FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 juli 2009

Barrichello kwaad na afloop race

Rubens Barrichello stapte na afloop van de Grand Prix van Duitsland met het stoom uit de oren uit zijn Brawn GP. De Braziliaan ging aan het begin van de race aan de leiding, maar kwam slechts als zesde over de streep omdat hij op een driestopstrategie zat.

"Ik ben erg boos over hoe de zaken verlopen zijn," brieste de Braziliaan. "Want het was een erg goede show van hoe een race uit handen te geven. Ik deed alles wat ik moest doen, want ik moest als eerste de eerste bocht in gaan en dat deed ik. Daarna hebben zij (Brawn, red.) mij de race laten verliezen. Als dit zo doorgaat verliezen we beide kampioenschappen en dat zou verschrikkelijk zijn."

Als de pitcrew bij de tweede stop de juiste hoeveelheid brandstof in de auto van de Braziliaan gegooid had, dan zou hij als vierde over de finish zijn gekomen. Dit lukte door een probleem met de tankslang niet. "Ik wil gewoon het vliegtuig pakken en naar huis gaan. Ik wil met niemand uit het team praten nu, want het zal veel bla bla zijn. En dat wil ik niet horen, ik ben boos."

Zijn teambaas Ross Brawn zegt dat Barrichello gewoon gefrustreerd is. "Wanneer je zoveel in een race stopt en het komt er niet uit, dan ben je dat soms," zei de Brit die er niet te zwaar aan tilde. "Als je uit de auto komt denkend dat je de race gewonnen zou moeten hebben en niet alle feiten hebt, dan gebeurt dat. Nu hij alle feiten heeft en begrijpt er gebeurt, is het prima voor hem. Hij heeft vandaag de elfde snelste tijd in de race gereden en daarmee kun je gewoon niet winnen."

Pellegrini wil selectie snel rond hebben

Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini hoopt dat zijn elftal aan het einde van deze maand rond is. De Spaanse club investeerde reeds astronomische bedragen aan transfers maar lijkt nog niet uitgewinkeld.

Cristiano Ronaldo, Kaká, Raul Albiol en Karim Benzema bonden zich reeds aan de Madrilenen, maar De Koninklijke heeft nog steeds spelers op het oog. Zo zouden de Liverpudlians Xabi Alonso en Alvaro Arbeloa worden gevolgd en ook aan de soap rondom Franck Ribéry komt maar geen einde.

Pellegrini hoopt dat de selectie vlug vorm krijgt. "27 juli zou een goede datum zijn, want dan keren onze internationals terug. Maar van mij hoeft men niet te haasten met aankopen."

Real wil vooral Alonso graag kopen. Liverpool wil echter geen zaken doen voor de geboden 35 miljoen euro. Real blijft competitief, ook al kan het Alonso niet aantrekken. "Onmisbare spelers bestaan niet. Hij is wel een belangrijke speler, dat heeft hij bij Spanje laten zien."

Tsjechië naar halve finales Davis Cup

Tsjechië is erin geslaagd de halve finale van de Davis Cup te bereiken. In het beslissende duel tegen Argentinië wist Juan Monaco geen antwoord op Radek Stepanek. De setstanden waren 7-6(5), 6-3 en 6-2.

Tsjechië ontmoet in de halve finale de Kroaten. Zij ontdeden zich in de halve finale van de Verenigde Staten. Marin Cilic won van James Blake in vier sets: 6-3, 6-3, 4-6 en 6-2 en pakte zo de winst voor Kroatië.

Polen keren huiswaarts

Het banenaanbod voor Poolse werknemers in Nederland neemt langzaam af. Steeds meer Polen keren terug naar huis, of solliciteren zich een slag in de rondte.

De Polen melden zich momenteel en masse bij uitzendbureaus. Was er vorig jaar nog volop werk in de bouw, productie of agrarische sector, nu is er een tekort aan banen voor Poolse gastarbeiders. Het nieuwe uitzendbureau Working People in Schaijk kreeg op de eerste dag al honderd werkzoekende Polen over de vloer. Ook andere uitzendbureaus herkennen deze trend. Frank Kapma, van KapmaWerk Uitzendbureau merkt de grotere toeloop. "Vooral in de metaal- en de technieksector zijn veel jongens die hier eigenlijk een jaar zouden zitten, maar nu plots het bedrijf zijn uitgezet. Het aantal vacatures in deze sectoren is vanaf januari dan ook met 60 procent gedaald." In de productie- en voedselsector is volgens Kapma nog wel werk voor Polen.

Volgens Kapma kiezen werkgevers er eerder voor Poolse werknemers op straat te zetten dan Nederlandse. Desalniettemin is de situatie hier nog niet zo slecht als in Ierland en Engeland. Polen die in die landen werkten, hopen ook in Nederland aan de bak te kunnen.

Terug naar Polen
Polen die langere tijd zonder werk zitten, gaan vaak terug naar Polen. Volgens Remco Icke van de Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU) geven de Polen aan terug naar Nederland te komen als er weer werk is. Voor de terugkeer naar Polen, proberen de meeste werknemers echter nog aan de slag te kunnen in een andere sector. Volgens Frank Kapma is dat een groot voordeel van de Poolse werknemers. Ze zijn heel flexibel.

De Poolse cafés en supermarkten die de laatste tijd steeds vaker opdoken, verdwijnen langzaamaan weer uit het straatbeeld. Ook is er minder vraag naar huisvesting. Een verhuurder van appartementen meldt dat huurders vaker per direct op willen zeggen. "Opeens belde het uitzendbureau om te zeggen dat er geen werk meer was voor mijn Poolse huurders en dat ze per direct de huur wilden opzeggen."

Dakloos
De verblijfplaats van de werkzoekende Polen is vaak niet bekend. Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schreef aan de Kamer dat hij geen concrete bewijzen heeft voor toenemende werkloosheid en dakloosheid van Polen. Het Nederlands Pools Huis, een stichting ter bevordering van de integratie van Polen in Nederland stelt de laatste tijd vaker vraag naar opvang te krijgen. Psychiater Iwona Smoktunowicz, oprichtster van de stichting en zelf een Poolse, denkt dat van de half miljoen Polen in Nederland een handjevol op straat leeft. "Laatst belde een groep jongens die in Den Haag had gewerkt, maar nu ontslagen was én geen verblijfplaats meer had."

Smoktunowicz stelt dat degenen die in staat zijn terug te keren ook daadwerkelijk teruggaan. Volgens haar worden velen echter aan het lijntje gehouden door het uitzendbureau. Ze krijgen dan te horen dat er op korte termijn weer werk zou zijn. Ook zou er een groep verslaafd zijn geraakt en niet meer in staat zijn om "reële plannen" te maken. Volgens Remco Icke zijn dat juist de gelukszoekers die op eigen houtje hierheen zijn gekomen, zonder garantie op een baan. "De overigen zijn hier echt alleen om te werken. Is dat werk er niet, dan zijn ze weer weg."

Putter geeft moed op in Nieuw-Zeeland

Eddy Putter kan vooralsnog niet rekenen op een contract bij Wellington Phoenix. Door een enkelblessure kwam hij voor de club uit Nieuw-Zeeland nog niet in actie. Door deze blessure heeft Phoenix besloten Putter vooralsnog geen aanbieding te doen, zo meldt RTV Rijnmond.

Tijdens het trainingskamp in China krijgt de oud-speler van onder meer FC Dordrecht wederom de kans om The Nix te overtuigen van zijn kwaliteiten. Putter zelf verwacht echter niet dat hij tijdens het trainingskamp de technische staf van die club wél gaat overtuigen van zijn kwaliteiten.

Putter begon zijn voetballoopbaan bij FC Volendam. In het seizoen 2001/2002 maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk, waar hij vijf seizoenen onder contract stond. Tussendoor speelde de in Akersloot geboren speler ook nog voor FC Volendam.

De afgelopen drie seizoenen kwam Putter uit voor FC Dordrecht. In 57 duels voor de Schapenkoppen vond hij vijftien keer het net.

Dissels: "Veel concurrentie aan de zijkant"

Sparta Rotterdam-speler Charles Dissels hoopt dat hij zich na een teleurstellend seizoen kan revancheren. Momenteel wordt hem echter niet veel speeltijd gegund en is hij niet geheel fit.

De concurrentie is moordend en gezien het feit dat hij nog niet in blakende vorm steekt, wordt het lastig voor Dissels om zich in de kijker te spelen bij de nieuwe trainer Frans Adelaar. "Dat het moeilijk wordt, is duidelijk", weet Dissels.

Het wil nog niet vlotten. "Ik heb dingen in mijn hoofd, maar het feit dat ik er een paar maanden uit ben geweest, speelt mij deze voorbereiding toch wel parten. Het loopt nog niet. Ik ben fit genoeg, maar als je mij vraagt of ik in vorm ben, moet ik helaas nog nee antwoorden", gaat de buitenspeler verder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wellicht ligt dat aan het feit dat hij de kant niet krijgt zich te onderscheiden. "Het aantal minuten valt behoorlijk tegen. Ik had gehoopt op meer speeltijd, maar de trainer neemt de beslissingen. Ik moet me focussen op een plek aan de zijkant en daar is veel concurrentie."

Rabobank wil verder met Flecha

De Rabobankformatie wil graag Juan-Antonio Flecha langer aan zich binden. De renner rijdt sinds 2006 voor de Nederlandse formatie en heeft een aflopend dienstverband.

Volgens een woordvoerder van Rabobank probeert de ploeg het contract van de Spanjaard te verlengen. "De interesse is er. We proberen een verlenging te bewerkstelligen." Flecha wist zich vaak op het erepodium te rijden, maar slechts één keer op het hoogste vlak. Dat was in de etappekoers Circuit Franco-Belg.

[IndyCar] Uitslag Toronto

Dario Franchitti heeft in de straten van Toronto de IndyCar-race op zijn naam geschreven. De Schot bleef in Canada Ryan Briscoe en Will Power voor. Robert Doornbos kende een sterk begin van de race, maar viel uit door elektrische problemen.

Franchitti begon van poleposition en kwam als beste weg. Graham Rahal tikte daarachter Power aan in de eerste bocht die een lekke band opliep en bijna een ronde achterstand aan zijn broek kreeg. Rahal moest de pits opzoeken met een beschadigde voorvleugel. Alex Tagliani en Robert Doornbos schoven hierdoor naar plaats twee en drie.

Dan Wheldon spinde in de achtste ronde, waardoor de safety car in de baan moest komen. Hierdoor kon Power zijn achterstand inlopen. Verschillende coureurs maakten hun pitstops, waarna nadat het veld weer vrij was gegeven moest de safety car weer de baan op omdat Ed Carpenter gespind was. Voor Robert Doornbos kwamen de herstarts niet goed uit, want de Nederlander viel eerst al terug naar plaats vier en bij de tweede herstart viel hij al snel ver terug, waarna hij de pits met elektrische problemen opzocht. Hij ging nog wel even de baan op, maar de problemen bleken na 26 ronden te groot te zijn om verder te kunnen rijden.

Franchitti had ondertussen zo zijn eigen problemen. De pitcrew van de Schot ging in de fout en hij viel terug. Tagliani en Paul Tracy gingen daarna aan de leiding van de race. Een botsing tussen Carpenter en Rahal zorgde er na 56 ronden voor dat beide coureurs van Newman/Haas/Lanigan uitgevallen waren en Tagliani zijn voorsprong verloor. Franchitti was net de pits ingereden toen de gele vlag gezwaaid werd en hij mocht hierdoor zijn stop gewoon maken.

Helio Castroneves ging aan de leiding voor Franchitti en Tracy, maar de Braziliaan moest brandstof sparen om de race uit te kunnen rijden. Na een foutje van de Penske-coureur ging Franchitti hem voorbij, waarna Tracy even later ook een poging waagde. Beiden raakten elkaar tweemaal voordat Tracy in de muur belandde en Castroneves in de pits uit kon stappen.

Hiermee was het spektakel nog niet voorbij, want in de 74e van de 85 ronden raakte Tagliani Thomas Scheckter die uit kon stappen. Ook Mario Moraes werd geraakt, maar hij kon verder. Scheckter was kwaad en gooide zijn handschoenen naar de voorbij rijdende Tagliani. Uiteindelijk wist Franchitti te winnen voor Briscoe en Power.

Na de finish was er nog een incident tussen Mario Moraes en EJ Viso die elkaar in de laatste ronden nog geraakt hadden. Viso reed na de vlag uit protest vlak langs de bolide van Moraes die dit beantwoorde door Viso te raken en deze de muur in te sturen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Uitslag race Toronto

Pos. Rijder Team Tijd
1 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 1:43:47.141
2 R. Briscoe Team Penske + 1.674
3 W. Power Team Penske + 2.135
4 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 2.480
5 J. Wilson Dale Coyne Racing + 2.923
6 D. Patrick Andretti Green Racing + 6.409
7 R. Hunter-Reay A.J. Foyt Racing + 7.183
8 M. Andretti Andretti Green Racing + 8.255
9 A. Tagliani Conquest Racing + 13.474
10 R. Matos Luczo Dragon Racing + 16.098
11 M. Moraes KV Racing + 19.014
12 H. Mutoh Andretti Green Racing + 1 ronde
13 E.J. Viso HVM Racing + 1 ronde
14 D. Wheldon Panther Racing + 1 ronde
15 E. Carpenter Vision Racing + 3 ronden
DNFT. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing + 11 ronden
DNFT. Kanaan Andretti Green Racing + 15 ronden
DNFH. Castroneves Team Penske + 20 ronden
DNFP. Tracy KV Racing + 20 ronden
DNFG. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 28 ronden
DNFR. Antinucci Team 3G + 44 ronden
DNFM. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 53 ronden
DNFR. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 59 ronden

Klassement na Toronto

Pos. Naam Team Punten
1. D. Franchitti Chip Ganassi 347
2. S. Dixon Chip Ganassi 345
3. R. Briscoe Penske 334
4. H. Castroneves Penske 270
5. D. Patrick Andretti Green 266
6. D. Wheldon Panther Racing 240
7. M. Andretti Andretti Green 239
8. T. Kanaan Andretti Green 227
9. J. Wilson Penske 217
10. G. Rahal NHL Racing 209
11. H. Mutoh Andretti Green 204
12. R. Matos Luczo Dragon 182
13. R. Hunter-Reay A.J. Foyt 181
14. R. Doornbos NHL Racing 175
15. E. Carpenter Vision Racing 172
16. M. Moraes KV Racing 157
17. M. Conway D&R Racing 148
18. E.J. Viso HVM Racing 146
19. W. Power Penske 134
20. T. Scheckter D&R Racing 113

Hodgson weet niks van Hull-bod op Zamora

Fulham-manager Roy Hodgson zegt niks te weten van het bod dat Hull City heeft uitgebracht op aanvaller Bobby Zamora. De manager van Hull, Phil Brown, bevestigde vrijdag dat The Tigers een bod hadden uitgebracht op de spits, maar daar weet Hodgson helemaal niks van.

"Ik weet er helemaal niks van", zegt een verbaasde trainer van The Cottagers in gesprek met Sky Sports. "Vrijdagochtend heb ik met onze algemeen directeur gepraat, maar toen was er nog niks bekend. Wellicht is dat nu veranderd. Vrijdagochtend was er nog geen bod voor Bobby Zamora."

Derhalve tast Hodgson even in het duister. "Ik weet niet of het gewoon geruchten zijn of dat zij daadwerkelijk een bod hebben neergelegd. Op dit moment kan ik niks bevestigen dan wel ontkennen."

Di Vaio: "Vertrek niet aan de orde geweest"

Marco Di Vaio heeft te kennen gegeven zijn carričre bij Bologna te willen beëindigen. De 32-jarige aanvaller, die bijna 33 wordt, speelt al vanaf 1993 profvoetbal.

Di Vaio, die zijn loopbaan bij het toenmalige Lazio Roma begon, heeft een fantastisch seizoen achter de rug. "Afgelopen seizoen was het beste seizoen uit mijn hele carričre. Ik verwacht niet dat ik aankomend seizoen hetzelfde kan presteren", vertelde de aanvaller, die met Bologna vocht tegen degradatie.

"Het is niet realistisch om te denken dat de doelpunten van één speler het verschil gaan maken. We moeten hard werken om onze doelen te behalen en ons elftal moet een eigen identiteit krijgen, waardoor we aankomend seizoen als team beter kunnen presteren."

Een vertrek bij de Rossoblu is volgens de spits nooit aan de orde geweest. "Ik wil mijn carričre hier beëindigen, zoals ik al vaker heb gezegd. Het is volledig onwaar dat ik ergens anders wilde gaan spelen."

Higuain: "Moet knokken voor mijn plaats"

Bij Real Madrid vreest elke speler behoudens de nieuwe aankopen momenteel voor zijn positie. Ook Gonzalo Higuain is na de koop van Karim Benzema niet meer zeker van zijn stek.

"Het is me een waar genoegen om met Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema samen te gaan spelen", vertelde de aanvaller in Ole. "Als ik wil spelen, ondanks het feit dat ik vorig seizoen 22 goals maakte, dan moet ik er in de voorbereiding vol voor gaan."

Higuain heeft respect voor Ronaldo en Kaká. "Ze zijn allebei spelers van wereldklasse en zijn beiden ook speler van de wereld geweest. Ze passen perfect in een dominant team, dat met pressie naar voren speelt."

Momenteel speelt niet alleen de concurrentiestrijd een rol, maar Higuain wacht ook geduldig op een invitatie van de Argentijnse bondscoach Diego Maradona voor het nationale team.

