'Amy stierf in mijn armen'

Amy Winehouse overleed bijna in de armen van ex-man Blake Fielder-Civil. Een driedaags drugsavontuur werd de zangeres bijna te veel, verklaarde haar ex vandaag tegenover The Sun aldus berichtgeving van de Daily Mail.

De 27-jarige Blake Fielder-Civil, vertelde zijn traumatische ervaring aan The Sun. Winehouse zou zelfs niet meer ademen door een teveel aan heroïne en crack. "Het was bijna middernacht toen ik haar boven kreeg. We zaten op het bed te praten en plotseling rolden haar ogen weg. Ze kreeg een toeval op het bed. Ze gleed op de grond nog voordat ik haar kon tegenhouden. Ze begon te beven en ze kreeg een epileptische aanval", verklaarde Fielder-Civil.

Hij vertelt aan de krant hoe hij in paniek de tong van zijn vrouw uit haar mond haalde, zodat ze deze niet af zou bijten. Ook blies hij lucht in haar mond. "Ik hield haar tegen me aan en ik dacht dat ze in mijn armen zou sterven. Ik kon het niet verdragen dat ze voor mijn neus dood zou gaan."

De 25-jarige zangeres vierde destijds drie dagen lang het succes van het album Back to Black, dat in 2006 uitkwam. Ze gebruikte zoveel verdovende middelen dat ze uiteindelijk in een Londens ziekenhuis aan een infuus moest.

De ex-man, die tijdens het incident zelf ook onder invloed was van drugs, zat onlangs nog in de bak wegens drugsgebruik. Nu moedigt hij Winehouse aan om te stoppen met drugs. Winehouses ex noemt het jammer dat ze probeert te choqueren met haar drugsgebruik. "Ik wil dat ze stopt", aldus Fielder-Civil. "Het is zo zonde want ze is erg grappig, erg slim en heel liefdevol. Maar ze vergooit dat allemaal, haar talent en persoonlijkheid, dat verschuilt ze achter drank en drugs."

Vader Mitch verklaarde in 2008 nog, dat Winehouse meer drugs ging gebruiken door haar omgang met haar man. Fielder-Civil is deze maand van Winehouse gescheiden omdat zij vreemd zou gaan. De ex-bajesklant noemde de bijna doodervaring van Winehouse "het engste dat hij ooit had gezien."


Fielder-Civil: 'Amy stierf in mijn armen'  (foto: DAG)