meldde weekblad Der Spiegel vandaag op zijn website. In Duitsland wordt eind september een nieuwe Bondsdag gekozen, en de SPD loopt sterk achter in de peilingen. Steinmeier wilde een inhaalslag inzetten door donderdag zijn 'competentieteam', de kern van de beoogde SPD-regeerploeg, voor te stellen.

Maar Schmidt blijft in het nieuws door erop te hameren dat zij niets verkeerd heeft gedaan. Formeel heeft zij dan ook volgens de regels gehandeld. "Maar in het verkiezingsjaar met de dienstauto op vakantie gaan, was ongelofelijk dom", aldus een anonieme hoge SPD-bron.

De zaak kwam pas aan het licht doordat de dienstauto in Spanje werd gestolen. De gepantserde dienstauto was niet verzekerd tegen diefstal.

Vegan Streaker eist geld voor onterechte straf

Dierenactivist Peter J., beter bekend als de Vegan Streaker, wil een schadevergoeding. Justitie pakte hem op wegens het beramen van een aanslag op de koningin, maar de aantijgingen bleken later niet te bewijzen.

Volgens J. heeft hij zes dagen lang onterecht in de cel gezeten en hoort daar een vergoeding tegenover te staan. Dat hebben zijn advocaten laten weten aan dagblad De Stentor, nadat de Vegan Streaker eergisteren werd vrijgelaten.

Een getuige had gemeld dat J. van plan was een aanslag te plegen op de koningin, omdat zij bont draagt. Ook zou hij een wapen in bezit hebben. Waarschijnlijk was de getuige de ex-vriendin van de Vegan Streaker. Mogelijk wilde zij wraak nemen op J., die onlangs hun relatie had verbroken.

Bij twee huiszoekingen heeft justitie echter geen wapen gevonden en geen bewijzen die duiden op een geplande aanslag.

Van Hummel volgende week terug in peloton

Kenny van Hummel mocht vanavond het startschot geven voor de Ronde van Boxmeer. De Skil-Shimano-renner loopt na zijn valpartij in de Tour de France nog op krukken, maar wil volgende week weer in de criteriums fietsen.

"Er zitten vijf inwendige en vier uitwendige hechtingen in de knie," zei Van Hummel. "Ik kan momenteel moeilijk lopen, maar ben toch blij dat ik er in Boxmeer toch bij ben. Vooral omdat ik de jongens waarmee ik tweeëneenhalve week in de Tour heb rondgereden weer zie. De mensen zijn daarnaast erg enthousiast. Als het goed gaat, zit ik volgende week weer op de fiets maar op dit moment is van herstel echter nog weinig sprake."

[WK] Verschuren verrast met finaleplaats

Zwemmer Sebastian Verschuren heeft verrassend de finale gehaald van de 200 meter vrije slag. De Nederlander zwom in de halve finale naar een tijd van 1.45,69 waarmee hij 2,2 seconden van zijn persoonlijk record afhaalde.

"Dit is fantastisch. Vooraf had ik niet gedacht dat de finale haalbaar was. Ik was al blij wanneer ik mijn persoonlijk record zou verbeteren," zei Verschuren die in de halve finale een zesde tijd zwom. "Ik heb geen idee waar dit vandaan komt. Dat je twee tellen van je persoonlijk record afhaalt, dat zie je niet aankomen."

Minder goed nieuws was er voor Nick Driebergen. De rugslagspecialist kwam in de halve finales op de 100 meter tot een nationaal record van 53,92 seconden, maar was daarmee bij lange na niet snel genoeg om door te mogen naar de finale. "Maar ik ben toch vijftiende van de wereld. Dat is best goed."

Winstexplosie voor Ryanair

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft de nettowinst over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2009-2010 omhoog zien schieten tot 136,5 miljoen euro van 21 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft Ryanair vandaag bekendgemaakt.

Het resultaat overtrof de verwachtingen van analisten. Zij gingen gemiddeld uit van een winst van 132 miljoen euro. De winstexplosie kwam vooral door aanzienlijk lagere brandstofkosten. Ook vervoerde de budgetluchtvaartmaatschappij meer mensen.

"Door onze tarieven gemiddeld 13 procent goedkoper te maken, groeide het aantal passagiers met 11 procent. Een robuuste prestatie in tijden van een zware recessie. Veel van onze concurrenten snijden in het aantal vluchten en moeten toenemende verliezen rapporteren”, stelde Ryanair-topman Michael O’Leary.

Rynair heeft wel zijn eerdere winstverwachting van 200 tot 300 miljoen euro voor het hele jaar neerwaarts bijgesteld. O’Leary gaat er nu van uit dat de operationele winst aan de onderkant van deze voorspelling uitkomt.

Nou ja, alles is beter dan Transavia, aldus columnist Driek Oplopers.

Boze boerin sleept SBS6 voor rechter

Een boerin uit het Gelderse Kootwijkerbroek wil de makers van het SBS6-programma Wegmisbruikers voor de rechter slepen. Beelden van de vrouw worden tegen haar zin gebruikt in promotiefilmpjes van het programma.

De programmamakers filmden op het erf van de vrouw, omdat een van haar huurders een overtreding had begaan. De boerin bemoeide zich met de zaak. Op de bewuste beelden is de vrouw te zien met een hooivork in de hand. Haar gezicht was onherkenbaar gemaakt, maar volgens de vrouw wist iedereen dat het om haar ging.

Seks in ruil voor bekentenis

Een Australische gevangene heeft een aardige deal gesloten met de politie. De man mocht in ruil voor het bekennen van twintig inbraken zijn vriendin ontvangen in de cel.

De vriendin van de man is door agenten opgehaald en naar de cel van de gevangene gebracht. Daar had het tweetal seks en gebruikten ze drugs, die de vrouw had meegebracht. In ruil voor het samenzijn met zijn vriendin wilde de inbreker de agenten wel vertellen hoe en wanneer hij de inbraken gepleegd had.

Dit soort praktijken blijken in Australië vaker voor te komen. In een onderzoek van justitie naar de praktijken van de politie kwamen ook andere gunsten die aan gevangenen verleend werden naar voren. Een moordenaar mocht bijvoorbeeld een toneelvoorstelling van zijn kinderen bijwonen en zijn vrouw zien. Een andere gevangene mocht de cel verlaten om een lunch te nuttigen in een chique restaurant.

Man rijdt Porsche van vrouw in zee

De Nieuw-Zeelander Dean Owens reed van de week de Porsche van zijn vrouw in het water in de haven van Wellington, aldus The Dominion Post. Hoe Dean Owens de Porsche Boxster van 50.000 dollar te water liet, kan hij zich nauwelijks meer herinneren. Zijn ontsnapping aan de dood echter wel.

Een rondlopende politieman sloeg alarm toen hij Owens vastgeklampt zag hangen aan een rots. Wilde golven sloegen over hem heen. Weer aan wal, moest hij wel even een blaastest doen, die negatief uitviel.

De Nieuw-Zeelander verloor de macht over het stuur en vloog van de 3 meter hoge kade af het water in. Hij moest vechten voor zijn leven: "Ik hoestte stof op van de airbags en ik kreeg mijn veiligheidsriem niet los. Ik was verward en even buiten bewustzijn denk ik."

Ondanks dat het water al de wagen binnenstroomde, wist Owens zichzelf uit de auto te bevrijden. Hij is erg dankbaar dat de politieman hem wist te redden. Zelfs zijn vrouw maakte zich niet druk om de auto, ze was al lang blij dat haar man ongedeerd was. En gelukkig was de cabrio ook verzekerd.

[NASCAR] Uitslag Allstate 400

Jimmie Johnson heeft op de Indianapolis Motor Speedway de Allstate 400 op zijn naam geschreven. Op de Brickyard stuurde de Amerikaan zijn bolide als eerste over de streep voor Mark Martin en klassementsleider Tony Stewart.

Mark Martin mocht de race in Indianapolis vanaf poleposition beginnen. Hij had Juan Montoya naast zich. Martin was bij de start als beste weg, maar kon na een ronde al weer van zijn gas, omdat Robbie Gordon spinde en de eerste caution van de dag veroorzaakte. Bij de herstart na vijf ronden had Martin niet de juiste grip en Montoya en Dale Earnhardt jr. passeerden hem.

Martin wist nog wel weer naar plaats twee te klimmen, maar Montoya kon hij niet bijhouden. Daarachter waren Johnson en Joey Logano bezig met een stevige opmars. Laatstgenoemde moest achteraanstarten omdat hij zijn motor had gewisseld. Na 58 ronden was het Kyle Busch die een kapotte band rechtsvoor had en de muur raakte. De herstart was een prooi voor Montoya voor Martin en Brian Vickers.

Daarna volgde een serie stops onder groen, waarbij Johnson zich een weg naar voren baande en aansluiting kreeg bij Vickers. Het duurde tot ronde 110 voordat Johnson er voorbij kon. In de 126e ronde voltrok zich het drama voor Juan Montoya. De Colombiaan kwam binnen voor zijn laatste stop, maar moest een ronde later terugkeren in de pits omdat hij nipt te snel gereden had. Hij zakte hierdoor ver terug.

Op hetzelfde moment blies Earnhardt jr. zijn motor op, waardoor de derde en laatste caution van de dag noodzakelijk was. Montoya reed op dat moment op plaats twaalf, welke hij nog zou verbeteren tot de elfde plaats met rookie Logano dicht achter zich aan. Vooraan was het Martin die weer aan de leiding ging voor Johnson en Greg Biffle.

De herstart werd een prooi voor Johnson die Martin voorbij reed. Beide teamgenoten streden in de laatste ronden voor de eerste plaats, maar Martin kon Johnson niet meer inhalen. Daarachter was het Stewart die Biffle nog wist te verschalken voor plaats drie.

In het klassement verstevigde Tony Stewart zijn leidende positie. Hij heeft met 3.054 punten nu 192 punten voorsprong op zijn naaste belager Jimmie Johnson. Jeff Gordon zakte naar de derde plaats in de titelstrijd, maar blijft Kurt Busch en Carl Edwards nog wel ruim voor.

Uitslag Allstate 400

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
116Jimmie Johnson Chevrolet190/5 160
21Mark Martin Chevrolet175/5 160
37Tony Stewart Chevrolet170/5 160
412Greg Biffle Ford160/0 160
56Brian Vickers Toyota160/5 160
619Kevin Harvick Chevrolet150/0 160
78Kasey Kahne Dodge146/0 160
85David Reutimann Toyota142/0 160
922Jeff Gordon Chevrolet138/0 160
1025Matt Kenseth Ford134/0 160
112Juan Montoya Chevrolet140/10 160
1218Joey Logano * Toyota127/0 160
139Reed Sorenson Dodge124/0 160
1417Ryan Newman Chevrolet121/0 160
1541Carl Edwards Ford118/0 160
1621David Stremme Dodge115/0 160
1713Martin Truex Jr. Chevrolet112/0 160
1810Clint Bowyer Chevrolet109/0 160
1927Casey Mears Chevrolet111/5 160
2033A.J. Allmendinger Dodge103/0 160
2124Jamie McMurray Ford100/0 160
2211Marcos Ambrose Toyota97/0 160
2331Bobby Labonte Ford94/0 160
2429David Ragan Ford91/0 160
2538Jeff Burton Chevrolet88/0 159
264Bill Elliott Ford85/0 159
2740Kurt Busch Dodge82/0 159
2832Robby Gordon Toyota79/0 159
2928Paul Menard Ford76/0 158
3037David Gilliland Chevrolet78/5 158
3126Scott Speed * Toyota70/0 157
3235John Andretti Chevrolet67/0 156
3343Terry Labonte Toyota64/0 154
3414Denny Hamlin Toyota61/0 144
DNF23Michael Waltrip Toyota58/0 139Engine
DNF3Dale Earnhardt Jr. Chevrolet55/0 127Engine
3715Sam Hornish Jr. Dodge52/0 118
3820Kyle Busch Toyota49/0 112
3936Regan Smith Chevrolet46/0 108
4042Elliott Sadler Dodge43/0 45
DNF39Mike Skinner Toyota40/0 35Transmission
DNF34Dave Blaney Toyota37/0 23Brakes
DNF30Joe Nemechek Toyota34/0 21Brakes
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 20 van de 36 races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart3054Leader200212
2Jimmie Johnson2862-19220039
3Jeff Gordon2847-207200110
4Kurt Busch2608-44620016
5Carl Edwards2556-49820005
6Denny Hamlin2518-53620006
7Ryan Newman2506-54820105
8Kasey Kahne2482-57220013
9Mark Martin2471-58320446
10Juan Montoya2461-59320100
11Greg Biffle2445-60920006
12Matt Kenseth2429-62520124

Drukke zomer voor reddingsbrigade

Reddingsbrigades hebben afgelopen week een recordaantal reddingen uitgevoerd. In een week tijd zijn 93 personen uit een levensbedreigende situatie gered. Dat liet de Reddingsbrigade Nederland vandaag weten.

In totaal zijn in die week 758 hulpacties uitgevoerd, waarvan 198 voor baders of zwemmers, 102 voor opvarenden en 418 EHBO-gevallen. Er werden veertig vermiste of gevonden kinderen met hun ouders of begeleiders herenigd. Twee personen zijn afgelopen week omgekomen op en rond het water. In een geval gebeurd dat bij een recreatieplas waar geen toezicht van een reddingsbrigade is.

Volgens een woordvoerder gaat het hard dit jaar met reddingsacties. In vergelijking met vorig jaar zijn er deze zomer vanaf 29 juni al meer reddingen uit levensbedreigende situaties geweest dan vorig jaar over zes weken in totaal.

Dit jaar voerden de reddingsbrigades vanaf 29 juni 2793 acties uit. Daarvan ging het in 223 gevallen om levensbedreigende situaties. Vorig jaar werden er 214 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. Toen voerden de brigades in totaal 8104 acties uit.


Zomer in Holland: De reddingsbrigade heeft het er maar druk mee  (foto: DAG)

Defensie 'least' enorm transportvliegtuig

Nederland kan voor het vervoer van troepen en vracht gebruik gaan maken van drie C-17-toestellen, een van de grootste transportvliegtuigen ter wereld. Vandaag begon op de luchtmachtbasis Papa in Hongarije de samenwerking tussen twaalf landen die gezamenlijk de toestellen hebben aangeschaft en de komende dertig jaar gaan onderhouden.

Met de aankomst van de eerste Boeing C-17 Globemaster III in Hongarije is het project van start gegaan, meldde Defensie vandaag. Namens Nederland was de commandant luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen aanwezig. Nederland is met vijfhonderd vlieguren een van de grootste gebruikers.


Boeing C-17: Nu ook voor Nederlandse luchtmacht  (foto: DAG)

Duitsers hamsteren gloeilampen

In Duitsland worden massaal gloeilampen gehamsterd. De burgers willen voorbereid zijn op de eerste fase van het gloeilampenverbod, die op 1 september ingaat: vanaf die datum mogen geen gloeilampen met matglas meer worden verkocht en geen lampen met gewoon glas van 100 watt.

De regering willen de Duitsers aan de spaarlamp krijgen, maar die heeft een slechte reputatie: de energiezuinige lampen zouden kil en onregelmatig licht geven, er zit giftig kwik in en ze gaan niet zo lang mee als beloofd.

