Barrichello kwaad na afloop race

Peterselieman
Rubens Barrichello stapte na afloop van de Grand Prix van Duitsland met het stoom uit de oren uit zijn Brawn GP. De Braziliaan ging aan het begin van de race aan de leiding, maar kwam slechts als zesde over de streep omdat hij op een driestopstrategie zat.

"Ik ben erg boos over hoe de zaken verlopen zijn," brieste de Braziliaan. "Want het was een erg goede show van hoe een race uit handen te geven. Ik deed alles wat ik moest doen, want ik moest als eerste de eerste bocht in gaan en dat deed ik. Daarna hebben zij (Brawn, red.) mij de race laten verliezen. Als dit zo doorgaat verliezen we beide kampioenschappen en dat zou verschrikkelijk zijn."

Als de pitcrew bij de tweede stop de juiste hoeveelheid brandstof in de auto van de Braziliaan gegooid had, dan zou hij als vierde over de finish zijn gekomen. Dit lukte door een probleem met de tankslang niet. "Ik wil gewoon het vliegtuig pakken en naar huis gaan. Ik wil met niemand uit het team praten nu, want het zal veel bla bla zijn. En dat wil ik niet horen, ik ben boos."

Zijn teambaas Ross Brawn zegt dat Barrichello gewoon gefrustreerd is. "Wanneer je zoveel in een race stopt en het komt er niet uit, dan ben je dat soms," zei de Brit die er niet te zwaar aan tilde. "Als je uit de auto komt denkend dat je de race gewonnen zou moeten hebben en niet alle feiten hebt, dan gebeurt dat. Nu hij alle feiten heeft en begrijpt er gebeurt, is het prima voor hem. Hij heeft vandaag de elfde snelste tijd in de race gereden en daarmee kun je gewoon niet winnen."