FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 juli 2009

Aissati kan nog steeds niet kiezen

Ajax-middenvelder Ismaïl Aissati heeft nog altijd niet de knoop doorgehakt wat betreft zijn keuze voor het nationale elftal, waarvoor hij in de toekomst wil uitkomen. De 20-jarige Aissati, die tussen Nederland en Marokko twijfelt, heeft zichzelf langer de tijd gegeven om een beslissing te nemen.

Door een wijziging in de regels van de wereldvoetbalbond FIFA kunnen spelers met een dubbele nationaliteit ook na hun 21ste verjaardag voor een ander nationaal team kiezen dan het land, waarvoor ze als jeugdinternational uitkwamen. Hierdoor hoeft Aissati, die binnenkort 21 jaar wordt, zich niet te haasten met zijn beslissing.

"De buitenwacht is ongeduldiger dan ik," aldus Aissati hierover tegenover De Pers. "Ik wacht nog altijd op het goede moment." Bij zijn beslissing spelen zijn moeder en boezemvriend Ibrahim Afellay een belangrijke rol. "Met Ibrahim heb ik het er vaak over als hij net terug is van het Nederlands elftal. Maar net als mijn moeder zegt hij niet wat ik moet doen. Uiteindelijk ben ik degene die de knoop moet doorhakken."

Dat Marokko in de WK-kwalificatiereeks minder presteert dan Nederland, speelt voor Aissati geen rol. "Het gaat niet om de sportieve belangen. Het gaat er om dat ik een keuze met mijn hart maak."

[AT] Uitslag Ajax - Benfica

Ook de tweede wedstrijd op het Amsterdam Tournament heeft geen overwinning opgeleverd voor gastheer Ajax. De ploeg van Martin Jol ging, onder meer door een bizar eigen doelpunt van Ismaïl Aissati, met 2-3 onderuit tegen Benfica. De Portugezen mogen zich door de zege winnaar noemen van het toernooi.

Ten opzichte van het duel met Atlético Madrid kregen zeven andere spelers de voorkeur van Martin Jol, waaronder ook Kenneth Vermeer in plaats van Maarten Stekelenburg. Aankopen Demy de Zeeuw en Tymothée Atouba waren nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie. Acht minuten onderweg speelde er zich iets wonderlijks af in de slecht gevulde ArenA. Kenneth Vermeer speelde de bal in op Ismaïl Aissati, die ingesloten werd door enkele Portugezen. De spelverdeler besloot terug te spelen op Vermeer, maar raakte de bal compleet verkeerd waardoor de bal prachtig over de doelman heen vloog: 0-1.

Het spel van de Amsterdamse gastheren, die zich opnieuw defensief kwetsbaar toonden, kwam niet van de grond. Luis Suarez, dit keer centrale aanvaller, was minder dreigend dan anders en ook Miralem Sulejmani kon niet imponeren. Vooral de voorzetten van de Serviër waren beneden peil. Balverlies op het middenveld leidde de 0-2 in. Javier Saviola bediende razendsnel Angel di Maria, die Oleguer en Vermeer te slim af was en in een leeg doel kon schieten.

Voor de rust leek Ajax nog te mogen hopen op een gelijkspel - of meer - toen Mitchell Donald de 1-2 maakte. De middenvelder combineerde met Suarez en haalde vanaf rand zestien hard en zuiver uit. In de tweede helft leek Ajax op weg naar de 2-2, maar Urby Emanuelson miste een dot van een kans. In de 55ste minuut besliste Benfica het duel. Centrale verdediger David Luis kreeg bij een vrije trap de bal in de kluts voor zijn voeten en haalde van dichtbij hard uit: 1-3.

Dennis Rommedahl maakte tien minuten voor tijd op fortuinlijke manier de 2-3, maar die goal kon de Amsterdamse meubelen niet meer redden. Benfica is winnaar van het Amsterdam Tournament en Martin Jol heeft huiswerk op weg naar de start van de Eredivisie in Groningen.

FC Dordrecht biedt Shew-Atjon contract aan

FC Dordrecht heeft een contract klaarliggen voor Etienne Shew-Atjon, zo meldt AD/Sportwereld.

De verdediger houdt momenteel in afwachting van een nieuwe werkgever zijn conditie op peil bij de club van trainer Gert Kruys, die net als Shew-Atjon een verleden heeft bij FC Utrecht.

FC Dordrecht, het voorbije seizoen deelnemer aan de Jupiler League-playoffs, is momenteel op zoek naar een ervaren verdediger. Met zijn 34 jaar wordt Shew-Atjon gezien als een geschikte kandidaat.

De afgelopen elf seizoenen speelde Shewie voor FC Utrecht. Na afloop van het voorbije seizoen werd de Rotterdammer duidelijk gemaakt dat hij komend seizoen overbodig zou zijn bij de Domstedelingen.

Vertrouwde arts moet Milic uitsluitsel geven

ADO Den Haag-spits Bogdan Milic is teruggekeerd naar zijn vaderland Montenegro om uitsluitsel te krijgen over een hielblessure, waar hij al langere tijd mee kampt, zo meldt Haaglanden Voetbal.

Door deze blessure kon de 21-jarige Milic in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog nauwelijks in actie komen voor de club uit de Residentiestad.

Het afgelopen seizoen speelde Milic tienmaal in de hoofdmacht van ADO. De Montenegrijn heeft al langere tijd last van zijn hiel, maar vooralsnog is de exacte aard van de blessure onbekend. De spits heeft al meerdere onderzoeken achter de rug, maar die wezen – net als een scan- niets uit.

In Montenegro gaat Milic op bezoek bij zijn eigen vertrouwde arts. Daar hoopt hij uiteindelijk uitsluitsel te krijgen over de ernst van de kwetsuur.

Beppu meest aanvallende renner slotetappe

Fumiyuki Beppu schreef vandaag, samen met zijn landgenoot Yukiya Arashiro, geschiedenis door als eerste Japanner in de naoorlogse Tour de France de finish in Parijs te halen. De 26-renner uit Chigasaki werd na de slotetappe ook nog eens uitgeroepen tot meest aanvallende renner van de dag.

Beppu maakte in de rit van Monterau-Fault-Yonne naar Parijs deel uit van een kopgroep van zeven man die op 50 kilometer voor de finish ontstond. Beppu, de Fin Jussi Veikkanen (Française des Jeux) en de Duitser Fabian Wegmann (Milram) werden vijf kilometer voor de streep als laatste van de kopgroep teruggepakt.

Mark Cavendish (Team Columbia) boekte in Parijs zijn zesde zege deze Tour. De Fransman Thierry Hupond is op de negentigste plek de eerste renner van Skil-Shimano in het door Alberto Contador gewonnen eindklassement.

Basketballers onder 20 Europees kampioen

Het Nederlands heren basketballteam voor spelers onder 20 jaar is in Skopje Europees kampioen in de B-Divisie geworden. De ploeg van bondscoach Burhan Alibegovic versloeg in de finale na verlenging de nationale ploeg van Tsjechië met 88-77.

Het is al de tweede Europse titel voor de Nederlandse Basketball Bond in twee weken tijd. Op 15 juli werden de dames onder 20 in Ohrid Europees kampioen door Roemenië met 59-53 te verslaan. De NBB moest 27 jaar op een Europese titel wachten. In 1982 werden de heren van bondscoach Vladimir Heger in Portugal winnaar van de Challenge Round, het Europees B-kampioenschap. Beide nationale jeugdploegen promoveren overigens door het resultaat naar de A-poule.

Oranje leidde in Skopje bijna de gehele wedstrijd. De Tsjechen kwamen echter vlak voor tijd langszij door twee vrije worpen: 71-71. In de verlenging waren het vooral Thomas Koenis (24 punten en 15 rebounds) en Jeroen van der List (topscorer met 26 punten) die van zich deden spreken.

Tijdens de poulewedstrijden had Nederland ook al van Tsjechië gewonnen. Die wedstrijd eindigde in 80-72.

Uitslagen oefenduels 26 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.
ThuisUitUitslag
FC Utrecht Catania (Ita) 0-0
Feyenoord
Fer, Bruins, De Guzman
Sampdoria (Ita) 3-0
Ajax
Donald, Rommedahl
Benfica (Por)
Aissati (ed), Di Maria, Luiz
2-3

Recordaantal bezoekers kermis Tilburg

De kermis in Tilburg beleefde dit jaar het drukste jaar ooit. Wethouder Joost Möller meldde vandaag dat de kermis dit jaar maar liefst 1,4 miljoen bezoekers trok. De drukste dag was zoals altijd Roze Maandag. Die dag bezochten 310.000 mensen de kermis.

De gemeente denkt dat het goede weer van de afgelopen dagen heeft bijgedragen aan de drukte. Negen van de tien dagen was het droog en de temperatuur was aangenaam.

Volgens de kermisexploitanten is de kermis geslaagd. Hoewel bezoekers minder geld besteedden, hadden de exploitanten geen klagen over de omzet. Directeur Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond stelt dat "de kermis zijn aantrekkingskracht weer bewezen heeft". Bovendien verliep de kermis vrij rustig. Tijdens de eerste nachtkermis moest de politie twee keer in actie komen bij vechtpartijen. Er werden gedurende tien dagen zestig arrestaties verricht. "Erg weinig", aldus de wethouder.

Half miljoen uit fruitautomaat

Een Spaanse gokker heeft na enkele uren spelen maar liefst 505.000 euro gewonnen uit een fruitautomaat. Dat maakte het Aljarafe-casino in Tomares vandaag bekend. Het is de grootste winst uit een fruitautomaat ooit in Spanje.

De winst van de Spanjaard is echter niet de grootste winstuitkering uit een fruitautomaat ter wereld. Een computeringenieur in Los Angeles won in 2003 maar liefst 38,7 miloen dollar (27 miljoen euro). Daarvoor zette hij slechts 3 munten van een dollar in.

Schuil en Nummerdor vierde in Marseille

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben vandaag de strijd om de bronzen medaille bij het grandslam in Marseille verloren. De als eerste geplaatste wereldkampioenen Julius Brink en Jonas Reckermann waren met 2-0 te sterk voor het Nederlandse beachvolleybalkoppel (13-21 en 21-23).

Brink en Reckermann hadden de afgelopen drie FIVB-toernooien gewonnen (Zwitserland, Noorwegen en Rusland). In de eerste set nam het Duitse duo gelijk een voorsprong van twee punten (3-5). Deze voorsprong wisten de mannen steeds verder uit te bouwen. Op 13-20 scoorden ze hun eerste setpunt.

Het niveau van de twee teams lag in de tweede set veel dichter bij elkaar. Nadat Brink en Reckermann eerst een kleine voorsprong namen (5-7), kwamen de Nederlanders weer terug (13-9). De voorsprong van het Oranje-duo werd in de loop van de set steeds kleiner, totdat de Oosterburen via 17-17 op gelijke hoogte kwamen.

Daarna ontspon zich een spannend einde van de set. Op 19-20 volgde het eerste Duitse wedstrijdpunt. Schuil en Nummerdor wisten twee wedstrijdpunten weg te werken, maar op het derde punt was het raak (21-23).

Voormalig bokser Forrest doodgeschoten

De voormalige bokser Vernon Forrest is gisteren bij een roofoverval doodgeschoten. Volgens de politie van Atlanta werd de 38-jarige oud-wereldkampioen in het zwaarweltergewicht (WBC) door verscheidene kogels in de rug getroffen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Forrest maakte in 1992 deel uit van de Amerikaanse olympische ploeg. Tijdens zijn carrièrre als profbokser won hij 41 gevechten, waarvan 29 door knock-out, en leed hij slechts drie nederlagen. Forrest werd internationaal vooral bekend door zijn twee zeges op Sugar Shane Mosley in 2002.

El Niño lijkt weer actief te worden

El Niño, een weerfenomeen dat wereldwijd van grote invloed is op de weersomstandigheden, dreigt binnen afzienbare tijd weer terug te keren. De gevolgen voor met name de landbouw kunnen verregaand zijn, vanwege bijvoorbeeld overvloedige regenval of extreme droogte.

El Niño ontstaat doordat de passaatwinden afnemen en warm oceaanwater vanuit Indonesië en de Filipijnen richting Peru stroomt en het water daar een paar graden opwarmt. Vissers uit Peru hebben de naam 'El Niño' bedacht, wat 'het kerstkindje' betekent. Het warme water bereikt doorgaans begin januari de wateren van Peru.

De gevolgen voor beide kanten van de Grote Oceaan zijn enorm. Warm water verdampt sneller dan koud water, waardoor in Zuid-Amerika veel meer neerslag valt dan normaal, met alle gevolgen van dien. Warm water bevat ook minder vis, waardoor vissers in die omgeving economisch hard worden geraakt. De westkant van de Grote Oceaan krijgt juist met extreme droogte te maken, waardoor oogsten mislukken, bosbranden uitbreken en schade aan de infrastructuur onstaat.

El Niño brengt echter niet alleen rampspoed. Voor Noord-Amerika betekent het een rustiger tornadoseizoen en een gelijkmatige regenval, waardoor veel minder schade ontstaat aan de natuur en stedelijke gebieden. Europa ondervindt doorgaans weinig gevolgen.

Eens in de paar jaar wordt El Niño weer actief en het duurt meestal twaalf tot achttien maanden. Het is van tevoren niet te bepalen wanneer El Niño weer actief wordt, aangezien de actieve en inactieve perioden niet een vast patroon volgen. Weerkundigen verwachten in de herfst een duidelijk beeld te hebben van hoe hevig El Niño zal worden.

Meer informatie kun je vinden op de website van het KNMI, Wikipedia en uiteraard in De Elementen op FOK! Hier vind je het huidige topic.

Italiaanse burgerwachten onderling slaags

Zeker vijf personen zijn gewond geraakt bij gevechten tussen twee rivaliserende burgerwachten in Italië. Het geweld heeft de discussie doen oplaaien over het regeringsplan om de wachten in te zetten als ondersteuning van politie en strijdkrachten.

De schermutselingen vonden afgelopen nacht plaats in de Toscaanse stad Massa. Jongeren van de zogenoemde Antifascistische Proletarische Patrouille raakten slaags met de rechtse SSS, die met patrouilles was begonnen. De politie kwam tussenbeide. Zeker twee personen werden gearresteerd.

De regering van premier Silvio Berlusconi, die heeft beloofd de misdaad fors terug te dringen, overweegt ongewapende burgerwachten in te zetten om politie- en legerpatrouilles op straat te kunnen bijstaan. De linkse oppositie en mensenrechtenactivisten zijn tegen. Zij vrezen rassendiscriminatie en geweld.

Bungie bezig met deal voor nieuw project

Eerder deze week maakte Lars Bakken van Bungie bekend dat Halo: Reach de laatste Halo-game van Bungies hand zou zijn. Nu zegt hij dat ze dichtbij een nieuwe deal zijn met een uitgever voor een nieuwe non-Halo IP.

I think internally we'll know sometime soon. I don't handle these things, but I'd imagine we're going to know way before we make the public announcement of who's handling that! But sure, I think those talks are, I guess, close.



Al meer dan een jaar werkt Bungie aan dit nieuwe project, en vooralsnog heeft het bedrijf nog geen enkel detail losgelaten. Misschien een multi-player shooter of iets in die trend? Wat denken jullie?

[AT] Uitslag Sunderland - Atlético Madrid

Het duel tussen Sunderland en Atlético Madrid in het kader van het Amsterdam Tournament is zondagavond met 2-0 gewonnen door de Engelsen.

Atlético-trainer Abel Resino gooide zijn volledige basisopstelling om, wat onder meer tot gevolg had dat John Heitinga op de tribune moest plaatsnemen. Zijn plaatsvervanger Juan Valera veroorzaakte vlak voor rust een strafschop door Steed Malbranque binnen de beruchte lijnen aan te tikken. Kieran Richardson liet vanaf elf meter doelman Roberto kansloos: 1-0.

Gezien de eerste helft was de voorsprong voor Sunderland terecht. De Engelsen traden wel met hun sterkste opstelling aan en deden er het meest aan om er wat van te maken in de Amsterdam Arena. Vlak voor tijd zorgde Richardson er met zijn tweede treffer voor dat The Black Cats met een positief gevoel afscheid konden nemen van het toernooi.

Op dit moment kruisen Ajax en Benfica de degens met elkaar. Uit dit duel zal de winnaar van het Amsterdam Tournament komen.

[GP2] Uitslag Sprintrace Hongarije

Giedo van der Garde heeft zijn eerste GP2-overwinning gehaald in Hongarije. De coureur leidde van start to finish.

Nadat hij van de tweede startplaats was vertrokken, nam hij direct de leiding. Luca Filippi zette de Nederlander flink onder de druk, maar Van der Garde kwam als eerste over de streep met slechts een halve seconde verschil. De poleposition was voor Davide Rigon, maar deze kwam niet lekker van de startopstelling weg waardoor Van der Garde de eerste plaats over nam.

Rigon en Pastor Maldonado crashten later in de race nog, nadat ze op de tweede en derde plaats lagen. Hierdoor had de Nederlander ineens een voorsprong van vier seconden. Dit zorgde voor een voldoende buffer om de eerste plaats veilig te stellen.

