NAC en Vitesse scoren het meest in voorbereiding

Michel (methodmich)
De voorbereiding is voor de clubs in de Eredivisie afgelopen. Terugblikkend valt op dat NAC Breda en Vitesse het productiefst waren, terwijl ADO Den Haag en Willem II amper het net wisten te vinden.

Vitesse wist in absolute zin de meeste treffers te produceren. De Arnhemmers scoorden 53 keer in tien wedstrijden. Gemiddeld was NAC Breda het succesvolst. De Brabanders scoorden veertig keer in zes duels en dat is het beste gemiddelde van alle clubs.

ADO Den Haag kwam in zeven wedstrijden slechts tot zestien goals. Gemiddeld was Willem II de minst productieve ploeg. De Tilburgers wisten in acht duels maar achttien keer de netten te laten ritselen. Overigens is geen rekening gehouden met de kracht van de tegenstanders.

Topscorer van de voorbereiding werd Vitesse-aanvaller Genaro Snijders. Hij scoorde twaalf keer, waarmee hij ploegmaat Santi Kolk (elf treffers) en PSV'er Danny Koevermans (tien goals) voor bleef.

Opvallend in het rijtje clubtopscorers is dat bij diverse clubs een nieuwe aankoop zich al flink heeft laten zien. Serhat Koç werd met zes goals gedeeld clubtopscorer van FC Groningen, Björn Vleminckx was met vijf goals de beste bij NEC, Derk Boerrigter deelde met drie goals de clubtopscorerstitel bij RKC Waalwijk, Ricky van Wolfswinkel deed dit bij FC Utrecht met eveneens drie treffers en Jasper Waalkens was met vier goals gedeeld de beste schutter van Willem II.

Overigens zegt dit niet altijd alles, want in de aanloop naar het seizoen 2007/08 was FC Groningen-spits Serdar Öztürk ruim topscorer. Hij speelde vervolgens echter geen enkel duel in de Eredivisie.