In sommige winkels is de verkoop van gloeilampen met 150 procent toegenomen. In een bouwmarkt rekende een man een winkelwagentje vol gloeilampen af voor meer dan 200 euro, "genoeg voor de komende twintig jaar". De verkoop van spaarlampen daarentegen is afgenomen.

Niet alleen particulieren slaan gloeilampen in, maar ook musea. "Wie wil er nou een spaarlamp in een neobarokke kroonluchter?" vraagt weekblad Der Spiegel zich vandaag retorisch af. En de gerenommeerde Kunsthalle in Hamburg heeft al zeshonderd gloeilampen ingeslagen.

Geweld eist meer dan 150 levens in Nigeria

Bij gevechten tussen radicale moslims en veiligheidstroepen in het noorden van Nigeria zijn gisteren en vandaag meer dan 150 mensen om het leven gekomen. Dat meldde de BBC. Honderden mensen zijn op de vlucht geslagen. Politie en leger hebben moeite het geweld onder controle te krijgen.

In Maiduguri in de staat Borno telde een verslaggever van de BBC meer dan honderd doden. In de stad liggen lijken in de straten. Volgens ooggetuigen zijn mensen uit hun auto’s gesleurd en doodgeschoten door de militanten. Politie en militairen patrouilleren nu in de straten.

Ook in andere steden in het noorden was het onrustig. In Potiskum in de staat Yobe gingen een politiebureau en belendende gebouwen in vlammen op na een aanval in de afgelopen nacht. Er vielen zeker twee doden. De gevechten zouden uren hebben geduurd. En in Wudil in de staat Kano vielen minstens drie doden. Tientallen militanten zijn opgepakt.

Een deel van de strijders zou afkomstig zijn van de beweging Boko Haram van de prediker Mohammed Yusuf. Die strijdt voor invoering van de islamitische wetgeving in heel het land en keert zich tegen westers onderwijs. In het noorden is de sharia al van kracht, maar in het christelijke zuiden niet.

Het geweld begon gisteren toen zeventig aanhangers van Yusuf een politiebureau in Bauchi in de gelijknamige staat aanvielen. Dat gebeurde nadat een aantal van hun leiders was opgepakt. De aanval mislukte en er vielen tientallen doden, vooral onder de aanvallers. In de stad is een avondklok van kracht. Vorig jaar vielen in deze regio honderden doden bij geweld tussen moslims en christenen.


Geweld eist meer dan 150 levens in Nigeria  (foto: DAG)

Icesave-spaarders laten twee ton liggen

Nederlandse spaarders bij Icesave hebben 233.000 euro laten liggen nadat de garantieregeling voor de IJslandse internetspaarbank was uitgevoerd. Dat blijkt uit het tweede verslag van de bewindvoerders over de afwikkeling van het Icesave-debacle.

In totaal gaat het om ruim 8700 spaarders die besloten hebben geen gebruik te maken van het depositogarantiestelsel. Spaarders konden onder deze regeling tot 100.000 euro van hun spaartegoed terugkrijgen. Bij de mensen die besloten hun geld niet op te eisen, gaat het veelal om kleine bedragen. "Je moet denken aan enkele tientjes", zei bewindvoerder Marinus Pannevis vandaag.

De Nederlandsche Bank heeft begin dit jaar nog geprobeerd om de kleine spaarders bij Icesave te attenderen op hun rechten. Zij kregen toen tot 16 maart de tijd om zich te melden.

Icesave ging vorig najaar ten onder nadat het IJslandse bankensysteem door de kredietcrisis was ingestort. Nederlandse spaarders hadden meer dan 1,6 miljard euro gestald bij de spaarbank die hoge rentetarieven beloofde.

Spaarders Icesave laten twee ton liggen  (foto: ANP)

Anti-Wilders protest in New York

Het was op zijn minst een opvallend gezicht. Een groepje Amerikaanse studenten protesteerde dit weekend tegen Geert Wilders in de straten van New York. Een cameraploeg van het RTL Nieuws legde de demonstratie vast.

Het protest werd mede-georganiseerd door Darya Marchenkova. De Amerikaanse studente was voor een uitwisselingsproject in Nederland en schrok daar van de populariteit van de PVV-voorman. "Hij misbruikt de onzekerheid van mensen over het immigratiebeleid en de arbeidsmarkt," stelt de New Yorkse studente tegenover het RTL Nieuws. Daarom was het in haar ogen tijd voor een protest in haar eigen stad.

Geert Wilders is, ondanks het bescheiden karakter van het protest, bepaald geen onbekende in Amerika. In februari was de PVV-leider zelfs te gast in de Amerikaanse senaat om zijn omstreden anti-koranfilm Fitna te tonen. Wilders was aanwezig in de senaat op uitnodiging van de Republikeinse senator Jon Kyl.


Anti-Wilders protest in New York  (foto: DAG)

[WK] Veldhuis stelt teleur, weer WR Sjöström

Marleen Veldhuis is er niet geslaagd succes te boeken op de 100 meter vlinderslag. Ze eindigde daarop als laatste.

Veldhuis wist zich gisteren ternauwernood via een swim-off te plaatsen voor de finale, maar speelde vandaag geen rol van betekenis. Sarah Sjöström won de wedstrijd. De pas 15-jarige Zweedse zwom net als gisteren een wereldrecord. Ze kwam tot een tijd 56,06. Jessicah Schipper uit Australië werd tweede in 56,23 en de Chinese Liuyang Jiao derde in 56,86. Veldhuis kwam tot 57,79.

Waterpolovrouwen stranden in kwartfinale

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn in de kwartfinale van het wereldkampioenschap uitgeschakeld. Rusland was te sterk voor de olympisch kampioen.

Nederland kon de Russinnen lang bijhouden, maar aan het eind van het derde kwart ging het mis. Rusland liep in korte tijd uit van 4-4 naar 7-4 en dat gat kreeg Nederland niet meer dicht. De eindstand werd uiteindelijk 7-9.

"Ik ben trots op mijn speelsters", aldus bondcoach Mauro Maugeri na afloop. "Ze hebben met veel inzet gespeeld. Wanneer ze sommige kleine fouten niet hadden gemaakt, was het mogelijk geweest om deze wedstrijd te winnen."

Ook bij aanvoerster Yasemin Smit overheerste een berustend gevoel: "Die Russinnen waren nèt iets feller, nèt iets beter in de afwerking. Wij hebben een goede pot gespeeld, maar Rusland was vandaag gewoon beter. Natuurlijk baal ik hiervan, maar ik kan er wel mee leven. Vergeet niet dat wij de afgelopen twee WK's nooit de kwartfinale hebben gehaald. Ook al ben je olympisch kampioen; dan is dit een goed resultaat."

'Economie komt sterker uit de crisis'

De recessie en de financiële crisis maken de economie uiteindelijk sterker. Dat zei de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke zondagavond in een discussie met het Amerikaanse volk.

"Het goede van de hele situatie is dat mensen weer gaan sparen", zei de president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de Fed). "Mensen leren goede gewoontes aan. Daardoor komen we niet alleen weer op het goede spoor, maar wordt de economie ook sterker dan ze was voordat dit alles begon."

Bernanke gaf op de bijeenkomst antwoord op vragen van het publiek. Hij sprak zijn afkeur uit over de noodzaak om banken en verzekeraars van de ondergang te redden. "Ik moest mijn neus dichtknijpen en voorkomen dat die bedrijven over de kop gingen. Ik vind het net zo afschuwelijk als jullie."

Fed-voorzitter Ben Bernanke

'Amy stierf in mijn armen'

Amy Winehouse overleed bijna in de armen van ex-man Blake Fielder-Civil. Een driedaags drugsavontuur werd de zangeres bijna te veel, verklaarde haar ex vandaag tegenover The Sun aldus berichtgeving van de Daily Mail.

De 27-jarige Blake Fielder-Civil, vertelde zijn traumatische ervaring aan The Sun. Winehouse zou zelfs niet meer ademen door een teveel aan heroïne en crack. "Het was bijna middernacht toen ik haar boven kreeg. We zaten op het bed te praten en plotseling rolden haar ogen weg. Ze kreeg een toeval op het bed. Ze gleed op de grond nog voordat ik haar kon tegenhouden. Ze begon te beven en ze kreeg een epileptische aanval", verklaarde Fielder-Civil.

Hij vertelt aan de krant hoe hij in paniek de tong van zijn vrouw uit haar mond haalde, zodat ze deze niet af zou bijten. Ook blies hij lucht in haar mond. "Ik hield haar tegen me aan en ik dacht dat ze in mijn armen zou sterven. Ik kon het niet verdragen dat ze voor mijn neus dood zou gaan."

De 25-jarige zangeres vierde destijds drie dagen lang het succes van het album Back to Black, dat in 2006 uitkwam. Ze gebruikte zoveel verdovende middelen dat ze uiteindelijk in een Londens ziekenhuis aan een infuus moest.

De ex-man, die tijdens het incident zelf ook onder invloed was van drugs, zat onlangs nog in de bak wegens drugsgebruik. Nu moedigt hij Winehouse aan om te stoppen met drugs. Winehouses ex noemt het jammer dat ze probeert te choqueren met haar drugsgebruik. "Ik wil dat ze stopt", aldus Fielder-Civil. "Het is zo zonde want ze is erg grappig, erg slim en heel liefdevol. Maar ze vergooit dat allemaal, haar talent en persoonlijkheid, dat verschuilt ze achter drank en drugs."

Vader Mitch verklaarde in 2008 nog, dat Winehouse meer drugs ging gebruiken door haar omgang met haar man. Fielder-Civil is deze maand van Winehouse gescheiden omdat zij vreemd zou gaan. De ex-bajesklant noemde de bijna doodervaring van Winehouse "het engste dat hij ooit had gezien."


Fielder-Civil: 'Amy stierf in mijn armen'  (foto: DAG)

[Special] Dutch Open Racketlon

Voormalig FOK!sport-redacteur Magneet was afgelopen weekend aanwezig bij de Dutch Open Racketlon. Deze sport is nog niet zo bekend, wat voor hem de reden was om een impressie van dit evenement te maken.

Het Dutch Open Racketlon is gisteren bij de heren gewonnen door de Duitser Alexander Koepf, terwijl bij de dames de Nederlandse Mariëlle van der Woerdt er met de overwinning vandoor ging. De meeste mensen zullen nog nooit van Racketlon gehoord hebben vandaar dat er hieronder wat uitleg over te lezen is.

Racketlon is een sport waarbij de deelnemers tafeltennissen, badmintonnen, squashen en tennissen. Van iedere sport wordt er één set tot de 21 punten gespeeld, waarbij ieder punt telt. Serveren doen bij de spelers of speelsters twee maal, voordat de andere mag. De scores tellen cumulatief, waardoor je in alle disciplines goed moet kunnen spelen.

Een wedstrijd Racketlon begint dus met het tafeltennis en alle sets worden met korte tussenpozen afgewerkt, waardoor een wedstrijd relatief kort duurt. In totaal duurt een wedstrijd twintig minuten tot een half uur. Dat is afhankelijk van in hoeverre de tegenstanders aan elkaar gewaagd zijn.

Racketlon is nog een relatief jonge sport. Pas in 2001 werd de Internationale Racketlon Federatie opgericht. Waar het eerst in Oostenrijk, Engeland, België en diverse Scandinavische landen populair was, begint het nu ook in Nederland, Duitsland en de andere Europese landen bekend te worden.

Op de wereldranglijst bij de heren is Paul Twisterling op de 22ste plaats de beste Nederlander, terwijl bij de dames Karin Geertsma, Marielle van der Woerdt en Joyce Crouse de plaatsen dertien tot en met vijftien bezetten. Deze stand was tot en met 13 april bijgewerkt, dus Marielle van der Woerdt zal na dit weekend wel een paar plaatsen gestegen zijn.

Dat Racketlon in Nederland nog een kleine sport is, was op de Dutch Open wel te merken. Bij lang niet alle wedstrijden op het hoogste niveau waren scheidsrechters aanwezig en telden de spelers zelf de punten. Dit ging er allemaal fair aan toe en de sfeer was dan ook heel erg ontspannen. Bij andere wedstrijden telden weer collega-deelnemers als dat nodig was. Hopelijk zal de sport snel groeien zodat er ook grotere evenementen mogelijk zijn in Nederland.


Paul Twisterling (l) in actie tegen de Tsjech Petr Vesely

Op de onderstaande drie foto's speelt Marielle van der Woerdt (zwarte rokje) haar halve finale tegen de als eerste geplaatste Katerina Sodomkova uit Tsjechië.

Tot slot nog het officiële persbericht over dit toernooi:

Marielle van der Woerdt is weer geheel terug op haar oude niveau. Overtuigend won zij in de halve finale van de als eerste geplaatste Katerina Sodomkova uit Tjechie met 18-21, 21-6 en 21-4. Door het grote verschil in punten hoefde het tennis niet meer gespeeld te worden. In de finale kwam zij uit tegen de Nederlandse Joyce Crouse, die het in de halve finale een stuk zwaarder had tegen de Engelse Jane Cook, maar uiteindelijk won met 21-17, 21-8, 13-21 en 13-16.

In de eindstrijd was Van der Woerdt veel te sterk voor Crouse en won overtuigend met 21-6 in tafeltennis, 21-16 in badminton en 21-14 in squash, waardoor het tennis niet meer gespeeld hoefde te worden. Hierdoor behaalde Van der Woerdt haar eerste Dutch Open titel in de damesenkel.

Eerder op de dag werd de titel in het herendubbel door Paul Twisterling en zijn gelegenheidspartner Jermaine Manners opgeëist. In deze discipline werden een tweetal poules gespeeld.

Van der Woerdt had twee keer de eer, aangezien zijn ook de titel in het gemengd dubbel met Onno Quik opeiste. Zij wonnen met 4-21, 21-2, 18-21 en 21-11 van het koppel Sodomkova/Vesely uit Tjechie.

De herenenkel ging na een harde strijd naar Duitse Alexander Koepf met 21-10, 10-21, 21-11 en 12-07. Marc Veldkamp, de toernooidirecteur en tevens voorzitter van Racketlon Nederland is tevreden met de opkomst en verloop van de Dutch Open. "Een mooi evenement waarbij wij al wat droog hebben kunnen oefenen voor de Wereldkampioenschappen Racketlon 2010 welke door ons ook zal worden georganiseerd in Nederland."

Telegraaf trapt in Gerda Smit-grap

Een als grap bedoelde website waarin de hype rond Gerda Smit wordt uitgemolken is door de Telegraaf opgepikt als serieuze fansite. Niet alleen Jan en Monique hebben fans, maar ook Gerda, aldus De Telegraaf.

Op de site wordt duidelijk de draak gestoken met Gerda Smit die twee weken geleden in SBS Shownieuws Yolanthe zwartmaakte. "Alles is weg, de keukenrol, de citruspers, de blender", aldus mama Smit. Sindsdien zijn er diverse remixen gemaakt. Ook FOK! deed mee aan de Volendamhype. Gedurende een week had FOK! een speciaal subforum over Volendam. Deze is inmiddels weer gesloten.