"Daar blijf ik wel kalm onder. Tot het moment dat de spelerslijst bekend wordt gemaakt, weet ik het niet. Dus ik moet een goed seizoen draaien met Real Madrid en dan maar hopen dat ik word opgeroepen. Ik wil in ieder geval niet voor Frankrijk spelen (Higuain is geboren in Frankrijk, red.), want mijn hart klopt voor Argentinië."

Bouygues grootverdiener eerste week

In de eerste week van de Tour de France heeft de Franse wielerploeg Bbox-Bouygues Telecom het meeste geld bij elkaar gefietst. Vanwege de ritwinsten van Thomas Voeckler en Pierrick Fédrigo mag het team al 31.650 euro bijschrijven op de eigen rekening.

Op de tweede plek staat Team Columbia met 28.460 euro. Rabobank en Skil-Shimano volgen op gepaste afstand. De Nederlandse wielerformaties staan respectievelijk op de dertiende en zestiende plek.

Overzicht Tourploegen en verdiensten


#PloegLandVerdiensten
1Bouygues TélécomFRA31.650 euro
2Team ColumbiaVS28.460 euro
3AstanaKAZ23.200 euro
4LiquigasITA22.000 euro
5Caisse d'EpargneSPA20.360 euro
6GarminVS17.750 euro
7CervéloZWI17.750 euro
8Saxo BankDEN17.430 euro
9CofidisFRA17.170 euro
10AG2RFRA16.790 euro
11AgritubelFRA15.710 euro
12Française des JeuxFRA14.060 euro
13RabobankNED12.600 euro
14KatushaRUS12.290 euro
15MilramDUI9.740 euro
16Skil-ShimanoNED8.480 euro
17EuskaltelSPA8.440 euro
18Quick-StepBEL6.220 euro
11LampreITA4.240 euro
11Silence-LottoBEL3.110 euro

Tijdelijk gebiedsverbod voor taxichauffeurs

De politie heeft dit weekeinde aan de eerste twee taxichauffeurs een tijdelijk gebiedsverbod uitgedeeld wegens misdragingen bij de taxistandplaats op het Leidseplein in Amsterdam. Dat meldde een politiewoordvoerster vandaag.

De chauffeurs kregen de ontzegging in de nacht van vrijdag op zaterdag, omdat ze zich niet aan de regels hielden bij het aansluiten in de rij met taxi's. Zij mochten zich de rest van het weekeinde niet meer in de buurt van het Leidseplein vertonen. Afgelopen nacht misdroeg geen enkele chauffeur zich meer, aldus de woordvoerster.

Gebiedsverbod opgelegd aan twee taxichauffeurs  (foto: ANP)

Ruzie in F1 nadert einde

De ruzie die de gemoederen in de Formule 1 al lange tijd bezig houdt lijkt nu zijn einde te naderen. De komende dagen zullen de belangrijkste personen uit de sport meeten om de toekomst van de sport veilig te stellen.

De eerste belangrijke meeting staat komende woensdag op het programma. De teams willen daar een overeenkomst opstellen waarin staat wat de kostenbesparende maatregelen in de komende jaren zullen zijn. Daarna zullen er voor de Hongaarse Grand Prix verdere gesprekken volgen over een Concorde Agreement tussen de Formule 1-teams en de commerciële rechtenhouder CVC. Als deze documenten gereed zijn, dan worden ze aan de FIA overhandigd om ondertekend te worden. Anders beginnen de FOTA en CVC een eigen raceserie die mogelijk GP1 gaat heten. Deze naam is op 19 juni geregistreerd door Bernie Ecclestone.

Ross Brawn blijft optimistisch over de uitkomst van de gesprekken, ondanks dat de verhoudingen tussen de FIA en FOTA weer op scherp zijn gezet. "Het is teleurstellend," zei hij. "Niemand houdt van die zaken en op technisch vlak hadden de teams een goede relatie met de FIA gedurende de jaren en het is teleurstellend dat zulke dingen gebeuren. We zoeken een oplossing met de commerciële rechtenhouder en de FIA om iedereen tevreden te stellen en een werkbare verhouding te creëren. Ik kan er niet te veel over zeggen, maar er wordt veel werk verzet en het wordt met de juiste spirit gedaan. Vorige week woensdag verliep teleurstellend en ik hoop dat het een hikje was in plaats van een diepe kloof."

De Brit hoopt dat als er een overeenkomst wordt gesloten de FIA dit snel zal ondertekenen. "Ik hoop het, want er moet een oplossing komen. Alle teams lijden er onder en deze situatie helpt onze commerciële situatie niet. Je kunt potentiële partners of investeerders niet vertellen wat de toekomst in zal houden en dat willen we juist wel doen. Het is een verschrikkelijke verstoring van een fantastisch seizoen, dat is echt schande."

Treinslaper verraden door claxon

Een dronken man uit Bergen op Zoom die in de cabine van een trein sliep, heeft zichzelf verraden door te toeteren. In zijn slaap maakte de man een beweging, waardoor hij op de claxon terechtkwam.

De man was in Roosendaal in een locomotief geklommen omdat hij de laatste trein naar huis had gemist. De luide toon die te horen was toen hij tegen de claxon van de trein aan rolde, verraadde hem echter. Zowel voor het betreden van de trein als voor de geproduceerde geluidshinder kreeg de man een boete.

Duo van Brazsat op stage bij Volendam

Twee Braziliaanse voetballers van de club Brazsat zullen bij FC Volendam de kans krijgen om een contract af te dwingen.

Het gaat om de spelers Danilo Caccelli en Jean Matsuoka, die zich op 21 juli volgens het Noordhollands Dagblad in Volendam melden voor hun trainingsstage.

Caccelli is een 24-jarige middenvelder en Matsuoka een 21-jarige verdediger. Het tweetal spelers speelde onlangs met Brazsat een oefenwedstrijd tegen Volendam (0-0) en viel dermate op dat de wijdbroeken besloten om hen een stage aan te bieden.

Eerder deze week haalde Volendam al twee nieuwe spelers. Theo Zwarthoed en Wouter Artz werden aan de selectie toegevoegd. De Brazilianen kunnen een voorbeeld nemen aan Artz, die eerder een proefperiode afwerkte in het palingdorp.

West Ham wil poging wagen bij Gudjohnsen

West Ham United gaat mogelijk een poging wagen om Eidur Gudjohnsen bij FC Barcelona weg te halen. De aanvaller uit IJsland staat op het verlanglijstje van coach Gianfranco Zola.

De manager van The Hammers heeft tegenover Sky Sports aangegeven dat hij een poging wil wagen om Gudjohnsen te strikken. Dit vanwege het feit dat de aanval bij West Ham dun gezaaid is.

Naar verluidt lonken ook Aston Villa, Everton en Fulham naar de diensten van de dertigjarige spits, die een voormalig ploeggenoot van Zola is. "Eidur is een zeer, zeer goede speler. Ik ben er zeker van dat West Ham niet als enige een speler zoekt van zijn kaliber", zei de manager.

Doordat de Londenaren weinig aanvallers tot beschikking hebben, is de voorhoede de achilleshiel van het team. "We zijn onze zwakke punten aan het bekijken. We moeten zeker nog wat voorin doen. Dat is het belangrijkste op dit moment."

Geen terugkeer Wapenaar bij Utrecht

Harald Wapenaar zal niet terugkeren naar FC Utrecht, de club waar hij tot grote hoogte steeg. De doelman zit momenteel zonder club, maar kan zeker niet terecht bij de Domstedelingen.

Foeke Booy spreekt de berichtgeving tegen dat de 39-jarige doelman in beeld is. "Dat is een gerucht en moet je niet geloven", aldus Booy in het Stadsblad Utrecht. "We willen wel een tweede keeper achter Michel Vorm, maar Wapenaar is niet in beeld. Als we die ervaren doelman vinden, dan verhuren we André Krul."

Naast de kwestie rondom de doelmannen deed ook het gerucht dat sc Heerenveen en FC Groningen Gregoor van Dijk wel zien zitten de ronde. Booy verklaarde dat geen van beide clubs zich heeft gemeld voor de middenvelder.

Tot slot besprak voorzitter Jan Willem van Dop de situatie-Kevin Strootman. De werkgever van de jongeling vindt dat Utrecht voor onrust zorgt. "We hebben één keer naar de transfersom van Strootman gevraagd, dat vonden we te hoog en daarna hebben we ons nergens meer mee bemoeid", ging Van Dop de strijd aan.

Man vrijgesproken dankzij tattoo op penis

Een Britse man die werd verdacht van potloodventen in de trein, is uiteindelijk vrijgesproken dankzij de hagedis op zijn penis. Een vrouwelijke conducteur beweerde dat de man in dronken toestand zijn zaakje uit zijn broek had gehaald toen ze zijn kaartje wilde controleren in de trein tussen Newcastle en Hartlepool.

Maar deze Barry Kenny had een troef in handen: de getattoëerde hagedis op zijn penis. De vrouwelijke conducteur kon zich geen "onderscheidende kenmerken" van Kenny’s geslachtsdeel herinneren. Reden voor de rechter van Hartlepool om te twijfelen aan haar verhaal. De tattoo is namelijk ruim vijf centimeter groot, niet iets om over het hoofd te zien dus.

Om zijn gelijk te bewijzen moest Barry Kenny wel met zijn penis bloot voor de rechter, maar dat vond de Brit geen enkel probleem. Vervolgens werd hij vrijgesproken.

Loeb niet naar F1 tijdens rallyseizoen

Het rallyteam van Citroën heeft aangeven dat Sébastien Loeb gedurende het seizoen niet de overstap naar de Formule 1 zal maken. Voor wat er na het seizoen gebeurt, zei het team niets.

De Fransman liet in L'Équipe weten dat hij beschikbaar was voor een Formule 1-stoeltje nu de carričre van Sébastien Bourdais aan een zijden draadje hangt.

"Citroen Racing heeft nooit verhinderd dat om haar rijders hun passie voor motorsport uit te oefenen," zei teambaas Olivier Quesnel. "En we hebben al gezegd dat Loeb op korte termijn de Peugeot 908 HDi FAP zal testen, omdat het belangrijk voor hem is om verschillende activiteiten uit te proberen. Als Seb de kans krijgt om in de Formule 1 te racen, dan houden we dat niet tegen als het maar na de laatste ronde van het rallykampioenschap gebeurt."

N.Technology klaagt FIA aan

Het Italiaanse MSC, de eigenaar van N.Technology wil de FIA voor de rechter slepen. Het team trok zich in juni terug uit de procedure toen duidelijk werd dat er veel onregelmatigheden en onzekerheden waren.

Door deze frustraties is MSC naar het Tribunal de Grande Instance in Parijs gestapt om een hearing af te dwingen. Deze heeft het verzoek gehonoreerd en de zaak zal dienen op 15 september. "We doen het uit naam van de sport," zei Angelo Codignoni, bestuurslid van MSC. "Vanuit ons oogpunt was de procedure van het omgaan met nieuwe deelnemers niet gerespecteerd en er was geen transparantie in het proces en de voorbereidingen voor 2010."

De procedure van MSC volgt op het bericht dat enkele van de inschrijvers ontevreden waren over het feit dat ze gebruik moesten maken van Cosworth-motoren wilden ze kans hebben op toelating tot de Formule 1 in 2010.

Magath ontevreden met 'niet fitte' selectie

Felix Magath heeft opnieuw stevige kritiek geuit op zijn manschappen. De trainer van Schalke 04 vindt dat de spelers niet fit genoeg zijn.

In een eerder stadium waren andere punten al onderwerp van de kritiek van de succestrainer, die vorig seizoen met VfL Wolfsburg kampioen werd in Duitsland.

Ditmaal is het de conditionele gesteldheid van de spelers die flink wordt bekritiseerd. Indirect werd ook Fred Rutten, kersverse trainer van PSV en de vorige oefenmeester van Schalke, verweten dat hij de selectie niet fit genoeg heeft gehouden.

De 55-jarige Magath in Welt am Sonntag: "In dit elftal zijn conditionele achterstanden waarneembaar. Bij andere teams waar ik aan de leiding heb gestaan, was de conditie veel beter."

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 9

In de Tour de France werd vandaag de negende etappe verreden. Winnaar werd de Fransman Pierrick Fedrigo. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

Dagwinnaar werd vandaag Thijs_HA met 45 punten. Een tweede plaats was met 41 punten voor DerMeister. Op een gedeelde derde plaats eindigden Dreznja, Juk en SamuelofSEK, zij behaalden elk 39 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 384 punten. Gitanki staat nog steeds tweede met 321 punten. Een gedeelde derde plaats is er voor Inspire en lookbehind 307 punten. De top vijf wordt volgemaakt door el_salvador met 301 punten.

Morgen kan het peloton genieten van een rustdag. Dinsdag staat de tiende etappe op het programma. Dit is een vlakke rit en gaat van Limoges naar Issoudun over 194,5 kilometer. Je hebt nog tot morgenvanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

Meisjesnaam maakt man vaker crimineel

Leuk he, je zoon Kim, René of Pascal noemen. Grote kans dat hij later het criminele pad op gaat. Dit beweren Amerikaanse wetenschappers althans.

De Shippensburg Universiteit van Pennsylvania heeft namelijk onderzoek gedaan naar meisjesnamen en criminaliteit en de uitkomst is schokkend te noemen. "Jongens met meisjesachtige namen worden vaker uitgelachen door leeftijdsgenootjes. Ze komen ook vaker uit een lagere sociale klasse en kunnen later te maken hebben met discriminatie op het werk wegens hun voornaam", aldus professor David Kalist, die het onderzoek leidde.

Raymond Smeets, sociaal-psycholoog aan de Universiteit van Nijmegen, heeft ook onderzoek gedaan naar mensennamen. Ook hij is ervan overtuigd dat je naam van invloed is op hoe een mens zich ontwikkelt. "Als je een meisjesachtige naam hebt, heb je meer kans dat je daarmee op jonge leeftijd gepest wordt. Dat knaagt aan je zelfbeeld", vertelt hij.

"Je naam bepaalt je identiteit. Als iemand vraagt wie je bent, dan zeg je je naam. Vooral op de lagere school en in de adolescentie kan het gespot met jouw naam en dus jouw identiteit je zelfwaardering naar beneden trekken. Hoe ouder je wordt, hoe beter je ermee om kunt."

Toch biedt zo 'n naam volgens hem ook voordelen. "Het leert je opkomen voor jezelf en uit onderzoek blijkt dat eigenlijk iedereen wel zijn voornaam wil behouden. Er zijn maar weinig mensen die hun voornaam echt laten veranderen."

Ondanks dat de namen steeds exotischer worden, zijn er niet meer jongens met een meisjesnaam dan vroeger. Wel zijn de namen zelf veranderd. "Vroeger had je lange namen zoals Pascal en Dominique, nu heb je kortere namen die meestal eindigen op een 'a'. Denk maar aan Noa of Luca, die zowel voor meisjes als jongens worden gebruikt", aldus Noël Maes, die al jaren onderzoek doet naar de evolutie van voornamen.

Toch bieden de onderzoekers jongens met een meisjesnaam een schrale troost. Ook jongens met een bijzonder zeldzame naam, zoals Ezechiël of Donna-Donny, hebben meer kans om later een strafblad te krijgen.


Of ze gaan onbegrijpelijke liedjes zingen...

Voetfetisjist gepakt in Duitsland

Een man die onder meer in Bonn, Leverkusen en Keulen hardhandig damesschoenen van de voeten van zijn slachtoffers roofde, is dankzij een bewakingscamera in een metrostation gepakt. De Duitse krant Bild meldde dit vandaag op zijn website.

De politie kon de damesschoenenrover opsporen dankzij videobeelden die kort nadat hij weer had toegeslagen, werden gemaakt. Vlak voor zijn arrestatie in Troisdorf vrijdag sprong de verdachte uit een raam in een vergeefse poging aan de politie te ontkomen.

De 27-jarige man heeft in korte tijd zeker acht keer ruw de schoenen geroofd van voorbijgangsters in de West-Duitse regio. Over zijn motieven tast de politie in het duister. De laatste maal dat hij schoeisel roofde was donderdag in Keulen waar hij de schoenen van een 42-jarige vrouw afrukte om vervolgens in een park te verdwijnen.


Voetfetisjist gepakt in Duitsland  (foto: DAG)

Lily Allen gaat graag met borsten bloot

Voor een fotosessie in het Britse i-D magazine ging zangeres Lily Allen onlangs uit de kleren. Op de foto draagt ze niet meer dan een gouden ketting. Maar, zo laat de Britse haar fans via Twitter weten, daar heeft Lily geen enkele moeite mee. ‘Ik voel me er prima bij om ze te laten zien - borsten zijn borsten. ‘

Overigens wordt haar voorgevel op de foto’s keurig bedekt door haar handen. Leuk detail: Lily heeft ook een derde tepel, die ze met de pink van haar linkerhand netjes afdekt. Deze kleine afwijking, een extra tepel, schijnt 1 op de 18 mensen te treffen.

Een getuige van de fotoshoot wist de Britse krant The Sun te vertellen dat Allen het wel leuk vond om te strippen. "Ze is trots op haar lijf."


Lily Allen gaat graag met borsten bloot  (foto: DAG)

Nu ook gedownloade film in de bioscoop

Onderzoekers van The Far North Living Lab hebben onlangs voor het eerst de BitTorrent-techniek gebruikt voor het tonen van een film in de bioscoop.

