Feyenoord haalt geen keeper

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Feyenoord zal het seizoen ingaan met de doelmannen die men momenteel tot de beschikking heeft. De Rotterdamse clubleiding heeft besloten de zoektocht naar een nieuwe sluitpost te staken.

Zenit-doelman Kamil Contofalsky was de afgelopen week op proef, maar kreeg geen contract aangeboden. Bovendien is de stageperiode van de Tsjech Martin Lejsal afgeblazen. "We hebben te horen gekregen dat het potje leeg is en dat er echt niks meer kan," vertelde Feyenoord-trainer Mario Been zaterdag na de wedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2) aan De Telegraaf.

"We zullen verder moeten met de keepers die we hebben," legt Been verder uit. "Dat betekent dat ook Erwin Mulder weer in beeld komt. Het is nodig dat we nu een duidelijke keuze maken, want we kunnen niet aan het veranderen blijven."

De ervaren Rob van Dijk heeft momenteel last van een achillespeesblessure en zal daardoor niet meegaan naar het trainingskamp in Portugal. De Braziliaan Darley en A-junior Kostas Lamprou zijn op dit moment de enige twee beschikbare sluitposten. Mulder, die eigenlijk aan Excelsior zou worden verhuurd, komt daar nu mogelijk bij.

Been beseft dat hij zich bij het besluit van hogerhand moet neerleggen. "Een tijdje geleden kon er helemaal niks. Mensen van buiten de club hebben toch mogelijk gemaakt dat Fernandez, Cissé en Ignjatovic zijn gekomen. Dat is meer dan waar we eerder op hadden gerekend," berust de coach in de situatie.

"Nu moeten we een pas op de plaats maken, maar Leo Beenhakker heeft gezegd het niet op te geven. En er blijven toch magische krachten rond die Kuip hangen."