Icesave-spaarders laten twee ton liggen

Nederlandse spaarders bij Icesave hebben 233.000 euro laten liggen nadat de garantieregeling voor de IJslandse internetspaarbank was uitgevoerd. Dat blijkt uit het tweede verslag van de bewindvoerders over de afwikkeling van het Icesave-debacle.

In totaal gaat het om ruim 8700 spaarders die besloten hebben geen gebruik te maken van het depositogarantiestelsel. Spaarders konden onder deze regeling tot 100.000 euro van hun spaartegoed terugkrijgen. Bij de mensen die besloten hun geld niet op te eisen, gaat het veelal om kleine bedragen. "Je moet denken aan enkele tientjes", zei bewindvoerder Marinus Pannevis vandaag.

De Nederlandsche Bank heeft begin dit jaar nog geprobeerd om de kleine spaarders bij Icesave te attenderen op hun rechten. Zij kregen toen tot 16 maart de tijd om zich te melden.

Icesave ging vorig najaar ten onder nadat het IJslandse bankensysteem door de kredietcrisis was ingestort. Nederlandse spaarders hadden meer dan 1,6 miljard euro gestald bij de spaarbank die hoge rentetarieven beloofde.

Spaarders Icesave laten twee ton liggen  (foto: ANP)