Haug: "Mercedes-motoren leveren aan vier teams"

Peterselieman
Mercedes heeft aangegeven dat het volgend seizoen naast McLaren in de Formule 1 drie teams van motoren wil gaan voorzien. Momenteel levert de Duitse fabrikant krachtbronnen aan de klantenteams Brawn GP en Force India en volgend jaar zou Red Bull Racing daar volgens de geruchten bij gaan komen.

De regels staan het leveren aan vier teams op dit moment nog niet toe. "Het is nog niet beslist," zei Mercedes Motorsportbaas Norbert Haug. "De World Motor Sport Council is akkoord dat de limiet in de toekomst niet twee maar vier zal worden. We zijn van plan om aan drie andere teams te gaan leveren en daarvoor zijn we in onderhandeling."

Haug wilde niet zeggen of Red Bull een van de partijen is waarmee gesproken wordt. "Ik kan geen teamnamen noemen, maar we hebben zeker enkele verzoeken gekregen en hopelijk wordt het toegestaan. F1 is in dit geval gelijk aan mode en onze motor wordt gezien als een sterke, misschien wel de beste. Onze jongens in de motorenfabriek hebben fantastisch werk geleverd in de laatste paar jaar. Ik ben er zeker van dat niemand ons na Bahrein 2004 gevraagd zou hebben om motoren te leveren."