BMW weer zonder punten

Met een vijftiende en achttiende plaats om te starten in de GP van Hongarije, had BMW Sauber niet veel kans op een goed resultaat. Daarom probeerde het Duitse team wat goed te maken met hun strategie. Nick Heidfeld werd uiteindelijk elfde en Robert Kubica kwam als dertiende over de streep.

Voor Heidfeld was het geen gemakkelijke race. "Mijn start was goed en ik wist wat plaatsen te winnen, maar daarna raakte iemand me en vervolgens ging ik zelf nog wijd in bocht 11. Ik zat daarna vast in verkeer en het kostte me flink wat tijd om Sébastien Buemi in te halen. We besloten dan ook om de eerste pitstop eerder dan gepland te maken en dat is vaak een nadeel, maar het bleek toch de juiste keuze gezien de hoeveelheid verkeer."

Heidfeld vervolgde: "Ondanks dat de auto zwaar was, was de snelheid respectabel. De wagen was dit weekend wel een verbetering en het is jammer dat we geen punten hebben weten te scoren."

Teamgenoot Kubica was ook aan het worstelen, en vooral met zijn banden. "Ik had een goede start en eerste ronde doordat ik veel plaatsen goed wist te maken. Maar ondanks dat positieve punt had ik in de race enorm veel onderstuur en in de hele race was mijn bandenslijtage vóór groot. De eerste tien ronden in elke stint gingen nog, maar daarna sleten de banden behoorlijk en verloor ik veel terrein", vertelde de Pool.

Submitter:  Bron: FOK!sport