Man rijdt Porsche van vrouw in zee

De Nieuw-Zeelander Dean Owens reed van de week de Porsche van zijn vrouw in het water in de haven van Wellington, aldus The Dominion Post. Hoe Dean Owens de Porsche Boxster van 50.000 dollar te water liet, kan hij zich nauwelijks meer herinneren. Zijn ontsnapping aan de dood echter wel.

Een rondlopende politieman sloeg alarm toen hij Owens vastgeklampt zag hangen aan een rots. Wilde golven sloegen over hem heen. Weer aan wal, moest hij wel even een blaastest doen, die negatief uitviel.

De Nieuw-Zeelander verloor de macht over het stuur en vloog van de 3 meter hoge kade af het water in. Hij moest vechten voor zijn leven: "Ik hoestte stof op van de airbags en ik kreeg mijn veiligheidsriem niet los. Ik was verward en even buiten bewustzijn denk ik."

Ondanks dat het water al de wagen binnenstroomde, wist Owens zichzelf uit de auto te bevrijden. Hij is erg dankbaar dat de politieman hem wist te redden. Zelfs zijn vrouw maakte zich niet druk om de auto, ze was al lang blij dat haar man ongedeerd was. En gelukkig was de cabrio ook verzekerd.