[Upd] FOK! op Zwarte Cross

Dit weekend kunnen liefhebbers van motorcross, bier, theater en muziek weer genieten van het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Het achterhoekse festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers en is het grootste motorcrossevenemt van West-Europa. Niet alleen liefhebbers van (motor)cross komen aan hun trekken op Zwarte Cross. Er treden meer dan honderd bands op, er zijn theateracts te zien en een kermis. Dus voor elk wat wils. 

FOK! is net als vorig jaar weer aanwezig op Zwarte Cross en FOK!verslaggevers Taxibabe, Fraubitch en Harry Dupamaakt maken een reportage die snel op de frontpage verschijnt. Om alvast een beetje in de stemming te komen, hier alvast een paar foto's van de eerste regenachtige en modderige dag. 

pic

pic2

pic3

pic3

pic5

Kijk voor meer foto's in het topic

UPDATE
Ook vandaag was FOK! weer aanwezig op Zwarte Cross en zijn er mooie foto's gemaakt. Hier alvast nog een paar foto's van de zaterdag. 

stuntoren

pic3

pic4

Kijk voor alle foto's in 't topic op het forum.  

Tegenvallende Tour voor Nederland

De Tour de France is voor Nederland erg slecht verlopen. Er werden geen dagzeges gepakt en vooral het team van Rabobank kwam met regelmaat in negatief daglicht te staan.

Dat had vooral te maken met de valpartijen van kopman Denis Menchov, die dit jaar geen potten wist te breken. De Rus werd in Monaco, waar de eerste etappe werd verreden, al op achterstand gezet en wist dit nooit meer goed te maken. Daarnaast was ook het uitvallen van Robert Gesink een bittere pil voor het keurkorps van ploegleider Erik Breukink.

De andere Nederlandse deelnemer, Skil-Shimano, heeft menig etappe kleur gegeven. In veel ontsnappingen was de ploeg vertegenwoordigd en was hierdoor regelmatig op televisie te zien.

Kenny van Hummel was uiteindelijk de renner, die het meest bejubeld werd. De renner van Skil-Shimano verwierf vooral faam, nadat hij een aantal keer alleen over de bergen moest fietsen. Toch moest hij in de laatste week opgeven, nadat hij onderuit was gegaan.

Laurens ten Dam mocht zich in het eindklassement de beste Nederlander noemen. De renner van Rabobank eindigde op de 60e plaats en had meer dan anderhalf uur achterstand op Alberto Contador, die het geel naar Parijs bracht.

Daarnaast zorgde Rabobank er wel voor dat de Nederlandse formatie alsnog een dagzege in de wacht sleepte. Juan Manuel Gárate kwam in de voorlaatste etappe als eerste boven op de Mont Ventoux. Hij wist in de laatste meters medevluchter Tony Martin voor te blijven.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 21

Vandaag werd in de Tour de France de 21e en laatste etappe verreden. Deze werd wederom gewonnen door de Brit Mark Cavendish. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

Er waren vandaag twee dagwinnaars. BassieD en Gitanki kwamen tot 73 punten. Op een gedeelde derde plaats eindigden Lookbehind en el_salvador met 67 punten.

In het klassement staat BassieD weer bovenaan, hij heeft nu 808 punten. Inspire staat met 795 punten op de tweede plaats. Gitanki staat op de derde plaats met 761 punten. El_salvador bezet de vierde plaats met 759 punten. De top vijf wordt volgemaakt door Lookbehind met 728 punten.

Later vanavond zullen ook de punten van de diverse klassementen worden uitgedeeld. Hierna zullen we de winnaars van de FOK! Tour-voorspeller bekend maken.

Tegenvallende Tour voor Nederland

De Tour de France is voor Nederland erg slecht verlopen. Er werden geen dagzeges gepakt en vooral het team van Rabobank kwam met regelmaat in negatief daglicht te staan.

Dat had vooral te maken met de valpartijen van kopman Denis Menchov, die dit jaar geen potten wist te breken. De Rus werd in Monaco, waar de eerste etappe werd verreden, al op achterstand gezet en wist dit nooit meer goed te maken. Daarnaast was ook het uitvallen van Robert Gesink een bittere pil voor het keurkorps van ploegleider Erik Breukink.

De andere Nederlandse deelnemer, Skil-Shimano, heeft menig etappe kleur gegeven. In veel ontsnappingen was de ploeg vertegenwoordigd en was hierdoor regelmatig op televisie te zien.

Kenny van Hummel was uiteindelijk de renner, die het meest bejubeld werd. De renner van Skil-Shimano verwierf vooral faam, nadat hij een aantal keer alleen over de bergen moest fietsen. Toch moest hij in de laatste week opgeven, nadat hij onderuit was gegaan.

Laurens ten Dam mocht zich in het eindklassement de beste Nederlander noemen. De renner van Rabobank eindigde op de 60e plaats en had meer dan anderhalf uur achterstand op Alberto Contador, die het geel naar Parijs bracht.

Daarnaast zorgde Rabobank er wel voor dat de Nederlandse formatie alsnog een dagzege in de wacht sleepte. Juan Manuel Gárate kwam in de voorlaatste etappe als eerste boven op de Mont Ventoux. Hij wist in de laatste meters medevluchter Tony Martin voor te blijven.

Guardiola: "Ibrahimovic niet laatste aankoop"

FC Barcelona is nog niet uitgewinkeld, zo meldt trainer Josep Guardiola in de Spaanse media.

De Catalanen staan op het punt een grote slag te slaan met het binnenhalen van aanvaller Zlatan Ibrahimovic. Het ziet er naar uit dat Barcelona zich na deze transfer op verdedigende versterkingen gaat richten. Met name de naam van de Oekraïense verdediger Dmytro Chygrynskiy wordt al een tijdje hardnekkig in verband gebracht met Barça.

"Ik denk niet dat hij de laatste speler is die we vastleggen", zei Guardiola over Ibrahimovic. "We weten niet zeker of het lukt, het is moeilijk goede spelers te halen. Maar we gaan het proberen. We willen goede spelers vastleggen voor alle posities."

Naast Chygrynskiy zou Barcelona enkele middenvelders willen aantrekken als stand-ins voor Seydou Keita en Yaya Touré, die in januari ontbreken door hun deelname aan de strijd om de Afrika Cup. In dat verband worden Javier Mascherano (Liverpool) en Christian Poulsen (Juventus) genoemd.

[Upd] Renault mag niet naar GP Europa

Renault is voorlopig naar aanleiding van het incident met het wiel van Fernando Alonso geschorst voor de komende race, de Grand Prix van Europa. Tijdens de race in Hongarije ging een band van de wagen van Alonso een eigen leven leiden.

Het gebeurde nadat de Spanjaard zijn eerste pitstop had gemaakt in de twaalfde ronde en het rechtervoorwiel niet goed vastgezet bleek. Eerst vloog al de wieldop eraf, maar die belandde naast de baan en deed geen schade. Even daarna raakte het hele wiel los, wat stuiterend naast de baan tot stilstand kwam. Er werd niemand geraakt.

De velg liet ook los en Alonso moest opnieuw een pitstop maken, maar korte tijd later kwam hij voor de derde keer naar binnen, om niet meer naar buiten te gaan. Waarschijnlijk omdat ook het losraken van de velg te veel schade had gedaan aan het chassis.

Uit beraad in het kantoor van de stewards kwam de beslissing dat het Franse team de veiligheidsregels dusdanig had overschreden dat een schorsing gerechtvaardigd was. In Spanje mist Alonso zijn thuisrace in Valencia.

Uit een verklaring van de wedstrijdleiding komt naar voren dat Renault de regels van Artikel 3.2 van het Sportief Reglement heeft overtreden. "Renault heeft auto nr. 7 na zijn pitstop bewust terug de baan opgestuurd, terwijl het team op de hoogte was van zijn losse wiel", aldus de verklaring. "De rijder had hier geen weet van en bleef via de boordradio melden dat hij last had van een lekke band. Het team heeft geen actie ondernomen."

Renault heeft nog geen reactie gegeven op het besluit, maar kan nog in beroep gaan tegen de schorsing.

Update
Renault gaat inderdaad in beroep tegen de straf. Het team heeft het papierwerk ingeleverd, ondertekend door de teammanager Steve Nielsen, en de 6000 euro voor het beroep voldaan. De verwachting is dat de zaak voor de Europese Grand Prix in Valencia begint, gediend heeft.

'Málaga richt pijlen op Vennegoor of Hesselink'

Het Spaanse Málaga zou graag spits Jan Vennegoor of Hesselink aan de selectie willen toevoegen, zo meldt Sky Sports.

Málaga is op zoek naar een ervaren aanvaller en ziet in de transfervrije Vennegoor of Hesselink een prima kandidaat. Sinds het Schotse Celtic hem enkele weken geleden liet gaan, zit Lange Jan zonder club.

In een eerder stadium probeerde Málaga Albert Luque en Leonardo vast te leggen. Luque, die vorig seizoen werd gehuurd van Ajax, blijkt echter te duur te zijn voor de club uit Zuid-Spanje, terwijl de Braziliaan niet goed genoeg werd bevonden.

Patrick Mtiliga verruilde onlangs NAC Breda voor Malaga, dat zich vooral richt op transfervrije spelers.

Been: "Volgende week gaat het om het echie"

Feyenoord zette zondag een overtuigende prestatie neer tegen het Italiaanse Sampdoria. Ondanks de 3-0 overwinning op de Italianen, waakt trainer Mario Been voor teveel euforie.

"Dit was vriendschappelijk en volgende week gaat het om het echie", benadrukt Been op de website van de Rotterdammers. "Aan de andere kant is het wel zo dat als we dit kunnen laten zien tegen Sampdoria, we dat ook tegen welke club ook die in De Kuip op bezoek komt moeten kunnen."

De zege tegen de blucerchiati geeft Feyenoord derhalve een hoop vertrouwen richting het openingsduel van de competitie tegen NEC. Been hierover: "Qua positiespel hebben we leuk tot goed voetbal laten zien, alleen had de score met iets meer scherpte voor het doel nog iets hoger kunnen uitvallen. We hebben goede spelers in balbezit, maar bij balverlies moet het beter."

Been, die hoopt volgende week weer gebruik te kunnen maken van Jon Dahl Tomasson en Georginio Wijnaldum, was ook goed te spreken over zijn achterhoede en doelman. "Darley heeft het goed gedaan, terwijl ik heel blij ben dat Ron Vlaar weer terug is en het zo lang heeft kunnen volhouden."

Armstrong evenaart record Poulidor

Lance Armstrong heeft aan zijn rentree in de Tour de France toch nog een record overgehouden. De Texaan eindigde voor de achtste keer in zijn carrière op het podium en evenaarde daarmee het record van Raymond Poulidor.

Armstrong slaagde er in om La Grande Boucle zeven keer op zijn naam te schrijven en pakte vandaag de derde plaats in het algemeen klassement. Poulidor werd drie keer tweede en vijf keer derde.


Meeste podiumplaatsen in de Tour de France:

#Naam rennerLandAantal podiumplaatsen
1Lance ArmstrongVerenigde Staten8
=Raymond PoulidorFrankrijk8
3Joop ZoetemelkNederland7
=Bernard HinaultFrankrijk7
=Jan UllrichDuitsland7
6Gustave GarrigouFrankrijk6
=Jacques AnquetilFrankrijk6
=Eddy MerckxBelgië6

Tour de France 2009 relatief simpel

In de eerste twee weken van de Tour de France, waarvan de laatste etappe vandaag werd verreden, stond vooral het parcours ter discussie. De bergritten waren relatief eenvoudig en de etappe over de Tourmalet werd als belediging gezien.

Uiteindelijk kwamen in Parijs 156 renners over de finish. Dat is bijna 87% van de 180 wielrenners, die drie weken geleden in Monaco aan de start verschijnen. Hierdoor kent de Tour de France van dit jaar de minste uitvallers ooit.

Voorafgaand aan vandaag had de Tour van 2005 de minste afstappers. Destijds stonden er 189 renners aan de start en waren er in Parijs nog 155 over. Dat is een percentage van 82,01%.

RBR krijgt reprimande voor pitstraatmoment

Red Bull Racing krijgt alleen een reprimande voor het bijna-incident in de pitstraat tussen Kimi Räikkönen's Ferrari en de bolide van Mark Webber.

Zowel Räikkönen als Webber kwamen tegelijkertijd binnen voor een pitstop. De Ferrari was iets sneller voor weg, die had op de tweede plaats gelegen, terwijl Webber derde lag. Het team stuurde Webber precies op het moment dat Räikkönen langs kwam weer weg, en het was de Australiër die een aanvaring net wist te voorkomen door scherp rechts te sturen.

Red Bull kreeg wel een straf voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie, maar het bleef bij een standje.

Cavendish: "Het team gaf alles"

Mark Cavendish schreef vandaag de laatste etappe van de Tour de France op zijn naam. Dit deed de Brit van Team Columbia met een indrukwekkende eindsprint, die door Mark Renshaw werd ingezet.

"Ik was vastbesloten om te winnen op de Champs Elysées en het gevoel stelt mij niet teleur," liet Cavendish na afloop weten. "Dit is waar elke sprinter van droomt."

Daarnaast sprak de wielrenner ook lovende woorden over zijn team. "Het team gaf alles en Hincapie versmachtte iedereen. Daarna piloteerde Renshaw me perfect en hij wordt dan zelf nog tweede ook."

Ondanks het feit dat Cavendish dit jaar zes keer een dagzege pakte, was hij toch niet helemaal tevreden. "Ik heb niet de groene trui. Maar het waren drie fantastische weken voor het team en we kunnen tevreden naar huis. Volgend jaar kom ik terug voor de groene trui."

Räikkönen vrijgesproken voor "race-incident"

Kimi Räikkönen zal niet bestraft worden voor het incident tijdens de GP van Hongarije net na de start, waarbij de Fin de voorvleugel van Sebastian Vettel raakte. De stewards deden het af als simpel race-incident.

De wagen van Räikkönen schoot weg bij de start omdat de Fin gebruik maximaal maakte van het KERS-systeem om van de zevende startpositie meteen in de top vier te belanden. Daarbij tipte het rechterachterwiel van de Ferrari even aan de linkervoorvleugel en -ophanging van Vettel, die daarna zoveel problemen kende dat de Duitser zijn race moest staken.

Er zal geen verdere actie ondernomen worden.

'Obama is in Kenia geboren'

De Amerikaanse president Barack Obama komt steeds meer onder vuur te liggen. Deze week werd Obama al verschillende malen problemen gebracht door zijn kritiek op de politie wegens het arresteren van een bevriende zwarte professor, zijn omstreden voorstel voor hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg, de toenemende zorgen over de economische crisis en het toenemend aantal Amerikaanse doden als gevolg van de oorlog in Afghanistan.

Keniaanse geboorteakte
Obama ligt nu ook onder vuur omdat hij volgens critici een Keniaanse geboorteakte zou verbergen. Volgens de Amerikaanse wet had hij dan nooit president mogen worden van de VS.

Het Witte Huis weerlegt de beschuldigingen op basis van een kopie van het officiële geboortecertificaat van Obama. Dat stelt duidelijk dat de president geboren is in een medisch centrum in Honolulu, in de Amerikaanse staat Hawaii.

Maar tegenstanders van Obama vinden het verdacht dat het document geen kopie bevat van de originele geboortemelding die dokteren in het centrum moesten uitschrijven. Daarin zouden ook meer details staan, onder meer over het adres van zijn ouders.

Liddy
Zo zegt Gordon Liddy, ex-ambtenaar van het Witte Huis en een van de veroordeelden in het beruchte Watergateschandaal, dat Obama in Kenia geboren is.

Zijn vader was afkomstig van dat land en zijn zoon zou in de stad Mombasa ter wereld gebracht zijn. Dat maakt van de Amerikaanse president "een illegale vreemdeling", stelt Liddy, die nu een radioprogramma presenteert. "De hele kwestie kan eenvoudig opgelost worden als Obama ons een geldige geboorteakte kan voorleggen."

Imago beschadigen
Aanhangers van Obama zien in de beschuldigingen een poging om het imago van hun president te beschadigen. Op dit moment is Obama minder populair dan voormalig president George W. Bush in dezelfde periode na zijn aantreden.

Obama flink onder vuur in eigen land

[WK] Wereldtitel estafettevrouwen

De Nederlandse estafettevrouwen zijn in Rome wereldkampioen geworden op de 4x100 meter vrije slag. Nederland zwom tevens een wereldrecord.

Inge Dekker was startzwemster voor Nederland en kende een moeizame start. Duitsland had Britta Steffen als startzwemster en nam gelijk een behoorlijke voorsprong. Daarna kwamen Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk in actie die de achterstand ombuigden in een kleine voorsprong.

Marleen Veldhuis kwam als laatste in het water maar was na 50 meter al ingehaald door Duitsland. Ze kwam echter goed terug en wist uiteindelijk Duitsland nog net voor te blijven. Met 3.31,72 bleef Nederland uiteindelijk 1,9 seconden onder haar eigen wereldrecord.

Sutil had probleem met watertemperatuur

De Force India-coureur Adrian Sutil had last van een oververhitte Mercedes-motor. Daarom werd al in de eerste ronde de beslissing genomen de wagen in de garagebox te parkeren. Het euvel was waarschijnlijk het gevolg van een crash in de derde vrije training op zaterdag.