GS grap


Burgemeester Venray sluit discotheek

Discotheek Zenith in Oostrum is per direct gesloten door burgemeester Jos Waals van Venray. De aanleiding voor de sluiting is een schietincident dat gisteren plaatsvond.

Bij de schietpartij werden vier kogels afgevuurd op de discotheek, waar op dat moment 1200 bezoekers waren. Niemand raakte gewond bij het incident.  

Burgemeester Waals stelt dat de schietpartij een ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid is. De discotheek blijft tot en met zondag 9 augustus dicht. Op vrijdag 7 augustus wordt in overleg met politie en justitie bepaald of de discotheek wellicht langer dicht blijft.

Splinter Cell en Red Steel 2 verschoven naar 2010

Ubisoft heeft een paar grote titels flink moeten uitstellen, hierdoor halen Splinter Cell: Conviction en Red Steel 2 het niet meer om dit jaar nog in de schappen te liggen. Beide games zullen nu in de eerste drie maanden van 2010 uit gaan komen. Ghost Recon en I Am Alive laten nog langer op zich wachten. Die titels zouden verschijnen in het laatste kwartaal van het huidige financiële boekjaar, maar zullen nu ergens later in 2010 of begin 2011 in de winkels verschijnen. Dit alles meldt Ubisoft in de presentatie van de kwartaalcijfers.

Er was meer slecht nieuws te melden voor de uitgever. Zo zakte omzet met 50% ten opzichte van 2008 naar €83 miljoen in het kwartaal april-juni, 12,6% lager dan de al verwachte negatieve resultaten. Dit zou te maken hebben met tegenvallende verkopen van met name Nintendo DS-games en tegenvallende gamesverkopen van titels die eerder al op de markt gebracht waren. Positief nieuws was er ook, zo groeide het marktaandeel van Ubisoft op de Wii in Europa van 4,6% naar 7,2% en in Amerika van 2,7% naar 4,5%.

"We are currently experiencing a very sharp slowdown in our sales for Nintendo DS as well as sales of back-catalog titles, in the context of a market that is tougher than anticipated. This will have a significant impact on our first-half showing. Against this backdrop, the solid performance of our Wii titles combined with the successful launches of Anno and Call of Juarez are points of satisfaction and demonstrate that good products are continuing to sell well. We are disappointed that we have to postpone the release of several major games but we consider that this choice is the best one in the long-term interests of Ubisoft," aldus Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft.


Sam zien we pas in 2010 weer terug

Top of Flop: Patrick Wolf

Ook de negende ronde in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog bracht ons een top. Vitalic's "Your Disco Song" is wel redelijk goed en heeft een arty videoclip. Zo zie je maar weer, een flop in het verleden is gelukkig geen garantie voor de toekomst.

We hebben van mash_ nog niets mogen ontvangen, dus kiezen we er deze week zelf weer eentje uit.

Patrick Wolf is een excentrieke singer/songwriter uit Zuid-Londen. Zijn nieuwe single heet "Hard Times". De videoclip werd opgenomen op Manhattan Island, New York en is een eerbetoon aan zijn grootste helden, Elvis Presley en Klaus Nomi.

De Weblog crew was zeer positief, al vonden sommigen het wel een beetje gay en ook de irritante piep werd niet door iedereen geapprecieerd.


Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

Valencia hoopt op Renault en Alonso

De schorsing van Renault kwam niet alleen hard bij het team en de coureurs aan. Ook de organisatie van de Grand Prix van Europa zit ermee in haar maag. Promotor Valmor Sport hoopt dan ook dat het team alsnog mee mag doen.

"Wij hopen dat de internationale autosportbond FIA ook aan de fans denkt die naar Valencia komen om Alonso te zien. Zij mogen niet de dupe worden van deze gebeurtenis. Wij zijn in overleg met de Spaanse auotsportbond, Renault en de mensen van Alsonso om dit probleem op te lossen."

"Wij willen hen er graag bij hebben. Het zou zeer jammer zijn als dat niet het geval was, maar wij hebben alle vertrouwen in een goede afloop en geloven dat Renault aan de start zal staan. Wij zijn ons ervan bewust dat dit wel moeilijk zal worden met de andere gebeurtenissen van afgelopen weekend in ons achterhoofd", aldus de promoter.

McLaren wil meer

Na de overwinning afgelopen weekend in Hongarije heeft McLaren nu haar zinnen gezet op meer overwinningen. Het team heeft de doelstellingen voor dit seizoen dan ook bijgesteld.

"We willen nog meer races winnen dit jaar. Dit resultaat gaf mij een erg goed gevoel en ik heb al eerder in een dergelijke situatie gezeten. Deze zege was anders dan andere. De race was zenuwslopend en wij hadden deze zege hard nodig. Het was geweldig", aldus teambaas Martin Whitmarsh die hiermee zijn eerste zege als teambaas behaalde.

Villeneuve hoog op verlanglijstje USF1

Jacques Villeneuve staat hoog op het verlanglijstje van Peter Windsor, oprichter van Team USF1, om volgend jaar voor het team te gaan rijden. Dit zou de terugkeer van de voormalig wereldkampioen betekenen.

De Canadees heeft al eerder aangegeven graag terug te willen keren in de Formule 1. De coureur had volgens geruchten het huidige stoeltje van Jaime Alguersuari kunnen overnemen, maar weigerde dit volgens Italiaanse bronnen. Team USF1 had al eerder aangegeven aan de start te willen komen met een volledige Amerikaanse bezetting als coureurs. Een andere belangrijke kandidaat was Danica Patrick, maar zij heeft aangegeven liever in Amerika te blijven racen.

Gay Pride: Ook het CDA is van de partij

Het CDA geeft aanstaande zaterdag voor het eerst acte de présence op de roemruchte Canal Parade in Amsterdam. Tweede Kamerlid en woordvoerder homo-emancipatie Corien Jonker vaart samen met ongeveer veertig christelijke homo’s en lesbiënnes mee op het 'heilig bootje', liet de organisatie van de veertiende Gay Pride vandaag weten.

"Als CDA hopen wij dat onze deelname leidt tot meer dialoog”, motiveert het Kamerlid haar deelname. "Dialoog tussen homoseksuelen met en zonder christelijke achtergrond. Maar zeker tussen christelijke homoseksuelen en de kerken. Religie staat voor mij voor acceptatie. Hopelijk creëert het een opening en kunnen we elkaar hier meer en meer in vinden."

Vorig jaar was de PvdA de enige partij die namens het Kabinet meevoer in de Canal Parade. Minister Plasterk, verantwoordelijk voor emancipatiebeleid, verklaarde toen echter dat er achter het ontbreken van CDA en ChristenUnie "niks gezocht moest worden".

'Kabinet rekt in geniep abortuswet op'

Het kabinet moet in de Tweede Kamer opheldering verschaffen over de juridische definitie van een zwangerschap. Volgens de wet is een vrouw nu pas in verwachting als zij 16 dagen overtijd is. Pas daarna is sprake van abortus als de zwangerschap wordt afgebroken. VVD en GroenLinks vrezen dat het kabinet die definitie eerder dit jaar geruisloos heeft veranderd.

De fracties worden daarin gesteund door de abortusartsen van Women on Waves (WoW), die afgelopen weekend bekend maakten dat hun werk op de omstreden abortusboot door het kabinetsbeleid onmogelijk is geworden. Op de abortusboot verstrekt WoW onder Nederlandse vlag abortuspillen aan vrouwen uit landen waar abortus verboden is. Met zo’n pil kan een vroege zwangerschap, tot 16 dagen overtijd, worden beëindigd. Dit staat bekend als de overtijdbehandeling.

Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven verscherpte de regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie afgelopen voorjaar de eisen voor de overtijdbehandeling. De pil mag nu alleen nog worden verstrekt via een ziekenhuis of kliniek, waar de duur van de zwangerschap kan worden vastgesteld. Daarmee maakt de coalitie duidelijk dat de abortuspil niet door huisartsen mag worden verstrekt en ook niet door een organisatie als WoW als die geen goedgekeurde kliniek aan boord heeft. Die restricties golden al voor verder gevorderde zwangerschappen.

Volgens de critici rekt de coalitie daarmee de abortuswet op. Tot nu toe gold een zwangerschap in juridische zin pas na 16 dagen officieel als een zwangerschap, omdat pas dan sprake is van volledige innesteling van de foetus in de baarmoeder en van zelfstandige hartactie en bloedcirculatie. In 1995 bevestigde de Hoge Raad dat de overtijdbehandeling in juridische zin niet als "afbreking van de zwangerschap" kan worden aangemerkt.

"Wij signaleren het gevaar dat het kabinet in het geniep de definitie van een zwangerschap in vergaande mate probeert te wijzigen", aldus het Kamerlid Teeven (VVD). "Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, want zo gaat dat altijd met medisch-ethische kwesties in deze coalitie, maar het lijkt intussen wel te gebeuren. Het kabinet moet uitleggen wat het bedoelt." GroenLinks heeft de indruk dat het kabinet puur om 'politiek-symbolische redenen' de regels aanscherpt, aangezien uit onderzoek blijkt dat artsen rond de overtijdbehandeling de afgelopen jaren alle zorgvuldigheidseisen al in acht namen.

Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid ontkent dat de aanscherping van de regels is bedoeld om de abortusboot van Women on Waves (WoW) het werken onmogelijk te maken. Wel geeft zij toe dat ook de boot aan de nieuwe eisen moet voldoen. "Voor afbreking van een vroege zwangerschap worden nu dezelfde eisen gesteld als voor een gevorderde zwangerschap", aldus een woordvoerder van het ministerie. "Het mag alleen in een kliniek of ziekenhuis, waar de duur van de zwangerschap vastgesteld moet worden. Er dient aan eisen te worden voldaan, zoals een wachtruimte, behandelruimte en afspraken met een nabijgelegen ziekenhuis waarmee kan worden samengewerkt in geval van complicaties. Ook Women on Waves zal aan die eisen moeten voldoen."

Vandaag werd bekend dat inspectie voor de Gezondheidszorg het Openbaar Ministerie inmiddels heeft gevraagd WoW strafrechterlijk te vervolgen wegens het uitdelen van abortuspillen voor de kust van Spanje in oktober vorig jaar. De organisatie werkte toen vanaf een jacht, zonder de speciale mobiele kliniek aan boord. De vergunning gold volgens de inspectie alleen voor de kliniek.

Abortusarts en WoW-directeur Rebecca Gomperts ziet er een duidelijke aanwijzing in dat de politiek de regels aan het aanscherpen is. Zij kondigt op haar beurt juridische stappen aan tegen de Nederlandse staat, omdat die de regels heeft veranderd zonder de wet te wijzigen. "Wij willen weten of dat zomaar mag."


 


'Kabinet rekt in geniep abortuswet op'  (foto: DAG)

Jongeren gek op jobhoppen

Tussen 2007 en 2008 zijn 880.000 mensen van beroep veranderd. Tussen 2004 en 2005 waren dat er bijna 600.000, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag heeft gepubliceerd. Volgens het CBS laten de cijfers zien dat mensen meer van baan wisselen wanneer de arbeidsmarkt krap is.

Vooral jongeren veranderen vaak van beroep. Tussen 2007 en 2008 ging ruim een kwart van de werkzame jongeren tussen de 15 en 25 jaar iets anders doen. Van de 25 tot 45-jarigen was dat 14 procent en van de 45-plussers 7 procent. De hogere mobiliteit van jongeren hangt samen met hun overstap van het onderwijs naar de arbeidsmarkt. Zij verruilen bijbanen voor werk dat past bij hun opleiding.

In hooggeschoold werk - zoals apothekers, (dieren)artsen, advocaten en rechters - stappen mensen minder vaak over. Hier is de arbeidsmobiliteit maar 5 procent.

Een verandering van beroep betekent niet altijd dat iemand ook van werkkring verandert, aldus het CBS. Sommige werknemers wisselen van beroep binnen de organisatie waar zij werken.


Nederlandse jongeren gek op jobhoppen  (foto: DAG)

[CC09] Heftige actie en explosies in Halo 3: ODST-trailer

In september gaat het Halo-avontuur verder en ditmaal zonder de Master Chief. In Halo 3: ODST kruip je namelijk in de huid van een gewoon menselijke soldaat in het leger van de UNSC, al ben je wel een soort elite soldaat. De actie vindt plaats in de tijd tussen Halo 2 en Halo 3, voordat de Master Chief terugkeert bij New Mombasa. Omdat je wat minder krachten hebt zal je wat voorzichter door de werelden heen moeten lopen, want de Covenant zijn relatief nun een stuk sterker. Dit geeft de game een wat meer stealthy feel dan zijn voorgangers. Op de Comic Con in San Diego heeft Microsoft nog een trailer van de game vrijgegeven.


Zwanenpaar gruwelijk afgeslacht

Een zwanenpaar in Almere is eergisteren op een afschuwelijke wijze afgeslacht. Dierenbeulen hebben de kelen van de dieren doorgesneden. De dierenambulance kon niks anders meer doen dan de dode zwanen naar de dierenarts brengen voor autopsie. De dieren werden gevonden langs de Hoge Vaart in de Almeerse Waterwijk

Het zwanenpaar had vier jongen. Zonder hun ouders zullen de jongen niet overleven. De jongen zijn overgebracht naar een vogelopvang. 

Mousavi gaat door met protesten

De Iraanse oppositieleider Mir Hossein Mousavi heeft vandaag laten weten dat de demonstraties tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen doorgaan. Dat maakte hij op zijn website bekend.

De eerstvolgende bijeenkomst van zijn aanhangers staat gepland voor aanstaande donderdag. Dan herdenken zij de mensen die zijn omgekomen tijdens de recente protesten. Mousavi noemde de bijeenkomst "een test voor de regering".

Hij omschreef de dood van de demonstranten en de vele arrestaties als "een catastrofe". Hij voegde eraan toe dat "de mensen diegenen die achter deze misdaden steken niet zullen vergeven".

De hervormer Mousavi verloor de presidentsverkiezingen op 12 juni ruim van de hardliner Mahmoud Ahmadinejad. Sinds de uitslag bekend werd, zijn de aanhangers van Mousavi massaal de straat opgegaan. De protesten zijn hardhandig uiteengeslagen. Daarbij vielen zeker twintig doden.

Mousavi blijft protesteren  (foto: ANP)

Circus geen pretje voor olifant

Het welzijn van de olifant is volgens het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) nadrukkelijk in het geding. Dat concludeert minister Gerda Verburg (LNV) uit een onderzoek, dat zij heeft laten verrichten naar dieren in reizende circussen. De bewindsvrouw kondigt aan met nieuwe regels te komen om welzijn en de gezondheid van circusdieren beter te waarborgen.

In het welzijnsonderzoek is gekeken naar olifanten, leeuwen, tijgers, kamelen en paarden. Volgens de onderzoekers is sprake van een bepaalde mate van aantasting van het welzijn van de dieren. De problemen doen zich vooral voor bij de verzorging van de dieren en bij de kennis van verzorgers over gezondheid en preventie.