BitTorrent is een systeem dat internetters in staat stelt van meerdere andere gebruikers tegelijk materiaal te downloaden, zodat film of muziek snel binnengehaald kan worden. Omdat de techniek wordt gezien als de kurk waar de internetpiraterij op drijft, is BitTorrent uiteraard niet erg populair bij filmmaatschappijen. Maar Noorse wetenschappers hebben nu laten zien dat ook de industrie kan meeprofiteren van het downloaden via een peer-to-peer-netwerk.

De film Carved van Jonas Rejman werd in de bioscoop vertoond in 2K-resolutie (volledig digitaal dus) met een snelheid van 19 megabit per seconde. Op dit moment halen veel onafhankelijk gemaakte ‘kleine’ films de bioscoop niet, omdat de digitale techniek veel te duur is. Volgens de website Torrentfreak kost een harddisk met een digitale film voor in de bioscoop al gauw 2000 dollar per kopie. Maar wanneer BitTorrent doorzet in de bioscoop, is een dergelijke kopie niet meer nodig - de cinema downloadt de film dan van andere gebruikers wereldwijd.

Daardoor zouden kleine arthouse-films een grotere kans maken om in de bioscoop gedraaid te worden. Njal Borch, een van de onderzoekers die meewerkte aan het BitTorrent-experiment, zegt dat dit nog maar eens aantoont dat internet helemaal geen bedreiging hoeft te zijn voor creatieve prestaties. "We zijn niet bang voor de toekomst, internet zal creativiteit nooit verwoesten. Integendeel."


Nu ook gedownloade film in de bioscoop  (foto: DAG)

Incident tussen Räikkönen en Sutil onbestraft

De wedstrijdleiding van de Grand Prix van Duitsland heeft besloten het incident tussen Kimi Räikkönen en Adrian Sutil onbestraft te laten. Beide coureurs raakten elkaar in de eerste bocht nadat de Force India-coureur net gepit had.

Räikkönen zorgde er voor dat de voorvleugel van Sutil er af gereden werd en hierdoor liep de Duitser een mogelijke puntenfinish mis. Na afloop van de race verklaarden beide rijders dat het een raceindicent was en de wedstrijdleiding ging er in mee.

"Het was een normaal raceding," zei Räikkönen. "Ik probeerde hem aan de buitenkant in te halen en hij probeerde zijn plaats te behouden. Jammer genoeg raakten we elkaar en verloor hij zijn voorvleugel. Er gebeurde niets ongewoons, het was een normaal raceincident en een kleine touche, maar voor hem pakte dat verkeerd uit."

Sutil kwam uiteindelijk als vijftiende over de finish. Räikkönen zag de streep niet, omdat de Fin na 34 ronden zijn bolide in de pits moest parkeren na een koelvloeistoflekkage.

Bot en Takak op stage bij Plymouth

Plymouth Argyle geeft René Bot en Jasar Takak de kans om een contract af te dwingen. De Engelse club kan de spelers transfervrij halen, aangezien beide spelers niet over een contract beschikken.

Bot, die afgelopen seizoen van De Graafschap te horen kreeg dat er na elf jaar geen plek meer voor hem was in Doetinchem, hield zijn conditie de afgelopen tijd op peil bij AGOVV Apeldoorn. Takak, die sinds de zomer van 2008 al zonder club zit, omdat hij destijds vertrok bij Vitesse, trainde de afgelopen tijd mee bij VVV-Venlo. De promovendus wilde hem graag binden, maar de speler wil volgens De Gelderlander een stage afwerken bij Plymouth.

De club, die uitkomt in het Championship, geeft het tweetal voor een nog onbekende periode de kans om zich te bewijzen. Wellicht ligt er voor beiden een contract in het verschiet.

Daniëlle Oerlemans bevallen

Daniëlle Oerlemans is eergisteravond bevallen van een dochter. Dat heeft een woordvoerster van haar echtgenoot Reinout Oerlemans vandaag gemeld. Katelyn Jane is het vierde kind van het echtpaar.

Het gezin woont tegenwoordig in Los Angeles. Daniëlle en Reinout hadden al twee zoons, Thijmen James van acht en Benjamin Jack van drie, en een dochter, Fiene Joan van vijf. Moeder en dochter maken het goed, aldus de zegsvrouw.

Bondscoach geschorst na trap in ballen

De Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre heeft de welbekende trap van Van Gaal daadwerkelijk in praktijk gebracht. De beste man is nu wel voor drie wedstrijden geschorst door de CONCACAF, de Noord-Amerikaanse UEFA.

Het trapincident vond plaats tijdens de interland Mexico en Panama. Net voor het laatste fluitsignaal liep de Panamese speler Ricardo Phillips langs de Mexicaanse dugout. Vanuit het niets gaf Aguirre de voetballer een welgemikte trap tussen de benen.

Na wat duw- en trekwerk werden beiden gesommeerd naar de kleedkamer te vertrekken, maar de bondscoach weigerde hier gehoor aan te geven. Nadat hij demonstratief op het veld bleef staan, werd de wedstrijd alsnog hervat. Deze is uiteindelijk geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Aguirre heeft zijn excuses aangeboden, en aanvaardde de boete van 25.000 dollar die de Mexicaanse voetbalbond hem oplegde. Hierbovenop kwam dus de schorsing die de CONCACAF hem oplegde.


De coach beheert een bijzondere traptechniek
Voor meer sport moet je natuurlijk op FOK! Sport kijken!

Geen avondklok meer in Honduras

De Hondurese interim-regering heeft vandaag de avondklok die sinds eind juni gold, ingetrokken. Volgens de Hondurese interim-president Roberto Micheletti is de rust in het land teruggekeerd. Volgens hem is dankzij de avondklok ook het aantal misdrijven in het land gedaald.

Micheletti werd door het Hondurese Congres aangesteld, nadat het leger oud-president Manuel Zelaya het land uitzette in opdracht van het Constitutionele Hof. Zelaya had een referendum willen houden, dat een tweede ambtstermijn mogelijk had kunnen maken, in weerwil van een uitspraak van het hof.

Interim-president Micheletti trekt avondklok Honduras in  (foto: ANP)

'McDonald's verhuist van Londen naar Genčve'

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s gaat zijn Europese hoofdkantoor later dit jaar verhuizen van Londen naar Genève wegens een soepeler belastingregime. Dat meldde de Britse krant Daily Telegraph op zijn website.

Volgens de krant maakt McDonald’s zich zorgen over een verandering van de Britse belastingwet, waardoor meer belasting moet worden betaald. Eerder verhuisden ook andere grote Amerikaanse bedrijven zoals Kraft, Procter & Gamble, Colgate-Palmolive, Google en Yahoo hun Europese hoofdkantoren van Londen naar Zwitserland wegens de lagere belastingen.

McDonald’s opende in 1974 zijn eerste restaurant in Londen. De Britse activiteiten van McDonald’s worden nog wel vanuit Londen geleid. De Europese markt van McDonald’s groeide in de afgelopen jaren sterker dan de Amerikaanse markt en is nu de grootste regio gemeten naar omzet voor ’s werelds grootste hamburgerketen.

Van Hummel net op tijd binnen, Napolitano niet

Kenny van Hummel heeft de Pyreneeën overleefd. De sprinter van Skil-Shimano hield vandaag uiteindelijk 3 minuten over. Danilo Napolitano kwam wel te laat binnen.

Van Hummel werd vandaag bij aankomst bij de teambus met applaus begroet. Hij mag nu met het vliegtuig mee naar Limoges, waar dinsdag de Tour weer verder gaat. "Ik dacht onderweg: Of ik ga naar huis, of ik blijf in de Tour. Het zijn allebei mooie vooruitzichten, maar ik blijf toch het liefste nog even hier," aldus Van Hummel die 38 minuten na winnaar Fedrigo over de streep kwam. Napolitano haalde de tijdslimiet niet en is na Koldo Fernandez de tweede sprinter die gedwongen de Tour moet verlaten.

Ploegleider Merijn Zeeman had de hele dag achter van Hummel gereden: "Het was een gekkenhuis. Hij heeft 100 kilometer alleen gereden, met de jury er bovenop. Ik kon niks, alleen maar motiveren en voor eten en drinken zorgen. Kenny is als een 'kamikaze' de Tourmalet afgedaald." In het klassement staat Van Hummel met een achterstand van 1:59.32 op de 171ste en laatste plaats.

Drop, kaas en hagelslag mee op vakantie

Vier op de tien Nederlanders nemen in de auto op weg naar de vakantiebestemming typisch Hollandse etenswaren mee. In 56 procent van de gevallen gaan boterhammetjes mee, zo blijkt uit onderzoek van online autoverzekeraar Allsecur dat vandaag is gepubliceerd.

Zo goed als de helft van de vakantiegangers gaat niet van huis zonder drop, kaas en hagelslag in de auto. Pindakaas (37 procent) en stroopwafels (19 procent) gaan voor de zekerheid ook vaak mee op reis.

Ruim driekwart van de vakantiegangers heeft handdoeken in de auto liggen, 56 procent neemt het zekere voor het onzekere en neemt wc-papier mee. Ongeveer een kwart van de reizigers neemt de laptop mee, 11 procent heeft een elektronische agenda op zak.


50% van de Nederlanders neemt hagelslag mee op vakantie  (foto: DAG)

Opnieuw gewonden bij stierenloop Pamplona

Bij de tradionele stierenloop op het San Fermin festival in het Spaanse Pamplona, zijn gisteravond opnieuw vijf mensen gewond geraakt. Het ergst getroffen werd een deenemer die aan de ingang van de arena zelfs twee keer door de 600 kilogram zware stieren werd gespietst. De man werd in de borststreek en het dijbeen geraakt, aldus de hulpdiensten van de Noord-Spaanse stad. Zijn toestand is ernstig.

"We maken ons grote zorgen om hem", zei een van de artsen. Een andere loper werd in de hals getroffen.

Een van de stieren had zich van de kudde afgescheiden en zocht gericht afzonderlijke deelnemers op. Een 24-jarige Ier kwam tegenover het beest te staan, werd enkele keren over de grond gerold, maar niet gespietst.

Eergisteren liep het slecht af met een 27-jarige Spanjaard: een stier spietste hem op zijn horens. De uitdager kon het niet meer navertellen. Het was voor het eerst sinds 2003 dat er een dodelijk slachtoffer viel bij de stierenloop van Pamplona.


Opnieuw gewonden bij stierenloop Pamplona  (foto: DAG)

'Sparv wordt als vervanger Levchenko gezien'

Tim Sparv moet bij FC Groningen de vervanger worden van Evgeniy Levchenko. Dit heeft algemeen directeur van de noorderlingen, Hans Nijland, bevestigd tegenover RTV Noord.

De 22-jarige Finse speler, die momenteel onder contract staat bij Halmstad BK uit Zweden, moet de vacante positie op het middenveld gaan invullen, die is ontstaan na het vertrek van Levchenko.

Bij FC Groningen hoopt men dat Sparv nog voor 1 september kan aansluiten bij de selectie. Nijland meldt tegen het eerder genoemde medium dat de interesse 'redelijk concreet' is.

Levchenko liet onlangs weten dat hij zou vertrekken bij de Trots van het Noorden. De Oekraďner kon nog een jaar langer in Groningen blijven, maar ging niet akkoord met een contractvoorstel voor één seizoen.

AGOVV kan dankzij financiers de transfermarkt op

Drie ondernemers hebben toegezegd een aanzienlijk geldbedrag te investeren in de spelersselectie van AGOVV. De club uit Apeldoorn wil hiermee minimaal drie nieuwelingen binnenhalen, meldt De Stentor.

De drie zakenmensen, van wie Jan Artz -voormalig profvoetballer en futsalinternational- alleen naar voren wil treden, hebben gegarandeerd dat er direct 250.000 euro beschikbaar is. Een deel daarvan kan in nieuwe spelers worden gestoken. "En een deel wordt gebruikt voor een nieuwe commerciële ruimte met twintig skyboxen", zo liet AGOVV-voorzitter Victor Doorn weten. "Dit is een grote opluchting in moeilijke tijden. Zij (de investeerders, red.) zijn geen aandeelhouders geworden, maar gaven garantie voor groei. Wij zijn verzekerd van onze inkomsten."

Artz begon deze week als nieuwe commercieel directeur bij de club uit Apeldoorn. Voorheen was hij technisch directeur bij FC Valetta uit Malta. Doorn meldt verder dat AGOVV met het uitgeven van aandelen bezig is. "Dat zou een volgende stap zijn. Iedereen die tot nu toe geld in de club heeft gestoken, deed de toezegging dat zij hun vorderingen omzetten in een achtergestelde lening als het lukt."

Coach John van den Brom was samen met de technische staf één van de initiatiefnemers om de investeerders en de AGOVV bij elkaar te brengen. "Hier hebben we heel veel tijd en energie in gestoken, maar we zijn natuurlijk ontzettend blij met het resultaat. Ondanks de mooie 1-0 overwinning op FC Utrecht hebben we een te smalle selectie. We zoeken in een ideaal plaatje een doelman, een rechtsback, iemand voor centraal achterin en een speler die aan de zijkanten uit de voeten kan."

Pokémon Sunday brengt ons HeartGold en SoulSilver

Als er iets is wat de Pokémon-fans deze vakantie zullen koesteren, zijn dat de remakes van Gold en Silver, Pokémon HeartGold en SoulSilver, voor de Nintendo DS wel. Beetje voor beetje worden we als een hongerige hond gevoed met informatie over deze twee games. Vandaag heeft Pokémon Sunday ons een filmpje met gameplay gebracht en hebben we ook nog wat scans van onze Jappanse vrienden gekregen. Hier volgt een lijst met informatie:

Je moet opnieuw Entei, Suicune en Raikou zoeken
Suicune wordt gezocht door Eusine, een personage uit Pokémon Crystal
Ho-Oh is in de Tin Tower en Lugia op de Whirl Islands. Beide zijn op level 45
De PokéAthelon is een serie van minigames waarin je drie Pokémon kan besturen. Er wordt gebruik gemaakt van de stylus
De Pokémon gyms hebben nieuwe obstakels
De rode Gyarados is in Lake of Rage en is op level 30.
De Kimono Girls zijn een belangrijk deel van het verhaal
Dialga, Palkia en Giratina kunnen nu Metal Burst, Hydro Pump en Shadow Sneak leren
Er zijn in totaal negen minigames
Latios en Latias zijn te vangen op level 30
Mewtwo is ook weer aanwezig
Lugia en Ho-Oh hebben een geheime kracht
Lazio is een optie voor Cruz

De transfervrije Julio Ricardo Cruz heeft de clubs voor het uitkiezen. Volgens zijn zaakwaarnemer staat de Argentijnse aanvaller positief tegenover een overstap naar SS Lazio.

De naam van Cruz is al in verband gebracht met AS Roma, Napoli en Fiorentina. SS Lazio is de laatste die belangstelling zou hebben getoond. De zaakwaarnemer van Cruz beweert dat de spits niet bij voorbaat 'nee' zal zeggen tegen een transfer naar de Italiaanse bekerwinnaar.

"Ik heb nog geen contact gehad met Lazio, maar het is een grote club en Julio zal een aanbieding van hen zeker in beraad nemen," aldus Jorge Cyterszpiler tegenover Sky Sports. "Wanneer hij over zijn toekomst beslist? De deadline is pas op 31 augustus, dus hij heeft nog genoeg bedenktijd."

Julio Ricardo Cruz speelde al vanaf 2003 bij Internazionale, maar het contract van de oud-Feyenoorder werd daar niet verlengd. Eerder ketste een transfer naar het Panathinaikos van trainer Henk ten Cate af, omdat beide partijen er niet uit kwamen over het salaris.

Ten Dam voelt zich geradbraakt

Laurens Ten Dam heeft een bewogen dag achter de rug in de Tour. Hij zat in een achtervolgende groep op de koplopers, ging in de afdaling van de Tourmalet onderuit en moest daarna nog achtervolgen voor Oscar Freire.

"Ja, ik voel me niet super natuurlijk", aldus Ten Dam. Al in de tweede bocht van de afdaling ging het mis. "Ik heb super afgezien om in die eerste groep te blijven, als je zo valt is dat kloten. Ik voel me nu vrij geradbraakt."

Nadat hij was teruggezakt in het peloton deed Ten Dam nog volop mee in de achtervolging. "Je probeert toch een rit te winnen met de ploeg, dan moet het gat dicht. Helaas is dat niet gelukt, die mannen vooraan hebben toch hard gereden."

Breukink: "We moesten het proberen"

Rabobank deed in de Touretappe van vandaag nog een poging de twee vluchters te pakken. In het peloton zat namelijk sprinter Oscar Freire. De ploeg slaagde hier echter niet in.

Het peloton eindigde uiteindelijk op een achterstand van dertig seconden. Freire won nog wel de sprint om de derde plaats. "Freire sloot aan het einde van de afdaling van de Tourmalet aan bij het peloton. We hadden er al rekening mee gehouden dat als dat zou gebeuren, we voor hem zouden gaan rijden. Het gat met de koplopers was vrij groot, een minuut of vijf, dan weet je dat het niet simpel is. Maar je moet het gewoon proberen", aldus ploegleider Erik Breukink tegen NOS-radio.

In de slotfase hielp zelfs kopman Dennis Menchov in de achtervolging. "Hij ziet ook dat het alle hens aan dek is. We hadden drie man op kop rijden, daarom heeft hij wat eten en bidons naar voren gebracht", verklaarde Breukink. "Als het gat iets kleiner was geweest, had Denis het laatste gaatje wel dicht kunnen rijden."

Honkballers Cuba winnen WPT

De honkballers van Cuba zijn de winnaar geworden van het World Port Tournament. De Cubanen klopten in de finale Nederland.