"We hadden een probleem met de watertemperatuur. De motor werd daardoor te heet. Dat we dit probleem hadden, wisten we al in de installatieronde en in de eerste ronde werd duidelijk dat het echt een groot probleem was. Ik moest een pitstop maken en toen werd besloten om uit voorzorg maar te stoppen. Ik kijk nu uit naar de race in Valencia, waar we een grote upgrade voor de auto krijgen", vertelde Sutil in een interview in de paddock toen hij net uitgevallen was.

Ook de vorige Grote Prijs had Sutil geen geluk. Lag de Duitse rijder in zijn thuis-Grand Prix in Duitsland nog op een tweede plaats, toen hij daar voor de tweede keer pitte, raakte hij Kimi Räikkönen. Sutil verloor daarbij een deel van zijn voorvleugel, waardoor hij direct weer naar binnen moest en als vijftiende eindigde. Momenteel heeft Sutil nog geen punten gehaald.

Veel verborgen kosten Afghanistan-oorlog

De oorlog in Afghanistan brengt veel 'verborgen' kosten mee voor de Britse belastingbetaler. Dit blijkt uit een uitgebreide analyse uit de zondageditie van de Britse krant The Independent. In totaal heeft de Britse inzet sinds 2001 in Afghanistan de Britten tot nu toe 12 miljard pond (13,9 miljard euro) gekost.

De schattingen van de kosten van het Britse ministerie van Defensie zijn in de loop der jaren fors verhoogd. In 2001 schatte het ministerie de kosten van de Afghanistan-missie op 221 miljoen pond (255 miljoen euro) per jaar, inmiddels is dat getal opgelopen naar een record van 4,5 miljard pond (5,2 miljard euro) voor volgend jaar.

Ook andere opmerkelijke cijfers zijn gepubliceerd. Zo is de opiumproductie (onder andere de basis voor heroïne) van Afghanistan sinds 2001 met 150 procent gestegen en zijn er 30.000 Afghaanse burgers omgekomen.

Centjes zijn prima terecht gekomen?

De Graafschap huurt Wormgoor

De Graafschap huurt dit seizoen verdediger Vito Wormgoor van FC Utrecht. Hij hoopt in de Jupiler League meer kans op speeltijd te maken.

De twintigjarige Wormgoor, die door Ajax werd weggeplukt bij zaterdaghoofdklasser DOVO, kwam sinds september vorig jaar uit voor Utrecht. Die club pikte hem op na zijn ontslag bij Ajax. Veel kwam Wormgoor niet in actie voor Utrecht, want hij kwam slechts zeven keer binnen de lijnen in competitieverband.

Daarom aasde Wormgoor op een tijdelijke overstap. Ook RKC toonde interesse, maar De Graafschap paste het best in zijn straatje: "Ik wil elke week spelen. De Graafschap is een mooie club." Wormgoor sluit morgen aan bij de Superboeren.

Oranje wint opnieuw test tegen Spanje

De Oranje-hockeymannen van bondscoach Michel van den Heuvel hebben hun testserie in Amsterdam afgesloten met een knappe 4-3-overwinning. Jeroen Hertzberger werd de matchwinner. Gisteren werd ook al gewonnen, met 3-2.

De start in het Amsterdamse Bos was zondagmiddag veelbelovend. Na 28 seconden lag de bal op de stip voor keeper Guus Vogels na een overtreding op Santi Freixa. De Catalaanse spits van Amsterdam klaarde zelf het klusje, 0-1. Precies een minuut stond het alweer gelijk na een veldgoal van Floris Evers die zich knap een weg baande in de cirkel van de Spanjaarden.

Na bijna twintig minuten spelen baarde een geweldige rush van Lucas Judge opzien vooral toen hij de bal wist te controleren en van links uit de cirkel op het doel schoot. Een klap die knap door keeper Francisco Cortes kon worden gekeerd. Het was de opmaat naar de eerste strafcorner in de wedstrijd, voor Nederland. Net als vrijdagochtend stond Taeke Taekema op scherp: 2-1. Vier minuten voor rust liet ook de Spanjaard Xavier Ribas zien wel raad te weten met een kans vanaf de kop van de cirkel: 2-2.

Vijf minuten na rust kreeg Oranje wederom een strafcorner, na goed voorbereidend werk van onder meer Geert Jan Derikx en Ronald Brouwer, die zijn tweehonderdste interland speelde. Spits en aanvoerder Teun de Nooijer was er als de kippen bij om de rebound te benutten, 3-2. Een knappe run en afwerking, ondanks een uitkomende Guus Vogels, van de Spaanse spits Victor Sojo zette beide partijen weer op gelijke hoogte.

Nadat Spanje een mogelijkheid om te scoren uit een strafcorner (Freixa) onbenut liet, sloeg Jeroen Hertzberger negen minuten voor tijd toe met een keihard backhandschot, 4-3. Nederland kwam goed weg toen Alberto Sala vijf minuten voor tijd net tekort kwam om een actie en passje van Freixa te benutten. Later zou Sala nogmaals net kort komen. Tussendoor sloeg Hertzberger bijna weer toe met zijn backhand, maar Cortes keerde de inzet van de Rotterdammer knap.


Karakteristieken

Nederland-Spanje 2-2 (4-3)

1' Freixa 0-1 (sb)
2' Evers 1-1
21' Taekema 2-1 (sc)
31' Ribas 2-2 (sc)
40' De Nooijer 3-2 (sc)
50' Sojo 3-3
61' Hertzberger 4-3

Opstelling

Nederland: Vogels; Derikx, Taekema, Van der Horst, Balkestein; Evers, Docherty, Reckers; Brouwer, De Nooijer, Hertzberger
Wissels: Hoyng, Hofman, Kemperman, Jonker, Judge

Putter blijft bij FC Dordrecht

Eddy Putter blijft toch bij FC Dordrecht. De spits liep onlangs stage in Nieuw-Zeeland, maar dit leverde geen contract op. Daarop besloot Putter alsnog een nieuw contract in Dordrecht te tekenen.

In eerste instantie konden de Schapenkoppen zijn contract niet verlengen. Toen deze mogelijkheid toch ontstond, wilde de spits uit Akersloot liever eerst zijn kans wagen in het buitenland. Uiteindelijk hebben beide partijen elkaar toch gevonden. Putter, die 107 competitiewedstrijden speelde voor FC Dordrecht en daarin 35 keer scoorde, tekende voor één seizoen aan de Krommedijk.

Hiermee is de selectie van FC Dordrecht in aanvallend opzicht rond. Dit betekent dat Cecilio Lopes een andere club zal gaan zoeken. Voorzitter Ad Heijsman vermoedt dat Lopes die al heeft gevonden, maar nog even wacht met het prijsgeven van de naam.

Hamilton: "Onverwachte overwinning"

Lewis Hamilton is uitermate blij met zijn eerste winst van het seizoen in de Grand Prix van Hongarije. De als vierde vertrokken huidige wereldkampioen maakte een prima start en reed een prima tempo, maar had ook geluk doordat Fernando Alonso problemen met een wiel kreeg na de eerste pitstop en uitviel.

De McLaren-rijder reed direct bij de start al naar de derde plek, haalde Mark Webber in na het gebruik van KERS. En nadat Alonso op moest geven, reed de Brit aan de leiding. "Het is een ongelooflijk gevoel om weer te hebben gewonnen, na zo lang droog te hebben gestaan en na zo'n zware periode. Ik ben enorm trots op het team. Er is keihard gewerkt in de fabriek en ik weet dat iedereen net zo graag weer wilde winnen als ik. De jongens gaven nooit op, wat erg speciaal was om te zien."

Hailton vervolgde: "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zou winnen. Ik schatte in dat ons tempo nog niet goed genoeg was om hier te kunnen zegevieren, maar de auto voelde echt fenomenaal aan. Fantastisch. Van het team moest ik de banden sparen. Dankzij mijn ervaring heb ik aan dat verzoek kunnen voldoen."

Toch moeten de fans ervoor waken dat McLaren Mercedes er al is. Het is nog lang niet duidelijk dat het Britse team helemaal terug is. "We moeten onszelf voorhouden wat hard werk kan opleveren. Dat hebben we dit weekend beleefd. Daarom moeten we blijven pushen. Eén zege is niet genoeg, en als we onze schouders er onder zetten, wie weet kunnen we dan vaker winnen. Dit is hooguit een sprong voorwaarts, maar die is nog niet groot genoeg", zei Hamilton.

Het is een historische overwinning van Hamilton: het is de eerste winst voor teambaas Martin Whitmarsh maar ook de eerste voor een wagen die KERS heeft. Met 19 punten staat Hamilton nu achtste, net voor Ferrari-coureur Kimi Räikkönen die 18 punten heeft, en drie punten achter Felipe Massa. McLaren heeft nu 28 punten en staat op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

Tour: Uitslag 21e etappe

Mark Cavendish heeft zijn zesde etappe deze Tour gewonnen. Hij kwam als eerste over de finish op de Champs-Elysees.

De laatste etappe van de Tour de France is traditioneel een wandeletappe tot aan de Champs-Elysees in Parijs. Ook dit jaar werd er rustig gereden en niet aangevallen. De renners stapten op in Montereau en legden 164 kilometer af.

Op de Champs-Elysees sprong al snel een groepje renners weg, bestaande uit Jussi Veikkanen (Francaise des Jeux), Arnaud Coyot (Caisse d'Epargne), Samuel Dumoulin (Cofidis), Alexandre Pichot (BBox Bouygues Telecom), Carlos Barredo (Quick Step), Fabian Wegmann (Milram) en Fumiyuki Beppu (Skil-Shimano). De zeven kregen een voorsprong van maximaal 35 seconden. Team High Road Columbia, rijdend voor Cavendish, voerde het peloton aan en de zeven werden uiteindelijk in de laatste ronde teruggepakt.

Daarna werd de sprint voorbereid voor Cavendish. De Brit had de drager van het groen, Thor Hushovd (Cervelo), in zijn wiel, maar werd perfect gelanceerd door zijn ploegmaat Mark Renshaw. Er viel een gaatje en Cavendish kwam met grote voorsprong als eerste over de finish. Hushovd werd uiteindelijk zesde, genoeg om zijn groene trui veilig te stellen.

Uitslag etappe 21

PlekNaamLandTeamTijd
1Mark CAVENDISHGroot-BrittanniëTHR4:02.18
2Mark RENSHAWAustraliëTHRz.t.
3Tyler FARRARVerenigde StatenGRMz.t.
4Gerald CIOLEKDuitslandMRMz.t.
5Yauheni HUTAROVICHWit-RuslandFDJz.t.
6Thor HUSHOVDNoorwegenCTTz.t.
7Jose Joaquin ROJASSpanjeGCEz.t.
8Marco BANDIERAItaliëLAMz.t.
9Daniele BENNATIItaliëLIQz.t.
10William BONNETFrankrijkBBOz.t.
18Steven DE JONGHNederlandQSTz.t.

Eindklassement Tour de France

PlekNaamLandTeamTijd
1Alberto CONTADORSpanjeAST85:48.35
2Andy SCHLECKLuxemburgSAX+4.11
3Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+5.24
4Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRM+6.01
5Fränk SCHLECKLuxemburgSAX+6.04
6Andreas KLÖDENDuitslandAST+6.42
7Vicenzo NIBALIItaliëLIQ+7.35
8Christian VANDE VELDEVerenigde StatenGRM+12.04
9Roman KREUZIGERTsjechiëLIQ+14.16
10Christophe LE MEVELFrankrijkFDJ+14.25
60Laurens TEN DAMNederlandRAB+1:34.35

[MotoGP] Eerste zege Dovizioso

Andrea Dovizioso heeft zijn eerste zege in de MotoGP geboekt. De Italiaan won op Donington Park.

Het was een dag met wisselende weersomstandigheden kozen Nicky Hayden en Casey Stoner ervoor om te starten op regenbanden. Dit bleek een foute keuze en de twee reden een kansloze race.

Jorge Lorenzo en Rossi streden gedurende de race om de koppositie, maar bij beide ging het fout. Lorenzo moest opgeven na een crash en Rossi ging aan de leiding tot hij van zijn motor viel. De wereldkampioen eindigde uiteindelijk als vijfde.

Dovizioso profiteerde en won de race voor de Brit Colin Edwards en de Fransman Randy De Puniet.

Doden bij verkeersongeluk Nuenen

Bij een verkeersongeluk in Nuenen (Noord-Brabant) zijn vanochtend twee mensen om het leven gekomen. De inzittenden, een 21-jarige man en een 17-jarige jongen afkomstig uit Boxtel, waren op slag dood. Het ongeval gebeurde op de Hooidonk.

Wat de oorzaak is van het ongeval is nog onbekend. De auto reed plotseling op de linkerweghelft waarna hij in de berm belandde en vervolgens tegen een boom klapte. 

Secco: "Trezeguet niet naar Italiaanse club"

AC Milan hoeft niet aan David Trezeguet te denken. Eigenaar Juventus is niet van plan de spits te verkopen aan een concurrende Serie A-ploeg.

Trezegol heeft bij Juventus een contract dat tot medio 2012 loopt, maar AC Milan-coach zag in de Fransman een versterking voor zijn ploeg. De rossoneri waren zelfs van plan om andere ondere Massimo Oddo aan te bieden bij club uit Turijn.

De bianconeri willen echter niet meewerken aan een transfer van Trezeguet naar de Milanezen. Volgens technisch directeur Alessio Secco is er tevens geen sprake van een bod van AC Milan.

"We hebben geen concreet bod ontvangen van AC Milan, maar ook als we er eentje hadden, zouden we die niet in overweging nemen. Juventus wil David niet verkopen aan een Italiaanse club", aldus Secco tegenover L'Équipe.

Ploeg Peru mogelijk in de problemen

Op 5 september speelt Peru een WK-kwalificatiewedstrijd, maar het is niet zeker of bondscoach José del Solar een fatsoenlijk elftal kan samenstellen. Voor Peru lijkt de kans op deelname aan het de WK-eindronde in Zuid-Afrika vrijwel verkeken.

In de kwalificatiereeks staan de Peruvianen op de laatste plaats met niet meer dan zeven punten uit veertien duels. Binnen het Peruviaanse voetbal heersen echter meer problemen. Maandenlang hebben werknemers van clubs uit de lagere regionen hun salaris niet meer ontvangen. Ook bij de grotere profclubs is de situatie vaak problematisch.

De vakbond heeft besloten actie te ondernemen en is een petitie gestart tegen de slechte arbeidsomstandigheden van de voetballers in Peru. Ruim zeshonderd spelers ondersteunen het initiatief. Een boycot van de nationale ploeg maakt deel uit van het protest, wat betekent dat de keuzes van de bondscoach wel erg beperkt zijn.

Cavendish wint laatste etappe

Mark Cavendish heeft zijn zesde etappe deze Tour gewonnen. Hij kwam als eerste over de finish op de Champs-Élysées.

De laatste etappe van de Tour de France is traditioneel een wandeletappe tot aan de Champs-Élysées in Parijs. Ook dit jaar werd er rustig gereden en niet aangevallen. De renners stapten op in Montereau en legden 164 kilometer af.

Op de Champs-Élysées sprong al snel een groepje renners weg, bestaande uit Jussi Veikkanen (Française des Jeux), Arnaud Coyot (Caisse d'Epargne), Samuel Dumoulin (Cofidis), Alexandre Pichot (BBox Bouygues Telecom), Carlos Barredo (Quick Step), Fabian Wegmann (Milram) en Fumiyuki Beppu (Skil-Shimano). De zeven kregen een voorsprong van maximaal 35 seconden. Team High Road Columbia, rijdend voor Cavendish, voerde het peloton aan en de zeven werden uiteindelijk in de laatste ronde teruggepakt.

Daarna werd de sprint voorbereid voor Cavendish. De Brit had de drager van het groen, Thor Hushovd (Cervélo), in zijn wiel, maar werd perfect gelanceerd door zijn ploegmaat Mark Renshaw. Er viel een gaatje en Cavendish kwam met grote voorsprong als eerste over de finish. Hushovd werd uiteindelijk zesde, genoeg om zijn groene trui veilig te stellen.

Uitslag etappe 21

PlekNaamLandTeamTijd
1Mark CAVENDISHGroot-BrittanniëTHR4:02.18
2Mark RENSHAWAustraliëTHRz.t.
3Tyler FARRARVerenigde StatenGRMz.t.
4Gerald CIOLEKDuitslandMRMz.t.
5Yauheni HUTAROVICHWit-RuslandFDJz.t.
6Thor HUSHOVDNoorwegenCTTz.t.
7Jose Joaquin ROJASSpanjeGCEz.t.
8Marco BANDIERAItaliëLAMz.t.
9Daniele BENNATIItaliëLIQz.t.
10William BONNETFrankrijkBBOz.t.
18Steven DE JONGHNederlandQSTz.t.