Voor de olifant geldt bovendien dat er een gebrek aan afleiding is, te weinig bewegingsvrijheid en een rantsoen dat niet optimaal is. Optredens blijken het dierenwelzijn niet noemenswaardig aan te tasten.

 


Circus geen pretje voor olifant  (foto: ANP)

Automobilist (20) voor de elfde keer betrapt

De politie in Tilburg heeft in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige automobilist betrapt die voor de elfde keer reed zonder rijbewijs. De Tilburger is aangehouden en zijn auto is in beslag genomen, zei een politiewoordvoerder.

De verdachte stelt dat hij zijn rijbewijs op de Nederlandse Antillen heeft gehaald maar volgens de administratie van de Rijksdienst Wegverkeer is het nooit omgezet. Politie en justitie overleggen over afhandeling van de zaak.

Assassin's Creed II krijgt White Edition voor pre-orders

Vanwege het verkoopsucces van de Black Edition van Assassin's Creed II heeft Ubisoft besloten daarnaast ook een White Edition aan te bieden. Deze zal alleen als pre-order te verkrijgen zijn en voor hetzelfde geld als de gewone editie van de game. Er zit dan ook wat minder in dan in de Black Edition, zo krijg je er een figurine bij van Ezio en een bonusmissie.

Assassin's Creed II zal in november in de winkels verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Arts: "Zorgen om zicht linkeroog Massa"

Het is nog niet duidelijk of Felipe Massa na zijn crash op zaterdag in de kwalificatie van Hongarije, zijn zicht volledig terugkrijgt in zijn linkeroog. De Braziliaan wordt steeds vaker uit zijn kunstmatig coma gehaald en reageert verder goed.

Massa werd geraakt aan de linkerkant op zijn helm door een veer die van de wagen van Rubens Barrichello afkwam en dat veroorzaakte een snee in zijn voorhoofd en botsplinters van zijn oogkas. Een operatie was noodzakelijk. De artsen in het AEK-ziekenhuis in Boedapest kunnen nog niet met zekerheid zeggen of het oog onherstelbaar beschadigd is. "We weten nog niet hoe zwaar het oog is beschadigd", zei een arts tegen de media.

Een volledig herstel van het oog is van groot belang, indien Massa aan één oog blind raakt, is zijn racecarrière voorbij. Met maar één oog kan een mens geen diepte meeer zien, waardoor de afstand en snelheid van objecten inschatten niet goed meer gaat. Die inschatting is elementair in de racerij.

Verder boekt Massa wel vooruitgang nu hij af en toe uit zijn slaaptoestand gewekt wordt. Dan reageert de Ferrari-coureur goed op impulsen en beweegt hij zijn armen en benen. De verwachting is dat hij morgen permanent wakker gemaakt wordt.

NAC en Vitesse scoren het meest in voorbereiding

De voorbereiding is voor de clubs in de Eredivisie afgelopen. Terugblikkend valt op dat NAC Breda en Vitesse het productiefst waren, terwijl ADO Den Haag en Willem II amper het net wisten te vinden.

Vitesse wist in absolute zin de meeste treffers te produceren. De Arnhemmers scoorden 53 keer in tien wedstrijden. Gemiddeld was NAC Breda het succesvolst. De Brabanders scoorden veertig keer in zes duels en dat is het beste gemiddelde van alle clubs.

ADO Den Haag kwam in zeven wedstrijden slechts tot zestien goals. Gemiddeld was Willem II de minst productieve ploeg. De Tilburgers wisten in acht duels maar achttien keer de netten te laten ritselen. Overigens is geen rekening gehouden met de kracht van de tegenstanders.

Topscorer van de voorbereiding werd Vitesse-aanvaller Genaro Snijders. Hij scoorde twaalf keer, waarmee hij ploegmaat Santi Kolk (elf treffers) en PSV'er Danny Koevermans (tien goals) voor bleef.

Opvallend in het rijtje clubtopscorers is dat bij diverse clubs een nieuwe aankoop zich al flink heeft laten zien. Serhat Koç werd met zes goals gedeeld clubtopscorer van FC Groningen, Björn Vleminckx was met vijf goals de beste bij NEC, Derk Boerrigter deelde met drie goals de clubtopscorerstitel bij RKC Waalwijk, Ricky van Wolfswinkel deed dit bij FC Utrecht met eveneens drie treffers en Jasper Waalkens was met vier goals gedeeld de beste schutter van Willem II.

Overigens zegt dit niet altijd alles, want in de aanloop naar het seizoen 2007/08 was FC Groningen-spits Serdar Öztürk ruim topscorer. Hij speelde vervolgens echter geen enkel duel in de Eredivisie.

FC Eindhoven test vandaag twee spelers

Burak Avci en Dmitri Iakovlevski beleven vandaag een spannende dag. Het duo is op proef bij FC Eindhoven, dat hen één dag de kans geeft zich te tonen.

De 21-jarige Avci is een linksback die vorig seizoen in Turkije speelde en eerder voor Sint-Truiden voetbalde. De evenoude Iakovlevski speelde vorig seizoen één keer in de Jupiler League voor AGOVV Apeldoorn. Hij is een Russische aanvaller met een Belgisch paspoort. In het verleden kwam hij ook uit voor Eendracht Aalst, Germinal Beerschot Antwerpen en Hellas Verona.

Vanavond spelen de twee mee in het oefenduel tegen Geldrop / AEK. Als trainer Jan Poortvliet onder de indruk is, wordt de stage verlengd. Zo niet, dan blijft het verblijf in Eindhoven voor de spelers beperkt tot één dag.

Voss op proef bij Emmen

FC Emmen laat vanaf morgen spits Paul Voss meetrainen. Hij was onlangs ook op proef bij Fortuna Sittard, waarvoor hij een dozijn treffers scoorde in oefenduels.

De 21-jarige Voss werd opgeleid bij PSV, maar wist daar niet door te breken. Vorig seizoen stond de spits onder contract bij het Belgische Club Luik, maar daar moest hij vertrekken. Ondanks zijn twaalf treffers voor Fortuna Sittard, waarmee de Eindhovenaar clubtopscorer van de voorbereiding is, boden de Limburgers hem geen contract aan.

Ook na je dood van je laten horen

Ook doodgaan is straks geen excuus meer om een verjaardag te vergeten. Steeds meer online bedrijfjes bieden een dienst aan die het mogelijk maakt nu vast berichtjes klaar te zetten die na je dood na vrienden of familie worden verstuurd.

Op websites als lastmessagesclub.co.uk kun je emails klaarzetten die na je dood  elk jaar op een specifieke datum worden verzonden. Ook is het mogelijk hier een virtueel testament op te maken om nabestaanden te laten weten wat je bijvoorbeeld wil dat er gebeurt met je begrafenis (voor financiële regelingen zul je nog ouderwets naar de notaris moeten).

Ook is het mogelijk wachtwoorden achter te laten voor je online bankrekeningen en voor netwerksites als Hyves en Facebook. Nabestaanden kunnen dan besluiten wat ze met je online profiel willen doen.

Soortgelijke diensten bieden legacylocker.com en wishesbeyondlife.com. Die laatste maakt het overigens nog ietsje doller: daar kun je ook alvast je eigen necrologie schrijven, zodat iedereen straks in je eigen woorden kan nalezen wat voor fantastisch leven je hebt gehad.

Sir Jack Brabham moet dialyseren

Sir Jack Brabham, voormalig Formule 1-wereldkampioen in 1959, 1960 en 1966, moet nadat zijn nieren er onlangs helemaal mee ophielden, dialyseren. De Australiër, 83 jaar inmiddels, vertelde dat hij nu drie dagen per week in een ziekenhuis verblijft voor behandeling.

Brabhams nieren werden twee jaar geleden al slechter. Aan de Daily Telegraph laat hij weten dat hij niet meer de tijd heeft om de dingen te doen die hij graag doet. "Ik heb echt maar twee dagen in een week waarop ik alles kan doen. Ik ben dialysepatiënt en dat kost vijf uur op drie dagen in de week. Mijn vleugels zijn echt gekort."

"Het laatste F1-evenement waar ik heen ging, was in Melbourne een paar jaar geleden. Ik ging altijd elk jaar, maar helaas laat mijn lichaam dat niet meer toe. Ik klaag echter niet, buiten mijn nieren ben ik nog gezond", zegt een optimistische Brabham, die geridderd werd in 1979 vanwege zijn diensten voor de motorsport. "Ik wilde nog veel dingen doen in mijn leven, ik ben echter gebonden aan het feit dat ik drie dagen per week in het ziekenhuis door moet brengen."

"Ik kan niet meer heen en weer vliegen en even iets doen, maar ik heb het geaccepteerd", besluit de Sir.

Verkleedshow en gratis tanken bij Shell

Legaal een keer gratis tanken? Shell biedt een aantal weekeinden op rij de mogelijkheid, maar de klant moet er wel voor in de verkleedkist duiken.

Op 31 juli en 1 augustus kunnen kabouters anderhalf uur lang gratis tanken bij het Shellstation in Zoetermeer en in Maarssen. Een week later zijn elders in het land dokters en zusters aan de beurt en weer later cowboys en indianen.

Afgelopen weekeind begon de actie "typetje tanken" in Heemskerk. Ruim honderd bruiden en bruidegommen meldden zich in vol ornaat bij de benzinepomp.

Volgens Shell is het de eerste keer dat de maatschappij op deze schaal benzine weggeeft. Doel is de Shell Fuelsavebrandstoffen onder de aandacht te brengen. Er zijn in totaal negen actiedagen.

Man opgepakt wegens misbruik bejaarde

De politie heeft vanochtend een man aangehouden op verdenking van aanranding van een 82-jarige man in woonzorgcentrum De Kastanjehof in Amsterdam. Dat maakte een woordvoerster bekend.

Personeel van het verzorgingshuis sloeg alarm toen het op 14 juli ontdekte dat de verdachte seksuele handelingen verrichtte bij de bejaarde bewoner. Ze stuurden de verdachte weg.

Hij was een bekende in De Kastanjehof en at geregeld een hapje mee. Hoe oud de man is, is nog onbekend. Het woonzorgcentrum schakelde de zedenpolitie in die verder onderzoek deed naar het incident.

AEX sloot vrijdag 0,0007% hoger

Afgelopen vrijdag sloot Neerlands belangrijkste beursgraadmeter de AEX onveranderd met een stijging/daling van 0,00 procent op 276,15 punten. Dit was jammer, want een stijging zou betekend hebben dat de AEX maar liefst tien dagen achter elkaar een stijging meemaakte.

Uit navraag van financieel nieuwszender RTL Z aan het Nederlandse beursbedrijf Euronext Amsterdam blijkt vandaag echter wel degelijk dat de AEX de tiende dag op rij hoger was gesloten. Zij houden stijgingen en dalingen van de AEX op vier cijfers na de komma bij.

Op donderdag 23 juli sloot de beursindex op 276,147 en op vrijdag was de slotstand van de AEX 276,149. Dit blijkt dus te resulteren in een stijging van 0,0007 procent.

De afgelopen twee weken waren beurzen wereldwijd flink op stoom. Zo won de AEX bijna 16 procent in tien handelsdagen. Beleggers waren vooral euforisch over beter dan verwachte bedrijfsresultaten over het tweede kwartaal en het groene onkruid in de economie.

Koersverloop AEX 13 april 2009-24 juli 2009

Toyota's goed op supersofts

In Hongarije wisten zowel Timo Glock als Jarno Trulli in de punten te rijden. De mindere kwalificatie (Trulli elfde, Glock dertiende) werd zo weer goed gemaakt. De zesde en achtste plek waren voor Glock en Trulli.

De beide coureurs startten op de superzachte banden, die het beter deden op de koudere Hungaroring dan de zachte compound, en er werd nog een tweede stint gereden op diezelfde compound om vervolgens op puntenplaatsen te belanden. Een korte derde stint op de zachte banden bracht Trulli naar zijn zesde topachtnotering als achtste en Glock wist zijn zesde plek te handhaven. Al was er nog even zicht op de vijfde stek toen Glock een paar snelle rondes eruit wist te persen en nog dicht bij Heikki Kovalainen wist te komen.

"Ik heb erg genoten van mijn race", vertelde Glock na de race. "Het is erg goed om in de top zes te eindigen, na van de dertiende plaats te zijn gestart. Ik moet het team bedanken dit weekend, we hadden een goede strategie en de auto was perfect. Ik had het nog wel moeilijk bij de start doordat ik erg zwaar was, maar daarna vond ik een goed ritme en kon veel tijd goedmaken. Het voelde lekker en de banden deden goed werk; erg consistent. Dit resultaat was beter dan verwacht, dus ik ben erg blij. Het is fijn om weer punten te krijgen."

"Na de kwalificatie zei ik nog dat ik niet iemand ben die opgeeft en het resultaat in de race laat dat zien", aldus Trulli na afloop van de GP van Hongarije. "In het begin van de race wist ik een goed tempo neer te zetten, maar daarna kwam ik in verkeer terecht, waardoor het iets lastiger werd. Ook begon ik steeds meer grip te verliezen, maar ik bleef vechten omdat ik onderweg was naar een punt. Ik ben erg blij met mijn puntenfinish, dit is een erg goed resultaat voor het team. Het is wel jammer van de kwalificatie net buiten de top tien, want wie weet wat er anders mogelijk was geweest."

"Nu kijk ik uit naar de Europese Grand Prix in Valencia, waar ik hoop nog sterker voor de dag te komen", beëindigde de Italiaan zijn betoog. De Grote Prijs van Europa is van 21 tot en met 23 augustus.

PSN cards gerucht wordt waarheid?

Het lijkt er dan toch eindelijk van te komen, de Playstation Network Cards voor Europa. Tegenover de retailers is inmiddels bevestigd dat ze komen, maar het is nu nog wachten op de officiële persaankondiging. Er zijn inmiddels ook webshops welke ze al in het assortiment hebben opgenomen, dus het gerucht lijkt nu dan toch eindelijk waarheid te worden. Zoals het er nu naar uitziet komen de PSN cards in twee smaken, te weten 20 en 50 Euro. Ze worden, zoals we eerder al berichtten, geleverd vanaf 1 oktober, wat tevens de releasedatum van de PSPGo is.

250.000 euro boete voor spammer

Telecomautoriteit OPTA heeft een persoon die jarenlang ongewenste mails heeft gestuurd een boete van 250.000 euro opgelegd. Voor elke dag dat hij doorgaat met het versturen van spam, krijgt hij een boete van nog eens 5000 euro.

Dat meldde de OPTA vandaag. De toezichthouder maakt de identiteit van de hardnekkige spammer niet bekend, maar verklaarde de man al in 2005 te hebben gewaarschuwd voor zijn praktijken. Sinds 2004 is het verboden om ongevraagde elektronische berichten met een commercieel of ideëel doel te versturen aan consumenten zonder toestemming van de ontvanger.

BMW weer zonder punten

Met een vijftiende en achttiende plaats om te starten in de GP van Hongarije, had BMW Sauber niet veel kans op een goed resultaat. Daarom probeerde het Duitse team wat goed te maken met hun strategie. Nick Heidfeld werd uiteindelijk elfde en Robert Kubica kwam als dertiende over de streep.