Cuba was al het hele toernooi oppermachtig terwijl Nederland na een zwakke start zich knap wist te herstellen. Vandaag hield Oranje lang uitzicht op een stunt. In de zesde inning sloeg Sydney de Jong een homerun en Raily legito op de honken kwam Nederland tot de gelijkmakende 3-3. In de gelijkmakende slagbeurt kreeg pitcher Michiel van Kempen echter drie honkslagen tegen waardoor Yolbis Borroto wist te scoren.

Daarna was de wedstrijd gespeeld en wist Cuba zelfs uit te lopen tot een 9-3 eindstand.

[NASCAR] Uitslag LifeLock.com 400

Mark Martin heeft wederom een Nascar Sprint Cup-race op zijn naam geschreven. De 50-jarige Amerikaan kwam in de LifeLock.com 400 op de Chicagoland Speedway als eerste over de streep voor Jeff Gordon en Kasey Kahne. Tony Stewart bleef leider in het klassement.

Beide Red Bull-coureurs Brian Vickers en Scott Speed mochten van poleposition beginnen, maar lang konden ze niet van die plaatsen genieten, want Jimmie Johnson nam de leiding na tien ronden over. Mark Martin en Tony Stewart waren ondertussen druk bezig zich een weg door het veld te banen en slaagden hier goed in.

Martin won na veertig ronden bij de eerste caution de race in de pitstraat voor Brian Vickers en Clint Bowyer. Johnson klom al snel weer op naar plaats drie, terwijl Juan Montoya met problemen op plaats 27 rondreed. De leiders moesten na honderd ronden wederom naar de pits en Martin bleef aan de leiding voor Johnson en Kasey Kahne. Laatstgenoemde wist Johnson vijf ronden later in te halen voor plaats twee.

Het duurde tot ronde 131 voordat de tweede caution van de dag een feit was. Montoya profiteerde ervan door een ronde terug te krijgen. Vooraan veranderde er na de pitstops niet veel, maar na de groene vlag wist Tony Stewart plaats drie van Kahne af te snoepen. Martin liep ondertussen uit naar een voorsprong van 2,9 seconden en maakte hierbij de volgende pitstops gebruik van om voor Johnson en Denny Hamlin naar buiten te komen.

De volgende gele vlag was na 211 van de 266 ronden door rommel op de baan. Vooraan veranderde er wederom weinig, al was het Stewart die door problemen bij de pitstop terugviel naar plaats vijftien. Enkele ronden later was het Sam Hornish jr. die de muur raakte na contact tussen hem en Joey Logano.

Johnson kende de beste herstart en pakte de leiding over. Niet veel later was het Paul Menard die zijn band zag klappen nadat hij contact had gehad met Dale Earnhardt jr. Menard raakte de muur en viel uit. Ook Scott Speed, Jamie McMurray and Jeff Burton spinden in de chaos. Slechts enkele coureurs wisselden hun banden en bij de herstart wist Vickers Stewart in te halen voor plaats twee.

De een-na-laatste caution van de dag werd veroorzaakt door David Reutimann die na contact met Montoya de muur raakte. Denny Hamlin deelde in ronde van de herstart een tikje uit aan Johnson die daarna snel terugviel. Martin was even daarna de gelukkige toen Vickers en Hamlin elkaar raakten en terugvielen. Jimmie Johnson, Kurt Busch en Jeff Gordon raakten elkaar, waarna laatstgenoemde profiteerde en even later doorschoof naar plaats twee. Kyle Busch veroorzaakte nog een caution door zijn motor op te blazen, maar tot positiewisselingen leidde dit niet meer, zodat Martin zijn vierde overwinning van het jaar kon pakken.

In het klassement gaat Tony Stewart nog altijd aan de leiding met 2884 punten. Jeff Gordon staat tweede met 2709, voor Jimmie Johnson met 2672 punten. Kurt Busch volgt met 2526 en Denny Hamlin met 2457 punten. Mark Martin komt met 2296 de top twaalf binnen.

Uitslag LifeLock.com 400

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
114Mark Martin Chevrolet195/10 267
27Jeff Gordon Chevrolet170/0 267
315Kasey Kahne Dodge170/5 267
432Tony Stewart Chevrolet165/5 267
54Denny Hamlin Toyota155/0 267
612Ryan Newman Chevrolet150/0 267
71Brian Vickers Toyota151/5 267
83Jimmie Johnson Chevrolet147/5 267
95Clint Bowyer Chevrolet138/0 267
1019Juan Montoya Chevrolet134/0 267
1110Marcos Ambrose Toyota130/0 267
129David Reutimann Toyota127/0 267
1320A.J. Allmendinger Dodge124/0 267
1425Carl Edwards Ford121/0 267
1513Dale Earnhardt Jr. Chevrolet118/0 267
1621Martin Truex Jr. Chevrolet115/0 267
1722Kurt Busch Dodge112/0 267
1824Joey Logano * Toyota109/0 267
1928Kevin Harvick Chevrolet106/0 267
2037Michael Waltrip Toyota103/0 266
2142Bobby Labonte Ford100/0 266
2230Jamie McMurray Ford97/0 266
2333Matt Kenseth Ford94/0 266
2411Reed Sorenson Dodge91/0 265
2517David Ragan Ford88/0 265
2636David Stremme Dodge85/0 265
2734Elliott Sadler Dodge87/5 265
2838Casey Mears Chevrolet79/0 265
298Bill Elliott Ford76/0 265
3040John Andretti Chevrolet73/0 265
3135Greg Biffle Ford70/0 265
3229Brad Keselowski Chevrolet67/0 265
DNF6Kyle Busch Toyota64/0 257Engine
3441Robby Gordon Toyota61/0 237
DNF27Paul Menard Ford58/0 226Accident
DNF2Scott Speed * Toyota55/0 226Accident
DNF23Jeff Burton Chevrolet52/0 224Accident
DNF16Sam Hornish Jr. Dodge49/0 217Accident
DNF39Mike Skinner Toyota46/0 60Engine
DNF26Mike Bliss Dodge43/0 58Electrical
DNF31Joe Nemechek Toyota40/0 30Clutch
DNF43David Gilliland Chevrolet37/0 11Transmission
DNF18Dave Blaney Toyota34/0 10Engine
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 19 van de 36 races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart2884Leader190211
2Jeff Gordon2709-175190110
3Jimmie Johnson2672-21219028
4Kurt Busch2526-35819016
5Denny Hamlin2457-42719006
6Carl Edwards2438-44619005
7Ryan Newman2385-49919105
8Kasey Kahne2336-54819013
9Juan Montoya2321-56319100
10Kyle Busch2298-58619134
11Mark Martin2296-58819345
12Matt Kenseth2295-58919124

'Duitsland uit recessie'

Sinds het tweede kwartaal zijn onze Oosterburen uit de recessie geklommen. In het afgelopen kwartaal was er geen sprake meer van economische krimp. Dit blijkt uit interne berekeningen van het Duitse ministerie van Economische Zaken, zo weet het blad Der Spiegel te melden.

Vier kwartalen krimp achter de rug
Een woordvoerder van het ministerie gaf geen commentaar op het artikel. Duitsland, Nederlands grootste handelspartner, zat vier kwartalen achtereen in een krimpfase van de economie. In het eerste kwartaal van 2009 kromp de Duitse economie met 3,8 procent, de sterkste krimp op kwartaalbasis sinds 1970.

Export trekt aan
Ook de export trok aan. Afgelopen week werd bekend dat de Duitse export in mei met 0,3 procent is gestegen in vergelijking met april. De industrieorders uit het buitenland gingen die maand met 5,2 procent omhoog. In april nam de Duitse export nog met 5 procent af.

'Nederlands grootste handelspartner uit de recessie'

Duitse gamers openen de tegenaanval

Meer dan 28.000 Duitse gamers hebben een petitie ondertekend waarin de regering gevraagd wordt een wetsvoorstel over zogeheten 'killerspiele' te herzien.

De Duitse regering wil gewelddadige videogames aan banden gaan leggen, omdat ze het gedrag van de spelers zouden beďnvloeden. Als de petitie 50.000 handtekeningen weet te krijgen, zal het wetsvoorstel opnieuw besproken worden in de Bundestag.

Deze stappen van de Duitse rgering zijn onder andere het gevolg van de schietpartij op een middelbare school in Winnenden, in maart van dit jaar. Een 17-jarige jongen schoot daar 16 schoolgenoten dood, en bleek achteraf een enthousiaste gamer te zijn.


Tim K. richtte in maart 2009 een bloedbad aan op zijn school.

Uitslagen oefenduels 12 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Willem II
Biemans, Reniers, Zijler,
Waalkens, Schmeltz
Team Brabants Dagblad
Boonstoppel, Smulders
5-2
De Graafschap
Meerdink (2)
Ajax Cape Town (ZAf) 2-0

Tour: Uitslag negende etappe

Pierrick Fedrigo heeft de negende etappe van de Tour de France gewonnen. Hij versloeg na een lange vlucht Franco Pellizotti. Bovenin het klassement veranderde niets.

De rit van vandaag ging over 160,5 kilometer. Op deze laatste rit voor de rustdag moesten twee cols worden bedwongen, namelijk de Aspin van de eerste categorie en de Tourmalin van de buitencategorie.


Al vanaf het begin van de etappe werd er aangevallen. Een groepje van meer dan tien renners nam een kleine voorsprong, met daarbij onder andere Jens Voigt. De Duitser van Saxobank vond het tempo duidelijk te laag en maakte wat meer tempo. Hierdoor viel een groot deel van de kopgroep terug en bleven er nog vier koplopers over: Voigt, Fedrigo (BBox Bouygues Telecom), Pellizotti (Liquigas) en Duque (Cofidis). De vier begonnen samen aan de beklimming van de Aspin.

Op de flanken van de Aspin plaatste Laurens ten Dam een aanval en kreeg een aantal renners mee. De groep kreeg ongeveer twee minuten voorsprong op het achtervolgende peloton. Duque moest lossen uit de kopgroep en zakte snel terug.

Op de Tourmalin waren Pellizotti en Fedrigo de enige twee overblijvers van de kopgroep. De achtervolgende groep, met daarin behalve Ten Dam ook Garate van Rabobank, Txurruka en Martinez (beide Euskatel), Paulinho (Astana), Van den Broeck (Silence-Lotto), Goubert (AG2R), Moncoutié (Cofidis) en Voeckler (Bbox Bouygues Telecom).

In de afdaling van de Tourmalin kwam Ten Dam al vroeg ten val en raakte achterop bij de koplopers. De groep werd ingelopen door het dalende peloton, waardoor alleen Pellizotti en Fedrigo nog vooruit reden.

In de laatste kilometers maakten Caisse d'Epargne en Rabobank tempo om de vluchters terug te pakken, maar dat mocht niet meer baten. Pellizotti ging als eerste de sprint aan maar het was Fedrigo die als eerste over de streep kwam. In het aanstormende peloton werd nog gesprint om plaats drie. Deze sprint werd gewonnen door Oscar Freire.

Uitslag etappe 9

#NaamLandPloegTijd
1Pierrick FedrigoFrankrijkBBO4:05.31
2Franco PellizottiItaliëLIQz.t.
3Oscar FreireSpanjeRAB+0.34
4Serguei IvanovRuslandKATz.t.
5Peter VelitsSlowakijeMRMz.t.
6Jose Joaquin RojasSpanjeGCEz.t.
7Greg van AvermaetBelgieSILz.t.
8Geoffroy LequatreFrankrijkAGRz.t.
9Alessandro BallanItaliëLAMz.t.
10Nicolas RocheIerlandALMz.t.
77Laurens ten DamNederlandRABz.t.

 

Klassement na etappe 9

PlekNaamLandPloegTijd
1Rinaldo NOCENTINIITAALM30:18.16
2Alberto CONTADORSPAAST+0.06
3Lance ARMSTRONGVSAST+0.08
4Levi LEIPHEIMERVSAST+o.39
5Bradley WIGGINSGBRGRM+0.46
6Andreas KLÖDENDUIAST+0.54
7Tony MARTINDUITHR+1.00
8Christian VANDE VELDEVSGRM+1.24
9Andy SCHLECKLUXSAX+1.49
10Vincenzo NIBALIITALIQ+1.54
40Laurens TEN DAMNEDRAB+11.44

Kohl beschuldigt Dekker en Boogerd

Tijdens de verhoren van de Oostenrijkse wielrenner Bernhard Kohl zijn de namen gevallen van onder andere Thomas Dekker en Michael Boogerd. Kohl werd betrapt op doping en gaf zelf aan te stoppen met wielrennen.


Rondom het schandaal van de Oostenrijkse wielermanager Stephan Matschiner werd Kohl verhoord. Matschiner zou met bloeddoping bezig zijn geweest en verschillende atleten een bloedcentrifuge aangeboden hebben. Kohl verklaarde: "Hij (Matschiner, red.) vertelde me later dat de renners Michael Boogerd, Thomas Dekker en Pietro Caucchioli de machines hebben gebruikt in ruil voor een eenmalige betaling", aldus Kohl in de Oostenrijkse krant Kurier. Delen van het verhoor waren zondag in het dagblad te lezen.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

NASA: Endeavour klaar voor lancering

Spaceshuttle Endeavour heeft geen schade opgelopen door de blikseminslag van vrijdagnacht. Dat bleek vandaag na een onderzoek van de elektrische circuits in het ruimteveer, liet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA weten.

Door het onderzoek moest de lancering worden uitgesteld. De Endeavour wordt nu aankomende nacht gelanceerd, vermoedelijk om 01.15 uur (Nederlandse tijd). De storm is dan ook voorbij getrokken, zodat het weer de lancering niet meer kan hinderen.

Het vertrek van de Endeavour werd eerder al enkele malen uitgesteld, wegens problemen met de brandstoftank. Het ruimteveer, met zeven bemanningsleden, moet onder meer het laatste deel van de Japanse module Kibo naar het internationale ruimtestation ISS brengen. In deze 'veranda in de ruimte', zoals de NASA de Japanse uitbouw noemt, kunnen ruimtevaarders experimenten uitvoeren waarbij direct contact met de ruimte nodig is.

Fedrigo wint na lange vlucht

Pierrick Fedrigo heeft de negende etappe van de Tour de France gewonnen. Hij versloeg na een lange vlucht Franco Pellizotti. Bovenin het klassement veranderde niets.

De rit van vandaag ging over 160,5 kilometer. Op deze laatste rit voor de rustdag moesten twee cols worden bedwongen, namelijk de Aspin van de eerste categorie en de Tourmalin van de buitencategorie.

Al vanaf het begin van de etappe werd er aangevallen. Een groepje van meer dan tien renners nam een kleine voorsprong, met daarbij onder andere Jens Voigt. De Duitser van Saxobank vond het tempo duidelijk te laag en maakte wat meer tempo. Hierdoor viel een groot deel van de kopgroep terug en bleven er nog vier koplopers over: Voigt, Fedrigo (BBox Bouygues Telecom), Pellizotti (Liquigas) en Duque (Cofidis). De vier begonnen samen aan de beklimming van de Aspin.

Op de flanken van de Aspin plaatste Laurens ten Dam een aanval en kreeg een aantal renners mee. De groep kreeg ongeveer twee minuten voorsprong op het achtervolgende peloton. Duque moest lossen uit de kopgroep en zakte snel terug.

Op de Tourmalin waren Pellizotti en Fedrigo de enige twee overblijvers van de kopgroep. De achtervolgende groep, met daarin behalve Ten Dam ook Garate van Rabobank, Txurruka en Martinez (beide Euskatel), Paulinho (Astana), Van den Broeck (Silence-Lotto), Goubert (AG2R), Moncoutié (Cofidis) en Voeckler (Bbox Bouygues Telecom).

In de afdaling van de Tourmalin kwam Ten Dam al vroeg ten val en raakte achterop bij de koplopers. De groep werd ingelopen door het dalende peloton, waardoor alleen Pellizotti en Fedrigo nog vooruit reden.

In de laatste kilometers maakten Caisse d'Epargne en Rabobank tempo om de vluchters terug te pakken, maar dat mocht niet meer baten. Pellizotti ging als eerste de sprint aan maar het was Fedrigo die als eerste over de streep kwam. In het aanstormende peloton werd nog gesprint om plaats drie. Deze sprint werd gewonnen door Oscar Freire.

Uitslag etappe 9

PlekNaamLandPloegTijd
1Pierrick FEDRIGOFRABBO4:05.31
2Franco PELLIZOTTIITALIQz.t.
3Oscar FREIRESPARAB+0.34
4Serguei IVANOVRUSKATz.t.
5Peter VELITSSLVMRMz.t.
6Jose Joaquin ROJASSPAGCEz.t.
7Greg VAN AVERMAETBELSILz.t.
8Geoffroy LEQUATREFRAAGRz.t.
9Alessandro BALLANITALAMz.t.
10Nicolas ROCHEIERALMz.t.
77Laurens TEN DAMNEDRABz.t.


Klassement na etappe 9

PlekNaamLandPloegTijd
1Rinaldo NOCENTINIITAALM34:24.21
2Alberto CONTADORSPAAST+0.06
3Lance ARMSTRONGVSAST+0.08
4Levi LEIPHEIMERVSAST+o.39
5Bradley WIGGINSGBRGRM+0.46
6Andreas KLÖDENDUIAST+0.54
7Tony MARTINDUITHR+1.00
8Christian VANDE VELDEVSGRM+1.24
9Andy SCHLECKLUXSAX+1.49
10Vincenzo NIBALIITALIQ+1.54
40Laurens TEN DAMNEDRAB+11.44

Vitesse-trainer Bos: "Hofs niet noodzakelijk"

Nicky Hofs maakt mogelijk definitief de overstap van Feyenoord naar Vitesse. Trainer Theo Bos denkt echter dat die transfer geen noodzaak is.

