'PSV wil Elm of El Ahmadi bij vertrek Méndez'

Denny (nyny83)
Karim El Ahmadi en Rasmus Elm staan op het verlanglijstje van PSV, indien de Eindhovenaren Edison Méndez zien vertrekken.

Méndez hoopt dat hij deze zomer terug kan keren naar LDU Quito, de club die hij in 2006 achterliet voor PSV. Beide partijen zijn in onderhandeling, maar van een akkoord is nog geen sprake. Méndez gaf vorig seizoen meerdere keren aan graag naar zijn vaderland terug te keren.

PSV oriënteert zich vanzelfsprekend op een mogelijke vervanger. Kalmar FF-middenvelder Elm en Feyenoorder Karim El Ahmadi zijn de eerste twee kandidaten. Laatstgenoemde kwam vorige week in het nieuws na een opstootje met Andwélé Slory. Elm, die een goed EK onder 21 speelde, staat in de belangstelling van meerdere clubs. Everton is de meest serieuze gegadigde.

De Zweed heeft een gelimiteerde transfersom van twee miljoen euro in zijn contract staan, schrijft De Telegraaf. El Ahmadi kost één miljoen meer. PSV-trainer Fred Rutten kent de middenvelder nog uit zijn tijd bij FC Twente. Naast Rutten kan El Ahmadi ook herenigd worden met Orlando Engelaar en assistent-trainer Erik ten Hag.