Voor Heidfeld was het geen gemakkelijke race. "Mijn start was goed en ik wist wat plaatsen te winnen, maar daarna raakte iemand me en vervolgens ging ik zelf nog wijd in bocht 11. Ik zat daarna vast in verkeer en het kostte me flink wat tijd om Sébastien Buemi in te halen. We besloten dan ook om de eerste pitstop eerder dan gepland te maken en dat is vaak een nadeel, maar het bleek toch de juiste keuze gezien de hoeveelheid verkeer."

Heidfeld vervolgde: "Ondanks dat de auto zwaar was, was de snelheid respectabel. De wagen was dit weekend wel een verbetering en het is jammer dat we geen punten hebben weten te scoren."

Teamgenoot Kubica was ook aan het worstelen, en vooral met zijn banden. "Ik had een goede start en eerste ronde doordat ik veel plaatsen goed wist te maken. Maar ondanks dat positieve punt had ik in de race enorm veel onderstuur en in de hele race was mijn bandenslijtage vóór groot. De eerste tien ronden in elke stint gingen nog, maar daarna sleten de banden behoorlijk en verloor ik veel terrein", vertelde de Pool.

Mendes da Silva wil via AZ naar WK

David Mendes da Silva hoopt komend seizoen met AZ de landstitel te kunnen prolongeren. De middenvelder is gebrand op goede prestaties in dienst van de Alkmaarders, aangezien hij in beeld wil blijven voor het Nederlands elftal, dat volgend jaar deelneemt aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

"Het wordt voor mij persoonlijk een heel belangrijk jaar", kijkt Mendes da Silva op de website OnsOranje vooruit op de komende jaargang. "Als AZ goed presteert en ik maak steeds deel uit van de ploeg, dan is dat ook goed voor mijn selectie voor Oranje."

"Aan het einde van de competitie wacht het WK en daar wil ik zeker bij zijn", steekt de middenvelder zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Maar ik zit de laatste tijd steeds bij de selectie en de bondscoach is geen persoon die zomaar veel veranderingen doorvoert, dus ik heb er vertrouwen in dat er bij ben."

Door het kampioenschap van AZ zullen alle ogen dit seizoen op de Alkmaarders zijn gericht, weet ook Mendes da Silva. "Ik besef dat het moeilijk is om kampioen te worden, maar nog moeilijker om dat te blijven."

"De mensen verwachten veel van ons. Terecht. Er is wel wat veranderd, maar de spelersgroep is vrijwel hetzelfde gebleven. Alleen Demy de Zeeuw is vertrokken bij ons als basisspeler. We komen overal als de kampioen, er wordt dit seizoen nóg meer op ons gelet."

De hoge verwachtingen schrikken hem echter niet af. "Het is de bedoeling dat we beter worden, dat we het beter gaan doen", aldus Mendes da Silva. "Of dat lukt moet je natuurlijk altijd afwachten, je weet nooit wat er in een jaar kan gebeuren. We hebben in ieder geval een nieuwe trainer met ruime Champions League-ervaring."

Campagne voor veilig gebruik internet

Internetgebruikers moeten online bewuster omgaan met hun persoonsgegevens. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor en duikt voortdurend in andere vormen op.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft vandaag het startsein gegeven voor een publiekscampagne die mensen wijst op de gevaren van cybercrime. Onderdeel van de campagne zijn vijf concrete tips voor veilig gebruik van internet. Internetgebruikers moeten bijvoorbeeld altijd het webadres controleren voordat ze betalen voor een product. Ook wordt geadviseerd altijd de firewall aan te zetten en nooit zomaar bestanden te openen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen onvoldoende inzien dat hun internetgedrag kan leiden tot oplichting of misbruik van hun persoonsgegevens. De meeste Nederlanders weten wel dat het verstandig is een virusscanner en firewall te gebruiken.

Giftige spin overleeft reis naar Tilburg

Bij dierenpark de Oliemeulen in Tilburg is vorige week een extreem giftige Boliviaanse zwerfspin binnengebracht. De spin overleefde twee weken koeltransport tussen de bananen uit Zuid-Amerika en een tijdje in een container waar het fruit met gas is gerijpt. In Tilburg heeft de zwerfspin inmiddels het leven geschonken aan bijna honderd kleine spinnetjes.

De zwerfspin leeft in Midden- en Zuid-Amerika en eet insecten. Volgens dierenverzorger Sjef van Overdijk is het dier niet gevaarlijk als je weet hoe je er mee moet omgaan. De spin wordt ongeveer veertien centimeter groot.

De Oliemeulen is gespecialiseerd in de opvang van exotische dieren. De zwerfspin en de nakomelingen zitten bij elkaar in een terrarium. Van Overdijk verwacht dat uiteindelijk ongeveer vijf spinnen het avontuur overleven.

Eerste WTA-titel voor Petkovic

Andrea Petkovic heeft zondag in Bad Gastein haar eerste WTA-titel binnengesleept. De Duitse tennisster won in de finale van de Roemeense Ioana-Raluca Olaru met 6-2 en 6-3.

De finale was voor beide speelsters een primeur, nooit eerder stonden ze in de finale van een WTA-toernooi. De 21-jarige Petkovic was na afloop tevreden over haar spel. "Ik speelde erg goed in de eerste set. Ik sloeg de ballen hard en probeerde druk uit te oefenen met mijn services en returns. In de tweede set vocht ik ook tegen mezelf, omdat ik een beetje nerveus was en niet dacht dat ik dit kon winnen. Maar ik bleef kalm en ben nu blij."

Petkovic liet merken dat ze in haar nopjes was met haar eerste toernooiwinst. "Ik ben erg gelukkig. Het is het beste wat mij is overkomen in mijn carrière. Ik hoop dat ik deze lijn door kan trekken en zo kan blijven spelen, net als ik vandaag deed."

Evolutie maakt vrouwen steeds mooier

Interessante wetenschappelijke kost: onderzoekers hebben aangetoond dat de vrouwelijke soort steeds knapper wordt dankzij de evolutie, terwijl mannen er in schoonheid niks op vooruitgaan.

Het verschil wordt veroorzaakt door het verschijnsel dat knappe vrouwen gemiddeld meer kinderen baren dan hun wat lelijker soortgenoten. Bovendien zetten zij statistisch gezien vaker dochters dan zonen op de wereld. Omdat uiterlijke kenmerken worden doorgegeven, worden er dus meer knappe vrouwen dan mannen geboren, en herhaalt dit patroon zich continu.

Satoshi Kanazawa van de London School of Economics legt uit in The Times: "Als knappe ouders meer dochters krijgen en fysieke aantrekkelijkheid erfelijk is, is het logisch dat vrouwen per generatie mooier worden dan mannen."

Bij mannen telt het uiterlijk bovendien minder, concluderen de wetenschappers. Knappe mannen hebben gemiddeld net zoveel kinderen als minder aantrekkelijke exemplaren.

Gayle Brewer, psycholoog, verklaart: "Voor vrouwen is uiterlijk minder belangrijk dan het vermogen van een man om voor haar te zorgen wanneer ze zwanger is en kwetsbaar voor de buitenwereld. Daardoor hebben rijke mannen traditioneel gezien meer vrouwen en veel kinderen."

Polen plunderen Scheveningse strandtent

Twee mannen uit Polen hadden het eergisteren zo goed naar hun zin in een strandtent aan het Zwarte Pad in Scheveningen, dat ze maar besloten er ook te overnachten.

De eigenaar trof het duo (23 en 30 jaar) gisterenochtend op de vloer aan. De Polen bleken de ijs- en biervoorraad van de zaak te hebben geplunderd.  Uit voorzorg hadden ze hun rugzakken ook maar vast volgeladen met bier uit de koelkast.

De politie heeft de inbrekers gearresteerd.

Rommedahl acht zichzelf goed voor basis Ajax

Dennis Rommedahl is aan een nieuwe start bij Ajax begonnen. De Deense buitenspeler werd vorig seizoen verhuurd aan NEC, maar wil zich nu onder Martin Jol in de basis spelen.

De Deense sneltrein gaat aan zijn derde seizoen bij Ajax beginnen. Althans, als hij van Jol bij de eerste selectie mag blijven. Slecht ziet het er niet voor hem uit, want de oefenmeester complimenteerde Rommedahl zondagavond. "Hij is al weken goed bezig", was het commentaar van Jol.

"Ik denk dat iedereen het gevoel heeft dat-ie aan een nieuwe start bezig is", zegt Rommedahl. "Ik heb het in ieder geval. Je moet altijd voor je kansen blijven gaan. Vorig jaar had ik ook het gevoel dat ik goed genoeg voor Ajax 1 was. Maar toen werd er minder vertrouwen in mij uitgesproken. Nu ga ik er weer voor, want ik vind dat ik het aankan", aldus de Deen.

"Jol geeft me in ieder geval speelminuten", vervolgt Rommedahl. "Dat is een pluspunt. De laatste stap naar de basis zal ik zelf moeten zetten. Ik denk dat ik er goed genoeg voor ben, maar een trainer maakt altijd keuzes. Ik hou m'n koppie erbij en blijf m'n best doen. Ik kan links en rechts spelen. Ik heb mijn wapens als voetballer en hoop dat de mensen achter me daar gebruik van kunnen maken."

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen zal het spel van Ajax moeten verbeteren. "Ook al denk ik dat er maar weinig ploegen zijn die onze fouten zo afstraffen als Atlético Madrid", countert hij. "Maar de minpunten moeten eruit. Je moet niet alleen de positieve dingen meenemen, maar ook de negatieve."

Rommedahl versierde op de eerste dag van het toernooi een strafschop. Zijn commentaar: "Ik kon doorlopen of gaan liggen. Ik koos voor het laatste en dat pakte goed uit. Het was één van de eerste schwalbes in m'n leven. Of ik dat van Luis Suárez heb geleerd? Haha, dat zou zomaar kunnen."

Vrouw onthoofdt baby

In de Texaanse stad San Antonio heeft een moeder haar drieënhalve week oude baby op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De 33-jarige vrouw stak haar kindje neer en onthoofde de baby ‘omdat dit moest van de duivel’, zo heeft de politie in San Antonio laten weten.

De moeder, Otty Sanchez, ligt momenteel in het ziekenhuis omdat ze ook zichzelf heeft gestoken. De vrouw werd in kritieke toestand naar het hospitaal vervoerd met letsel aan de borst- en buikstreek. Momenteel verkeert ze niet meer in levensgevaar.

De politie vond in het huis nog twee andere kinderen die, wonder boven wonder, ongedeerd bleven.  In verband met het onderzoek nam de politie een zwaard, machete en keukenmes in beslag.

In april werd de Amerikaanse staat Florida ook al opgeschrikt door de gruwelijke moord van een moeder op haar kind. Toen schoot een vrouw haar 20-jarige zoon en zichzelf neer op een schietbaan omdat ze er van overtuigd was dat dit de aarde ‘1000 jaar vrede zou geven’.

Pienaar legt aanbod Everton naast zich neer

Steven Pienaar heeft een aanbod om zijn contract te verlengen bij Everton naast zich neergelegd.

De middenvelder hoopt zichzelf zo aantrekkelijker te maken voor Europese (top)clubs. Atlético Madrid en Fiorentina zijn volgens The Daily Mail geïnteresseerd om Pienaar aan hun selectie toe te voegen.

Vorig seizoen was Pienaar van grote waarde voor The Toffees, die op de vijfde plaats eindigden in de Premier League. Tijdens de Confederations Cup maakte Pienaar eveneens een prima indruk. Na vijf seizoenen Ajax speelde Pienaar één jaar voor Borussia Dortmund. Inmiddels gaat hij aan zijn derde seizoen bij Everton beginnen.

Eto'o gaat voor Champions League met Inter

Samuel Eto'o wil met Internazionale de Champions League winnen. De Kameroener wordt vandaag medisch gekeurd.

Eto'o landde maandagochtend op Milaan Linate om de laatste details over zijn contract te bespreken. Daarna wordt hij medisch gekeurd. Er vanuit gaande dat de overgang rond komt, keek de aanvaller al vooruit.

"Mijn wens is om hier de Champions League te winnen", zei hij. "Ik ben enorm opgelucht dat ik eindelijk ben aangekomen in Milaan. Het is een nieuw avontuur voor mij waar ik het beste uit wil halen. Ik hoop dat ik heel tevreden en voldaan kan zijn."

Massimo Moratti, de preses van Inter, heeft z'n uiterste best gedaan Eto'o naar Milaan te halen. Dat is de Kameroener niet ontgaan. "Moratti? Een man met een heel groot hart."

Prediguer naar FC Porto

Ajax-target Sebastián Prediguer vertrekt naar FC Porto. De Argentijn komt over van Colón en kostte de Portugese club ongeveer 3,5 miljoen euro.

Prediguer over de transfer: "Ik ben erg blij dat ik bij een club terechtkom die in de Champions League uitkomt en elk jaar meestrijd om het kampioenschap van Portugal." Door zijn debuut eerder dit jaar in de nationale ploeg kregen Europese ploegen hem in het vizier.

Eerder toonde Ajax al interesse en deed het zelfs een bod op de 22-jarige middenvelder die ook in de defensie uit de voeten kan. Door het vastleggen van Demy de Zeeuw door de Amsterdammers leek de interesse voor Prediguer minder te zijn geworden.

FOK! Film Top 100 2009 - 8e editie

In het forum Film, Tv & Radio is de achtste jaarlijkse verkiezing van de FOK! Film Top 100 van start gegaan. Een hele maand lang kan iedereen z'n top 10, top 25, top 50 of top 100 samenstellen.

Het afgelopen jaar werd Pulp Fiction na zes jaar van de troon gestoten door The Shawshank Redemption, en eindige op de tweede plaats. De derde plaats werd vorig jaar ingenomen door The Matrix. De volledige lijst is  hier te zien.

Wil jij er voor zorgen dat The Shawshank redemption weer wint, of vind je dat de verzamelde werken van John Candy meer lof verdienen, haast je dan naar  FOK! Film Top 100 2009 - 8e editie en deel jouw favoriete films met de rest van FOK!

Let op: lees eerst goed de regels in de openingspost van het topic voordat je een lijst met films plaatst! Als je bepaalde regels over het hoofd ziet telt je inzending mogelijk niet mee, en is je moeite voor niets! Je kunt stemmen tot 1 augustus 20.00 uur,

*update* Nog twee weken te gaan en we kunnen nog wel wat inzendingen gebruiken! Om het nog aantrekkelijker te maken kunnen we nog een twee films, op dvd uitgebracht door Lumiere Home Entertainment  aan het prijzenpakket toevoegen. Kenners kennen deze naam als distributeur van dvd's die de moeite meer dan waard zijn.

 


[LMS] Vooruitblik Algarve met Zwolsman

De volgende races in de populaire Le Mans Series zijn van 30 juli t/m 2 augustus a.s. op het Algarve Motor Park-circuit. Het is een praktisch nieuw (2008) circuit in de Portugese Algarve met een totale lengte van ongeveer 4,6 kilometer. Een vooruitblik met coureur Charles Zwolsman.