Eindklassement Tour de France

PlekNaamLandTeamTijd
1Alberto CONTADORSpanjeAST85:48.35
2Andy SCHLECKLuxemburgSAX+4.11
3Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+5.24
4Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRM+6.01
5Fränk SCHLECKLuxemburgSAX+6.04
6Andreas KLÖDENDuitslandAST+6.42
7Vicenzo NIBALIItaliëLIQ+7.35
8Christian VANDE VELDEVerenigde StatenGRM+12.04
9Roman KREUZIGERTsjechiëLIQ+14.16
10Christophe LE MEVELFrankrijkFDJ+14.25
60Laurens TEN DAMNederlandRAB+1:34.35

Alguersuari had goed debuut

Scuderia Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari, die bij het Oostenrijkse team Sébastien Bourdais vervangt, kende naar eigen zeggen een goed debuut. De Spanjaard werd vijftiende, wel een-na-laatste, maar hij reed een foutloze race met een respectabel tempo. Hij kwam voor zijn teamgenoot Sébastien Buemi over de streep.

Buemi had wel problemen met zijn STR en werd laatste, maar Alguersuari, jongste Formule 1-rijder ooit, kon zijn geluk niet op: "Ik ben erg blij met het feit dat ik mijn eerste race heb uitgereden. De laatste vijf ronden waren fysiek gezien echter wel heel zwaar. Ik vond het moeilijk om het tempo hoog te houden, maar ik ben verder erg tevreden met hoe het ging. Ik heb erg veel geleerd, maar ik dacht wel een paar keer bij mezelf: 'Shit, wat is dit zwaar!'"

Buemi kende dus pech, maar wist toch ook zijn STR4 over de finish te brengen. Blij was de Zwitser allerminst. "Ik ben erg teleurgesteld over mijn race. Ik maakte veel fouten en ben niet tevreden over mijn eigen presteren. Het was een foute beslissing om op de harde banden te starten. Ik verloor meteen een paar plekken bij de start. Het was gewoon een slechte race. Het enige positieve is dat de auto beter is geworden."

Rode wijn goed voor libido

Het libido van vrouwen die dagelijks twee glaasjes rode wijn drinken ligt hoger dan dat van geheelonthouders. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Florence uit een onderzoek onder achthonderd vrouwen in de leeftijd van achttien tot vijftig jaar.

Het effect treedt alleen op bij de consumptie van rode wijn en niet bij andere alcoholische dranken. De Italiaanse artsen denken dat verhoging van het libido komt door het anti-oxiderend effect van rode wijn. Door dit effect worden bepaalde bloedstromen in het lichaam bevorderd, waardoor de zin in seks toeneemt.

De onderzoekers hanteerden de zogeheten 'Female Sexual Function Index'. Met een score tussen 2 en 36 punten wordt hierin de seksuele gezondheid van een vrouw aangegeven. Hoe hoger de score, hoe beter. De gemiddelde score van de vrouwen die dagelijks twee glazen rode wijn dronken lag op 27,3 punten. De dames die minder vaak rode wijn nuttigden, scoorden gemiddeld 25,9 punten. Het laagst scoorden de geheelonthoudsters, met gemiddeld 24,4 punten.

Vrouwen die meer dan twee glazen per dag drinken, waren overigens uitgesloten van deelname aan het onderzoek. Zo wilde de arsten voorkomen dat de resulaten van het onderzoek vertroebeld werden door de gevolgen van dronkenschap.

Doornbos: "Het is een lange race"

Robert Doornbos kwalificeerde zich gisteravond Nederlandse tijd in de IndyCar Series als tiende op het circuit van Edmonton. Dat was waarschijnlijk niet wat hij gehoopt had, de Nederlander hoopt namelijk op een podiumplaats.

De tijd van 1:01,6844 komt overeen met 115,147 mph, een ruime 185 kilometer per uur. "We hebben hard gewerkt naar de kwalificatie van vandaag toe. Ik denk dat we in het eerste segment bewezen hebben dat de snelheid er is en we eindigden toen zelfs als tweede. We maakten wat veranderingen tussen de ronden in die niet leken te werken toen we opnieuw de baan op gingen. Dus we hebben geprobeerd de boel weer te herstellen maar we bleken niet meer de juiste balans te vinden. Het is natuurlijk teleurstellend, maar het is een lange race", vertelde Doornbos, die daarmee aangaf dat alles nog kon gebeuren.

Het wordt de tweede race voor de geboren Rotterdammer op dit circuit en pas de het derde van dit seizoen waar hij eerder gereden heeft. De rookie reed de race in Edmonton eerder in 2007, toen hij nog in de Champ Car-serie uitkwam. Doornbos had toen de leiding in dat kampioenschap. Maar een tikje met Alexandre Tagliani in de 69e ronde zorgde ervoor dat hij op een ronde achterstand kwam en hij werd uiteindelijk elfde.

De beste startplaats dit seizoen was een tweede plaats tijdens zijn debuut op een oval, in Kansas. Zijn hoogste finish was in Long Beach, Richmond en Watkins Glen: een negende plek. Momenteel staat Doornbos op de veertiende plaats met 175 punten, en hij staat tweede in de stand om de Rookie van het Jaar, achter Raphael Matos die 182 punten heeft.

Zwarte Cross trekt 132.000 bezoekers

De Zwarte Cross in Lichtenvoorde heeft dit weekeinde 132.000 bezoekers getrokken. Dat maakte de organisatie vanmiddag bekend. Vorig jaar kwamen 100.000 mensen af op het motorsport- en muziekspektakel in de Achterhoek.

De politie hield tijdens het evenement 26 personen aan wegens onder meer vernieling, baldadigheid, diefstal, openlijke geweldpleging en het bezit van vals geld. Tegen de aangehouden bezoekers is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn van het terrein verwijderd en zijn de eerste drie jaar niet welkom bij de Zwarte Cross.

Cruiseschip sleept walvis mee

Een groot cruiseschip dat gisteren de haven van de Canadese stad Vancouver binnenliep, sleepte een dode walvis mee op de boeg. Vermoedelijk kwam het dier daar vast te zitten door een aanvaring.

Het is nog niet duidelijk of de vinvis, een walvissoort die een lengte van 21 meter kan bereiken, geraakt is toen het dier nog leefde. Om dit te weten te komen laat het Canadese ministerie van Visserij en Oceanen een autopsie op het dier verrichten.

Pas nadat het schip de haven binnenkwam, merkte de kapitein dat de walvis op de boeg zat. Het dier is met behulp van sleepboten van het cruiseschip afgehaald en naar de wal gebracht. De rederij weet nog niet hoe het incident plaats heeft kunnen vinden. Princess Cruise Lines verklaart: "We hebben strenge richtlijnen voor het geval dat walvissen in de buurt zijn. Dan varen we een andere route en verminderen we de snelheid."

Het dier trok veel bekijks in de haven. "Het is zonde maar onvermijdelijk. We delen de zee nu eenmaal met de walvissen," stelt Ross Harlow uit Whister, die op de kade toekeek. Een andere toeschouwer, Ed McKeowan uit Chicago, stelde dat de walvis klein leek in vergelijking met het schip.

Een woordvoerder van het ministerie meldt dat botsingen tussen schepen en walvissen vaker voorkomen, maar dat het uiterst zeldzaam is dat een dier wordt meegesleept. Men probeert botsingen tussen schepen en dieren zoveel mogelijk te voorkomen door afspraken te maken en speciale scheepsroutes te volgen.

Technisch: Veer sprong eerst op bodywork Ferrari

De hogesnelheidscrash die Ferrari-coureur Felipe Massa gisteren beleefde, had ook anders af kunnen lopen. Volgens de officiële Formule 1-site is de veer, die van de derde demper op Rubens Barrichello's wagen afkwam, eerst tegen het bodywork en de cockpitrand aangekomen.


Massa's helm en hoofd net nadat hij uit zijn auto is getild

De veer raakte Massa op zijn helm, maar heeft eerst het bodywork vóór de cockpit geraakt, net naast de engine off-sticker (de rechter pijl in het plaatje hieronder) en daarna cockpitrand van de F60 geraakt, zie de linker pijl. Daarna pas is de veer op de linkerkant van de helm beland.


De cockpitrand lijkt als eerste geraakt te zijn
Bron: The Official Formula One Website

Het materiaal rond de cockpit is gemaakt van speciaal schokabsorberend materiaal, en men kan rustig stellen dat het hierdoor nog relatief goed is afgelopen.



Massa's beschadigde Ferrari wordt weggetakeld



De veer die tegen de helm van Massa aankomt

Bekijk hier een YouTube-filmpje van de crash van Massa (in het Frans). RTL7 had tijdens de kwalificatie van gister de band teruggespoeld om te zien wat het was, dat filmpje valt hier te bekijken.

Ahmedinejad in augustus beëdigd

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad wordt op woensdag 5 augustus ingezworen voor een tweede termijn. Dat meldden officiële bronnen vandaag. Het nieuwe staatshoofd moet zijn kabinet binnen twee weken na die datum bekendmaken.

Volgens de Iraanse wet moet de de Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei de aanstelling van de president officieel tijdens een ceremonie goedkeuren, voordat hij wordt beëdigd.

Khamenei steunde de herverkiezing van Ahmedinejad en kwalificeerde de omstreden stembusgang van 12 juni als fair. De twee waren het echter niet eens over de benoeming van de vicepremier door Ahmadinejad, die Iran in het verleden "een vriend van de Israëlische bevolking" noemde.

Onder druk van Khamenei is Esfandiar Rahim Mashaie gisteren opgestapt. Mashaie is de vader van Ahmedinejads schoondochter.

Ahmedinejad zal in augustus worden beëdigd  (foto: ANP)

SP: afscheidsborrels goedkoper

De SP-Statenfractie in Noord-Holland wil dat afscheidsborrels van vertrekkende bestuurders voortaan maximaal 1000 euro kosten. Dat staat in een voorstel dat de fractie morgen indient, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Onlangs trad het voltallige college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland af naar aanleiding van het Landsbanki-debacle, dat de provincie tientallen miljoenen euro's heeft gekost. Vier van de zeven bestuurders werden herbenoemd, drie gedeputeerden keerden niet terug. Een van hen, Ton Hooijmaijers (VVD), krijgt binnenkort een afscheidsborrel met honderden genodigden in de Hermitage in Amsterdam. Dat feestje kost 10.000 euro.

Hoewel niet alle partijen in Noord-Holland daar even gelukkig mee zijn, staat de ex-gedeputeerde volgens de SP in zijn recht. Scheidende regionale bestuurders mogen onder de huidige regeling vele duizenden euro's aan gemeenschapsgeld spenderen aan hun afscheidsreceptie. Daarom moet de regeling worden versoberd, vinden de socialisten.

Wii Sports Resort verslaat de Sims

In de Dutch Charts van deze week neemt Nintento de leiding weer over met Wii Sports Resort. Dit spel is een vervolg op Wii Sports en maakt gebruik van Wii MotionPlus. De spellen zijn Sword Play (zwaardvechten), Power Cruising (racen op een waterscooter) Disc Dog, waarbij een frisbee gegooid moet worden en deze moet worden opgevangen door een hond, boogschieten, kajakken, wielrennen, skydiving, bowlen, golf, basketbal, Flight (met een vliegtuigje over het eiland vliegen) en tafeltennissen.

Naast het overnemen van de eerste plek heeft Nintendo nog iets om de handen van in elkaar te wrijven. Zeven van de tien spellen worden namelijk uitgegeven door Nintendo. Alleen The Sims 3, Harry Potter (beiden Electronic Arts) en Midnight Club (Take Two Interactive) hebben andere uitgevers.

1 WII SPORTS RESORT (Wii)
2 THE SIMS 3 (PC)
3 MARIO KART (Wii)
4 WII FIT (Wii)
5 POKEMON PLATINUM (DS)
6 MARIO KART (DS)
7 BRAIN TRAINING (DS)
8 HARRY POTTER AND THE HALF BLOOD PRINCE (Wii)
9 NEW SUPER MARIO BROS (DS)
10 MIDNIGHT CLUB/L.A. REMIX (PSP)

F1: uitslag Grand Prix Hongarije

Lewis Hamilton heeft zijn eerste race van het seizoen gewonnen: de Grand Prix van Hongarije was voor de Brit. Kimi Räikkönen werd tweede, Mark Webber completeerde het podium. Jenson Button - de leider voor de titel - pakte twee punten.


Onder een lichtbewolkte hemel ging de race op de Hungaroring van start. De meeste rijders stonden op de superzachte compound banden en de McLarens waren de enige wagens met KERS. Fernando Alonso was meteen goed weg, hij reed met slechts 637,5 kilo, de lichtste van het veld. Sebastian Vettel echter werd direct ingehaald door diverse rijders en viel terug van de tweede naar de zevende plek. De Duitser had last van een kapotte voorvleugel, waarschijnlijk na contact met Kimi Räikkönen in de eerste bocht. Vettel moest wel op de vuile kant starten. De actie van Räikkönen wordt na de race onderzocht. Ook de beide Brawn GP's waren slecht weg, Rubens Barrichello viel terug naar de achttiende plaats.

Adrian Sutil moest ook meteen de pit in, aan zijn auto werd druk gesleuteld, maar werd achteruit de garagebox ingereden. Lewis Hamilton plaatste een aanval op Mark Webber, en ging hem na twee bochten voorbij voor de tweede plaats. Het gebruik van KERS door de McLaren-coureur op het rechte stuk hielp enorm. Debutant Jaime Alguersuari, rijdend voor Scuderia Toro Rosso, reed achteraan maar zijn snelheid leek wel goed te zijn. Vettel werd door zijn team gevraagd brandstof te sparen.

Alonso probeerde ondertussen om Hamilton van zich af te houden, en zijn banden leken na tien ronden al erg versleten. De Spanjaard kwam niet in de eerder voorspelde dertiende ronde naar binnen, maar al in de twaalfde ronde. De banden zagen er erg geblisterd uit. Het team stuurde Alonso weer naar buiten, maar het rechtervoorwiel leek los te zitten. Eerst kwam de velgkap er al af en even later stuiterde de band inderdaad naar de zijkant van de baan. Gelukkig werd niemand geraakt.

Alonso moest opnieuw pitten en de Spanjaard lag inmiddels als allerlaatste. Daar ging de brandstofstrategie van Renault. En Alonso ging opnieuw de pit in, dit keer recht de garage in. De tweede uitvaller na Sutil on Hongarije. Ondertussen reed Hamilton vooraan naar de snelste ronde van dat moment, zijn racepace was een halve seconde sneller dan de rest van het veld. De McLaren liep steeds verder uit op de Red Bull van Webber. De nummer twee, Webber, en nummer drie Räikkönen gingen tegelijk een pitstop maken, en in de pitstraat kwam Räikkönen bijna in contact met Webber die weer weg wilde rijden. De Ferrari was toch net wat sneller en Webber moest eieren voor zijn geld kiezen.

Bij het uitrijden van de pitstraat zette Timo Glock zijn Toyota nog even voor Webber, waardoor de Australiër op de elfde plaats terugkwam. Hamilton pitte één ronde later, maar dankzij zijn voorsprong op de rest van het veld kon de Brit op de derde plaats weer invoegen. En niet veel later pitten ook de nummer één en twee, Heikki Kovalainen en Nico Rosberg, waardoor Hamilton weer aan kop lag. Het team vroeg de Brit om zijn superzachte banden te sparen. Ook Vettel maakte zijn eerste stop in de 21e ronde.

Giancarlo Fisichella deed een poging om Barrichello in te halen voor de negende positie, maar dat lukte nog niet. Ondertussen riep Vettel naar zijn team dat er "iets gebroken is" en dat hij de auto niet onder controle kreeg. De rondetijden van de Duitser zijn ruim een seconde langzamer dan de wagen voor hem, en hij reed de pit in. Daar werd zijn voorkant compleet vervangen, maar het zou ook een kwestie van de ophanging kunnen zijn. Vettel wisselde naar de hardere compound banden. Maar na één rondje op het circuit kwam de Red Bull-coureur alweer binnen om niet meer terug te keren. Vettel was toch een concurrent voor Jenson Button om de wereldtitel.

Jenson Button riep over de boardradio dat hij enorm veel last had van overstuur. "Wat is er toch aan de hand dat de auto nu zo slecht is?!", vroeg een wanhopig klinkende Brit vertwijfeld aan zijn team. Button reed op dat moment op de negende plaats. Het team liet weten aan de BBC-pitcrew dat het een kwestie van de banden was. De laatste coureurs die een stop moesten maken, waren Timo Glock en Barrichello. Glock kwam binnen in ronde 32, dan Barrichello in ronde 34. Vooraan was er een gevecht gaande tussen Kovalainen (vierde) en Webber (derde plaats), de Fin lag minder dan een seconde achter de Australiër en reed snellere rondetijden.

Daarvoor lag nog Räikkönen op de tweede plaats maar op ruim zeven seconden achter Hamilton. Het Ferrari-team liet Räikkönen weten dat Hamilton zo zou moeten stoppen, en dat ze moesten zorgen dat de McLaren achter hen terugkwam. Ook de Ferrari moest nog een keer stoppen. Kovalainen maakte zijn tweede en laatste pitstop om vervolgens op een redelijk lege baan op de zesde plek weer terug te komen. Jarno Trulli zat wel meteen achter de Fin, wiens banden nog koud waren, te pushen op een halve seconde.

