Real-trainer Pellegrini: "Sneijder mag niet weg"

Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini heeft tijdens een persmoment verklaard dat hij middenvelder Wesley Sneijder wil behouden. De Nederlanders van De Koninklijke worden al weken nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek, maar voor Sneijder is een transfer niet aan de orde.

"Sneijder is een hele goede speler van Real Madrid, die goed bij het spel van onze ploeg past. We gaan hem proberen hier te houden," aldus de woorden van de Chileen.

Sinds het aantreden van voorzitter Florentino Pérez worden de Nederlandse spelers van Real Madrid nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek uit de Spaanse hoofdstad. Pellegrini hierover: "Er zijn veel speculaties over de Nederlanders die zouden vertrekken bij Real en dat is allemaal niet zeker. Met name Sneijder past goed bij deze groep."

Ook over de miljoenenaankoop Cristiano Ronaldo sprak Pellegrini kort. "Hij gedraagt zich helemaal niet als een ster, hij komt zelfs als eerste naar de training. Er bestaat een bepaald beeld van hem, maar er is ook zoiets als de realiteit. Ronaldo integreert goed in deze groep."