Sir Jack Brabham moet dialyseren

Sally (Tessa)
Sir Jack Brabham, voormalig Formule 1-wereldkampioen in 1959, 1960 en 1966, moet nadat zijn nieren er onlangs helemaal mee ophielden, dialyseren. De Australiër, 83 jaar inmiddels, vertelde dat hij nu drie dagen per week in een ziekenhuis verblijft voor behandeling.

Brabhams nieren werden twee jaar geleden al slechter. Aan de Daily Telegraph laat hij weten dat hij niet meer de tijd heeft om de dingen te doen die hij graag doet. "Ik heb echt maar twee dagen in een week waarop ik alles kan doen. Ik ben dialysepatiënt en dat kost vijf uur op drie dagen in de week. Mijn vleugels zijn echt gekort."

"Het laatste F1-evenement waar ik heen ging, was in Melbourne een paar jaar geleden. Ik ging altijd elk jaar, maar helaas laat mijn lichaam dat niet meer toe. Ik klaag echter niet, buiten mijn nieren ben ik nog gezond", zegt een optimistische Brabham, die geridderd werd in 1979 vanwege zijn diensten voor de motorsport. "Ik wilde nog veel dingen doen in mijn leven, ik ben echter gebonden aan het feit dat ik drie dagen per week in het ziekenhuis door moet brengen."

"Ik kan niet meer heen en weer vliegen en even iets doen, maar ik heb het geaccepteerd", besluit de Sir.