In de 46e ronde pitte dan toch als eerste Räikkönen, de volgende ronde gevolgd door Hamilton. De Ferrari kwam als vierde achtger Rosberg weer de baan op, maar de Williams-coureur zou nog een keer naar de pit moeten, net als de Red Bull van Webber. Rosberg kwam naar binnen in de 49e ronde en wist op de vijfde plek weer terug te komen. Webber ging in de 51e ronde om weer terug te komen op de zachtere compound, vóór Rosberg als vierde.

Kovalainen zou een probleem hebben met zijn stuurinrichting, de Fin werd gevraagd een instelling op het stuur aan te passen. Voor Robert Kubica was het een kleurloze race, de Poolse coureur kwam voor een tweede stop naar binnen in de 53e ronde vanaf een twaalfde positie. BMW Sauber-teamgenoot Nick Heidfeld lag elfde, de Duitser was drie ronden eerder al gestopt voor banden en brandstof.

Leider in het kampioenschap Button maakte nog een tweede stop en ging naar de hardere banden. Nadat ook Kauzki Nakajima zijn stop had gemaakt, lag Button op de negende plaats. Doordat ook Barrichello nog een keer gepit had, wist de Brawn GP-rijder toch weer op de achtste plaats te komen. Achteraan lag Alguersuari niet meer op de laatste plaats, die plek was al enige ronden ingenomen door de STR van teamgenoot Sébastien Buemi. Beiden lagen wel op een ronde achterstand. Glock was de laatste die nog een stop moest maken en de Toyota-coureur deed dat vanaf de derde plaats in de 61e ronde. De Duitser viel terug naar een zesde plaats.

Barrichello was op superzachte banden in gevecht met Nakajima, die op de hardere compound op de negende plaats reed. Het team van Barrichello liet hem weten harder te pushen. Nakajima op zijn beurt zat dicht achter de staart van Trulli, dit ging om een punt. Vooraan reed Hamilton behoorlijk door, een snelle eerste sector werd echter gevolgd door een langzame tweede sectortijd. En Webber zette op zachte banden de snelste ronde op de klok in de 65e ronde, hij versloeg daarmee Hamilton die al in de zestiende ronde de snelste tijd reed.

Het lukte Barrichello niet om Nakajima voorbij te gaan, het zou goed uitkomen voor Brawn GP als ook de Braziliaan een punt binnen zou slepen. Maar dan zou hij na Nakajima ook Trulli nog in moeten halen. De drie coureurs reden wel erg dicht op elkaar, maar het lukte niet om elkaar in te halen.

Hamilton reed ondertussen onbedreigd naar de winst, op ruim elf seconden gevolgd door Raikkenen. Webber werd daarachter derde, met daarachter Rosberg en Kovalainen. Glock werd zesde, voor de leider in het kampioenschap Button, die twee punten pakte. Het laatste punt was voor Trulli.

Uitslag Grand Prix van Hongarije

Lewis Hamilton heeft zijn eerste race van het seizoen gewonnen: de Grand Prix van Hongarije was voor de Brit. Kimi Räikkönen werd tweede, Mark Webber completeerde het podium. Jenson Button - de leider voor de titel - pakte twee punten.

Onder een lichtbewolkte hemel ging de race op de Hungaroring van start. De meeste rijders stonden op de superzachte compound banden en de McLarens en Ferrari waren de enige wagens met KERS. Fernando Alonso was meteen goed weg, hij reed met slechts 637,5 kilo, de lichtste van het veld. Sebastian Vettel echter werd direct ingehaald door diverse rijders en viel terug van de tweede naar de zevende plek. De Duitser had last van een kapotte voorvleugel, waarschijnlijk na contact met Kimi Räikkönen in de eerste bocht. Vettel moest wel op de vuile kant starten. De actie van Räikkönen wordt na de race onderzocht. Ook de beide Brawn GP's waren slecht weg, Rubens Barrichello viel terug naar de achttiende plaats.

Adrian Sutil moest ook meteen de pit in, aan zijn auto werd druk gesleuteld, maar werd achteruit de garagebox ingereden. Lewis Hamilton plaatste een aanval op Mark Webber, en ging hem na twee bochten voorbij voor de tweede plaats. Het gebruik van KERS door de McLaren-coureur op het rechte stuk hielp enorm. Debutant Jaime Alguersuari, rijdend voor Scuderia Toro Rosso, reed achteraan maar zijn snelheid leek wel goed te zijn. Vettel werd door zijn team gevraagd brandstof te sparen.

Alonso probeerde ondertussen om Hamilton van zich af te houden, en zijn banden leken na tien ronden al erg versleten. De Spanjaard kwam niet in de eerder voorspelde dertiende ronde naar binnen, maar al in de twaalfde ronde. De banden zagen er erg geblisterd uit. Het team stuurde Alonso weer naar buiten, maar het rechtervoorwiel leek los te zitten. Eerst kwam de velgkap er al af en even later stuiterde de band inderdaad naar de zijkant van de baan. Gelukkig werd niemand geraakt.

Alonso moest opnieuw pitten en de Spanjaard lag inmiddels als allerlaatste. Daar ging de brandstofstrategie van Renault. En Alonso ging opnieuw de pit in, dit keer recht de garage in. De tweede uitvaller na Sutil on Hongarije. Ondertussen reed Hamilton vooraan naar de snelste ronde van dat moment, zijn racepace was een halve seconde sneller dan de rest van het veld. De McLaren liep steeds verder uit op de Red Bull van Webber. De nummer twee, Webber, en nummer drie Räikkönen gingen tegelijk een pitstop maken, en in de pitstraat kwam Räikkönen bijna in contact met Webber die weer weg wilde rijden. De Ferrari was toch net wat sneller en Webber moest eieren voor zijn geld kiezen.

Bij het uitrijden van de pitstraat zette Timo Glock zijn Toyota nog even voor Webber, waardoor de Australiër op de elfde plaats terugkwam. Hamilton pitte één ronde later, maar dankzij zijn voorsprong op de rest van het veld kon de Brit op de derde plaats weer invoegen. En niet veel later pitten ook de nummer één en twee, Heikki Kovalainen en Nico Rosberg, waardoor Hamilton weer aan kop lag. Het team vroeg de Brit om zijn superzachte banden te sparen. Ook Vettel maakte zijn eerste stop in de 21e ronde.

Giancarlo Fisichella deed een poging om Barrichello in te halen voor de negende positie, maar dat lukte nog niet. Ondertussen riep Vettel naar zijn team dat er "iets gebroken is" en dat hij de auto niet onder controle kreeg. De rondetijden van de Duitser zijn ruim een seconde langzamer dan de wagen voor hem, en hij reed de pit in. Daar werd zijn voorkant compleet vervangen, maar het zou ook een kwestie van de ophanging kunnen zijn. Vettel wisselde naar de hardere compound banden. Maar na één rondje op het circuit kwam de Red Bull-coureur alweer binnen om niet meer terug te keren. Vettel was toch een concurrent voor Jenson Button om de wereldtitel.

Jenson Button riep over de boardradio dat hij enorm veel last had van overstuur. "Wat is er toch aan de hand dat de auto nu zo slecht is?!", vroeg een wanhopig klinkende Brit vertwijfeld aan zijn team. Button reed op dat moment op de negende plaats. Het team liet weten aan de BBC-pitcrew dat het een kwestie van de banden was. De laatste coureurs die een stop moesten maken, waren Timo Glock en Barrichello. Glock kwam binnen in ronde 32, daarna Barrichello in ronde 34. Vooraan was er een gevecht gaande tussen Kovalainen (vierde) en Webber (derde plaats), de Fin lag minder dan een seconde achter de Australiër en reed snellere rondetijden.

Daarvoor lag nog Räikkönen op de tweede plaats maar op ruim zeven seconden achter Hamilton. Het Ferrari-team liet Räikkönen weten dat Hamilton zo zou moeten stoppen, en dat ze moesten zorgen dat de McLaren achter hen terugkwam. Ook de Ferrari moest nog een keer stoppen. Kovalainen maakte zijn tweede en laatste pitstop om vervolgens op een redelijk lege baan op de zesde plek weer terug te komen. Jarno Trulli zat wel meteen achter de Fin, wiens banden nog koud waren, te pushen op een halve seconde.

In de 46e ronde pitte dan toch als eerste Räikkönen, de volgende ronde gevolgd door Hamilton. De Ferrari kwam als vierde achtger Rosberg weer de baan op, maar de Williams-coureur zou nog een keer naar de pit moeten, net als de Red Bull van Webber. Rosberg kwam naar binnen in de 49e ronde en wist op de vijfde plek weer terug te komen. Webber ging in de 51e ronde om weer terug te komen op de zachtere compound, vóór Rosberg als vierde.

Kovalainen zou een probleem hebben met zijn stuurinrichting, de Fin werd gevraagd een instelling op het stuur aan te passen. Voor Robert Kubica was het een kleurloze race, de Poolse coureur kwam voor een tweede stop naar binnen in de 53e ronde vanaf een twaalfde positie. BMW Sauber-teamgenoot Nick Heidfeld lag elfde, de Duitser was drie ronden eerder al gestopt voor banden en brandstof.

Leider in het kampioenschap Button maakte nog een tweede stop en ging naar de hardere banden. Nadat ook Kauzki Nakajima zijn stop had gemaakt, lag Button op de negende plaats. Doordat ook Barrichello nog een keer gepit had, wist de Brawn GP-rijder toch weer op de achtste plaats te komen. Achteraan lag Alguersuari niet meer op de laatste plaats, die plek was al enige ronden ingenomen door de STR van teamgenoot Sébastien Buemi. Beiden lagen wel op een ronde achterstand. Glock was de laatste die nog een stop moest maken en de Toyota-coureur deed dat vanaf de derde plaats in de 61e ronde. De Duitser viel terug naar een zesde plaats.

Barrichello was op superzachte banden in gevecht met Nakajima, die op de hardere compound op de negende plaats reed. Het team van Barrichello liet hem weten harder te pushen. Nakajima op zijn beurt zat dicht achter de staart van Trulli, dit ging om een punt. Vooraan reed Hamilton behoorlijk door, een snelle eerste sector werd echter gevolgd door een langzame tweede sectortijd. En Webber zette op zachte banden de snelste ronde op de klok in de 65e ronde, hij versloeg daarmee Hamilton die al in de zestiende ronde de snelste tijd reed.

Het lukte Barrichello niet om Nakajima voorbij te gaan, het zou goed uitkomen voor Brawn GP als ook de Braziliaan een punt binnen zou slepen. Maar dan zou hij na Nakajima ook Trulli nog in moeten halen. De drie coureurs reden wel erg dicht op elkaar, maar het lukte niet om elkaar in te halen.

Hamilton reed ondertussen onbedreigd naar de winst, op ruim elf seconden gevolgd door Raikkenen. Webber werd daarachter derde, met daarachter Rosberg en Kovalainen. Glock werd zesde, voor de leider in het kampioenschap Button, die twee punten pakte. Het laatste punt was voor Trulli.


Uitslag Grand Prix van Hongarije

Pos. Rijder Team TijdUitvalreden
1 L. Hamilton McLaren 1:38:23.876
2 K. Räikkönen Ferrari + 11.529
3 M. Webber Red Bull + 16.886
4 N. Rosberg Williams + 26.967
5 H. Kovalainen McLaren + 34.392
6 T. Glock Toyota + 35.237
7 J. Button Brawn GP + 55.088
8 J. Trulli Toyota + 1:08.172
9 K. Nakajima Williams + 1:08.774
10 R. Barrichello Brawn GP + 1:09.256
11 N. Heidfeld BMW + 1:10.600
12 N. Piquet jr. Renault + 1:11.500
13 R. Kubica BMW + 1:14.000
14 G. Fisichella Force India F1 + 1 ronde(n)
15 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso + 1 ronde(n)
16 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 1 ronde(n)
DNFS. Vettel Red Bull + 41 ronde(n)nnb
DNFF. Alonso Renault + 55 ronde(n)wiel verloren
DNFA. Sutil Force India F1 + 69 ronde(n)nnb


Stand coureurs na tien races

Pos. CoureurTeam Punten
1J. Button Brawn GP 70
2M. Webber Red Bull 51.5
3S. Vettel Red Bull 47
4R. Barrichello Brawn GP 44
5N. Rosberg Williams 25.5
6J. Trulli Toyota 22.5
7F. Massa Ferrari 22
8L. Hamilton McLaren 19
9K. Räikkönen Ferrari 18
10T. Glock Toyota 16
11F. Alonso Renault 13
12H. Kovalainen McLaren 9
13N. Heidfeld BMW 6
14S. Buemi Toro Rosso 3
15R. Kubica BMW 2
16S. Bourdais Toro Rosso 2
17K. Nakajima Williams 0
18A. Sutil Force India 0
19G. Fisichella Force India 0
20N. Piquet jr. Renault 0
21J. Alguersuari Toro Rosso 0


Stand constructeurs na tien races

Pos. Team Punten
1Brawn GP 114
2Red Bull 98.5
3Ferrari 40
4Toyota 38.5
5McLaren 28
6Williams 25.5
7Renault 13
8BMW 8
9Toro Rosso 5
10Force India 0


Doden na aanval op politiebureau Nigeria

In het noorden van Nigeria hebben veiligheidsdiensten vandaag zeker 32 mensen doodgeschoten, nadat een menigte een politiebureau had aangevallen. De groep van ongeveer zeventig Nigerianen wilde zich wreken op de agenten, omdat hun leiders waren opgepakt.

De veiligheidsdiensten openden het vuur op de menigte. Daarna deden agenten invallen in omliggende wijken in de stad Bauchi. Daarbij werden meer dan tweehonderd mensen gearresteerd.

Volgens de politie was de menigte op de hand van de beweging Boko Haram, die strijdt voor de invoering van islamitische wetgeving in heel Nigeria. Sinds 2000 geldt de sharia al in het noordelijke deel van het Afrikaanse land.

Twee agenten gewond na achtervolging

Twee agenten zijn vanochtend gewond geraakt tijdens een wilde achtervolging in Rotterdam. Een van de agenten heeft een slagaderlijke bloeding aan het voorval overgehouden. Inmiddels zijn twee Rotterdammers van 33 en 35 jaar oud aangehouden. 

Bij een alcoholcontrole in Rotterdam negeerde een bestuurder onder invloed het stopteken van de agenten. Dit leidde tot een wilde achtervolging die eindigde met een botsing in de Oranjeboomstraat in Zuid. Eén van de verdachten trachtte te voet verder te vluchten, maar werd tegengehouden door een agent. Pas na een worsteling kon de verdachte gearresteerd worden. Tijdens het gevecht liep de agent een slagaderlijke bloeding op. 

Beide agenten zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk of de auto waar de twee in zaten gestolen was. 

Schumacher geen vervanger Massa

Michael Schumacher zal geen vervanger worden van Felipe Massa. Direct na de crash gisteren van de Braziliaan gingen er geruchten over Schumacher als eventuele vervanger.

"Een rentree is volledig uitgesloten", aldus manager Willi Weber. "Ferrari heeft prima testrijders en heeft Michael niet nodig. Het zijn pure speculaties", aldus Weber over de geruchten.

Marc Gené en Luca Badoer zijn de testrijders bij Ferrari.

[WK] Estafetteploeg naar finale

De Nederlandse estafettezwemsters hebben op het wereldkampioenschap zwemmen overtuigend de finale bereikt. Het klokte in de series de tweede tijd achter Duitsland.

Femke Heemskerk, Hinkelien Schreuder, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo kwamen tot een tijd van 3.34,94. Alleen Duitsland was met 3.34,74 sneller. Tijdens de finale vanavond zal Schreuder vervangen worden door Marleen Veldhuis.

"Het gaat erg hard in de series", vond coach Jacco Verhaeren. "We zijn favoriet, maar we krijgen die titel echt niet cadeau." Het oranje-kwartet ging tijdens de series voluit, zo vertelde Verhaeren. Om nog krachten te sparen was in deze voorwedstrijd geen optie. "Iedereen ging voluit", zei de trainer. "Dat moet ook wel; het gaat wel om een plek in de finale."

Vooral Inge Dekker maakte met een splittijd 52,97 indruk. "Ik was er al lange tijd van overtuigd dat Inge hiertoe in staat was. Nu laat ze het ook zien", sprak een tevreden Verhaeren. "Fysiek was zij al enkele jaren goed, nu ook mentaal."

Lennart Stekelenburg haalde de finale niet. Hij werd op de 100 meter schoolslag pas 22e in 1.00,36. Alleen de eerste zestien plaatsten zich voor de halve finales. Op de 100 meter vlinderslag kwalificeerde Marleen Veldhuis zich als twaalfde voor de halve finales. Chantal Groot kwam niet door de series heen.

[Upd] Massa nog 48 uur in coma

Felipe Massa werd na gisteravond nog een tweede en dit keer spoedoperatie te hebben ondergaan, vandaag weer wakker gemaakt uit een kunstmatig coma. De artsen zijn tevreden over zijn toestand. Er zijn geen complicaties opgetreden.

