Mendes da Silva wil via AZ naar WK

donroyco
David Mendes da Silva hoopt komend seizoen met AZ de landstitel te kunnen prolongeren. De middenvelder is gebrand op goede prestaties in dienst van de Alkmaarders, aangezien hij in beeld wil blijven voor het Nederlands elftal, dat volgend jaar deelneemt aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

"Het wordt voor mij persoonlijk een heel belangrijk jaar", kijkt Mendes da Silva op de website OnsOranje vooruit op de komende jaargang. "Als AZ goed presteert en ik maak steeds deel uit van de ploeg, dan is dat ook goed voor mijn selectie voor Oranje."

"Aan het einde van de competitie wacht het WK en daar wil ik zeker bij zijn", steekt de middenvelder zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Maar ik zit de laatste tijd steeds bij de selectie en de bondscoach is geen persoon die zomaar veel veranderingen doorvoert, dus ik heb er vertrouwen in dat er bij ben."

Door het kampioenschap van AZ zullen alle ogen dit seizoen op de Alkmaarders zijn gericht, weet ook Mendes da Silva. "Ik besef dat het moeilijk is om kampioen te worden, maar nog moeilijker om dat te blijven."

"De mensen verwachten veel van ons. Terecht. Er is wel wat veranderd, maar de spelersgroep is vrijwel hetzelfde gebleven. Alleen Demy de Zeeuw is vertrokken bij ons als basisspeler. We komen overal als de kampioen, er wordt dit seizoen nóg meer op ons gelet."

De hoge verwachtingen schrikken hem echter niet af. "Het is de bedoeling dat we beter worden, dat we het beter gaan doen", aldus Mendes da Silva. "Of dat lukt moet je natuurlijk altijd afwachten, je weet nooit wat er in een jaar kan gebeuren. We hebben in ieder geval een nieuwe trainer met ruime Champions League-ervaring."