Het circuit is eigenlijk nergens vlak en dat maakt veel blinde bochten. En om het, volgens Charles, leuk te maken mét hoogte verschillen. "Vooral bocht 9 is met een nul G-val erg spectaculair, een enorme steile zwarte afdaling waardoor je in je stoel wordt gedrukt. Daarop gelijk een volgas linkerbocht met veel onderdruk in je buik."

"De race wordt verreden over 1000 kilometer, begint in de schemering van de avond en eindigt 's nachts. Tijdens de race kunnen naar verwachting snelheden bereikt worden van ruim 300 km/u", legt Zwolsman uit. Na zijn megaprestatie met het Kolles Audi R10-team in de 24 uur van Le Mans, overdenkt Zwolsman de komende wedstrijd. "Voor mij is dit prachtige circuit nieuw. Ik heb wat filmpjes van de baan bekeken en het ziet er niet makkelijk uit. Maar het is wel een mooi en uitdagend circuit."

Gevraagd wordt aan Zwolsman of het erg lastig is dat het circuit wat hoogteverschil heeft. "Dat is over het algemeen juist wel leuk. Bijna alle mooie circuits hebben hoogteverschil." Ga je in combinatie met enkele blinde bochten veel last krijgen van het langzamere verkeer? "Dat wordt lastig. Zeker in combinatie met het feit dat het een avondrace is."

Hoe staat het team ervoor in de stand? "Als Kolles Audi R-10-team staan wij met auto nr. 14 op een achtste plaats en individueel sta ik ook op een achtste plek in de competitie. Sinds Spa is die stand namelijk niet veranderd omdat de 24 uur van Le Mans niet meetelt voor de competitie." En wat denk je van de prognoses? "Vergeleken bij de 24 uur van Le Mans is dit weer een heel ander circuit. Het is de vraag of we hier ook zo sterk zullen zijn. Ik hoop zelf op een plaats in de top vijf."

Is het een voor- of nadeel voor de Kolles Audi R10 dat er minder kilometer gereden wordt dan op Le Mans? "In principe een nadeel, omdat er minder tijd is voor anderen om pech te krijgen. Maar het is niet een groot nadeel."

Hoe is het met je geblesseerde teammaat Narain Karthikeyan? "Het gaat goed met Narain. Hij werkt hard aan zijn herstel en kan zoals het er nu uitziet gewoon meedoen in Portugal en dat is goed nieuws." Karthikeyan sprong afgelopen juni over de pitmuur toen hij nog even naar het toilet wilde en daarbij schoot zijn schouder uit de kom. "Ik denk dat hij de volgende keer wel wat voorzichtiger zal zijn", grinnikt Zwolsman.

Het kan in Portugal heet zijn, is dat een probleem? "Nee gelukkig rijden we niet in een dichte auto, dus de hitte valt mee. Door de pauze in de LMS-competitie is het de afgelopen weken vrij rustig geweest. Daardoor heb ik extra kunnen trainen in de sportschool om te zorgen dat ik goed voor de dag kan komen in Portugal."

Heeft Zwolsman nog meer nieuws te melden? "Jazeker, mijn nieuwe website. Kijk maar eens op www.charleszwolsman.com."

Bron: Charles Zwolsman Racing Media Services
Website: www.charleszwolsman.com
Image credit: Marcel ten Caat / Planetlemans

'Gebroerders Schleck niet naar RadioShack'

Team RadioShack zal in het nieuwe seizoen niet over de gebroeders Schleck beschikken. Lance Armstrong liet aan het Belgische medium Het Nieuwsblad weten de contracten van het duo, die nu nog voor Team Saxo Bank rijdt, te respecteren.

"Het zijn allebei leuke, goede jongens. Ze liggen nog onder contract bij Bjarne Riis," lichtte Armstrong toe. "Ik wil me niet mengen in deze zaken. Als ze einde contract zijn, is het natuurlijk een ander verhaal."

Rockstar: "Er komen nog geen GTA films"

Volgens Rockstar worden er geen films gemaakt die gebaseerd zijn op de succesvolle Grand Theft Auto franchise. Vice President Dan Houser zegt zelfs dat ze er heel even over nagedacht hebben maar dat idee weer heel snel terzijde geschoven hebben:

"We don’t believe that the Grand Theft Auto games, which are massive in scope and structurally complex, can be adequately compressed into a two-hour movie. It seems obvious to us that maintaining the long-term integrity of any entertainment property has been dependent on not making substandard spin-off products to people whose primary interest is making a quick buck. If we ever decide to do a film, it will be because we have resolved our creative doubts, and while retaining enough control to ensure that if the movie is terrible, at least we will know we ruined the property ourselves."

Ze denken bij Rockstar dat het erg moeilijk wordt om van zo'n complexe game een twee uur durende film te maken. Verder willen ze de integriteit van de franchise bewaken en niet een spin-off film maken om snel geld te verdienen. Als ze ooit toch denken een film te maken van de GTA franchise dan willen ze alle controle hebben zodat ze in ieder geval zelf het product hebben geruïneerd.

VS in ban van vechtende cavia's

Niet Harry Potter is de best bezochte film van dit weekend in de VS, maar een groep vechtende cavia's. Potter and the Half Blood Prince is na een week van de eerste plaats gegooid door de film G-force, een 3D live actionfilm met pratende en vechtende cavia's.

Disney scoort hiermee alweer een nummer één hit in korte tijd, onlangs met Up en The Proposal. G-Force haalde 32,2 miljoen dollar op, Potter 30 miljoen dollar in zijn tweede weekend. Overigens zal Potter goede zaken blijven doen in de VS, want pas deze week komt de zesde Potter-film overal in de IMAX-zalen.

Ook goede zaken deed The Ugly Truth, die ondanks de R-rating (restricted, niemand beneden de 18 mag de fim zien, althans niet zonder begeleiding van een volwassene) 27 miljoen dollar binnensleepte. De wereldwijd afgekraakte film Transformers 2 is hard op weg 400 miljoen dollar alleen in de VS binnen te slepen. Dat zal nog een week of twee a drie duren. Brüno doet het een stuk slechter. Die film wist tot nu toe slechts 65 miljoen binnen te slepen.G-Force trailer.

[IndyCar] Uitslag race Edmonton

Will Power is op het vliegveld van Edmonton winnaar geworden van Rexall Edmonton Indy. De Penske-coureur bleef zijn teamgenoot Helio Castroneves en Scott Dixon voor. Robert Doornbos werd op een ronde achterstand negende.

Power kwam bij de start gelijk goed weg voor Ryan Briscoe en Castroneves. Daarachter ging het mis doordat Mike Conway Raphael Matos in de rondte tikte. Beide coureurs moesten naar binnen voor reparaties. Mario Moraes werd in de openingsronde door Paul Tracey naast de baan gezet en kon de strijd staken.

Bij de eerste pitstops wist Castroneves Briscoe te passeren door later te stoppen. Voor Tony Kanaan was de race na zijn pitstop voorbij omdat hij methanol over zich heen kreeg en dat in brand vloog. De Brazilaan parkeerde snel zijn auto, maar kon niet voorkomen dat hij ondanks toegesnelde hulptroepen lichte brandwonden opliep.

Vooraan was het Power die halverwege de race opgehouden werd door langzamere deelnemers, waardoor de top vier in de race binnen twee seconden kwam te liggen. Power wist uiteindelijk mede door een goede pitstop weg te rijden bij de andere drie coureurs die nog voor spektakel zouden zorgen. De als vierde liggende Dixon wist door zijn stop twee plaatsen te winnen, maar kreeg direct Briscoe in zijn nek. De Nieuw-Zeelander verslikte zich in een bocht, waarna de Australiër er eenvoudig langs kon gaan.

Niet veel later was het Briscoe die een probleem kende en terug viel naar plaats vier. Met nog minder dan tien ronden te gaan ging Dixon buitenom bij een achterblijver, terwijl Castroneves de binnenlijn koos. De Braziliaan wist hierdoor zowel de achterblijver als Dixon te passeren met een fraaie, maar gewaagde inhaalmanoeuvre.

De race had nog geen caution gekend, maar met minder dan twee ronden te gaan crashte Tomas Scheckter op een gevaarlijke plaats, waardoor de safety car in de baan moest komen en er onder geel gefinisht werd. Power won de race voor Castroneves, Dixon, Briscoe, Dario Franchitti, Paul Tracy, Graham Rahal, Justin Wilson, Doornbos en Marco Andretti.

In het klassement gaat Scott Dixon nu aan de leiding met 380 punten. Hij heeft er drie meer dan zijn Ganassi-teamgenoot Dario Franchitti. Derde staat Ryan Briscoe met 366 punten. Robert Doornbos staat twaalfde met 197 punten. Hiermee heeft hij in de stand om de rookiecup drie punten voorsprong op zijn naaste belager Raphael Matos.

Uitslag Rexall Edmonton Indy

Pos. Rijder Team Tijd
1 W. Power Team Penske 1:42:42.377
2 H. Castroneves Team Penske + 1.093
3 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 1.321
4 R. Briscoe Team Penske + 1.826
5 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 4.465
6 P. Tracy KV Racing + 6.394
7 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 26.570
8 J. Wilson Dale Coyne Racing + 26.916
9 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 1 ronde
10 M. Andretti Andretti Green Racing + 1 ronde
11 D. Patrick Andretti Green Racing + 1 ronde
12 E.J. Viso HVM Racing + 1 ronde
13 A. Tagliani Conquest Racing + 1 ronde
14 H. Mutoh Andretti Green Racing + 1 ronde
15 D. Wheldon Panther Racing + 1 ronde
16 E. Carpenter Vision Racing + 2 ronden
17 R. Hunter-Reay A.J. Foyt Racing + 8 ronden
18 R. Matos Luczo Dragon Racing + 10 ronden
DNFT. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing + 22 ronden
DNFM. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 32 ronden
DNFT. Kanaan Andretti Green Racing + 61 ronden
DNFR. Antinucci Team 3G + 75 ronden
DNFM. Moraes KV Racing + 95 ronden

Klassement na Edmonton

Pos.Coureur Team Punten
1. Scott Dixon Ganassi Racing 380
2. Dario Franchitti Ganassi Racing 377
3. Ryan Briscoe Penske 366
4. Helio Castroneves Penske 309
5. Danica Patrick Andretti-Green 285
6. Marco Andretti Andretti-Green 259
7. Dan Wheldon Panther 255
8. Justin Wilson Dale Coyne 241
9. Tony Kanaan Andretti-Green 239
10. Graham Rahal Newman/Haas/Lanigan 235
11. Hideki Mutoh Andretti-Green 220
12. Robert Doornbos Newman/Haas/Lanigan 197
13. Ryan Hunter-Reay AJ Foyt Racing 194
= Raphael Matos Luczo Dragon Racing 194
15. Will Power Penske 187
16. Ed Carpenter Vision 186
17. Mario Moraes KV Racing 169
18. E.J. Viso HVM Racing 164
19. Mike Conway Dreyer & Reinbold 160
20. Tomas Scheckter Dreyer & Reinbold 125

Mini MJ flashmob Kermis Tilburg (video)

Waar de flashmob vorige week in Amsterdam keihard faalde, wist de organisatie van de Michael Jackson-flashmob op de Tilburgse kermis wél de omstanders te verrassen.

Voor attractie New York New York begon een kleine groep dansers de voorbijgangers te vermaken met hun dans op het nummer Beat It. De groep werd niet zo groot als onlangs in Stockholm, waar ook een geslaagde MJ-flashmob werd gehouden, maar kreeg wel de handen op elkaar.

Na twee minuten was het afgelopen en verdween de dansgroep weer in de menigte. Later werd de flashmob op diverse andere plekken op de kermis gehouden. Hieronder vind je de video.MJ Flashmob in Tilburg

Voorlopig nog geen nieuwe Unreal Tournament in de maak

Tim Sweeney, CEO van Epic Games, heeft laten weten dat er waarschijnlijk de komende jaren geen nieuwe spellen uitkomen in de Unreal Tournament-franchise. Dat maakte Sweeney bekend in een interview met G4TV.

Sweeney liet dat weten in de volgende context: "Unreal Tournament is zeker weten een belangrijke prioriteit op lange termijn, maar we hebben geen release van een groot spel gepland in de serie voor de komende jaren. Dus die pogingen staan eigenlijk in de ijskast, terwijl we aan een paar andere ideeën werken."

Het meest recente spel in de franchise was Unreal Tournament 3, het spel was een succes en kwam uit op de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Later kwam voor het spel nog het 'Titan Pack' uit. Die uitbreiding gaf een positieve impuls aan de verkoop.

Volgens Sweeney doet de community van Unreal Tournament het erg goed. "We lossen het Unreal Tournament 4 en 5-probleem bijna zelf op door een toolset vrij te geven. De community heeft meer gedaan dan we zelf intern zouden kunnen doen ."

TNT wil nog scherper in kosten snijden

Post- en pakketbezorger TNT wil dit jaar nog scherper in de kosten snijden. Het bedrijf, dat lijdt onder de economische recessie, wil ongeveer 550 miljoen tot 600 miljoen euro besparen. Eerder mikte TNT nog op 400 miljoen euro aan besparingen.

De extra besparingen haalt TNT uit de pakketdivisie (Express), zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Bij Express zijn sinds de lancering van het besparingsprogramma 2400 banen verdwenen. Daarbovenop worden nog eens zeshonderd banen geschrapt, maakte TNT bekend. Het bedrijf wil dit jaar in totaal ongeveer 500 miljoen euro besparen. Eerder ging TNT nog uit van een kostenreductie van 325 miljoen euro.

Bij de postdivisie wordt tussen de 50 miljoen en 100 miljoen euro bespaard. TNT gaf begin deze maand al aan zijn reorganisatie door te zetten en in de komende drie jaar 11.000 banen te schrappen in zijn postdivisie. Daarmee wachtte het postbedrijf een onderzoek van de vakbonden niet af. Die willen kijken of er alternatieven zijn voor het reorganisatieplan van TNT.

TNT lijdt zwaar onder de economische recessie en concurrentie van onder meer het internet. De postbezorger zag zijn nettowinst in het tweede kwartaal dalen met ruim 60 procent tot 81 miljoen euro. Dat is een lagere winst dan analisten hadden gedacht. De omzet viel terug met 10 procent tot 2,53 miljard euro, in lijn met de verwachtingen.

Door de moeilijke omstandigheden dalen de postvolumes steeds verder. De resultaten van de posttak kwamen iets boven de prognoses van analisten uit. TNT behaalt ongeveer de helft van zijn omzet uit deze divisie.

Bij Express bleef het aantal verzonden pakketten stabiel ten opzichte van een kwartaal eerder. Wel presteerde de tak onder de verwachting van analisten.

TNT verwacht dat de omzet van Express dit jaar lager zal zijn dan vorig jaar, door gedaalde volumes en lagere brandstoftoeslagen. TNT herhaalde dat bij de postdivisie de volumes versneld zullen dalen.

TNT Post heeft nog niet genoeg postbodes ontslagen.  (foto: ANP)

Rutten hoopt op meer aankopen

Stanislav Manolev was niet de laatste aankoop van PSV. Althans, als het aan Fred Rutten ligt. De oefenmeester van de Eindhovenaren zag de Bulgaar dit weekend een driejarig contract bij de club tekenen.