Na zijn crash gisteren tijdens de kwalificatie van Hongarije, veroorzaakt door een losgelaten veer die tegen de helm van Massa belandde, moest de coureur operaties ondergaan aan zijn linkeroogkas maar ook omdat er bloedingen optraden in zijn hersenen. De Braziliaanse coureur van Ferrari was een half uur wakker en toen volledig bij kennis. Zijn spraak was zonder problemen en hij functioneerde normaal.

Er was gisteravond even paniek, toen een verslaggever voor het persbureau AP (American Press) de opmerking van de arts dat de Massa's conditie "kritiek maar stabiel" verkeerd interpreteerde. Er ging een persbericht uit dat de toestand van Massa levensbedreigend was.

De persvoorlichter van Ferrari was woedend hierom en eiste onmiddellijk een rectificatie. "Na een operatie op zaterdagmiddag blijft de toestand van Felipe Massa stabiel", was de verklaring van Ferrari. "In de nacht zijn geen verdere complicaties opgetreden. Vanmiddag zullen de doktoren nog een CT-scan uitvoeren en dat zal wat preciezere informatie geven."

Massa zal nog minstens zes weken moeten herstellen, waardoor hij in ieder geval de Grote Prijs van Europa in Valencia mist. Ook zijn deelname aan de Belgische Grand Prix op Spa-Franchorchamps is hierdoor zeer twijfelachtig.

Update 14:40 uur
Massa zal nog 48 uur in coma gehouden worden om zijn herstel te bevorderen. Alhoewel de coureur zondag even bij bewustzijn is geweest, hebben de artsen hem weer in een kunstmatige coma gebracht.

Volgens Peter Bazso, directeur van het ziekenhuis, zal Massa nog een de intensive care blijven liggen, maar dat hij in een stabiele situatie is en dat de vooruitzichten gunstig zijn. "De operatie heeft gezorgd voor de verwachte resultaten voor een dergelijke situatie", aldus de directeur.

Naar aanleiding van tests op zondag kon er ook geconcludeerd worden dat Massa geen hersenbeschadiging heeft opgelopen door de crash. Luis Antonio, de vader van Massa, is inmiddels ook in het ziekenhuis gearriveerd om bij zijn zoon te zijn.

'Kroes moet eurocommissaris blijven'

Ruim driekwart van de Nederlanders vindt dat Neelie Kroes een nieuwe termijn moet krijgen als eurocommissaris. Dat bleek vandaag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

VVD'er Kroes heeft gezegd in de Europese Commissie te willen blijven als ze haar huidige portefeuille Mededinging behoudt.

VVD'ers zouden Kroes tevens graag terugzien als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen. Ze is populairder dan VVD-fractievoorzitter Mark Rutte en zou op dit moment ook duidelijk meer stemmen trekken.

De VVD is in de wekelijkse peiling een zetel gestegen tot een totaal van zeventien. Omdat de PvdA een zetel is gedaald tot zestien staat de partij van Wouter Bos nu op een vijfde plaats. Het CDA wint een zetel en staat nu gelijk met de PVV van Geert Wilders. Beide partijen zouden 31 zetels krijgen als er nu verkiezingen zouden zijn.

Peiling: Neelie Kroes moet eurocommissaris blijven  (foto: ANP)

Historisch: In het gezicht geraakt

Voormalig FOK!sportredacteur ziggyziggyziggy staat bekend om zijn historische artikelen over de autosport. Opnieuw heeft hij een verhaal gemaakt, dit keer is het naar aanleiding van het ongeluk van Felipe Massa gisteren bij de kwalificatie van Hongarije en coureurs die op het hoofd geraakt werden.

Felipe Massa heeft geluk gehad. De Braziliaanse coureur werd gistermiddag geraakt op het hoofd door een veer die van Rubens Barrichello's wagen was gevallen. Waarschijnlijk werd hij direct knock-out geslagen en ramde met hoge snelheid een bandenstapel in. Zijn verwondingen lijken echter mee te vallen.

Vaak gebeurt het niet dat een coureur aan het hoofd geraakt wordt door een los object. Voorvleugels worden regelmatig aan flarden gescheurd door rondvliegende onderdelen en ook de buitenspiegels moeten het wel eens ontgelden, maar het relatief kleine oppervlak waarbinnen zich het gezicht van de coureur bevindt, wordt alleen bij een freak accident binnengedrongen. Maar bizarre ongelukken gebeuren en er zijn minstens zes oud-Formule 1-coureurs die hetzelfde meemaakten, zij het op uiteenlopende manieren en met zeer verschillende consequenties.

Jochen Rindt kwam er nog het beste vanaf. Hij werd tijdens een vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk in 1970 in het gezicht geraakt door een kiezelsteentje, maar hield daar geen blijvende verwondingen aan over. Dat kan niet worden gezegd van Helmut Marko. De Oostenrijker kreeg tijdens dezelfde race, twee jaar later, ook een steentje in zijn gezicht. Ditmaal was het raak: het stukje steen ging dwars door het vizier heen en kwam terecht in het oog van de coureur. Marko verloor het zicht in dat oog en kon nooit meer racen.

Alan Stacey had nog minder geluk. De Brit werd tijdens de Belgische Grand Prix van 1960 in het gezicht geraakt door een vogel, net toen hij een volgasbocht door ging. De Lotus van Stacey vloog de bocht uit, werd gelanceerd door een aarden wal, ging door een heg van drie meter breed en kwam uiteindelijk tot stilstand in een veld. Stacey overleefde de klap niet, al is niet bekend of hij om is gekomen door de aanrijding met de vogel of door de crash die volgde. Bizar detail is dat slechts vijf ronden eerder Chris Bristow in dezelfde bocht was omgekomen. Bristow was ook uit de bocht gevlogen, over de kop geslagen en had met zijn hoofd een hekje geraakt, wat hem bijkans onthoofdde.

Ook grotere dieren wil je niet in je cockpit tegenkomen. Kwam Stefan Johansson in 1987 nog genadig weg met een aanrijding met een hert (de monteurs hadden het nog het zwaarst toen bleek dat alle lichaamsdelen van het dier zich door de auto hadden verspreid), hetzelfde kan niet worden gezegd van Cristiano da Matta. Tijdens een testsessie voor de Champ Car-serie in 2006 schepte de oud-Toyota-coureur een flink hert, dat vervolgens met een flinke snelheid de cockpit in kwam zeilen. De Braziliaan overleefde de klap, maar lag drie weken op de intensive care en het duurde anderhalf jaar voor hij weer in een raceauto mocht klimmen.

Het bizarste freak accident is echter wel de dood van Tom Pryce, in 1977. Tijdens de Zuid-Afrikaanse Grand Prix reed de Brit op hoge snelheid een onvoorzichtige marshall aan die de baan overstak. De marshall was op slag dood en Pryce had het ongeluk wel overleefd, als hij niet op het hoofd was geraakt door de brandblusser van vijf kilo die de baanwerker bij zich had. Pryce werd gedeeltelijk onthoofd door zijn helmriempje, maar zijn nu levensloze lichaam had de rechtervoet nog stevig op het gaspedaal staan. Hij ramde Jacques Lafitte, die voor hem reed en net aanremde voor de volgende bocht en kwam tot stilstand in de grindbak.

Sunderland hoopt op Bent

Sunderland is nog steeds in gesprek met Tottenham Hotspur over Darren Bent. The Black Cats hopen Bent, vorig seizoen topscorer op White Hart Lane, vast te kunnen leggen. De gesprekken lopen echter nog niet voorspoedig, geeft trainer Steve Bruce toe.

Sunderland zou een kleine twintig miljoen euro over hebben voor Bent. Trainer Bruce: "Bent is een speler waar we onze uiterste best voor doen", zegt hij in The Sunday Sun. "We hebben de hele zomer gehoopt op Peter Crouch en Darren Bent. De gesprekken zijn nog steeds gaande."

"Het is nog niet rond, maar we zijn in gesprek. Wat ik moet doen om grote spelers naar Sunderland te krijgen? Van de club een stabiele middenmotor maken", aldus Bruce die zondag een bod op Crouch door The Spurs goedgekeurd zag worden.

FOK!prijsvragennieuws Juni/Juli

De afgelopen tijd zijn er weer een hoop leuke prijsvragen geweest op de FP. Hieronder een overzichtje van de winnaars. Bekijk de plaatjes van de prijsvragen waar je aan mee hebt gedaan en zie of jij een van de toffe prijzen hebt gewonnen!

De hoofdprijs DVD

hoofdprijs
Icecoolsniper
Henryracer
djpdjpnl
Mardy_Burn


HDX-1000 Mediabox
ibood
Bubbz
 
Dress for Less kledingpakket
dressforless
astridede
Zedero

Terminator Salvation Games + Fitness First
salvation
PS3, PC en Xbox360 games:
  VB83
JohanenPaula
Kimigirl

Fitnessfirst
:
Harley
newyork
nemesis_
ArmySpecial
JipperWocky
Jespertje
Opperkwal
Sangdrax1
Jeufke65
Shiroo

Vaderdag-actie Yoursurprise
vaderdag
TARAaboemdjee
Joz
Htrance
Johnny1001
Timovos
Tankiej
Monic27
BLeeN
Zo-is-dat
BSE-Kippetje
EGTS
Lente_
Thaissie
TijmenK88
jrgn 

Samantha Who? DVD + goodies
samantha who
Seizoen1, pen en een t-shirt:
Luukskywalker
Znoopy
Mecano

T-shirt en een pen:
Skeletor
Dreamer67
Silvada
Htrance
Miss_MacPhisto
Jacquelinew

Clone a Willy, Chocolate
xtoys
 Uhhm
Jeufke65

Lelo Nea, Design toy
lelonea
Yvonne1980
PindakaasRuud

Sennheiser MX-W1
sennheiser
 TommyGun

DVD S1NGLE 
single
DrukVout
vdkuil
10eke
Aniricha
Griebus

 DVD Vinyan
vinyan
Griebus
Roovers
mdsk21
Hanneke1983


Soul Men DVD
soulmen
Pasoatje
Kos41
Mucho_Taco
Ploepkonijn
 Relementh
 

Ben je één van de gelukkige winnaars? Van harte gefeliciteerd! Je hebt je prijs al binnen of krijg je die in de komende weken! Heb je deze keer niets gewonnen? Blijf kijken op de FOK!frontpage om kans te maken op leuke prijzen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen met pr@fok.nl

Schaars: "Ook zonder Demy heeft AZ goede ploeg"

Stijn Schaars gaat er niet vanuit dat het vertrek van Demy de Zeeuw verregaande gevolgen heeft voor kampioen AZ.

"Ook zonder Demy heeft AZ een goede ploeg", zegt hij tegen De Telegraaf. "Demy is een jongen die altijd onderweg is. Ajax gaat nog veel plezier aan hem beleven. Ik wens hem daar ook veel succes. Maar van wat achterblijft in Alkmaar, is ook een goede ploeg te maken."

Ajax en AZ werden het vrijdag eens over de overgang van De Zeeuw naar Amsterdam, waar hij voor vier jaar tekende. Beide clubs deden geen uitlatingen over de transfersom. Zonder De Zeeuw legde AZ zaterdagavond beslag op de Johan Cruijff Schaal. SC Heerenveen werd met 5-1 verslagen.

Portsmouth en Tottenham eens over Crouch

Portsmouth heeft een bod van Tottenham Hotspur op Peter Crouch geaccepteerd. Dat zegt de nieuwe trainer van Pompey, Paul Hart. De toekomst van de boomlange spits was al lange tijd onduidelijk, maar nu lijkt er schot in de zaak te zitten.

Tottenham, dat ook geïnteresseerd is in Klaas-Jan Huntelaar, heeft een bod weggelegd bij Portsmouth voor Crouch. "Met de gegeven financiële situatie van de club, hadden we geen keus om het bod van The Spurs te weigeren", zegt Hart tegen The Mirror.

"Uiteraard ben ik teleurgesteld in het vertrek van Peter. Maar ik denk ook dat mensen zich moeten realiseren dat Pompey lang boven z'n stand heeft geleefd en niet meer zoveel uit kan geven als de afgelopen jaren. We zullen ons kalm gedragen op de transfermarkt."

Man plast door brievenbus buurvrouw

Een burenruzie heeft gisterenavond in Helmond opmerkelijke taferelen opgeleverd. Een 29-jarige man was zo boos op zijn 21-jarige buurvrouw dat hij door haar brievenbus plaste.

Blijkbaar was zijn woede daarna nog steeds niet gekoeld, want enkele uren later gooide hij ook nog een steen door haar raam. De politie hield hem diezelfde avond aan.

Dat maakte een woordvoerder vandaag bekend. De buren hadden al langer onenigheid met elkaar. Waarover precies is onbekend.

Publieke omroepen: kijkers zien verschil niet

Tv-kijkers kunnen de programma's van de publieke omroepen nauwelijks uit elkaar halen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Bureau Consumenten Onderzoek heeft uitgevoerd in opdracht van WNL (voorheen Wakker Nederland), de publieke omroep opgericht door De Telegraaf.

Een minderheid van de kijkers weet bovendien welk uitgangspunt bij welke omroep hoort. Zo wist maar een op de zes ondervraagden de uitgangspunten van de VPRO, TROS, VARA en AVRO aan te wijzen op een lijst van grondbeginselen van de verschillende omroepen. Bij de NCRV, LLiNK en NPS was dat minder dan de helft. Met de uitgangspunten van EO, MAX en BNN bleken de ondervraagden het best bekend. De programma's van de EO en BNN werden ook het meest herkenbaar genoemd.

Uit het onderzoek bleek dat de meeste ondervraagden vonden dat programma's van een bepaalde omroep net zo goed door een andere organisatie uitgezonden kunnen worden. Zo wordt Een tegen 100 niet als een typisch NCRV-programma gezien en past Ik vertrek volgens de ondervraagden niet goed bij de TROS. Het KRO-programma Bij ons in de PC past volgens 87 procent net zo goed of zelfs beter bij een andere omroep.

Fons van Westerloo, voorzitter van WNL, grijpt de onderzoeksresultaten aan om het belang van zijn omroep nog maar eens te onderstrepen. "Dit onderzoek bevestigt dat er behoefte is aan omroepen met een heldere signatuur. Zo was het bestel ook ooit bedoeld. Meer dan 70.000 mensen zijn lid geworden van WNL, dat zijn allemaal personen die weer duidelijkheid willen."

Boek: Ricardo Adolfo - Mize

Palha heeft een maal in zijn leven ontzettend mazzel gehad, toen het mooiste meisje van Potugal, Mizé, met hem wilde trouwen. Hierna is het tij gekeerd en zat het hem niet meer mee. Zijn leven is sinds zijn huwelijk in een sleur geraakt, hij dreigt zijn baan als vertegenwoordiger te verliezen en tot overmaat van ramp huurt hij op een dag een pornofilm waarin zijn vrouw speelt! Hoewel zij zegt dat het maar eenmalig was, is Palha vastbesloten de waarheid te achterhalen. Een tocht langs straatprotituees, schimmige erotiekzaken en afgelegen garages volgt, op zoek naar de mysterieuze uitgever van de film, 'Hotmade'.

Pellizotti meest strijdlustige renner

De organisatie van de Tour de France (ASO) heeft Franco Pellizotti zondag, voorafgaand aan de laatste etappe in de wielerronde, uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van dit jaar. De Italiaan volgt hiermee Sylvain Chavanel op, die deze eer vorig jaar kreeg.

Pellizotti was in de bergritten zeer regelmatig van voren te zien. Daarnaast leverde deze inspanningen hem de bolletjestrui op. De Italiaan, die voor Liquigas rijdt, slaagde er echter niet in om een etappe op zijn naam te schrijven.

"We twijfelden tussen Pellizotti, die steeds present tekende in bergritten, Andy Schleck, die de gele trui aanviel in de laatste week, of Jurgen Van den Broeck, die erg actief was in ontsnappingen. Het is Pellizotti geworden omdat hij zich sinds de Vogezen erg in de kijker heeft gereden. En ook op de Mont Ventoux toonde hij zich", lichtte Jean-François Pescheux, koersdirecteur van de Franse wielerronde, de keuze toe.

Steven de Jongh stopt ermee

Steven de Jongh heeft bekend gemaakt na dit seizoen te stoppen als wielrenner. Onze landgenoot zal bij zijn huidige werkgever, Quick-Step, waarschijnlijk een andere functie gaan bekleden.

De Jongh begon zijn carrière als wielrenner in 1995 bij TVM. Daar zou de Nederlander uiteindelijk vijf jaar blijven. Vervolgens vertrok hij naar Rabobank om daar eveneens vijf jaar actief te zijn. Daarna vervolgde de wielrenner zijn loopbaan bij Quick-Step, waar hij tot op de dag van vandaag nog actief voor is.

In zijn loopbaan als wielrenner moest De Jongh het vooral hebben van de semi-klassiekers. Zo schreef hij twee keer Kuurne-Brussel-Kuurne (2004 en 2008) op zijn naam. In 2003 was de Nederlandse renner ook de sterkste in de E3-prijs. Verder was hij drie keer actief in de Giro d'Italia en reed hij vijf keer de Tour de France.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Edmonton

Will Power heeft zich verzekerd van de pole in de IndyCar Series op het circuit van Edmonton. Hij ging in de laatste minuut rapper dan teamgenoot Ryan Briscoe. Helio Castroneves maakte het feestje voor Penske compleet met de derde plaats. Robert Doornbos kwam tot de tiende startplek.

