Waterpolovrouwen stranden in kwartfinale

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn in de kwartfinale van het wereldkampioenschap uitgeschakeld. Rusland was te sterk voor de olympisch kampioen.

Nederland kon de Russinnen lang bijhouden, maar aan het eind van het derde kwart ging het mis. Rusland liep in korte tijd uit van 4-4 naar 7-4 en dat gat kreeg Nederland niet meer dicht. De eindstand werd uiteindelijk 7-9.

"Ik ben trots op mijn speelsters", aldus bondcoach Mauro Maugeri na afloop. "Ze hebben met veel inzet gespeeld. Wanneer ze sommige kleine fouten niet hadden gemaakt, was het mogelijk geweest om deze wedstrijd te winnen."

Ook bij aanvoerster Yasemin Smit overheerste een berustend gevoel: "Die Russinnen waren nèt iets feller, nèt iets beter in de afwerking. Wij hebben een goede pot gespeeld, maar Rusland was vandaag gewoon beter. Natuurlijk baal ik hiervan, maar ik kan er wel mee leven. Vergeet niet dat wij de afgelopen twee WK's nooit de kwartfinale hebben gehaald. Ook al ben je olympisch kampioen; dan is dit een goed resultaat."