Rutten blijft echter driftig verder zoeken naar mogelijke versterkingen. "Indien er wat mogelijk is, zullen wij niet nalaten om in actie te komen", erkent Rutten in het Brabants Dagblad.

Rutten is in ieder geval content met het aantrekken van de Bulgaarse verdediger. "Hij kan namelijk ook centraal achterin spelen, rechts op het middenveld en eventueel - als we wat meer vanuit de tegenaanval moeten opereren - zelfs rechts voorin", legde de coach uit.

"Hij heeft een enorme, agressieve drang in zich. Als alle formaliteiten geregeld zijn, kunnen we hem gebruiken", doelt Rutten op de eerste duels in de Europa League. Dinsdag zal Manolev officieel worden gepresenteerd.

Lucius nog altijd zonder club

Met de zoektocht naar een nieuwe club van Theo Lucius wil het nog niet vlotten. De verdediger traint vanaf vandaag mee bij FC Den Bosch, waar hij zijn carrière begon. De 32-jarige verdediger moest vertrekken bij Feyenoord, maar kon sindsdien nog geen nieuwe werkgever vinden.

Lucius legde al een aanbieding van het Griekse Larissa naast zich neer, terwijl ook FC Den Bosch interesse toonde. Lucius vindt het echter nog te vroeg voor een terugkeer naar de Jupiler League. Hij zet vooralsnog in op een club uit de Eredivisie of het buitenland.

Bij Den Bosch komt hij Fred van der Hoorn tegen, die samen met Lucius deel uit maakte van het eerste elftal van Den Bosch in 1996. Van der Hoorn is inmiddels technisch manager.

Dienstplicht staat in Duitsland onder druk

Steeds meer politici in Duitsland zijn voorstander van de afschaffing van de dienstplicht. Alleen de christendemocratische CDU/CSU is nog voorstander van het systeem, waarbij Duitse jonge mannen worden verplicht negen maanden in de krijgsmacht te dienen. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Duitse weekblad Der Spiegel.

Duitsland behoort tot de slechts vijf lidstaten van de NAVO die nog de dienstplicht kennen. De christendemocratische bondskanselier Angela Merkel noemde het systeem onlangs "een handelsmerk van onze strijdkrachten waarom het buitenland ons benijdt".

De beoogde coalitiepartner na de Bondsdagverkiezingen van 27 september, de liberale FDP, is echter tegenstander van de dienstplicht. "Jonge mannen tot de dienstplicht dwingen is alleen dan gerechtvaardigd, als de uitwendige veiligheid dat gebiedt en het systeem op een rechtvaardige manier kan worden georganiseerd. Beide is niet het geval", zegt partijleider Guido Westerwelle in het weekblad.

Belgen niet tevreden over Tour

België kijkt met een slecht gevoel terug op de Tour de France, die gisteren werd afgesloten. Slechts drie Belgen slaagden er in om in de afgelopen drie weken in de top tien van een dagklassement te eindigen.

"Wij Belgen hechten veel te veel belang aan wedstrijden uit de tweede klasse," liet Patrick Levefere, ploegleider van Quick-Step, in een reactie weten. Marc Sergeant van Silence-Lotto was iets positiever. "Het voorjaar is de oorzaak. Dat is gewoon te belangrijk voor een Belgische ploeg."

"Hoeveel Belgen kunnen het niveau van de Tour eigenlijk aan?," ging Levefere verder. "Ze willen allemaal prof worden op hun twintigste om twee jaar bij Topsport Vlaanderen te rijden. En daarna? Waar blijven de beloften?"

Het was in elk geval duidelijk dat Lefevere er stevig de balen in had. "De Tom Boonen-story kennen we intussen wel. En met Stijn Devolder kan ik geen vrede nemen. In de zakenwereld zou je je geld kunnen terugeisen. Als Devolder straks in San Sebastian wint of het WK, moet ik natuurlijk zwijgen. Maar wij hadden een overeenkomst. Hij mocht zijn zin doen en kreeg carte blanche voor deze Tour."

Lefevere besloot met de woorden: "Pech, ziektes en koersomstandigheden speelden mee. aar daar verklaar je niet alles mee. We ondergingen de wet van de sterkste."

Contador hoorde foutief volkslied

Alberto Contador werd gisteren voor de tweede keer tot winnaar van de Tour de France gekroond. Normaal gesproken wordt na de huldiging het volkslied van het land van herkomst van de winnaar gespeeld.

Gisteren verliep dat echter anders. De organisatie had het Spaanse volkslied namelijk ten gehore moeten brengen, maar blunderde door de Deense variant in te starten. Het is nog niet duidelijk hoe deze fout er in heeft kunnen sluipen.

Het mag in elk geval duidelijk zijn dat de Spanjaarden hier niet blij mee waren.

Een filmpje van het voorval, met Spaans commentaar, vind je hier!

EO daagt niet-gelovige cabaretiers uit

Loopt een man over het water... is de titel van een nieuw EO-programma waarbij ongelovige cabaretiers een voorstelling maken over Jezus. In de eerste aflevering volgt presentator Arie Boomsma cabaretier Guido Weijers als deze - na ontvangst van het evangelie van Marcus op een mp3-speler - aan de slag gaat.

Dat maakte de Evangelische Omroep vandaag bekend.

De eerste aflevering is te zien op 31 augustus om 20.25 uur op Nederland 3.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarna een paar lastige vragen te stellen. Vandaag over consumenten die opgelicht worden als ze een telefoonnummer van een bedrijf willen hebben:

Het internet is een prima hulpmiddel om het telefoonnumer van een bedrijf op te zoeken. Maar pas op voor myoffice.nl. Dat is een website waar je nooit op moet klikken, want je wordt opgelicht waar je bij staat. Want in plaats van het telefoonnummer van het bedrijf dat je nodig hebt, krijg je dan een heel duur ander telefoonnummer. Betaal je 80 cent per minuut, zonder dat je dat in de gaten hebt!

Stickeractie tegen skimbendes

Skimmers hebben een nieuwe manier gevonden om bankpasgegevens te verkrijgen van mensen die in de winkel een product met de pin kopen. De criminelen vervangen ongezien het hele pinapparaat voor een eigen nagemaakt exemplaar. Currence, de eigenaar van de pin-betaalvorm, gaat de pinpasfraude tegen met een speciale stickeractie.

Een woordvoerder van Currence bevestigde maandag berichtgeving hierover in De Telegraaf. "De criminelen laten zich 's nachts bijvoorbeeld insluiten in een winkel en vervangen het pinapparaat", lichtte de zegsman toe. Om de fraude te bestrijden gaat Currence de komende weken ongeveer 30.000 Banksys Xenta-betaalautomaten voorzien van een speciale sticker die werkt als een veiligheidszegel.

Meer gangbaar bij pinpasfraude is dat criminelen slechts delen van een pinapparaat vervangen door hun eigen apparatuur. Bij pinpasfraude bemachtigen criminele bendes bankpasinformatie zodat ze geld van de bankrekening kunnen afhalen. Vorig jaar werd in Nederland 31 miljoen euro schade geleden door deze vorm van criminaliteit.

'PSV wil Elm of El Ahmadi bij vertrek Méndez'

Karim El Ahmadi en Rasmus Elm staan op het verlanglijstje van PSV, indien de Eindhovenaren Edison Méndez zien vertrekken.

Méndez hoopt dat hij deze zomer terug kan keren naar LDU Quito, de club die hij in 2006 achterliet voor PSV. Beide partijen zijn in onderhandeling, maar van een akkoord is nog geen sprake. Méndez gaf vorig seizoen meerdere keren aan graag naar zijn vaderland terug te keren.

PSV oriënteert zich vanzelfsprekend op een mogelijke vervanger. Kalmar FF-middenvelder Elm en Feyenoorder Karim El Ahmadi zijn de eerste twee kandidaten. Laatstgenoemde kwam vorige week in het nieuws na een opstootje met Andwélé Slory. Elm, die een goed EK onder 21 speelde, staat in de belangstelling van meerdere clubs. Everton is de meest serieuze gegadigde.

De Zweed heeft een gelimiteerde transfersom van twee miljoen euro in zijn contract staan, schrijft De Telegraaf. El Ahmadi kost één miljoen meer. PSV-trainer Fred Rutten kent de middenvelder nog uit zijn tijd bij FC Twente. Naast Rutten kan El Ahmadi ook herenigd worden met Orlando Engelaar en assistent-trainer Erik ten Hag.

CD: The Soundtrack of Our Lives - Communion

Bijna had ik de promo-cd's in de kartonnen cover in de bak met oud papier geflikkerd nadat hij van de deurmat was geraapt. Een ogenschijnlijk te fris en fruitig ouder paar staren je aan met van die 'wellness' fonkelogen. De gebleekte tanden, de vaag groen gekleurde smoothie en de spierwitte badjassen doen je geloven dat je hier te maken hebt met een reclamefolder voor een duur kuuroord. Zo'n plek waar je je met thermaal water kunt laten besprenkelen, health-food gerechten verorbert terwijl er warme stenen op je liggen en je je gezicht met zwavelhoudende modder besmeurt of iets dergelijks. Net op tijd viel mijn oog op de begeleidende brief van Excelsior Recordings en volgde het besef dat het hier om de nieuwe plaat van The Soundtrack of Our Lives ging. Wat ben ik blij dat ik deze twee schijfjes niet per ongeluk heb weggegooid!

Utrecht wil alle prostituees registreren

Utrecht wil alle prostituees registreren die werken op de boten aan het Zandpad, een plaatselijke prostitutiezone. Daarmee wil het stadsbestuur de mensenhandel bestrijden. De stad gaat verder dan het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat alleen zelfstandige prostituees wil registreren. Op de Utrechtse tippelzone, De Baan, blijkt een registratiesysteem van prostituees goed te werken.

Volgens de gemeente werken de meeste vrouwen niet vrijwillig op het Zandpad, een prostitutiezone met 140 ramen op woonbootjes aan de Vecht. Per jaar werken er 700 tot 1.000 vrouwen. De politie krijgt veel signalen die duiden op misbruik. Afgelopen week zijn twee mannen van Macedonische afkomst gearresteerd, die ervan worden verdacht vrouwen gedwongen te laten werken.

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen wil de mensenhandel harder aanpakken. Er kwam al cameratoezicht, en meer capaciteit voor opsporing en vervolging.

In 2000 werd het bordeelverbod opgeheven en de prostitutie gelegaliseerd. Bij het verstrekken van een vergunning aan een seksexploitant worden zijn antecedenten onderzocht. Maar de vrouwen zelf blijven vaak buiten beeld. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst wil dat zelfstandige prostituees zich registeren.

Maar voor Utrecht is dit niet genoeg, doordat raamprostitutie niet onder dat registratiesysteem zou vallen. "Registratie is een manier om met de vrouwen in contact te komen. Er is op het Zandpad een snelle wisseling van werkplekken. Achteraf kunnen we dan reconstrueren hoe dat gaat. En we zien het als er iets niet klopt", zegt beleidsadviseur Peter Bosman.

Er zitten nog haken en ogen aan het plan. De exploitanten vinden het een zware maatregel. En de kosten moeten worden berekend. De gemeenteraad zal het uiteindelijke besluit nemen.

De belangenvereniging van prostituees, De Rode Draad, is tegen registratie. "Wij krijgen dagelijks vrouwen aan de lijn die bezorgd zijn over de nieuwe wet", zegt woordvoerster Metje Blaak. "Ze zijn bang met hun verleden te worden geconfronteerd als ze later een andere baan hebben. En de mensenhandel bestrijd je er niet mee."

Directeur Ineke Smidt van Comensha, het Coördinatiecentrum Mensenhandel, is voorstander. "Als er een goed systeem is bij de verstrekking van de pasjes en er toezicht op wordt gehouden, kan het helpen gedwongen prostitutie te bestrijden."


Utrecht wil alle prostituees registreren  (foto: DAG)

Toeristen geëvacueerd van Grieks strand

Ongeveer vijftig toeristen zijn gisterenavond geëvacueerd van het Griekse eiland Zakynthos. De vakantiegangers zaten tussen een bosbrand en de Ionische Zee vast op het strand. De kustwacht heeft de toeristen, onder wie vijftien kinderen, met boten in veiligheid gebracht, berichtte de staatstelevisie vandaag.

In Griekenland zijn afgelopen weekeinde ongeveer tachtig branden uitgebroken. Door de hoge temperaturen tot 43 graden en de stevige wind worden ze aangewakkerd.


Toeristen geëvacueerd van Grieks strand  (foto: DAG)

Boek: Danielle Hermans - De Watermeesters

De Nederlandse schrijfster Daniëlle Hermans beleefde met haar debuut, Het Tulpenvirus, een droomstart. Het boek werd erg goed ontvangen en legde de lat voor een mogelijke opvolger meteen erg hoog, al was het FOK!-oordeel over het eerste boek minder hoog dan allerlei andere boekrecensies aangaven. Er bestonden toen hier nog wel twijfels over de nieuwkomer. Met deze druk kon de schrijfster echter goed omgaan, want haar nieuwste literaire thriller mag er wezen; De Watermeesters neemt je weer mee terug in de tijd, naar 1600 wel te verstaan en koppelt daarmee die eeuw aan deze eeuw, het handelsmerk van Hermans' schrijfstijl.

CD: Don Henley - The Very Best of Don Henley

Very Best-albums zijn vaak leuk om een setje nummers bij elkaar te hebben, maar toevoegen doen ze zelden iets. Toevoegen dan in de zin van nieuwe tracks. Een enkele keer komt er een uitvoering op de cd terecht die niet eerder verscheen, maar over het algemeen is het niet meer dan een verzameling nummers van allerlei andere albums geplukt. Toch kan het een heerlijke ervaring zijn een Very Best-cd in je bezit te hebben. Gewoon even om het beste van het beste in één hand te hebben. The Very Best of Don Henley is zo'n cd, een lekkere verzameling tracks die je mee terug in de tijd neemt, de tijd waarin Eagles hun vleugels wijd spreidden.

Acht doden door verkeersongeluk bij New York

Acht mensen zijn gisteren om het leven gekomen door een zwaar verkeersongeluk op een snelweg ten noorden van New York. Onder de doden zijn vier kinderen, meldden Amerikaanse media op gezag van de plaatselijke politie.

Het drama speelde zich af bij Pleasantville, zo'n vijftig kilometer ten noorden van New York. Een spookrijder, een minibus met daarin een volwassene en vijf kinderen, botste frontaal op een SUV. Een derde auto raakte ook betrokken bij de botsing.

De automobilist en vier kinderen in de minibus zijn overleden, net als de drie inzittenden van de SUV. Het vijfde kind in de minibus raakte ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis. De twee inzittenden van het derde voertuig kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Doorverbinden ongemerkt een dure grap

Telecomwaakhond OPTA en ook de Consumentenbond waarschuwen voor hoge gesprekskosten bij het gebruik van doorverbinddiensten. Zowel 1850 als 1888 kosten tachtig eurocent per minuut om te bellen, dit wordt netjes vermeld, maar veel bellers staan er niet bij stil dat zij dit tarief blijven betalen nadat ze zijn doorverbonden.