Het was een zware kwalificatie, de temperaturen stegen niet alleen tot boven de 30 graden Celsius maar ook het kwalificatiesysteem was op het fysieke vlak zwaarder dan de race. Justin Wilson was zo onfortuinlijk door al na twintig minuten rijden af te vallen omdat hij zich niet bij de eerste zes van zijn groep wist te rijden. Ook Tony Kanaan, Marco Andretti en Danica Patrick, allen van Andretti Green Racing, kwamen niet door de eerste schifting heen.

De eerste groep in het eerste deel van de kwalificatie werd gedomineerd door Paul Tracy, die sneller was dan Scott Dixon en Robert Doornbos. De Nederlander eindigde in zijn groep op een nette derde plaats. Daarmee verzekerde hij zich van doorgang naar de volgende ronde. In de tweede groep was het Helio Castroneves voor Mario Moraes en Will Power.

In het tweede segment ging het met name om de laatste twee plaatsen voor de Firestone Fast 6-sessie, want de Penskes-wagens en Dixon waren dit weekend nauwelijks bij te houden. Mario Moraes en Raphael Matos waren lang met elkaar in gevecht om de vijfde en zesde plaats, maar toch trokken Dario Franchitti en Doornbos' teamgenoot Graham Rahal aan het langste eind. Briscoe was de snelste, voor zijn voor teamgenoten Power en Castroneves.

Even leek het erop dat Briscoe ook de snelste in het laatste segment te worden, mede omdat hij nog een set ongebruikte, alternatieve rode banden kon gebruiken. Pas in de allerlaatste minuut van de tien minuten durende sessie was het toch Will Power die net een tiende seconde sneller ging. Briscoe zat nog in een vliegende ronde, maar kon de tijd van zijn teamgenoot niet verbeteren.

Uitslag kwalificatie Edmonton

Pos.CoureurTeamTijdVerschilGemiddelde (mph)
1W. PowerPenske1:01.013116.414
2R. BriscoePenske1:01.1230.110116.205
3H. CastronevesPenske1:01.2030.190116.053
4S. DixonGanassi Racing1:01.2050.191116.050
5G. RahalNewman/Haas/Lanigan1:01.6950.682115.127
6D. FranchittiGanassi Racing1:01.8340.821114.868
7M. MoraesKV Racing1:01.5340.520115.429
8R. MatosLuczo Dragon Racing1:01.5690.555115.364
9P. TracyKV Racing1:01.6770.663115.162
10R. DoornbosNewman/Haas/Lanigan1:01.6840.671115.147
11M. ConwayDreyer & Reinbold1:01.9060.893114.735
12H. MutohAndretti-Green1:02.1681.154114.252
13T. KanaanAndretti-Green1:02.2721.259114.060
14E. VisoHVM Racing1:02.4241.411113.783
15J. WilsonDale Coyne1:02.4011.388113.825
16T. ScheckterDreyer & Reinbold1:02.4281.415113.776
17A. TaglianiConquest Racing1:02.6461.633113.380
18Mo. AndrettiAndretti-Green1:02.5061.493113.634
19R. Antinucci3G Racing1:02.8361.823113.036
20D. PatrickAndretti-Green1:02.5181.505113.611
21R. Hunter-ReayAJ Foyt Racing1:03.0001.986112.744
22D. WheldonPanther1:02.8371.824113.035
23E. CarpenterVision1:03.4342.421111.971

Porno actrice in zojuist aangekondigde Yakuza 4?

Ryu Ga Gotoku (Yakuza in the West) ontwikkelaar Toshihiro Nagoshi heeft aangekondigd dat hij en zijn team druk bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe titel in de Yakuza franchise. Ook dit deel zal alleen voor de Playstation 3 zijn.

Vandaag heeft SEGA meer informatie vrijgegeven over Yakuza 4: Heir to the Legend. Het spel zal op de voorgaande delen lijken en met de stemmen van top acteurs gaan werken. Verder zal de muziek door beroemde muzikanten gecomponeerd worden. Tina Yuzuki (NSFW) is een van de Japanse actrices die nog in de race is, maar ze blijkt een porno actrice te zijn. Ze is tegenwoordig meer bekend als Rio en is een van de 16 overgebleven kanshebbers.

Yakuza 4 zal met de modernste motion capture technieken gemaakt worden, zodat niet alleen de stemmen van de acteurs in het spel worden opgenomen maar ook een 3D model van ze als character. De acteurs Hiroki Narimya en Kenta Kiritani hebben al aangegeven in Yakuza 4 te verschijnen.



Dronken man stopt hamers in anus

Een 48-jarige Roemeen die last had van constipatie, heeft dit op een wel hele aparte manier proberen te verhelpen. Hij had namelijk twee hamers in zijn anus gestoken in de hoop zijn stoelgang weer goed te laten verlopen.

Viorel Firoiu uit Orlea ontdekte echter al redelijk snel dat dit niet de oplossing was voor zijn probleem. Hij had enorme last van buikpijn gekregen en vertrok dan ook richting het ziekenhuis.

Eenmaal daar moeten de artsen wel even vreemd opgekeken hebben. Uit de röntgenfoto bleek namelijk dat de man de koppen van de hamers had ingebracht.

"De patiënt was een beetje dronken en zei dat hij kersen had gegeten die hem geconstipeerd hadden gemaakt. Hij zei wat gedronken te hebben om de pijn tegen te gaan en vervolgens op het idee gekomen zijn om de constipatie met een hamerkop te verhelpen", aldus dokter Cristina Bontescu. "De hamerkop kwam echter vast te zitten, waarna hij een tweede exemplaar gebruikte om het eerste los te krijgen. Maar ook de tweede kwam vast te zitten."

De hamers zijn uiteindelijk operatief verwijderd.

Met dank aan FIGJAM voor de submit.

AZ breekt records met ruime winst

Met zijn eerste officiële zege als trainer van AZ brak Ronald Koeman direct een aantal records. De Alkmaarse landskampioen was bekerwinnaar SC Heerenveen ruim de baas (5-1).

Het was voor het eerst in de strijd om de vaderlandse Super Cup dat een team erin slaagde vijf keer te scoren. Tot voor gisteren waren Ajax en FC Utrecht recordhouders.

Het duel gaat ook de boeken in als de grootste vaderlandse Super Cup-zege. Bovendien was de wedstrijdscore een evenaring van het record van het aantal doelpunten tijdens Ajax - FC Utrecht (2-4), vijf jaar terug.

Koeman ontving zaterdag zijn achtste hoofdprijs als trainer. Drie landstitels, één KNVB-beker, één Nederlandse Super Cup, een Portugese Super Cup en een Spaanse Copa del Rey sieren zijn prijzenkast.

[CC09] Mannen oppikken en rondschieten in Pixeljunk Shooter

Binnenkort zal er een nieuwe Pixeljunk game verschijnen genaamd Pixeljunk Shooter. De makers van Pixeljunk Racers, -Monsters en -Eden hebben hun best gedaan op Pixeljunk Shooter: een game in dezelfde stijl als de andere Pixeljunk games. Tijdens de Comic Con in San Diego zijn de nodige beelden opgenomen waar jullie onderstaand het resultaat van zien. Wanneer Pixeljunk Shooter op het PlayStation Network verschijnt is nog niet bekend.

Grote uitslaande brand bij UPS in Best

In een vestiging van pakketdienst UPS in het Brabantse Best is vannacht een grote uitslaande brand uitgebroken. Dat heeft een politiewoordvoerster laten weten.

Het vuur ontstond kort voor vier uur 's nachts door nog onbekende oorzaak in het bedrijfspand aan De Dintel op een industrieterrein bij Best. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te bestrijden. Er is sprake van een grote rookontwikkeling door brandende pakketjes, maar er is vooralsnog geen overlast voor de nabijgelegen snelweg A58.

Er is niemand gewond geraakt en er komen volgens de politiezegsvrouw ook geen gevaarlijke stoffen vrij door de brand.

Felipe Massa buiten levensgevaar na operatie

De toestand van de Braziliaanse autocoureur Felipe Massa is ook na de eerste nacht in het ziekenhuis in Boedapest stabiel. De woordvoerder van zijn renstal Ferrari heeft dit vanochtend laten weten. "Er zijn geen veranderingen”, aldus de zegsman.

Volgens een Hongaarse minister zou Massa in levensgevaar zijn geweest, maar is dat gevaar na een operatie geweken. Hij wordt nu kunstmatig in coma gehouden. Dat is normaal bij een dergelijke ingreep.

Massa werd gisteren vanwege zwaar hoofdletsel geopereerd nadat hij tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije een losgeschoten onderdeel van de auto van zijn landgenoot Rubens Barrichello tegen zijn hoofd kreeg en met een snelheid van 190 kilometer per uur in een bandenstapel crashte.

ESPN en Codemasters brengen X Games naar DiRT 2

Nog anderhalve maand en dan kunnen de fans van offroad racen weer helemaal los met Colin McRae DiRT 2. Deze week is bekend geworden dat de game een wat extra circuits krijgt in samenwerking met het Amerikaanse ESPN. Het gaat hier om de zogenaamde X Games-circuits van Europa, Amerika en Azië. De X Games zijn extreme sports voor bijvoorbeeld skateboarden, snowboarden of surfen en dus ook op circuits. Als je benieuwd bent naar wat het nu echt inhoudt kun je via de Twitter van Codemasters de X Games van komende week in Los Angeles volgen.

"Codemasters is er met Colin McRae: DiRT 2 perfect in geslaagd de tijdgeest van het hedendaags racen tot uitdrukking te brengen. De game leent zich uitstekend voor de integratie van het merk X Games en de bijbehorende wereldwijd georganiseerde evenementen", aldus Rick Alessandri, Senior Vice President van ESPN en Managing Director van de X Games-franchise. "Het is geweldig dat miljoenen spelers nu zowel met de game als online aan de X Games kunnen meedoen."

CD: Sophia - There Are No Goodbyes

In 2004 leerde ik terloops Sophia kennen, geen schone deerne ditmaal maar iets dat ook overvloeide van schoonheid. De setting was perfect: een regenachtige herfstnacht waarin de regendruppels schuin naar beneden neerstortten, zichtbaar gemaakt door de schijnsels van de lantaarnpalen aan weerszijden van de weg. Een heerlijke relaxstoel om in weg te zakken en een flink glas single malt whisky erbij om het af te maken. Toen kwam 'Oh My Love' voorbij op een radiostation. Een melancholisch, aangrijpend en duister herfstplaatje pur sang. Ook de plaat People Are Like Seasons bleek bol te staan van dergelijke sentimenten met tracks als 'Swept Back' die dwars door je ziel sneden.

Goud Van der Putten bij WK fietscross

Fietscrosser Ivo van der Putten heeft tijdens het wereldkampioenschap fietscross in Adelaide de gouden plak gepakt op het niet olympische onderdeel cruiser. Sander Bisseling pakte ook nog de tweede plek.

De winst van Van der Putten was opmerkelijk omdat hij de finale reed met een scheurtje in zijn buikspier. "Hij heeft het hele weekeinde met pijnstillers gereden. Hij heeft zich echt door de pijn heen gebeten. Erg knap", zo liet bondscoach Bas de Bever na afloop weten.

Van der Putten en Bisseling stelden zaterdag nog teleur op het olympisch onderdeel. "Maar we kunnen nu toch nog met een redelijk goed gevoel het vliegtuig in", aldus De Bever.

Cher, The Police en Motörhead naar SingStar Store

De SingStore van SingStar op de PS3 gaat weer een flinke uitbreiding krijgen de komende maand. Sony heeft namelijk een contract getekend met het platenlabel Universal Music, waardoor een aantal grote en bekende bands hun opwachting kunnen gaan maken. De eerste tracks zullen vanaf 8 augustus te downloaden zijn, waarna de rest van de maand meerdere updates zullen volgen.

"Als dé standaard voor zangwedstrijden thuis, zijn wij bij SingStar verheugd om aan te kondigen dat wij de grootste hits van Universal Music - wereldleider op het gebied van muziek - mogen toevoegen aan onze SingStore", aldus Dave Ranyard, Uitvoerend Producent van SingStar. "In de SingStore draait het allemaal om keuzes. Als gebruiker bepaal je zelf wat je wilt zingen. Dankzij de unieke deal met Universal Music kunnen wij het toch al brede aanbod van beschikbare nummers nog meer optimaliseren"

If I Could Turn Back Time - Cher
Rocket Man (I Think It’s Going To Be A Long Long Time) - Elton John
Love Machine - Girls Aloud
I Will Survive - Gloria Gaynor
The Reason - Hoobastank
Ruby - Kaiser Chiefs
Everybody’s Changing - Keane
Celebration - Kool And The Gang
Get It Shawty - Lloyd
Sweet Home Alabama - Lynyrd Skynyrd
Ace Of Spades - Motorhead
Pass The Dutchie - Musical Youth
Come As You Are - Nirvana
Crazy - Patsy Cline
Laura - Scissor Sisters
Chasing Cars - Snow Patrol
Everybody Wants To Rule The World - Tears For Fears
Lovefool - The Cardigans
Somebody Told Me - The Killers
Don’t Stand So Close To Me - The Police
I Think We’re Alone Now - Tiffany

AGOVV huurt Ofrany van VVV

AGOVV Apeldoorn heeft zich versterkt met Rachid Ofrany. Dat schrijft Dagblad de Limburger.

De club uit de Jupiler League huurt Ofrany van VVV-Venlo, dat het afgelopen seizoen kampioen werd in de Eerste Divisie. Ofrany, twee seizoenen geleden nog één van de verrassingen van de Eredivisie, kwam vorig jaar nauwelijks aan spelen toe.

VVV wilde dan ook meewerken aan een transfer van de middenvelder. Een koper kwam er niet, maar een huurder dus wel. Ofrany speelde in drie seizoenen 82 wedstrijden voor de Limbugers. In totaal scoorde hij negen keer.

Gisteren legde AGOVV al keeper Stefan Postma vast voor twee seizoenen. Daarnaast kwam ook verdediger René Bot de gelederen versterken.

Warner Bros. kondigt nieuwe tracks aan voor Lego Rock Band

Deze winter krijgt de huidige stortvloed aan Lego-games er een nieuw broertje bij: Lego Rock Band. Deze game wordt door de veel lagere drempel toegankelijk voor alles en iedereen volgens Warner Bros. en de muziek die wordt uitgekozen zal ook in deze stijl passen. Deze week zijn er vijf nieuwe tracks onthuld die je zult kunnen gaan spelen met de legofiguren:

"You Give Love a Bad Name" - Bon Jovi
"In Too Deep" - Sum 41
"Accidentally in Love" - The Counting Crows
"Aliens Exist" - Blink 182
"Tick Tick Boom!" - The Hives

'Ajax richt vizier op transfervrije Lugano'

De Telegraaf bericht zondag dat Ajax de Uruguayaan Diego Lugano wil vastleggen. Met name aanvoerder Luis Suárez zou de transfervrije verdediger graag naar Amsterdam zien komen. Lugano (28) is aanvoerder van het nationale elftal van Uruguay.

Suárez polste Lugano al telefonisch en bij de nationale ploeg voor een transfer naar Ajax. Bij de Amsterdammers zou de centrale verdediger voor meer routine moeten zorgen. Namens Uruguay speelde Lugano tot nu toe 34 interlands, waarin hij drie keer scoorde.

Met het Braziliaanse São Paulo beleefde Lugano in zijn carrière grote successen. De verdediger won met de Brazilianen de landstitel en de Copa Libertadores. Bovendien versloeg São Paulo het Engelse Liverpool in de finale van de strijd om de wereldbeker voor clubteams. In 2005 werd Lugano verkozen tot de beste verdediger van de Braziliaanse competitie.

Na zijn periode bij São Paulo vertrok Lugano naar het Turkse Fenerbahçe. Met de Turkse ploeg haalde de verdediger in het seizoen 2007/2008 de kwartfinale van de Champions League.

Ajax is al langer op zoek naar een centrale verdediger. De Amsterdammers trachtten enkele weken geleden Oguchi Onyewu binnen te halen, maar de Amerikaan koos voor een lucratieve deal bij AC Milan. In de Uruguayaanse media wordt momenteel de 18-jarige Sebastian Coates in verband gebracht met de hoofdstedelingen.

Drama bij brand in Stockholm

Door een woningbrand in de Zweedse stad Stockholm zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen, tussen de één en tien jaar oud. Dat meldde de politie vandaag, schrijft de Zweedse krant Aftonbladet.

Een aantal mensen stierf in de lift, tijdens een vluchtpoging. Zij stikten in de rook. Twee mensen zijn met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak gisterenavond even na 22.00 uur uit in het souterrain van de woning in de wijk Rinkeby. Buren hoorden een explosie en zagen metershoge vlammen uit het pand slaan. Meer dan vijftig brandweermannen, twaalf ambulances en een traumaheli rukten uit.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

Homo's nemen Amsterdam weer over

Deze week is Amsterdam weer de homohoofdstad. De veertiende editie van de Gay Pride zal daar namelijk vandaag van start gaan en belooft een week vol filmvoorstellingen, tentoonstellingen en feesten met als hoogtepunt natuurlijk de bekende botenparade door de Amsterdamse grachten.