"Hofs is geen noodzaak. We moeten goed kijken waaraan we het geld uitgeven," vertelt Bos tegenover Omroep Gelderland. "Maar Nicky is een apart verhaal, omdat hij een Arnhemse jongen is en met zijn drive en agressiviteit iets kan toevoegen."

Nicky Hofs speelde tussen 2001 en 2004 ook al voor Vitesse. In de winterstop van zijn vierde seizoen verkaste hij naar Feyenoord. Door blessures kon hij daar echter nooit een basisplaats veroveren, en de Rotterdammers verhuurden hem afgelopen seizoen aan Vitesse.

Trainer Theo Bos hoopt nog een linksback te contracteren, om het vertrek van Nicky Kuiper naar FC Twente op te vangen. Zdenek Koukal, een proefspeler uit Tsjechië, is in beeld. Over hem is echter nog geen beslissing genomen en volgens Bos is er naast Koukal nog een andere 'zeer interessante' kandidaat.

22,5 procent inflatie in Iran

De Iraanse krant Sarmayeh bericht dat de inflatie in Iran afgenomen is tot slechts 22,5 procent. Dit blijkt uit cijfers van de Iraanse centrale bank. Een maand eerder bedroeg de inflatie nog 23,6 procent, en afgelopen september 29 procent.

'Ahmadinejad strooit met geld'
De ontwaarding van geld is een van de grootste economische problemen van het gas- en olierijke Iran. Voor de nog steeds omstreden presidentsverkiezingen van 12 juni hamerden economen en rivalen van president Mahmoud Ahmadinejad erop dat de regering vier jaar lang onverantwoordelijk met geld heeft gesmeten. Ahmadinejad zou zo de motor van de hoge inflatie zijn.

Torenhoog begrotingstekort
Ondanks de hoge olieprijzen van de afgelopen jaren is het Iraanse begrotingstekort groter dan ooit. De president heeft bovendien ook geput uit een reservefonds dat een voorganger voor magere jaren oprichtte.

Mir Mossein Mousavi, de grootste oppositieleider, stelde voor de verkiezingen onder meer dat er niet alleen geld is verkwist, maar ook spoorloos is verdwenen onder Ahmadinejad-regering. De president werd met bijna 63 procent van de stemmen herkozen. De oppositie claimt verkiezingsfraude. 

'Mahmoud Ahmadinejad strooit met geld'

Iwelumo mist competitiestart bij Wolves

Wolverhampton Wanderers kan de eerste weken in de Premier League niet beschikken over spits Chris Iwelumo. De 30-jarige Schot kampt met een voetblessure.

Iwelumo liep de blessure op in een oefenwedstrijd. "Ik voelde het een paar dagen voor de wedstrijd al, maar ik dacht dat het niets ernstigs was," legt de aanvaller uit tegenover Sky Sports. "Tijdens de wedstrijd voelde ik ineens iets knakken."

Naar verwachting staat Iwelumo ongeveer acht weken buitenspel, waardoor hij de eerste drie of vier competitiewedstrijden van het nieuwe Premier League-seizoen mist. "Ik moet positief blijven. Ik denk dat ik dinsdag wordt geopereerd, en daarna zal ik moeten werken aan mijn herstel."

Chris Iwelumo had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de [i]Wolves in het Championship. De Schotse international speelde 31 wedstrijden, waarin hij tot veertien treffers kwam.

Rogers denkt aan opgeven

De Australiër Michael Rogers verwacht dat hij de Tour de France gaat verlaten. De renner van Team Columbia viel in de rit naar Barcelona en ondervindt nog steeds hinder van de blessures die hij daarbij opliep.

"Het ziet er momenteel beroerd uit", aldus Rogers voor vertrek in de negende etappe. "Ik heb grote problemen met mijn rug. De benen voelen erg goed, maar het kost enorm veel moeite om op de pedalen te gaan staan." Rogers gebruikt de rustdag (maandag) om zich intensief te laten behandelen aan zijn blessures.

Zaterdag moest de tijdrijder ruim twintig minuten toegeven op winnaar Sánchez en staat nu 162ste in het algemeen klassement.

Niemand wil Jennifer Aniston hebben

Het begint een beetje sneu te worden voor Jennifer Aniston want ze is alwéér gedumpt. Dit keer door vriend Bradley Cooper die aan de media vertelde dat ze gewoon vrienden waren.

Terwijl de Friends-actrice toch zeker wist dat ze dikke verkering hadden. Niemand wil blijkbaar Jennifer hebben. Aniston lijkt dus een beetje de Amerikaanse Ellemieke Vermolen te worden. Eerder werd de Amerikaanse actrice al gedumpt door John Mayer, Brad Pitt, Paul Sculfor en Vince Vaughn.

'Volgende zeepbel: China'

In China lijkt een heuse economische zeepbel te gaan ontstaan. Sinds het grootschalig uitbreken van de wereldwijde financiële en economische crisis exporteert het land 21 procent minder op jaarbasis. De Chinese overheid doet er sindsdien alles aan om de vooralsnog exportgerichte economie en de binnenlandse vraag te stimuleren.

Sociale onrust
De Chinese overheid is als de dood voor sociale onrust als gevolg van een stagnerende economie. Om de miljoenen boeren die jaarlijks naar de steden trekken van werk te voorzien heeft China minimaal een economische groei nodig van 6 procent.

Explosie van leningen
De overheid heeft Chinese banken opgedragen om gretig te gaan uitlenen: er wordt vergeleken met een jaar geleden vijf maal meer uitgeleend.

Ook heeft de overheid enorme stimuleringspakketten van in totaal 1.000 miljard euro in werking gesteld. Hierdoor is mede de geldgroei (de toename van de hoeveelheid geld in het systeem) geëxplodeerd, met momenteel een stijging van 26 procent op jaarbasis.


Geldgroei China juli 2007 - juli 2009
 

Beurs explodeert
Dit resulteert onder andere in hogere beurskoersen. De Chinese beursgraadmeter de Hang Seng Index is vanaf begin dit jaar ruim 60 procent gestegen. Ook de vastgoedprijzen lopen in de Volksrepubliek op. Over hoe dit gaat eindigen lopen de meningen van experts erg uiteen.

Hang Seng Index januari 2009 - juli 2009

Wederom dagsucces Greipel in Oostenrijk

André Greipel heeft de laatste etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Voor de renner van Team Columbia was het de derde dagzege in de wielerkoers.

De rit ging over ruim 124 kilometer van Podersdorf naar Wenen, in de massasprint was Greipel de beste. Zijn teamgenoot Zwitser Michael Albasini behield de leiderstrui en pakte de eindzege. In totaal won Team Columbia vier van de acht etappes. Rabobank had ook succes; Pieter Weening en Koos Moerenhout wonnen allebei een etappe.

F1: Uitslag Grand Prix Duitsland

Mark Webber heeft de Grand Prix van Duitsland op zijn naam geschreven. De Australiër bleef op de Nürburgring zijn teamgenoot Sebastian Vettel en Felipe Massa voor en pakte zo zijn eerste overwinning uit zijn carrière

Met Mark Webber op poleposition ging de race op de Nürburgring van start. Fernando Alonso spinde al in de opwarmronde, maar hij kon door. De beste start was voor Rubens Barrichello en Mark Webber. Lewis Hamilton ging als een raket van start, maar de Brit had al snel een lekker band. Heikki Kovalainen schoof door naar plaats drie, terwijl Nico Rosberg na een ronde negende lag. Jenson Button haalde in de tweede ronde Felipe Massa in voor plaats vier, terwijl achter de Braziliaan Sebastian Vettel er even af schoot.

De leiders gingen er snel vandoor, terwijl Kovalainen iedereen ophield. Webber was sneller dan Barrichello, maar hij kon de Braziliaan niet voorbij komen. Terwijl Hamilton op een ronde steeds meer tijd verloor, was het Giancarlo Fisichella die plaats dertien afpakte van Nick Heidfeld. Sebastian Vettel probeerde na acht ronden Massa in te halen, terwijl een incident tussen Webber en Barrichello bij de start onderzocht werd. Het leverde de Australische Red Bull-coureur een drive-through-penalty op.

De eerste reguliere stop was na dertien ronden voor Jenson Button. De Brit kwam na zijn stop op plaats veertien weer naar buiten, net voor Nelson Piquet jr. Een ronde later kwamen zowel Barrichello als Webber binnen. Barrichello kwam als vierde terug op de baan, terwijl Webber ondanks zijn straf de leiding pakte. Kovalainen viel met zijn stop terug naar plaats vijftien en hield Timo Glock op die Kazuki Nakajima zag passeren. Button zat klem in verkeer, maar hij wist wel enkele rijders waaronder Sébastien Buemi en Heidfeld in te halen voor plaats twaalf en elf. Sébastien Bourdais maakte na 18 ronden een uitstapje naast de baan en viel uit.

Webber maakte zijn eerste stop na 19 ronden en kwam als zevende terug op de baan. Vooraan hield Felipe Massa iedereen op, waardoor Webber en Button zich weer naar voren konden rijden. Ondertussen was Adrian Sutil zonder te stoppen opgeklommen naar plaats twee. De Duitser raakte na zijn stop Kimi Räikkönen en verloor daarbij een deel van zijn voorvleugel, waardoor hij direct weer naar binnen moest.

Na de eerste stops ging Barrichello aan de leiding voor Webber, Button, Vettel, Massa, Rosberg, Räikkönen en Kovalainen. Ondertussen werd halverwege de race duidelijk dat het incident tussen Räikkönen en Sutil na de race onderzocht zou worden. De Brawn's maakten hun tweede pitstop, terwijl Webber en Vettel daardoor de leiding pakten. Barrichello werd door een probleem niet tot het eind volgegooid en kwam als vijfde, nog voor Räikkönen en Button terug op de baan. De Ferrari-Fin kende een probleem met zijn auto en viel uit.

Vooraan was het Webber die het tempo opschroefde en veruit de snelste man op de baan was. Massa haalde ondertussen Vettel bij voor plaats twee, terwijl met nog 22 ronden te gaan Hamilton zei dat er regen viel op enkele delen van het circuit. Alonso probeerde Kovalainen in te halen voor plaats zes en had daarbij geluk dat de Fin een pitstop moest maken. Webber verloor tijd op Vettel en Massa, maar had met twintig ronden te gaan een voorsprong van twintig seconden.

De Brawns lagen vijfde en zesde, waarbij Button op het rechte stuk de banden op probeerde te warmen. Webber kwam na zijn laatste stop naar buiten voor Massa, waardoor hij Vettel aan plaats twee kon helpen. Terwijl Alonso veruit de snelste op de baan was, ging Barrichello met nog tien ronden te gaan naar binnen, terwijl Button een ronde later ging. Hiermee ging de kampioenschapsleider zijn teamgenoot voorbij. Tegen het einde van de race waren er vele spannende gevechten, maar tot inhaalacties kwam het niet meer. Webber wist zijn eerste Grand Prix uit zijn carrière te pakken voor Vettel, Massa, Rosberg, Button, Barrichello, Alonso en Kovalainen.

Uitslag Grand Prix van Duitsland

Mark Webber heeft de Grand Prix van Duitsland op zijn naam geschreven. De Australiër bleef op de Nürburgring zijn teamgenoot Sebastian Vettel en Felipe Massa voor en pakte zo zijn eerste overwinning uit zijn carričre.

Met Mark Webber op poleposition ging de race op de Nürburgring van start. Fernando Alonso spinde al in de opwarmronde, maar hij kon door. De beste start was voor Rubens Barrichello en Mark Webber. Lewis Hamilton ging als een raket van start, maar de Brit had al snel een lekke band. Heikki Kovalainen schoof door naar plaats drie, terwijl Nico Rosberg na een ronde negende lag. Jenson Button haalde in de tweede ronde Felipe Massa in voor plaats vier, terwijl achter de Braziliaan Sebastian Vettel er even af schoot.

De leiders gingen er snel vandoor, terwijl Kovalainen iedereen ophield. Webber was sneller dan Barrichello, maar hij kon de Braziliaan niet voorbij komen. Terwijl Hamilton op een ronde steeds meer tijd verloor, was het Giancarlo Fisichella die plaats dertien afpakte van Nick Heidfeld. Sebastian Vettel probeerde na acht ronden Massa in te halen, terwijl een incident tussen Webber en Barrichello bij de start onderzocht werd. Het leverde de Australische Red Bull-coureur een drive-through-penalty op.

De eerste reguliere stop was na dertien ronden voor Jenson Button. De Brit kwam na zijn stop op plaats veertien weer naar buiten, net voor Nelson Piquet jr. Een ronde later kwamen zowel Barrichello als Webber binnen. Barrichello kwam als vierde terug op de baan, terwijl Webber ondanks zijn straf de leiding pakte. Kovalainen viel met zijn stop terug naar plaats vijftien en hield Timo Glock op die Kazuki Nakajima zag passeren. Button zat klem in verkeer, maar hij wist wel enkele rijders waaronder Sébastien Buemi en Heidfeld in te halen voor plaats twaalf en elf. Sébastien Bourdais maakte na 18 ronden een uitstapje naast de baan en viel uit.

Webber maakte zijn eerste stop na 19 ronden en kwam als zevende terug op de baan. Vooraan hield Felipe Massa iedereen op, waardoor Webber en Button zich weer naar voren konden rijden. Ondertussen was Adrian Sutil zonder te stoppen opgeklommen naar plaats twee. De Duitser raakte na zijn stop Kimi Räikkönen en verloor daarbij een deel van zijn voorvleugel, waardoor hij direct weer naar binnen moest.

Na de eerste stops ging Barrichello aan de leiding voor Webber, Button, Vettel, Massa, Rosberg, Räikkönen en Kovalainen. Ondertussen werd halverwege de race duidelijk dat het incident tussen Räikkönen en Sutil na de race onderzocht zou worden. De Brawns maakten hun tweede pitstop, terwijl Webber en Vettel daardoor de leiding pakten. Barrichello werd door een probleem niet tot het eind volgegooid en kwam als vijfde, nog voor Räikkönen en Button terug op de baan. De Ferrari-Fin kende een probleem met zijn auto en viel uit.

Vooraan was het Webber die het tempo opschroefde en veruit de snelste man op de baan was. Massa haalde ondertussen Vettel bij voor plaats twee, terwijl met nog 22 ronden te gaan Hamilton zei dat er regen viel op enkele delen van het circuit. Alonso probeerde Kovalainen in te halen voor plaats zes en had daarbij geluk dat de Fin een pitstop moest maken. Webber verloor tijd op Vettel en Massa, maar had met twintig ronden te gaan een voorsprong van twintig seconden.

De Brawns lagen vijfde en zesde, waarbij Button op het rechte stuk de banden op probeerde te warmen. Webber kwam na zijn laatste stop naar buiten voor Massa, waardoor hij Vettel aan plaats twee kon helpen. Terwijl Alonso veruit de snelste op de baan was, ging Barrichello met nog tien ronden te gaan naar binnen, terwijl Button een ronde later ging. Hiermee ging de kampioenschapsleider zijn teamgenoot voorbij. Tegen het einde van de race waren er vele spannende gevechten, maar tot inhaalacties kwam het niet meer. Webber wist zijn eerste Grand Prix uit zijn carričre te pakken voor Vettel, Massa, Rosberg, Button, Barrichello, Alonso en Kovalainen.

Uitslag Grand Prix van Duitsland

Pos. Rijder Team Tijd
1 M. Webber Red Bull 1:36:43.310
2 S. Vettel Red Bull + 9.252
3 F. Massa Ferrari + 15.906
4 N. Rosberg Williams + 21.099
5 J. Button Brawn GP + 23.609
6 R. Barrichello Brawn GP + 24.468
7 F. Alonso Renault + 24.888
8 H. Kovalainen McLaren + 58.692
9 T. Glock Toyota + 1:01.457
10 N. Heidfeld BMW + 1:01.925
11 K. Nakajima Williams + 1:02.327
12 G. Fisichella Force India F1 + 1:02.876
13 N. Piquet jr. Renault + 1:08.328
14 R. Kubica BMW + 1:09.555
15 A. Sutil Force India F1 + 1:11.941
16 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 1:30.225
17 J. Trulli Toyota + 1:30.970
18 L. Hamilton McLaren + 1 ronde
DNFK. Räikkönen Ferrari + 26 ronden
DNFS. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 42 ronden

Klassement coureurs na Duitsland

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 68
2. S. Vettel Red Bull 47
3. M. Webber Red Bull 45.5
4. R. Barrichello Brawn GP 44
5. F. Massa Ferrari 22
6. J. Trulli Toyota 21.5
7. N. Rosberg Williams 20.5
8. T. Glock Toyota 13
9. F. Alonso Renault 13
10. K. Räikkönen Ferrari 10
11. L. Hamilton McLaren 9
12. N. Heidfeld BMW 6
13. H. Kovalainen McLaren 5
14. S. Buemi Toro Rosso 3
15. R. Kubica BMW 2
16. S. Bourdais Toro Rosso 2
17. K. Nakajima Williams 0
18. A. Sutil Force India 0
19. G. Fisichella Force India 0
20. N. Piquet jr. Renault 0

Klassement constructeurs na Duitsland

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 112
2. Red Bull 92.5
3. Toyota 34.5
4. Ferrari 32
5. Williams 20.5
6. McLaren 14
7. Renault 13
8. BMW 8
9. Toro Rosso 5
10. Force India 0

Kohl beschuldigt Dekker en Boogerd

Tijdens de verhoren van de Oostenrijkse wielrenner Bernhard Kohl zijn de namen gevallen van onder andere Thomas Dekker en Michael Boogerd. Kohl werd betrapt op doping en gaf zelf aan te stoppen met wielrennen.

