Di Montezemolo maandag naar Massa

Ferrari-baas Luca di Montezemolo zal Felipe Massa maandag bezoeken nadat de Braziliaan zaterdag zwaargewond raakte na een ongeval in de kwalificaties van de Formule 1-race op de Hungaroring.

De Braziliaan zal de komende 48 uur nog in coma worden gehouden. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is vanaf zaterdagavond bijna de gehele tijd bij Massa gebleven om de coureur bij te staan. Daarnaast zijn ook Bernie Ecclestone en Rubens Barrichello in het ziekenhuis geweest. Laatstgenoemde kampt met een schuldgevoel, omdat het een onderdeel van diens auto was die zijn landgenoot op de helm raakte.

"Als ik iets kan doen, dan zal ik te hulp schieten," zei Barrichello. "De hele familie Massa is daar en ik wil er ook naar toe gaan om hem te zien. Afgelopen nacht mocht ik niet bij hem komen, hoewel ik hem graag wilde zien. Op hetzelfde moment moet je ook aan mijn kinderen en mijn familie denken, want het is een emotioneel moment. Het brandt in mijn maag en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er midden in race niet aan gedacht heb."

"Hij is een vriend en dat niet alleen omdat de veer van mijn auto afkomstig is. Het kon van elke auto afkomen, dus dat reken ik mezelf niet aan. Het is gewoon zo dat hij hetzelfde voor mij gedaan zou hebben. Als ik kan helpen, dan blijf ik hier. Zo niet, dan ga ik terug naar mijn kinderen."