Het thema van de Gay Pride is dit jaar 'extraordinary', waarmee organisator ProGay wil benadrukken dat homoseksuelen 'een verrijking zijn voor de maatschappij'. De stichting meent dat heteroseksuelen vaak nog een stereotype beeld van homo's hebben en beseffen zij niet dat ook succesvolle ondernemers, politici en topsporters homoseksueel kunnen zijn.  

Tijdens de botenparade die zaterdag plaats zal vinden vaart er ook een boot met ruim dertig bekende sporters mee. Op de boot zullen onder meer Pieter van den Hoogenband, ex-hockeyster Minke Booij en oud-voetballers Pierre van Hooijdonk en Aron Winter aanwezig zijn. 

Tijdens de rondvaart zullen vijf homo- en lesbistellen van Nederlands-Amerikaanse afkomst worden getrouwd door burgemeester Job Cohen. Hiermee wil Amsterdam een signaal afgeven aan de Verenigde Staten. Daar is een huwelijk met iemand van hetzelfde geslacht in de meeste staten nog steeds verboden.

N-Korea opent eerste fastfoodrestaurant

Het eerste fastfoodrestaurant in Noord-Korea heeft zijn deuren vorige maand geopend. Dit schrijft Choson Sinbo, een dagblad dat in Japan wordt gepubliceerd voor Noord-Koreanen in het buitenland.

Het restaurant met de naam Samtaseong opende in de hoofdstad Pyongyang en een 'rundgehakt met brood' (hamburger) kost er een half dagloon. Naast de Koreaanse variant van de hamburger zijn er in plaats van frietjes 'Kimchi' verkrijgbaar. Dit is een typisch Koreaans gerecht op basis van gemarineerde groenten.

Korea lijkt bezig met een 'culinaire' inhaalslag. Een paar maanden terug opende in de hoofdstad namelijk het eerste Italiaanse restaurant van Noord-Korea.

Star Wars: The Force Unleashed met Ultimate Sith DLC

Lucas Arts heeft downloadable content aangekondigd voor Star Wars: The Force Unleashed, genaamd Ultimate Sith. Deze DLC biedt een nieuwe planeet, Tattooine, en laat spelers onder andere Fett en Obi-Wan Kenobi ontmoeten. Ook werd bekend gemaakt dat de game een nieuwe editie krijgt in de winkels waar de DLC op staat. Om alvast in de sfeer te komen hebben we na de trailer gisteren ook wat screens van deze DLC. De DLC en de speciale editie zal rond de feestdagen uitkomen. Tevens is een PC- en een Mac-versie in ontwikkeling.



[CC09] Alan Wake heeft het moeilijk in videobeelden

Remedy Entertainment is al een behoorlijk lange tijd bezig met Alan Wake, een videogame die uit zal komen op de Xbox 360 en PC. In deze game besturen spelers Alan Wake, een man die zijn geliefde kwijtraakt. Alan Wake gaat op zoek in een grote open wereld en ontdekt dat er meer aan de hand is dan hij aanvankelijk gedacht had. Vandaag hebben we verse beelden vanaf de SDCC.

Reddingswerkers halen veertig mensen uit zee

Drie Britse reddingswerkers zijn gisteren als helden onthaald omdat ze bij de plaats Tenby in Wales 36 kinderen en vier volwassenen van de verdrinking hadden gered. Volgens de kustwacht waren zeker zes mensen omgekomen als de hulpverleners niet zo doortastend waren geweest.

Een woordvoerder van de kustwacht zei tegen de BBC dat de groep van 36 kinderen en vier volwassenen tijdens een uitje op een smalle zandbank liep. Toen de vloed plotseling opkwam, spoelde de zandbank weg en kwam de groep in de problemen.

De reddingswerkers hadden het op tijd in de gaten. Ze rukten uit met onder meer boeien en zwembanden om de kinderen en de volwassenen uit zee te halen.

Adviseur bewaarde miljoenen Michael Jackson

Een voormalig financieel adviseur van de overleden Michael Jackson heeft naar eigen zeggen 5,5 miljoen dollar (krap 4 miljoen euro) voor de popster in bewaring gehouden. Dat meldden Amerikaanse gisteren.

De man, ene Dr. Tohme Tohme, besloot in de publiciteit te treden nadat vrijdag bekend was geworden dat de curatoren van Jackson het bedrag hadden teruggekregen. "Ik had het geld en heb het ze gegeven. Het was een geheim tussen Michael en mij", aldus de adviseur. Jackson zou hem hebben opgedragen niemand over het geld te vertellen.

De miljoenen zouden afkomstig zijn uit plateninkomsten van Jackson. Hij had het geld willen gebruiken voor de bouw van een droomhuis in Las Vegas. Tohme zei ook dat hij diverse eigendommen uit Jacksons landgoed Neverland terug heeft gegeven die aanvankelijk geveild zouden worden.

Jacksons curatoren verwachten volgens rechtbankdocumenten spoedig nog tientallen miljoenen te verzamelen die tot de nalatenschap van de King op Pop behoren. Zijn nalatenschap heeft een geschatte waarde van zeker 500 miljoen dollar.

Deal Eyeworks en Amerikaanse achtling is rond

Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, en een Amerikaanse moeder van een achtling hebben overeenstemming bereikt over het maken van een serie over de kinderen. Het contract, waarin staat dat elk kind 250 dollar per filmdag betaald krijgt, moet nog door de rechter in Los Angeles worden goedgekeurd.

Amerikaanse media meldden vandaag dat Nadya Suleman in drie jaar tijd 250.000 dollar (ruim 175.000 euro) zal verdienen voor haar kinderen. Een deel van het geld wordt in een fonds gestort, waar de kinderen bij kunnen als ze achttien jaar zijn.

Oerlemans bevestigde in april al dat Suleman en Eyeworks in gesprek waren. Toen waren de onderhandelingen nog niet afgerond. Hij stelde dat ongeveer zes keer per jaar opnamen worden gemaakt en dat de show jaarlijks uitgezonden wordt tot de kinderen ongeveer achttien zijn.

De geboorte van de kinderen in januari was wereldnieuws. Het komt niet vaak voor dat een achtling geboren wordt en het overleeft. Suleman kreeg twee meisjes en zes jongens. De kinderen zijn inmiddels allemaal thuis.

China telt steeds meer internetgebruikers

Het waren er al veel, maar sinds de laatste krachtsinspanning van de Chinese overheid zijn het er nog meer geworden: China telt nu maar liefst 338 miljoen internetgebruikers. Zes maanden geleden waren dat er nog 40 miljoen minder, meldde staatspersbureau Xinhua vandaag.

Meer dan 90 procent van de dorpen en steden in China heeft toegang tot het internet, meestal door middel van de telefoonlijn, maar ook via breedband. In totaal internetten 93,5 miljoen Chinezen met een breedbandverbinding. Volgens schattingen is de helft van de Chinese internetgebruikers tussen de 18 en 30 jaar oud.

Uit dezelfde cijfers blijkt dat een miljard Chinezen een telefoonverbinding hebben. Het aantal gebruikers met een vaste lijn neemt steeds verder af, terwijl de mobiele telefoon een vlucht neemt. 54 miljoen Chinezen hebben een mobieltje. China heeft 1,3 miljard inwoners.

Jonge leeuw achtergelaten bij station Moskou

Omwonenden van een treinstation in de Russische hoofdstad Moskou keken gisteren vreemd op toen ze op een binnenplaats een kooi met daarin een jonge leeuw zagen staan. Ze riepen de politie, die aanvankelijk ook niet wist wat ze met het 50 kilo zware dier moest doen.

De oplossing voor het probleem diende zich echter snel aan. Kort na de komst van de politie verscheen een man die zich voorstelde als de begeleider van het roofdier. Hij had de leeuw per trein van Omsk naar een dierentuin in Kaloega moeten begeleiden.

In Moskou was een tussenstop voorzien. De trein waarmee de leeuw verder moest worden vervoerd, bleek echter al te zijn vertrokken toen het dier aankwam. De begeleider was daarom met succes op zoek gegaan naar een ander vervoermiddel. Na het tonen van zijn papieren aan de politie mocht de begeleider met de leeuw de reis voorzetten.

Verbetering op xtc-markt

De xtc-markt is de afgelopen maanden iets schoner dan een half jaar geleden. Momenteel bevatten circa twee op de drie pillen de werkzame stof MDMA, zes maanden terug was dat maar de helft. Het is echter nog te vroeg om te zeggen of dit een tijdelijke of een permanente verbetering is.

Dat blijkt uit cijfers van het Trimbos-instituut, zo liet onderzoeker Sander Rigter vandaag weten. Het instituut heeft goed zicht op de ontwikkelingen op de drugsmarkt doordat consumenten hun pillen daar laten testen.

Het Trimbos luidde eerder dit jaar de noodklok omdat de xtc-markt ernstig vervuild was. Veel pillen bevatten andere stoffen dan MDMA. In veel tabletten bleek mCPP te zitten, dat vervelende bijwerkingen als hoofdpijn, misselijkheid, paniekaanvallen of hallucinaties kan hebben. Bovendien zouden mensen kunnen overstappen op andere drugs, zoals GHB.

Samen zingen in Band Hero

Naast Guitar Hero en DJ Hero is een nieuwe telg in de serie onderweg, genaamd Band Hero. In Band Hero is het de bedoeling om een band te vormen en samen te spelen, uitgever Activision noemt het een partygame die social gameplay naar nieuwe hoogtes brengt en men bands laat ontstaan waar ze altijd al van droomden. Band Hero komt in november uit op de Wii, DS, PlayStation 2, PlayStation 3 en Xbox 360. Voor de DS komt overigens de lite versie van Band Hero in de winkels te liggen.

Cocu krijgt staande ovatie bij afscheid

Phillip Cocu heeft zaterdagavond afscheid genomen van zijn actieve profloopbaan. Hij verloor met zijn sterrenteam met 5-1 van PSV.

Luís Figo bracht het afscheidsfeest op gang door na acht minuten in de korte hoek raak te knallen. De Portugese ex-international speelde Carlos Salcido uit en liet doelman Andreas Isaksson kansloos: 0-1.

PSV was daarna veel in balbezit, maar de ploeg van trainer Fred Rutten kon geen gelijkmaker forceren. De grootste kans ontstond na bijna een half uur voetballen, maar Ola Toivonen mikte jammerlijk naast. Kort daarna kwamen de Eindhovenaren toch op voorsprong via Nordin Amrabat.

In de tweede helft liep PSV uit naar een 5-1 overwinning door doelpunten van Ibrahim Afellay, Danny Koevermans en Danko Lazović (twee keer). De wedstrijd werd vooral voor het plezier gespeeld. Zo wist Marc Overmars zijn tegenstander Dirk Marcellis te poorten en deed Erik Pieters datzelfde bij Figo.

Phillip Cocu mocht zelf nog een doelpunt maken vanaf de strafschopstip, maar hij mikte op de paal. Drie minuten voor tijd kreeg hij een publiekswissel. Zijn drie zoontjes mochten het rugnummer acht omhoog houden, waarna een geëmotioneerde Cocu onder luid applaus het veld verliet.

[GP2] Uitslag Hongarije race 1

Nico Hülkenberg zet zijn zegereeks in de GP2 Series voort. De Duitser won de eerste race op de Hungaroring voor Lucas di Grassi en Javier Villa. Giedo van der Garde pakte eindelijk weer eens punten en eindigde als zevende, na een geweldige inhaalrace vanaf de zestiende startplaats.

Lucas di Grassi mocht van poleposition starten en behield in de eerste ronde de leiding. Daarachter volgde Javier Villa en Hülkenberg die vanaf plaats vijf kwam. De als tweede gestarte Vitaly Petrov kwam slecht weg en viel terug naar plaats acht. Andreas Zuber en Alberto Valerio spinden in de eerste bocht en schakelden daarmee ook Roldán Rodríguez, Sergio Pérez en Luiz Razia uit. Van der Garde was na één ronde al opgeschoven van plaats zestien naar negen.

Na de pitstops was Hülkenberg doorgeschoven naar plaats twee en hij wist Di Grassi al snel te verschalken. Daarachter volgden Villa, Pastor Maldonado, Luca Filippi, Davide Valsecchi, Giedo van der Garde en Davide Rigon. Hierdoor mag Van der Garde zondag tijdens de sprintrace vanaf de tweede startplaats vertrekken.

Uitslag Hongarije race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 N. Hulkenberg ART Grand Prix 1:04:46.079
2 L. Di Grassi Racing Engineering + 15.338
3 J. Villa Super Nova International + 16.370
4 P. Maldonado ART Grand Prix + 17.093
5 D. Valsecchi Durango + 17.156
6 L. Filippi Super Nova International + 23.102
7 G. van der Garde iSport International + 31.965
8 D. Rigon Trident Racing + 32.556
9 A. Parente Ocean Racing Technology + 34.174
10 R. Grosjean Campos + 38.635
11 D. Clos Racing Engineering + 46.053
12 E. Mortara Arden International + 50.977
13 K. Kobayashi DAMS + 51.269
14 N. Panciatici Durango + 1:11.155
15 M. Herck DPR + 1:11.230
16 J. d`Ambrosio DAMS + 1:11.997
17 K. Chandhok Ocean Racing Technology + 2 ronden
DNFD. Nunes iSport International + 6 ronden
DNFR. Teixeira Trident Racing + 9 ronden
DNFV. Petrov Campos + 22 ronden
DNFR. Rodriguez Piquet GP + 41 ronden
DNFA. Zuber FMS International + 42 ronden
DNFA. Valerio Piquet GP + 42 ronden
DNFS. Perez Arden International + 42 ronden
DNFL. Razia FMS International + 42 ronden

Vijf jaar op rij ritsucces Rabobank

De overwinning van Juan Manuel Gárate op de Mont Ventoux is voor de Rabobankploeg het vijfde jaar op rij dat er een dagwinst in de Tour de France wordt geboekt.

Alleen Team Saxo Bank (voorheen Team CSC) en Team Columbia (voorheen T-Mobile) hebben ook ieder jaar succes gehad. Team Saxo Bank won sinds 2003 ieder jaar een etappe, Team Columbia houdt het net als de Rabobankploeg al vijf jaar vol om sinds 2005 een rit in La Grande Boucle te winnen.

Overwinningen Rabobank (sinds 2005)

JaarRenner(s)
2005Pieter Weening: Pforzheim - Gérardmer
Michael Rasmussen: Gérardmer - Mulhouse
2006Óscar Freire: Beauvais - Caen
Óscar Freire: Bordeaux - Dax
Denis Menchov: Tarbes - Val d'Aran
Michael Rasmussen: Bourg d'Oisans - La Toussuire
2007Michael Rasmussen: Le Grand-Bornand - Tignes
Michael Rasmussen: Orthez - Gourette (Col d'Aubisque)
2008Óscar Freire: Nîmes - Digne-les-Bains
2009Juan Manuel Gárate: Montélimar - Mont Ventoux

Pechstein wil spoedarbitrage bij CAS

Schaatster Claudia Pechstein wil er door middel van een spoedarbitrage bij het CAS voor zorgen dat ze weer in groepsverband mag gaan trainen. De Duitse werd onlangs van bloeddoping beschuldigd en voorlopig geschorst voor zowel wedstrijden als trainingen.

Pechstein tekende beroep aan tegen haar straf, maar het beroep zal pas in de herfst behandeld worden. "Voor een atleet betekent een trainingsverbod in een olympisch seizoen onherstelbare schade," zei haar advocaat Simon Bergmann die wil dat Pechstein totdat haar zaak door het CAS behandeld wordt mag uitkomen in trainingen en wedstrijden.

Hamilton hoopt op zege in Hongarije

Aan het begin van het Grand Prix-weekend in Hongarije gaf Lewis Hamilton aan dat zijn auto nog niet goed genoeg is om boven aan de lijst te kunnen eindigen. De Brit start zondag als vierde, wat hem laat hopen dat hij met behulp van het KERS-systeem, toch nog voor de winst kan gaan.

De 80 pk’s die het KERS-systeem extra genereert, zouden Hamilton kunnen helpen de eerste bocht sneller door te komen, om de wedstrijd als leider te kunnen vervolgen.

"We zijn nog steeds niet snel genoeg, maar de vierde startplaats is zeker niet slecht. Hopelijk heb ik morgen genoeg grip aan mijn kant van de baan en kan ik zo een paar mensen voor mij inhalen. Het zou fantastisch zijn als ik de leiding kan pakken", aldus Hamilton na de training.

Heikki Kovalainen, teamgenoot van Lewis Hamilton, klaagde over gebrek aan grip. "De auto gleed behoorlijk op de baan", zegt de Fin, die dit weekend op de zesde plaats start. Kovalainen had weinig benzine aan boord en denkt dat het rijden met een zwaardere auto makkelijker zou zijn geweest. "Het was bovendien moeilijk om de juiste warmte in de banden te krijgen. Op een gegeven moment raakten ze zelfs oververhit. De zesde plaats was echt het hoogst haalbare voor mij vandaag. Maar het is bemoedigend dat Lewis en ik weer vooraan staan."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.