Zowel 1850 als 1888 vermelden op de website netjes wat de gesprekskosten zijn, dus hun handelingen zijn niet illegaal. "Maar mensen begrijpen waarschijnlijk niet dat het hele gesprek tachtig cent per minuut kost en niet alleen het doorverbinden", aldus Cynthia Heijne van de OPTA.

Ook voor de nieuwe bedrijvengids Myoffice.nl wordt gewaarschuwd. Op internet zijn alle adresgegevens van bedrijven in Nederland te vinden, maar op deze website wordt als telefoonnummer bijna altijd het telefoonnummer 0900-0506 vermeld. Dit is hun eigen telefoonnummer en niet het gezochte telefoonnummer. Dit 0900-nummer kost vervolgens tachtig cent per minuut, ook nadat ze je hebben doorverbonden met het juiste bedrijf.

Vandaag vraagt de Consumentenbond hier opheldering over bij Myoffice en ook overwegen zij een officiële klacht bij de OPTA. ABN Amro en Ikea hebben al laten weten woedend te zijn over de manier van informatie verstrekken zoals dit door Myoffice gedaan wordt. IKEA overweegt zelf juridische stappen wegens 'misbruik van gegevens'.

Jeroen van Maarschalerweerd van de ABN laat weten dat dit 'absoluut niet de bedoeling is'. "We hebben diverse goedkope of gratis servicenummers." Deze nummers worden echter niet op de website Myoffice vermeld. Bij ieder ABN-kantoor in het land staat het dure doorverbindnummer.

Hier wordt schande gesproken van het slappe optreden van de OPTA.

'N-Korea voert tests uit op kinderen'

Im Chun-yong, een voormalig commandant van de elitetroepen in Noord-Korea heeft aan al-Jazeera een boekje open gedaan over biologische en chemische tests in Noord-Korea. Hiervoor zouden gehandicapte kinderen als proefkonijn worden gebruikt.

Im Chun-yong vertelt in een interview met de Arabische nieuwszender: "Word je in Noord-Korea met een fysieke of mentale handicap geboren, dan lever je volgens de regering het beste een bijdrage aan de maatschappij als proefkonijn." De voormalig commandant heeft het gruwelijke verhaal jaren lang voor zich gehouden, omdat het volgens hem te erg was om over na te denken.

Im Chun-yong verruilde Noord-Korea tien jaar geleden voor Zuid-Korea en besloot nu om het verhaal wereldkundig te maken. Hij heeft momenteel met een slechte gezondheid te kampen en Noord-Korea gedraagt zich volgens hem de laatste tijd steeds onvoorspelbaarder, wat hem heeft doen besluiten een boekje open te doen over deze praktijken.

Experimenten op politieke gevangenen
Het was eerder al bekend geworden dat het land zou experimenteren op politieke gevangenen, maar het was niet bekend dat zij ook op kinderen tests uitvoerden. De commandant werd hierover door zijn eigen mannen ingelicht nadat deze getuigen waren van een gruwelijke test. Op een geheim basis werden een aantal mensen in een glazen kamer gestopt waarna het giftig gas in de kamer werd gepompt. Artsen keken toe hoe lang het exact duurde voordat iedereen in die kamer gestorven was.

In het interview vertelt hij ook dat een militaire commandant in de jaren negentig zijn eigen geestelijk gehandicapte dochter af heeft moeten staan aan de autoriteiten. Hij wilde dit eerst niet doen, maar onder zware druk van zijn oversten besloot hij het twaalfjarige meisje af te staan. Er is nooit meer iets van haar vernomen.

Vijfduizend ton biochemisch materiaal
Veiligheidsexperts zeggen dat Noord-Korea een van de meest agressieve en complexe biochemische wapensystemen heeft. Zij hebben naar schatting ongeveer vijfduizend ton biochemisch materiaal, waaronder mosterdgas, sarin en antrax. Kum Sang-hun, VN-expert, maakt zich hierover grote zorgen. Hij onderzocht het chemische en biologische wapenprogramma van Noord-Korea jarenlang.

Volgens de expert is het wapenprogramma van Noord-Korea de afgelopen twintig jaar langzaam maar zeker uitgebreid, onder meer door het overheidsbeleid om op menselijke proefkonijnen te testen. "Proeven op mensen zijn een wijdverspreide praktijk", laat hij aan al-Jazeera weten. Kim benadrukt dat hij honderden overlopers over de programma's heeft geïnterviewd en vrijwel allemaal spreken ze over menselijke proeven.

"Het programma is inmiddels bekend bij een groot deel van de publieke opinie", aldus Kim Sang-hun. Im Chun-yong bevestigd dit.

51e Strand6daagse begint in Hoek van Holland

Ongeveer duizend wandelaars beginnen vanochtend bij paal 117 in Hoek van Holland aan de Strand6Daagse. De tocht voert hen naar Den Helder tot strandpaal 0, een reis van ongeveer 140 kilometer.

De deelnemers overnachten in hun eigen tent op kampeerplaatsen in achtereenvolgens Wassenaar, Noordwijk, Velsen-Noord, Egmond aan Zee en Callantsoog. Ze moeten voor 18.00 uur binnen zijn. Hun bagage hoeven ze niet zelf te sjouwen, een vrachtwagen brengt die steeds naar de volgende bestemming. De wandelaars hopen zaterdagmiddag om een uur of één in Den Helder aan te komen.

De weersverwachting voor deze week ziet er niet al te slecht uit, al zullen de wandelaars wel af en toe een bui over zich heen krijgen.

Veilig internetten, ook op de camping

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) lanceert vandaag in Den Haag de nieuwe campagne Veilig Internetten. De bewindsman heeft als locatie camping Kijkduinpark uitgekozen.

Nederlanders gaan gemiddeld in hun vrije tijd een tot twee uur per dag het internet op. Tijdens de vakantieperiode gaat dat gewoon door: ook op de camping, stelt het ministerie. De campagne is bedoeld om Nederlanders alerter te maken op de risico's van cybercrime, zoals internetcriminaliteit wordt genoemd. Centraal staat het belang om voorzichtig om te gaan met het verstrekken van persoonsgegevens.

De campagne Veilig Internetten wordt ondersteund door de politie en bedrijven als KPN en Marktplaats.nl.

Internetten op de camping is heel normaal  (foto: ANP)

Vliegtuig verliest neuswiel voor vertrek

Een passagiersvliegtuig van de Australische maatschappij Virgin Blue heeft op de luchthaven van Melbourne een neuswiel verloren. Het toestel stond op het punt te vertrekken toen het mankement werd opgemerkt, meldden Australische media vandaag.

"We mogen van geluk spreken dat dit op de grond is gebeurd", zei een functionaris van de Australische bond van vliegtuigtechnici. Het mankement aan een van de twee neuswielen als gevolg van roestvorming had volgens hem fatale gevolgen kunnen hebben.

De luchtvaartautoriteiten in Australië onderzoeken het incident. Prijsvechter Virgin Blue zou het niet zo nauw nemen met de veiligheidscontroles van zijn vluchten.

'Jackson dood voor hulpverleners arriveerden'

Michael Jackson was al dood voordat gealarmeerde hulpverleners op 25 juni bij zijn huis arriveerden. Dat meldde de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com gisteren (lokale tijd) op basis van politiebronnen.

Toen het ambulancepersoneel de behandeling begon, had Jackson geen hartslag en vertoonde hij geen enkel teken van leven meer. Bovendien hadden de hulpverleners pas na tien minuten door dat het om de King of Pop ging. "Hij leek op een zwakke, oude en zieke man", aldus een van hen.

De hulpverleners hadden Jackson ter plekke dood willen verklaren, maar dat werd tegengehouden door zijn privéarts Conrad Murray. Hij stond erop dat de popster naar het ziekenhuis zou worden vervoerd.

Murray wordt sinds vorige week officieel verdacht van doodslag in het onderzoek naar het overlijden van Jackson. De arts hield een voorraad medicijnen verborgen in een kast van zijn kamer in het huis van de popster. Hierbij was volgens de politie van Los Angeles ook het zeer krachtige verdovingsmiddel propofol.

'Jackson overleden voor komst hulpverleners'  (foto: ANP)

Buurmeisje

Hij komt vrijwel nooit voor twaalven z'n bed uit. Zijn reguliere dag begint met een half pakje sigaretten en een liter koffie. Soms mompelt hij dingen als “Jezus, ik heb echt geen zelfcontrole” of “Ik zou echt een keer met al die gewoontes moeten stoppen.” Hij doet zoveel suiker in de koffie dat het lepeltje rechtop blijft staan in de laag op de bodem. De suiker heeft met calorieën van doen – hij is veel te lui om voedsel te prepareren, dus overleeft hij zo'n beetje op koffie, sigaretten en vitaminepillen. Zo om de dag bakt hij een ei of maakt hij een tosti. Dat is het wel.

Button: "We moeten bandenprobleem oplossen"

Brawn GP-coureur Jenson Button zegt dat zijn team niet de koele omstandigheden de schuld moet geven van de mindere prestaties van de afgelopen tijd. De Brit wil dat zijn team serieus werk gaat maken van het oplossen van het probleem van de bandentemperatuur.

"Ik weet niet wat het is, maar we kunnen het weer niet de schuld geven," zei Button na zijn zevende plaats op de Hungaroring. "Het was vandaag wat kouder dan vrijdag, maar we moeten het op andere gebieden gaan zoeken. We hadden twee updates, maar deze zouden de auto niet in onbalans moeten brengen. De andere teams hebben hun auto sterk verbeterd. Red Bull is veel sneller en ook McLaren, Ferrari en Williams doen weer mee. Onze auto is niet meer wat deze enkele races geleden was."

"Het is niet zo dat wij nog even snel zijn als voorheen en dat de rest ons ingehaald heeft. Onze auto rijdt niet meer zo goed als in het begin van het seizoen, dus er is zeker een probleem. Gelukkig is er nu meer tijd voor de volgende race en kunnen we het probleem oplossen," zei Button die in Hongarije erg veel problemen met zijn achterbanden had. Hierdoor kon hij het tempo van de koplopers niet bijhouden.

Ericsson koopt onderdeel Nortel

Ericsson heeft bij een veiling een deel van het in feite failliete Canadese bedrijf Nortel in handen gekregen. Dit maakte de Zweedse toeleverancier aan de telecomsector afgelopen weekend bekend.

Ericsson betaalt 1,3 miljard dollar (915 miljoen euro) voor het onderdeel dat wordt beschouwd als een van de parels uit de Nortel-boedel. Het gaat onder meer om technologie die de basis vormt voor de volgende generatie van draadloze communicatie. Deze zogenaamde 4G-technologie moet breedbanddiensten op de mobiele telefoon mogelijk maken.

Nortel vroeg begin dit jaar uitstel van betaling aan. Het was aanvankelijk de bedoeling een doorstart te maken. Nu verschillende belangrijke onderdelen zijn afgestoten, wordt het bedrijf echter in feite ontmanteld. Vorige maand werd al een deel van de activiteiten verkocht aan concurrent Nokia-Siemens.

Ericsson koopt onderdeel Nortel  (foto: ANP)

Duits all-inbordeel gesloten

De Duitse autoriteiten hebben gisteren een all-inbordeel in het Zuid-Duitse Fellbach bij Stuttgart laten sluiten. De zaak zou onhygiënisch zijn geweest. Ruim tien personen werden gearresteerd.

Het bordeel verhitte de gemoederen sinds begin juli. Na protesten van vooral christelijke politici, kwamen ook inwoonsters en vrouwenactivisten in het geweer tegen de seksclub. De all-informule zou de waardigheid van de vrouw aantasten. In het bordeel konden klanten tegen een vaste prijs onbeperkt gebruik maken van de gastvrouwen, zo beloofde de directie.

Politie en justitie vielen gisteren nog drie all-inbordelen elders in Duitsland binnen. Ook een seksclub in Heidelberg moest sluiten. In totaal zetten de autoriteiten ruim zevenhonderd man in.

Billy Joel zegt concerten af

Nee, dit keer niet Susan Boyle die een concert afzegt. De Amerikaanse zanger Billy Joel, bekend van liedjes als 'Piano Man' en 'Goodnight Saigon' heeft wegens extreme oververmoeidheid twee concerten af moeten zeggen. Van de dokter moet Joel minstens drie dagen rusten. Nieuwe concertdata komen waarschijnlijk volgende week.

Joel is sinds enkele maanden met Sir Elton John aan het toeren. De komende twee jaar zullen ze over de hele wereld nog meer concerten gaan geven. Daarbij zullen ze verschillende nummers in een duet zingen en hun solohits vertolken.

Timing faalde zaterdag door gebroken kabel

Formula One Management en tijdwaarnemer LG hebben een verklaring uitgegeven waarom de tijdwaarneming zaterdag aan het einde van de kwalificatie niet werkte. Omdat de livetiming niet werkte, wisten de coureurs niet op welke plaats in de kwalificatie ze geëindigd waren.

De FOM verklaarde zondag na afloop van de race dat door een gebroken kabel de timing op start/finish niet werkte. Hierop is gebruik gemaakt van de reservesensor en nadat die gegevens gecontroleerd waren, werden de resultaten gepubliceerd. Er is bij dit probleem geen data verloren gegaan.

Di Montezemolo maandag naar Massa

Ferrari-baas Luca di Montezemolo zal Felipe Massa maandag bezoeken nadat de Braziliaan zaterdag zwaargewond raakte na een ongeval in de kwalificaties van de Formule 1-race op de Hungaroring.

De Braziliaan zal de komende 48 uur nog in coma worden gehouden. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is vanaf zaterdagavond bijna de gehele tijd bij Massa gebleven om de coureur bij te staan. Daarnaast zijn ook Bernie Ecclestone en Rubens Barrichello in het ziekenhuis geweest. Laatstgenoemde kampt met een schuldgevoel, omdat het een onderdeel van diens auto was die zijn landgenoot op de helm raakte.

"Als ik iets kan doen, dan zal ik te hulp schieten," zei Barrichello. "De hele familie Massa is daar en ik wil er ook naar toe gaan om hem te zien. Afgelopen nacht mocht ik niet bij hem komen, hoewel ik hem graag wilde zien. Op hetzelfde moment moet je ook aan mijn kinderen en mijn familie denken, want het is een emotioneel moment. Het brandt in mijn maag en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er midden in race niet aan gedacht heb."

"Hij is een vriend en dat niet alleen omdat de veer van mijn auto afkomstig is. Het kon van elke auto afkomen, dus dat reken ik mezelf niet aan. Het is gewoon zo dat hij hetzelfde voor mij gedaan zou hebben. Als ik kan helpen, dan blijf ik hier. Zo niet, dan ga ik terug naar mijn kinderen."

Marvel Super Hero Sackboys naar LittleBigPlanet?

Marvel heeft drie concepten van nieuwe Sackboys uitgebracht. Het gaat om de Marvel-helden Wolverine, Iron Man en Captain America. Of dit de uiteindelijke ontwerpen worden, of wanneer een pakket met deze drie helden uitkomt is niet bekend. Wees niet verbaasd als je deze drie Sackboys in de PS Store vindt rond de release van Marvel Ultimate Allliance 2 en Marvel SUper Hero Squad later dit jaar.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.