Ook na je dood van je laten horen

Ook doodgaan is straks geen excuus meer om een verjaardag te vergeten. Steeds meer online bedrijfjes bieden een dienst aan die het mogelijk maakt nu vast berichtjes klaar te zetten die na je dood na vrienden of familie worden verstuurd.

Op websites als lastmessagesclub.co.uk kun je emails klaarzetten die na je dood  elk jaar op een specifieke datum worden verzonden. Ook is het mogelijk hier een virtueel testament op te maken om nabestaanden te laten weten wat je bijvoorbeeld wil dat er gebeurt met je begrafenis (voor financiële regelingen zul je nog ouderwets naar de notaris moeten).

Ook is het mogelijk wachtwoorden achter te laten voor je online bankrekeningen en voor netwerksites als Hyves en Facebook. Nabestaanden kunnen dan besluiten wat ze met je online profiel willen doen.

Soortgelijke diensten bieden legacylocker.com en wishesbeyondlife.com. Die laatste maakt het overigens nog ietsje doller: daar kun je ook alvast je eigen necrologie schrijven, zodat iedereen straks in je eigen woorden kan nalezen wat voor fantastisch leven je hebt gehad.