Rondom het schandaal van de Oostenrijkse wielermanager Stephan Matschiner werd Kohl verhoord. Matschiner zou met bloeddoping bezig zijn geweest en verschillende atleten een bloedcentrifuge aangeboden hebben. Kohl verklaarde: "Hij (Matschiner, red.) vertelde me later dat de renners Michael Boogerd, Thomas Dekker en Pietro Caucchioli de machines hebben gebruikt in ruil voor een eenmalige betaling", aldus Kohl in de Oostenrijkse krant Kurier. Delen van het verhoor waren zondag in het dagblad te lezen.

Ibrahimovic bevestigt interesse Chelsea

Tegenover News of the World heeft Internazionale-aanvaller Zlatan Ibrahimovic onthuld dat Chelsea belangstelling voor hem heeft. De 27-jarige Zweed wordt al tijden gelinkt aan een vertrek bij de nerazzurri.

Ibrahimovic speelt sinds medio 2004 in de Serie A. Juventus nam hem destijds over van Ajax. Twee seizoenen later was het Inter, dat de Zweed wegplukte bij de naar de Serie B teruggezette bianconeri. Chelsea zou nu 70 miljoen euro willen betalen voor Ibrahimovic.

"Dat Chelsea mij wil contracteren, is vleiend. Het is een van de grootste clubs in Europa en de Premier League is een van de beste competities in de wereld," zo vertelde de aanvaller.

Volgens Ibrahimovic is geld niet zijn belangrijkste drijfveer bij zijn afweging. "Ik baseer mijn besluit op wat goed voor mij is. Zal ik nog steeds belangrijk zijn in de competitie en het team waar ik naartoe ga? Ben ik met mijn kwaliteiten op zijn plaats in de Premier League?"

Zakkenrollende danser op heterdaad betrapt

Twee Belgische agenten hebben vanochtend in alle vroegte een zakkenroller op heterdaad betrapt. De twee zagen hoe de beste man op een plein in Antwerpen op een jongeman afliep en rondom hem begon te draaien. Hierbij zwaaide hij wild met zijn armen. Vervolgens zag het duo hoe hij een portemonnee uit de zak van zijn slachtoffer haalde.

Pas toen kreeg de danser in de gaten dat hij toeschouwers had. Prompt liet hij de portemonnee vallen, waarop hij in de boeien werd geslagen. Hoewel het slachtoffer en de twee agenten alles hebben gezien, ontkent hij de diefstal in alle toonaarden.

Hij beweert namelijk een goede daad te hebben verricht. Hij zou de portemonnee hebben gevonden en wilde deze teruggeven aan de 28-jarige eigenaar. "Goed geprobeerd, maar de verdachte, een achttienjarige man zonder vaste verblijfplaats, wordt toch voorgeleid op het gerechtshof", zo heeft een woordvoerder van de Antwerpse politie laten weten.

Real-trainer Pellegrini: "Sneijder mag niet weg"

Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini heeft tijdens een persmoment verklaard dat hij middenvelder Wesley Sneijder wil behouden. De Nederlanders van De Koninklijke worden al weken nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek, maar voor Sneijder is een transfer niet aan de orde.

"Sneijder is een hele goede speler van Real Madrid, die goed bij het spel van onze ploeg past. We gaan hem proberen hier te houden," aldus de woorden van de Chileen.

Sinds het aantreden van voorzitter Florentino Pérez worden de Nederlandse spelers van Real Madrid nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek uit de Spaanse hoofdstad. Pellegrini hierover: "Er zijn veel speculaties over de Nederlanders die zouden vertrekken bij Real en dat is allemaal niet zeker. Met name Sneijder past goed bij deze groep."

Ook over de miljoenenaankoop Cristiano Ronaldo sprak Pellegrini kort. "Hij gedraagt zich helemaal niet als een ster, hij komt zelfs als eerste naar de training. Er bestaat een bepaald beeld van hem, maar er is ook zoiets als de realiteit. Ronaldo integreert goed in deze groep."

Groningen en Twente jagen op jonge Senegalees

FC Groningen en FC Twente zijn geďnteresseerd in de 21-jarige Mame Biram Diouf uit Senegal. Dat meldt het Noorse medium TV2.

Diouf staat momenteel onder contract bij Molde (Noorwegen). De aanvaller speelt daar sinds januari 2007 en hij maakte tot nu toe 23 goals in ruim 50 wedstrijden. In april 2008 debuteerde hij in het elftal van Jong Senegal.

FC Groningen zoekt een opvolger voor Marcus Berg, waarvan wordt verwacht dat hij de Eredivisie deze zomer gaat verlaten. Ook FC Twente, dat Eljero Elia kwijtraakte aan HSV, heeft Diouf op het oog.

Beide Eredivisieclubs kunnen op enige concurrentie rekenen, want ook Schalke 04, Slavia Praag en Udinese zouden interesse hebben getoond.

Britse overheid wil seks onder jongeren stimuleren

Het lijkt erop dat de Britse overheid eindelijk van zijn stugge imago af wil. De National Health Service (NHS), de openbare gezondheidsdienst van Groot-Brittannië, wil namelijk het geslachtsverkeer onder jongeren aanmoedigen.

"Jongeren hebben recht op een goed seksleven en hun gezondheid zal daar wel bij varen, want seks is goed voor het cardiovasculair systeem", staat er in een nieuwe folder te lezen, die door de NHS wordt verspreid onder scholen, ouders en jeugdzorginstanties. Volgens de makers is er de laatste jaren alleen gehamerd op de negatieve gevolgen van seks en het belang van veilig vrijen. Aan het plezier van seks werd echter met geen woord gerept.

Met de slogan 'An orgasm a day keeps the doctor away' wordt verteld dat voor een gezond leven vijf porties groenten en fruit en een half uur bewegen per dag aan te bevelen is. Hieraan wordt de regel "En wat zou je denken van tweemaal per weeks seks te hebben of te masturberen?" toegevoegd.

De nieuwe aanpak heeft bij de puriteinse Britten veel stof doen opwaaien. Steve Slack, directeur van het Centrum voor HIV en seksuele gezondheid in Sheffield, ontkent dat hij hiermee jongeren massaal aanzet tot met elkaar het bed induiken. Het tegendeel is namelijk waar, want "het zou veel jonge mensen ertoe kunnen brengen hun maagdelijkheid te bewaren tot ze zeker zijn dat ze van de seksbelevenis kunnen genieten", zo beweert hij.

Slack wil erop wijzen dat jongeren net zoveel recht hebben op een goed seksleven als volwassenen. Wel moeten ze goed zijn voorgelicht en zonder druk van leeftijdsgenoten kunnen beslissen of ze er al aan toe zijn.

Grieken ontruimen kampement illegalen

De Griekse politie heeft met bulldozers vanmorgen vroeg een kampement van vooral jonge, Afghaanse illegalen bij de haven van Patras ontruimd.

De omstandigheden waren er zo slecht dat de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr het als urgente noodsituatie bestempelde. In de plaatselijke politiek werd aangedrongen op sluiting. Ongeveer honderd illegalen die niet voor de komst van de politie de benen hadden genomen, zijn in bussen naar een hotel afgevoerd. Ongeveer een derde van hen is minderjarig.

Het geïmproviseerde kamp werd maandenlang bewoond door vele honderden illegalen, vooral Afghanen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, die er onder erbarmelijke omstandigheden wachtten op een kans met een boot naar Italië te gaan.

Feyenoord haalt geen keeper

Feyenoord zal het seizoen ingaan met de doelmannen die men momenteel tot de beschikking heeft. De Rotterdamse clubleiding heeft besloten de zoektocht naar een nieuwe sluitpost te staken.

Zenit-doelman Kamil Contofalsky was de afgelopen week op proef, maar kreeg geen contract aangeboden. Bovendien is de stageperiode van de Tsjech Martin Lejsal afgeblazen. "We hebben te horen gekregen dat het potje leeg is en dat er echt niks meer kan," vertelde Feyenoord-trainer Mario Been zaterdag na de wedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2) aan De Telegraaf.

"We zullen verder moeten met de keepers die we hebben," legt Been verder uit. "Dat betekent dat ook Erwin Mulder weer in beeld komt. Het is nodig dat we nu een duidelijke keuze maken, want we kunnen niet aan het veranderen blijven."

De ervaren Rob van Dijk heeft momenteel last van een achillespeesblessure en zal daardoor niet meegaan naar het trainingskamp in Portugal. De Braziliaan Darley en A-junior Kostas Lamprou zijn op dit moment de enige twee beschikbare sluitposten. Mulder, die eigenlijk aan Excelsior zou worden verhuurd, komt daar nu mogelijk bij.

Been beseft dat hij zich bij het besluit van hogerhand moet neerleggen. "Een tijdje geleden kon er helemaal niks. Mensen van buiten de club hebben toch mogelijk gemaakt dat Fernandez, Cissé en Ignjatovic zijn gekomen. Dat is meer dan waar we eerder op hadden gerekend," berust de coach in de situatie.

"Nu moeten we een pas op de plaats maken, maar Leo Beenhakker heeft gezegd het niet op te geven. En er blijven toch magische krachten rond die Kuip hangen."

Politie: Dance Valley rustig verlopen

De vijftiende editie van het dance-evenement Dance Valley in recreatiegebied Spaarnwoude is gisteren rustig verlopen. Dat meldde de politie vandaag.

Vijftien mensen werden aangehouden, voornamelijk wegens het in bezit hebben van drugs. Een automobilist werd opgepakt nadat hij een verkeersregelaar had aangereden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen of hierbij opzet in het spel was. Hoe de verkeersregelaar er aan toe is, wist hij ook nog niet.

Op het evenement kwamen 40.000 mensen af, aldus de politie. Op zeventien grote en kleinere podia namen meer dan 150 dj's plaats achter de draaitafels.

Respect the skills  (foto: ANP)

Samenscholingen verboden in Urumqi

Precies een week na de uitbarsting van bloedige onlusten in de Chinese regio Xinjiang, zijn vandaag in de hoofdstad van de regio, Urumqi, "alle samenscholingen, optochten en manifestaties" verboden. De zevende dag na een dodelijk drama of een overlijden is een dag van rouw voor veel Chinezen.

Het verbod illustreert volgens waarnemers ook dat de spanning nog steeds hoog is in Urumqi, ondanks uiterlijke kalmte van de stad die door de massale aanwezigheid van militairen en politie wordt afgedwongen. Bij een brand zondagmorgen op een raffinaderij 35 kilometer ten noordoosten van Urumqi, bezwoeren de autoriteiten onmiddellijk dat het geen terroristische aanslag was.

Bij de rellen in Urumqi vielen volgens officiële cijfers 184 doden en meer dan duizend gewonden. De oorspronkelijke bevolking, de Oeigoeren, ziet in de immigratiestroom van Chinezen uit andere delen van het het land een bedreiging van het eigen bestaan.

 Heibel in Urumqi (foto: ANP)

Arrestaties na herplaatsing navelpiercing

De politie van Mechanicsburg in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft twee personen gearresteerd nadat zij een piercing wilden terugplaatsen in de navel van een familielid. Het veertienjarige meisje had namelijk zelf de piercing verwijderd omdat haar huid begon te infecteren.

De twee familieleden van het meisjes vielen haar aan. Terwijl de ene haar op de grond hield, probeerde de ander het sieraad weer terug te stoppen in haar navel.

De politie heeft de twee volwassenen inmiddels opgepakt. Zij zullen worden aangeklaagd wegens openlijke geweldpleging.

[GP2] Uitslag Duitsland race 2

Nico Hülkenberg heeft op de Nürburgring ook de sprintrace in de GP2 op zijn naam geschreven. De Duitser bleef op een natte baan Alvaro Parente en Kamui Kobayashi voor. Giedo Garde viel direct na de start uit na schade na een aanrijding.

Vitaly Petrov kende de beste start op een natte baan, voor Kobayashi en Parente. Van der Garde klom na een goede start op naar plaats zeven, maar bij het ingaan van ronde twee werd hij geraakt door een concurrent en kon uitstappen.

Hülkenberg klom in de eerste ronden snel op en reed na vier ronden al op plaats twee. De Duitser vocht met Petrov om de leiding en kreeg daarbij hulp van de wedstrijdleiding die Petrov een drive-through-penalty gaf wegens het aantikken van Lucas di Grassi bij de start.

Daarna ontstond achter de Duitser een spannen gevecht om de tweede plaats dat uiteindelijk gewonnen werd door Parente voor Kobayashi, Petrov, Grosjean en Villa.

Uitslag Duitsland race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 N. Hulkenberg ART Grand Prix 46:49.622
2 A. Parente Ocean Racing Technology + 26.454
3 K. Kobayashi DAMS + 33.501
4 V. Petrov Campos + 33.688
5 R. Grosjean Campos + 44.754
6 J. Villa Super Nova International + 50.075
7 J. d`Ambrosio DAMS + 52.520
8 D. Clos Racing Engineering + 53.951
9 P. Maldonado ART Grand Prix + 56.954
10 D. Valsecchi Durango + 1:14.351
11 D. Nunes iSport International + 1:29.582
12 M. Herck DPR + 1:33.085
13 N. Panciatici Durango + 1:34.600
14 L. Razia FMS International + 1:35.180
15 R. Teixeira Trident Racing + 1:39.570
16 F. Perera DPR + 1 ronde
17 A. Valerio Piquet GP + 1 ronde
DNFL. Filippi Super Nova International + 2 ronden
DNFR. Gonzalez Trident Racing + 2 ronden
DNFS. Perez Arden International + 3 ronden
DNFR. Rodriguez Piquet GP + 10 ronden
DNFA. Zuber FMS International + 13 ronden
DNFE. Mortara Arden International + 17 ronden
DNFG. van der Garde iSport International + 23 ronden
DNFL. Di Grassi Racing Engineering + 24 ronden
DNFK. Chandhok Ocean Racing Technology + 24 ronden

Spinvis bedroefd over Vinkenoog

"Hij zou zelf zeggen: niet droevig zijn; alles is in harmonie, de dood en het leven", aldus muzikant Spinvis, alias Erik de Jong over Simon Vinkenoog. Toch noemt hij zondag het overlijden van de schrijver "een droevige dag".

"Hij was een grote inspirator. Zijn poëzie, zijn levenslust, zijn houding ten opzichte van de kunst en de mensen om je heen, hij was een energiebron waar je van kon drinken", aldus Spinvis.

De muzikant werkte de afgelopen zes jaar samen met Vinkenoog. Vinkenoog riep de poëzie, Spinvis maakte de muziek erbij. "Ik heb maar een klein puntje van die grote ijsberg leren kennen. Van die veelomvattende man die zo'n leven achter de rug heeft zou je kunnen verwachten dat hij zwaar op de hand is, maar hij was juist zo licht als een vogeltje. Als ik ooit 81 mag worden, dan hoop ik het zo te doen."

Volgens Spinvis wordt Vinkenoog regelmatig in verband gebracht met de jaren zestig, hippies en drugs. "Begrijpelijk, maar als je met hem werkte vergat je dat zo. Hij was zo veel meer dan dat. Hij was juist iemand die heel erg bezig was met nu en de toekomst."

Spinvis bedroefd  (foto: ANP)

Van der Laan populairste minister

Nieuwkomer Eberhard van der Laan doet het volgens een onderzoek het beste van alle ministers. De PvdA-bewindsman (Wonen, Wijken en Integratie) wordt op de voet gevolgd door partijgenoot Ronald Plasterk (OCW).

De steun voor Wouter Bos (PvdA) is aanzienlijk minder groot dan in december 2008, maar de minister van Financiën krijgt nog wel meer bijval dan een jaar geleden bij een eerdere peiling van De Hond. De CDA'ers Camiel Eurlings (Verkeer) en Maxim Verhagen (Buitenlandse Zaken) zijn het afgelopen halfjaar populairder geworden bij de kiezers.

Opmerkelijk is dat Eurlings het vooral goed doet bij de eigen aanhang, terwijl Verhagen goed ligt bij VVD-stemmers, aldus De Hond, die Nederlanders bij het begin van het zomervakantie de vraag voorlegde hoe ze denken over de ministers.

Peiling: D66 weer beetje groter

D66 blijft het goed doen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De partij groeide deze week weer met een zetel en zag het totaal in de peiling daardoor op twintig komen, het hoogste aantal in meer dan twaalf jaar.

Onder Hans van Mierlo haalde D66 in 1994 nog 24 zetels binnen. Het D66 onder leiding van Alexander Pechtold is volgens de zondag bekend gemaakte cijfers de derde partij, na PVV en CDA die beide bleven staan op respectievelijk 31 en dertig zetels.

Ook bij de andere partijen bleven grote veranderingen uit. De PvdA bleef op zeventien staan, evenveel als in 2008 rond Prinsjesdag. ChristenUnie (zes), SP (twaalf), VVD (zestien), Partij voor de Dieren (drie), SGP (twee) en eenmansfractie Rita Verdonk (een) bleven stabiel. GroenLinks verloor een zetel en komt op twaalf.

