Toyota's goed op supersofts

Sally (Tessa)
In Hongarije wisten zowel Timo Glock als Jarno Trulli in de punten te rijden. De mindere kwalificatie (Trulli elfde, Glock dertiende) werd zo weer goed gemaakt. De zesde en achtste plek waren voor Glock en Trulli.

De beide coureurs startten op de superzachte banden, die het beter deden op de koudere Hungaroring dan de zachte compound, en er werd nog een tweede stint gereden op diezelfde compound om vervolgens op puntenplaatsen te belanden. Een korte derde stint op de zachte banden bracht Trulli naar zijn zesde topachtnotering als achtste en Glock wist zijn zesde plek te handhaven. Al was er nog even zicht op de vijfde stek toen Glock een paar snelle rondes eruit wist te persen en nog dicht bij Heikki Kovalainen wist te komen.

"Ik heb erg genoten van mijn race", vertelde Glock na de race. "Het is erg goed om in de top zes te eindigen, na van de dertiende plaats te zijn gestart. Ik moet het team bedanken dit weekend, we hadden een goede strategie en de auto was perfect. Ik had het nog wel moeilijk bij de start doordat ik erg zwaar was, maar daarna vond ik een goed ritme en kon veel tijd goedmaken. Het voelde lekker en de banden deden goed werk; erg consistent. Dit resultaat was beter dan verwacht, dus ik ben erg blij. Het is fijn om weer punten te krijgen."

"Na de kwalificatie zei ik nog dat ik niet iemand ben die opgeeft en het resultaat in de race laat dat zien", aldus Trulli na afloop van de GP van Hongarije. "In het begin van de race wist ik een goed tempo neer te zetten, maar daarna kwam ik in verkeer terecht, waardoor het iets lastiger werd. Ook begon ik steeds meer grip te verliezen, maar ik bleef vechten omdat ik onderweg was naar een punt. Ik ben erg blij met mijn puntenfinish, dit is een erg goed resultaat voor het team. Het is wel jammer van de kwalificatie net buiten de top tien, want wie weet wat er anders mogelijk was geweest."

"Nu kijk ik uit naar de Europese Grand Prix in Valencia, waar ik hoop nog sterker voor de dag te komen", beëindigde de Italiaan zijn betoog. De Grote Prijs van Europa is van 21 tot en met 23 augustus.