'Theo Bos naar ProTour-team Rabobank'

Het is vrijwel zeker dat wielrenner Theo Bos volgend seizoen de overstap van het continental team naar het ProTour-team van de Rabobank-ploeg maakt.

Bos maakte eerder dit jaar de overstap van de baan naar de weg en ontwikkelt zich sterk als sprinter. Hij won onder meer drie ritten in Olympia's Tour, Ronde van Noord-Holland en de Omloop der Kempen. "In principe is het de bedoeling dat ik de overstap maak. Piet en Nico willen me in ieder geval niet meer hebben," zei Bos die in 2011 de Tour wil rijden. "Het is de ultieme droom van elke renner om hier te rijden, maar volgend jaar komt voor mij te snel."

Open-world survival horror in volgende Tomb Raider-game?

De rondborstige avonturier Lara Croft springt en schiet al jaren op onze PC's en consoles in verschillende Tomb Raider games. Toch is niet alles koek en ei met de serie. Voornamelijk het gebrek aan innovatie lijkt de laatste games te nekken. Eerder dit jaar kondigde Eidos al aan met een reboot van de serie bezig te zijn. Dat het zo'n drastisch andere kant op zou gaan had denk ik niemand verwacht.

Er gaan namelijk geruchten dat de volgende Tomb Raider een open-world survival-horror zal gaan worden. Dit gerucht werd gestart voor de website 4Player Co-Op die een mol binnen Eidos zouden hebben. Ze zouden informatie hebben over de nieuwe Tomb Raider en zelfs een aantal concept-arts. Niet heel betrouwbaar zou je zeggen. Toch heeft een advocaat van Eidos contact opgenomen met de site en ze gedwongen de informatie en de plaatjes van de site af te halen. Zou het dan toch waar zijn? Gelukkig is het internet snel en hebben we alsnog wat informatie weten te vinden.

De game zou, net als bij de laatste Batman-flms, een reboot van de serie zijn. Met deze eerste game zou het verhaal terug gaan naar de origine van Lara Croft.

When a sudden storm destroys her research vessel, a young and inexperienced Lara Croft finds herself stranded on a mysterious and remote island hidden off the shores of Japan. Despite several signs of various inhabitants the island is oddly deserted, and an uneasy feeling settles in as strange sounds emerge from the shadows. With only her determination, inner strength, and resourcefulness to help her, Lara must overcome the challenges of a harsh and unforgiving journey that will take her across a vast island wilderness and deep into the claustrophobic and menacing underground tombs from the island's past. As she struggles to prevail through brutal combat encounters and treacherous exploration, Lara will be pushed to her limits and forced to adapt to her situation in order to survive and escape from the lethal predators that stalk her every move.

En dan hieronder nog het enige plaatje wat nog te vinden is. Wat denken jullie. Zal er waarheid in het gerucht zitten of is het een goed opgezet broodje aap?Volleyballers verslagen door China

De volleyballers van China hebben in eigen land in de World League Nederland geklopt. Zondag werd het in Nanjing 3-0 voor het Aziatische land. De setstanden waren 25-21, 25-20 en 25-23.

Zaterdag had Nederland nog met 3-2 gewonnen van China, terwijl in Nederland met tweemaal 3-0 werd gewonnen. Door het verlies is voor het team van Peter Blangé de finale van de World League niet meer haalbaar.

Boek: Lewis Carroll - De avonturen van Alice in Wonderland

Het boek De avonturen van Alice in Wonderland stamt uit 1865 en werd geschreven door Lewis Caroll. Lewis Caroll was het pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson, naast een deken in de Anglicaanse kerk was hij ook een wiskundige, logicus en fotograaf. Een zeven jaar later verscheen het boek Achter de Spiegel en wat Alice daar aantrof. Beide boeken werden voorzien van illustraties van John Tenniel. Nu, 12 maal 12 jaar later is er weer een luxe editie uitgebracht. Beide verhalen in een mooie hardcover. Voeg daar nog een tweede boek aan toe, vol met aantekeningen en je hebt genoeg materiaal voor een mooie cassette waarin je deze twee boeken mooi op kunt bergen.

'Terry wil naar aanbieding Man. City luisteren'

Chelsea-verdediger John Terry zou bereid zijn om te luisteren naar de aanbieding van Manchester City, zo meldt het tabloid The Daily Mirror.

Het puissant rijke City zag al twee keer een bod op Terry geweigerd worden door The Blues, maar is vastbesloten nog een derde keer te bieden op de centrale verdediger. Naar verluidt zou het gaan om een bod van een kleine 60 miljoen euro.

Chelsea beschouwt Terry als onverkoopbaar, maar de verdediger zelf zou clubeigenaar Roman Abramovich hebben verzocht om hem te laten praten met Manchester City. In de Engelse media wordt gesuggereerd dat Terry niet tevreden zou zijn met het transferbeleid van Chelsea en het feit dat enkele grote aankopen tot nu toe maar weinig indruk hebben kunnen maken.

Terry speelt al sinds zijn jeugdjaren voor Chelsea en groeide bij de Londense club uit tot aanvoerder.

Geen contract voor Oost bij NEC

Aanvaller Jason Oost is er niet in geslaagd een contract af te dwingen bij NEC, zo valt te lezen op de website van de club uit Nijmegen.

Oost (26) sloot zaterdag zijn proefperiode bij NEC af met de oefenwedstrijd tegen JVC Cuijk. De transfervrije aanvaller slaagde er tijdens zijn stage niet in om een contract in de wacht te slepen. "Jason heeft bij ons een prima indruk achter gelaten," aldus technisch directeur Carlos Aalbers.

"Echter, het verschil in kwaliteit van hem ten opzichte van reeds aanwezige jonge talenten bij NEC was niet dusdanig groot dat hij een directe versterking zou betekenen. Met de komst van Oost zouden we de ontwikkeling van de NEC-talenten mogelijk in de weg staan."

Oost degradeerde het voorbije seizoen met De Graafschap uit de Eredivisie en is sindsdien transfervrij.

Amsterdam wil WK roeien 2014

De FISA Council heeft bekend gemaakt dat ze Amsterdam voordraagt voor de organisatie van de Wereldkampioenschappen Roeien in 2014.

Eerder dit jaar hebben de KNRB en de gemeente Amsterdam zich kandidaat gesteld voor de organisatie van de WK in 2013. Ook Chungju (Zuid-Korea) en Brandenburg (Duitsland) hadden zich aangemeld. Oorspronkelijk zou dit jaar alleen de organisatie voor 2013 worden aangewezen. Echter, vanwege de kwaliteit van de kandidaten en de kosten die FISA jaarlijks moet maken voor een selectieprocedure, had de Council eerder al besloten om dit jaar ook direct over de organisatie voor 2014 te besluiten.

De FISA Council was bijzonder te spreken over de kwaliteit van de Nederlandse organisatie, de financiële onderbouwing en de steun van de gemeente Amsterdam, het ministerie van VWS, Topsport Amsterdam en NOC*NSF. Zij zijn ervan overtuigd dat Amsterdam een uitstekend WK zal organiseren.

Vanwege de spreiding over de continenten heeft de council besloten Chungju voor te dragen voor 2013 en Amsterdam voor 2014. De definitieve toewijzing van de organisatie gebeurt door het FISA congres op 31 augustus in Poznan, Polen. Bij dit congres mogen alle landen die aangesloten zijn bij de FISA hierover stemmen. Het advies van de FISA council weegt hierbij altijd bijzonder zwaar.

Content is niet aan te slepen voor LittleBigPlanet

LittleBigPlanet is inmiddels bijna een jaar in de winkels en tot op heden komt er geregeld nieuwe content voor uit. Levelpacks, costumepacks, stickerpacks, noem maar op. Binnenkort komt de John Burgerman stickerpack uit, met allerhande leipe stickers om jouw levels en je sackpersonage mee vol te plakken.

Daarnaast nog een gameplayvideo van een erg stoer gemaakt level. Ruim zeven minuten lang genieten van een tweetal sackpersonages die het level doorlopen.

Ijzig koud en spelen met de camera-tool in Uncharted 2

Over niet al te lange tijd zal Uncharted 2: Among Thieves in de winkels liggen. Toch is voor de meeste fans elke seconde die ze op die game moeten wachten te lang. In de game zullen veel dingen toegevoegd worden ten opzichte van het eerste deel. Zo zal de game drie speler co-op bevatten, een competitieve multiplayer, zal de singleplayer veel langer zijn en er zal veel meer variatie in de omgevingen en gameplay zijn.

Één van deze omgevingen zijn ijskoude grotten. Hiervan is hieronder een gameplay-filmpje te zien. Volgens de makers wordt de game veel meer afgewisseld qua schieten en platformen. Onderstaand ijslevel is een voorbeeld van een lang platform-stuk.

In de multiplayer zal het mogelijk zijn om alle games terug te kijken in een video-mode. Het wordt mogelijk om je eigen filmpjes samen te stellen en deze te delen. In onderstaande video is deze functie te zien en wordt er ook een nieuwe multiplayer-map getoond.

Vlootdagen DH weer druk bezocht

De Helderse Vlootdagen, tegenwoordig ook wel Marinedagen genoemd, worden weer druk bezocht, ondanks het matige weer.

Drie dagen lang kan het publiek komen kijken naar oefeningen, demonstraties of op een van de schepen klimmen. Uiteraard kun je ook de traditionele 'blauwe hap' eten. Een groep mariniers was per kajak van Maastricht naar Den Helder gepeddeld om geld in te zamelen voor het Emma Kinderziekenhuis. Er worden meer dan 100.000 bezoekers verwacht.

Need for Speed: Shift showt de Megane RS

Uitgever Electronic Arts heeft enkele nieuwe beelden vrijgegeven van Need for Speed: Shift. In onderstaande beelden, van de PC-versie, zie je een kleurrijke Renault Megane RS. Met Need for Speed: Shift wil Electronic Arts de serie terugbrengen naar het oude niveau. Aan het beeldmateriaal zal het vooralsnog niet liggen. Need for Speed: Shift moet in de loop van september in de winkels liggen.Slachtoffer brand Nijmegen overleden

Een medewerker van een chemiebedrijf in Nijmegen is overleden, nadat hij gisteren gewond raakte door een brand bij dat bedrijf. De man overleed vanochtend in een ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf, CP Kelco BV, laten weten.

De brand brak gisteren rond vier uur 's middags uit bij het bedrijf aan de Winselingseweg, aan de westkant van Nijmegen. De rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien en leidden tot veel ongerustheid bij omwonenden. Uit voorzorg verstuurde de politie binnen een straal van twee kilometer van de brand een sms-alert met het advies ramen en deuren gesloten te houden. Uiteindelijk bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

De brandweer is lang bezig geweest het vuur onder controle te krijgen. In de loop van de nacht werd het sein Brand meester gegeven, aldus de politie. Hoe groot de schade aan het bedrijf is, is onbekend, aldus de woordvoerder van CP Kelco BV. Of de werkzaamheden er kunnen doorgaan is eveneens onbekend.

Broer en zus beiden verongelukt

Een 19-jarige man en zijn 17-jarige zus uit het Brabantse dorp Ulicoten (Baarle-Nassau) zijn om het leven gekomen door een verkeersongeval. Vanochtend meldden we al dat er een dode was.

Zij zaten bij een 20-jarige plaatsgenoot in een auto die door onbekende oorzaak van de weg raakte en tegen een boom botste. Dat heeft de politie laten weten. De 20-jarige raakte zwaargewond; hij ligt in een ziekenhuis. Het ongeval gebeurde op de Baarleseweg in Ulicoten. De politie onderzoekt de toedracht van het drama.

Young-Pyo Lee vertrekt uit Europa

De Zuid-Koreaan Young-Pyo Lee vertrekt na zeven seizoenen uit Europa. Lee speelde het afgelopen seizoen voor Borussia Dortmund, maar de verdediger mag na één seizoen alweer vertrekken bij de club uit de Bundesliga.

De 32-jarige linksback zet zijn carričre voort bij Al-Hilal, een club uit Saudi-Arabië waar Erik Gerets de leiding heeft. Lee begon zijn loopbaan bij Anyang Cheetahs, een voormalige club uit de Koreaanse K-League. Op het WK 2002 was Lee onder leiding van Guus Hiddink één van de betere spelers aan de kant van Zuid-Korea. De halve finale tegen Duitsland bleek toen het eindstation, maar met zijn goede spel verdiende de verdediger een transfer naar PSV.

Met de nationale dubbel en een halve finale Champions League op zak werd de Zuid-Koreaan door Tottenham Hotspur, dat op dat moment onder leiding stond van Martin Jol, overgenomen van PSV. Na drie avontuurlijke jaren in Engeland stapte hij over naar Dortmund. Na één seizoen in de Bundesliga gaat Lee nu spelen voor de recordkampioen uit Saudi-Arabië.

Verburg koopt extra vaccins tegen Q-koorts in

Minister Gerda Verburg (Landbouw) heeft gisteren besloten honderdduizend extra vaccins tegen de dierenziekte Q-koorts in te slaan. Zij maakte dit gisteren bekend na een werkbezoek aan het Brabantse Landerd, dat in het centrum van de getroffen regio ligt.

De ingeslagen vaccins zijn bedoeld voor de vrijwillige vaccinatiecampagne. In oktober kunnen de vaccins door de producent geleverd worden, liet Verburg weten. De meeste dieren zullen in die tijd al gedekt zijn en daarmee het risico lopen op een abortus. Daarnaast mogen drachtige dieren ook niet gevaccineerd worden. "De animo is echter groot, dus ik verwacht dat houders bereid zullen zijn dekking uit te stellen", aldus Verburg.

Wie vermoedt dat zijn schapen en geiten Q-koorts hebben, is verplicht dit te melden. Daarnaast geldt in heel Nederland een vrijwillige vaccinatie tegen de ziekte en in een groot deel van Zuid-Nederland is het zelfs verplicht dieren op grote boerderijen, zorg- en kinderboerderijen en in dierentuinen te vaccineren.

Volgens Verburg verloopt de verplichte vaccinatie als gepland en zijn de extra inentingen vooral bestemd voor Utrecht, Limburg, Overijssel en een deel van Gelderland. Veehouders in deze regio zullen benaderd worden, zodat zij zich aan kunnen melden voor de vrijwillige vaccinatie van hun dieren.

Wat is Q-koorts?
De infectieziekte Q-koorts wordt veroorzaakt door een bacterie. Vooral geiten en schapen raken hiermee besmet, maar ook mensen kunnen door de dieren besmet worden. De ziekte wordt echter niet van mens-op-mens overgebracht.

De ziekte kwam tot 2007 zelden voor, maar het aantal besmettingen is de laatste twee jaar snel gestegen. Alleen dit jaar al zijn er zeker drie mensen overleden die Q-koorts hadden. Deze mensen leden overigens niet alleen aan de koorts, maar hadden ook andere aandoeningen onder de leden.

Bendes Mexico vallen politie en leger aan

Mexicaanse criminelen hebben gisteren bloedig wraak genomen voor de arrestatie van een prominent lid van de drugsbende La Familia.

Ze lanceerden volgens de nieuwszender CNN aanvallen op de politie en het leger in zeven steden in de deelstaat Michoacan. Drie federale agenten en twee militairen kwamen om het leven.

Zes andere agenten raakten gewond toen criminelen hen onder vuur namen met handgranaten en machinegeweren. De autoriteiten in Mexico spreken van een ongekende slachting door drugsbendes. Het ernstigste incident deed zich voor in de stad Zitácuaro. Daar werden de federale agenten vermoord.

De aanslagen waren een reactie op de aanhouding gisterenmorgen van Arnold Rueda Medina, die leiding gaf aan een groep moordenaars van de lokale afdeling van La Familia. De deelstaat Michoacan ligt in het westen van Centraal-Mexico, aan de Pacifische kust.

De moorden op overheidsfunctionarissen komen slechts enkele dagen nadat een drugsbende in de stad Tijuana, in het uiterste noordwesten van Mexico, de oorlog verklaarden aan de politie. De criminelen dreigden wekelijks vijf agenten te vermoorden, als politiecommissaris Julian Leyzaola niet zou opstappen. Het dreigement werd geuit in een briefje, dat werd aangetroffen onder de ruitenwisser van een auto van een doodgeschoten agent.

Cocaďne aangespoeld op strand

Op de stranden van Kijkduin, Scheveningen, Wassenaar en Katwijk zijn gisteren een pakket cocaïne en pakken versnijdingsmiddelen gevonden.

Een wandelaar vond gisteren een pakketje op het strand van Kijkduin en bracht het naar de reddingsbrigade, die het weer naar de politie bracht. Drie korpsen hebben daarop gisteren en vanochtend de kustlijn afgezocht en vonden nog meer pakjes.

Volgens een politiewoordvoerder ging het om 2,3 kilo cocaïne. Waar de pakketjes vandaan komen is niet bekend, maar volgens hem zou een mogelijkheid kunnen zijn dat smokkelaars de pakketjes onder hun vaartuig hadden hangen om ontdekking te voorkomen.

CT: Agliotti bezorgt Oranje winst op China

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben hun tweede wedstrijd van de Champions Trophy in Sydney met 1-0 gewonnen. China, dat vorig jaar in de olympische finale met 2-0 werd verslagen, werd nu met 1-0 opzij gezet.

Marilyn Agliotti maakte tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd voor het sterk spelende Oranje. Nederland had de Chinese vrouwen de hele wedstrijd stevig in hun greep. Slechts af en toe wisten er een paar snelle Aziaten aan de aandacht van de Oranje-defensie te ontsnappen, maar die keren stond de uitstekend keepende Floortje Engels in de weg.

De speelsters van bondscoach Herman Kruis kregen zelf veel kansen, maar ook de Chinese goalie keepte een aardige wedstrijd en voorkwam keer op keer Nederlands succes. Ook op de zesde strafcorner van Maartje Paumen had Yimeng Zhang een antwoord, maar de daaropvolgende rebound van Marilyn Agliotti was haar te machtig: 1-0.


Karakteristieken

China-Nederland 0-1 (0-0)
60' Agliotti (sc) 0-1.

Strafcornerverhouding 1-7

Opstellingen

Nederland: Engels; Mattheussens, Dijkstra, Schopman, Paumen; Goderie, Smeets-Smabers, Van As; Hoog, Welten, Agliotti.

Wissels: Verhage, Dirkse van den Heuvel, Polkamp, Lammers, De Goede.

DVD: What Just Happened?

Een satire op Hollywood, geproduceerd door Hollywood zelf. Regisseur Barry Levinson deed dit een aantal jaar geleden al met het succesvolle Wag the Dog en probeert het nu nog eens met What Just Happened?. De film volgt twee weken lang het leven van filmproducent Ben, gespeeld door Robert de Niro. De vele verwachtingen die door grote namen als Robert De Niro, Bruce Willis en Sean Penn geschept worden, worden helaas niet helemaal waargemaakt. Dit ligt overigens niet aan deze acteurs.


Boek: Mannen achter het fornuis!

In tachtig procent van de huishoudens is het de vrouw die kookt, bij de overige twintig procent wordt er friet of chinees gehaald, of de schoonmoeder heeft net een pannetje met aardappelen, sperziebonen en een stukje vlees gebracht. Tenminste, dat lijkt de insteek te zijn van het boekje Mannen achter het fornuis!. Er staan 101 recepten in het boekje vermeld, recepten die voor echte mannen zijn bedoeld. Het boekje is geschreven door Valérie Dousset en Patricia de Réals. Zoals de namen al doen vermoeden zijn het echter geen Nederlandse dames, maar komen ze uit Frankrijk, het land dat topleverancier is van chef-koks.

Limburgse buschauffeur ziekenhuis in geslagen

Een buschauffeur is vrijdagavond in Heerlen ernstig mishandeld door een passagier. De man moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De politie wist kort na het incident een verdachte op te pakken.

Rond 18.15 uur bij het Grotiuscollege ging de passagier door het lint. Wat precies de aanleiding is geweest, kon een woordvoerder niet vertellen. De regionale televisiezender L1 meldt dat de chauffeur niet stopte bij een halte waar mensen stonden te wachten. De passagier zou hier zo boos over zijn geworden dat hij de chauffeur meerdere klappen gaf.

Volgens de omroep werd de chauffeur bewusteloos geslagen en lag hij buiten de bus met een ernstige hoofdwond. Ook zouden verschillende passagiers zijn geduwd en geslagen. De politie wist de verdachte van de vechtpartij binnen tien minuten na de melding aan te houden aan de nabijgelegen Benzenraderweg. Deze persoon zit in de cel, maar zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt.

Dode en twee zwaargewonden door ongeval

Bij het Brabantse dorp Ulicoten (Baarle-Nassau) is vanochtend vroeg de bestuurder van een auto om het leven gekomen. De politie meldde dat het voertuig rond 05.30 uur van de weg raakte en tegen een boom aan botste.

In de auto zaten nog een man en een vrouw. Zij zijn beiden zwaargewond geraakt bij de botsing. Wie de bestuurder van de auto was, is nog niet bekend. Ook kan de politie nog geen uitspraak doen over de toedracht van het ongeval.

Inbreker kraakt sportkantine politie

Een 37-jarige inbreker uit Den Haag die gisteren zijn slag dacht te slaan, had beter iets meer vooronderzoek kunnen doen over het te kraken object. De man had namelijk de sportkantine van de Haagse politie uitgekozen om zijn kraak te zetten.

Toen de inbreker de kantine van de Haagse Politie Sport Vereniging (HPSV) in het Zuiderpark binnentrad, gingen direct allerlei alarmbellen rinkelen. Zoals te verwachten, was het alarmsysteem van de kantine aangesloten op de meldkamer, waardoor de agenten in een mum van tijd in hun eigen sportkantine aanwezig waren. Ze konden de inbreker op heterdaad betrappen en in de cel gooien.

Miskraam Jordan vlak voor breuk met Peter Andre

Fotomodel Jordan heeft een miskraam gehad vlak voor haar scheiding van zanger Peter Andre. De Britse tabloid The Sun meldt gisteren dat het drama Jordan overkwam enkele weken voor de break-up - ze was toen tien weken zwanger.

Jordan vertelt hoe ze op 13 april van de dokter hoorde dat het mis dreigde te gaan. Een paar dagen later moest ze terugkomen voor verdere controle. ‘Ik dacht steeds: het gaat helemaal goedkomen, hij zal straks een hartslag laten zien.’ Maar toen kwam het akelige nieuws: ‘Hij is dood, hij is er niet meer.’

Peter Andre's woordvoerder heeft laten weten dat Peter woest is dat Katie praat over de miskraam. ‘Het was ook Peters kind en Peter is kapot en woest dat Kate ervoor gekozen heeft dit in de openbaarheid te brengen. Het is een privékwestie.’

J
ordan heeft een gehandicapt zoontje, Harvey (7) en twee kinderen van Peter Andre: zoon Junior (4) en dochter Princess Tiáamii (2)

De Australische zanger liet het fotomodel in mei in de steek, nadat hij ontdekte dat ze wel heel erg close was met haar paardrijleraar Andrew. Maar Jordan beweert dat ze nooit een affaire heeft gehad met de paardenman.


Miskraam Jordan vlak voor breuk met Peter Andre  (foto: DAG)

Toeristen omgekomen in Chinees natuurpark

In een natuurpark in het Centraal-Chinese district Wanzhou zijn vandaag zeven toeristen om het leven gekomen. Zij werden overvallen door noodweer. Twaalf andere toeristen worden nog vermist. Dit meldde persbureau Xinhua.

De streek heeft gisteren sterk te lijden gehad om hevige regens. Toen een groep van 35 toeristen het ravijn van Tanzhangxia bezocht, werden zij verrast door snel stijgend water en sleurde de stroom hen mee.

Ongeveer vierhonderd reddingswerkers zijn ingezet om mensen op te sporen in het gebied. Inmiddels wisten zij zestien personen te redden en hebben zeven lijken geborgen. De nationaliteit van de groep is onbekend.

'Michael Jackson gedood door samenzweerders'

Zanger Michael Jackson is om het leven gebracht door een groep samenzweerders die azen op het geld van de popster. Dat zegt zijn zus La Toya Jackson in de Britse zondagskrant News of the World.

"Volgens onze familie is Michael vermoord. Ik voel gewoon dat het om het geld te doen was. Michael was meer dan een miljard dollar waard door de rechten op zijn muziek. Daarom is hij vermoord. Dood was hij meer waard dan levend."

Volgens de 53-jarige La Toya was haar broer in de macht van schimmige figuren die de 'King of Pop' manipuleerden. Zij zouden ervoor hebben gezorgd dat Jackson afhankelijk werd van medicijnen, zodat ze hem als een marionet konden sturen.

Ook zouden ze de familie op afstand hebben gehouden. Als gevolg van het complot zou Jackson volgens zijn zusje de "eenzaamste man ter wereld" zijn geweest.

Verder stelt La Toya dat er op de dag van Jacksons dood juwelen en 2 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) uit de woning van de popzanger verdwenen zijn, een bedrag dat volgens haar doorgaans contant rondslingerde in het huis.

Ruim twee weken geleden overleed Jackson aan de gevolgen van een hartstilstand. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht. De politie sluit moord vooralsnog niet uit.

Michael Jackson gedood door samenzweerders  (foto: ANP)

Mysterie rond geheim CIA-programma

De voormalige Amerikaanse vice-president Dick Cheney heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat het Congres acht jaar lang onwetend is gehouden van een geheim antiterreurprogramma van de inlichtingendienst CIA. Dat meldt The New York Times vandaag op basis van twee goed ingevoerde bronnen.

Volgens hen heeft CIA-directeur Leon Panetta de inlichtingencommissies in het Amerikaanse parlement op 24 juni achter gesloten deuren geïnformeerd over de dienstorders van Cheney over het programma. Ondergeschikten hadden Panetta een dag eerder op de hoogte gesteld van het bestaan van het antiterreurprogramma, dat na de terreuraanslagen van 11 september 2001 op New York en Washington werd opgezet.

De CIA-topman heeft meteen een einde gemaakt aan het programma. Wat de CIA precies heeft gedaan, is onduidelijk. De wet eist van de Amerikaanse regering dat deze het parlement volledig en tijdig informeert over de activiteiten van de inlichtingendiensten.

Dick Cheney was volgens de krant niet bereikbaar voor commentaar.

Dick Cheney   (foto: ANP)

Misery is the river of the world

Ik begrijp dat oprecht niet. Zeg ik nou zoiets confronterend of wereldschokkends? Of gaat het om het woord: “ongelukkig?” Zou je eigenlijk moeten zeggen: “niet zo blij?” Of zo algemeen mogelijk: “ik voel me niet zo goed?”
Is gelukkig zijn een term om aan te geven hoe geslaagd je bent? Mooi huis + hondje + kindje = gelukkig. Met als direct gevolg dat wanneer we ongelukkig zijn, we niet geslaagd zijn? Ik kan me niet voorstellen dat we zo kortzichtig zijn.

[upd] Schrijver Simon Vinkenoog overleden

Schrijver Simon Vinkenoog is stervende. Volgens zijn echtgenote, Edith Ringnalda, hebben artsen de familie verteld dat Vinkenoog stervende is. Vinkenoog ligt in het VU ziekenhuis in Amsterdam, nadat hij gisterenavond een hersenbloeding kreeg.

Update 3.30 uur
Vinkenoog is inmiddels overleden. Onlangs werd een been geamputeerd wegens ontstekingen. De tachtigjarige schrijver vierde vorig jaar nog zijn verjaardag groots met vrienden. Ook kwam er een cd-box uit met zijn gedichten op muziek van Spinvis. 


'Schrijver Simon Vinkenoog overleden'  (foto: ANP)

Volgende week vierde map BF1943?

Als het een beetje meezit kunnen PS3 en XBOX360 bezitters van de online shooter "Battlefield 1943", in de loop van volgende week al de nieuwe 'Coral Sea' map uitproberen. Deze vierde map in de game wordt pas vrijgegeven als de online community van de betreffende console 43 miljoen kills haalt.

Amper 24 uur nadat afgelopen vrijdag de timer is gaan lopen, lag de score op PSN al op 5.6 miljoen kills. Bij Xbox live gaat het nog sneller met ongeveer 9.5 miljoen kills in in het eerste etmaal. De verwachting is dat -mede dankzij de zomervakantie in Europa en de USA- de 43 miljoen grens op beide platformen voor het einde van de komende week wordt verbroken.

De snelheid waarmee de cijfers oplopen is opvallend omdat de nieuwste telg van van gameontwikkelaar EA DICE in de eerste 48 uur van zijn release vorige week nogal wat problemen met de servers leek te hebben.

Battlefield 1943 is momenteel alleen nog als downloadable game voor de PS3 en Xbox 360 verkrijgbaar via Playstation Network en Xbox live. De PC versie komt pas in september uit.

"Coral sea" is de vierde map in de game en focust zich, zoals het er nu naar uitziet, volledig op 'aerial battle', lucht gevechten ofwel dogfights dus. Hier is alvast een voorproefje.


UCI: "Oortjes blijven verboden"

De internationale wielrenunie UCI handhaaft het verbod op het gebruik van oortjes in de tiende en dertiende etappe in de Tour de France. De ploegen hadden een petitie tegen het verbod aangetekend, maar kregen zaterdag nul op het rekest.

Astana-ploegleider Johan Bruyneel was de woordvoerder van de veertien ploegen die met de oortjes wilden blijven rijden. "De Tour is te groot. Er zijn te veel gasten, motorfietsen en fotografen. Het is niet te verantwoorden en bovendien onacceptabel dat een dergelijk experiment plaatsheeft tijdens één van de grootste evenementen van het jaar," zei de Belg.

De UCI hield vast aan haar besluit om de oortjes in twee etappes te verbieden. Hierdoor is het voor de renners onmogelijk om snel met hun ploegleiders te communiceren en moeten ze zelf koersinzicht tonen. Hierdoor wordt gehoopt de etappes aantrekkelijker te maken.

Haug: "Mercedes-motoren leveren aan vier teams"

Mercedes heeft aangegeven dat het volgend seizoen naast McLaren in de Formule 1 drie teams van motoren wil gaan voorzien. Momenteel levert de Duitse fabrikant krachtbronnen aan de klantenteams Brawn GP en Force India en volgend jaar zou Red Bull Racing daar volgens de geruchten bij gaan komen.

De regels staan het leveren aan vier teams op dit moment nog niet toe. "Het is nog niet beslist," zei Mercedes Motorsportbaas Norbert Haug. "De World Motor Sport Council is akkoord dat de limiet in de toekomst niet twee maar vier zal worden. We zijn van plan om aan drie andere teams te gaan leveren en daarvoor zijn we in onderhandeling."

Haug wilde niet zeggen of Red Bull een van de partijen is waarmee gesproken wordt. "Ik kan geen teamnamen noemen, maar we hebben zeker enkele verzoeken gekregen en hopelijk wordt het toegestaan. F1 is in dit geval gelijk aan mode en onze motor wordt gezien als een sterke, misschien wel de beste. Onze jongens in de motorenfabriek hebben fantastisch werk geleverd in de laatste paar jaar. Ik ben er zeker van dat niemand ons na Bahrein 2004 gevraagd zou hebben om motoren te leveren."

Vatanen wil nieuw tijdperk voor FIA

Ari Vatanen wil als hij wordt gekozen als nieuwe FIA-president een nieuw tijdperk inluiden in de verstandhouding met de Formule 1-teams. De Fin gelooft in samenwerking om de sport beter te maken.

"De laatste twee jaar zijn we meer op het slagveld geweest dan op normale grond," zei Vatanen op de Nürburgring. "Mijn doel is om een vriendelijker koers te gaan varen en eenheid te creëren. We moeten dingen niet nodeloos ingewikkeld maken. Het kan niet zo zijn dag ego's en overwinningen in machtspelletjes de toekomst van de sport gaan bepalen."

"Het parallelle F1-circuit is echt en als dat vorm krijgt, dan is dat het einde van de FIA zoals we dat nu kennen en iedereen, zelfs die in het parallelle circuit, zullen er op achteruit gaan. Het is nu tijd om het verstand hoogtij te laten vieren en wat nederigheid en vergeving zou niet verkeerd zijn."

Vatanen is in Duitsland om zijn plannen voor de toekomst te ontvouwen en daarvoor spreekt hij met alle teambazen. Hij hoopt dat hij als FIA-president gekozen wordt. In ieder geval een van zijn plannen heeft hij al kenbaar gemaakt en dat is dat hij de stemprocedure vereenvoudigd, zodat een FIA-president eenvoudiger afgezet kan worden. Daarvoor gaat hij het kabinet-systeem opheffen waarbij een FIA-president 22 officials naar voren moet schuiven.

Ecclestone: "Mosley wordt niet herkozen"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gezegd dat hij er op toe zal zien dat Max Mosley later dit jaar niet meer herkozen zal worden. Ondanks de problemen tussen de FIA en de FOTA verwacht Ecclestone niet dat zijn bondgenoot terug zal komen op zijn besluit.

"Max heeft altijd gedaan wat hij van plan was te doen en ik twijfel er niet aan," zei Ecclestone. "Hij is een eerlijke persoon en hij kan zo een blanco cheque van mij krijgen, want hij is te vertrouwen,"

De Brit zei wel dat Mosley boos was na wat de FOTA zei nadat er een overeenkomst was gemaakt. "Hij was wat boos na de overeenkomsten om daarna stil te moeten zijn, terwijl hij allerlei verwijten naar zijn hoofd geslingerd kreeg."

Wieldoppen mogelijk verboden in F1

De wieldoppen worden mogelijk vanaf volgend jaar in de Formule 1 verboden. Het zou volgens technisch directeur van Williams Sam Michael een van de maatregelen zijn om inhalen te bevorderen.

"Een van de zaken die zijn bediscussieerd voo volgend jaar, is het verwijderen van de statische of roterende wieldoppen," zei Michael. Hij voegde er aan toe dat uit simulaties was gebleken dat deze een negatief effect hebben op de auto die er achter rijdt, maar het zal niet het enige zijn wat moet gebeuren. "Het is het soort ding waar je er drie of vier van nodig hebt om een verschil te maken. Dus het gaat in de juiste richting, maar er is meer nodig."

Penn & Teller over geweldddadige videogames

Het illusionistenduo Penn & Teller hebben al een tijdje een humoristische show genaamd "Bullshit". In deze show onderzoeken ze de waarheden achter allerlei zaken, van dierenactivisten PETA tot astrologie. In deze jongste aflevering onderzoekt het tweetal wat er nu waar is van de bewering dat gewelddadige videogames tot geweld aanzetten. Voor- en tegenstanders van deze stelling komen aan het woord, waaronder de oude bekende Jack Thompson. Om de proef op de som te nemen, laten Penn & Teller bovendien een 9-jarige gamer de trekker van een volautomatisch geweer overhalen.

Mocht je de aflevering in HD willen zien of zie je helemaal niets hierboven, dan kun je hier klikken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.